Hakkımı alamıyorum...

ALLAH sabır versin,kimi bulamaz kimi de bilemez işte.......ne evladın değerini ne de paranın kıymetini...

sagolera, karakumru sizle biz acaba kardeşmiyiz:)
bu kadar yaşantılarımız birbirine benzer mi?
Benim babam da kesinlikle maaaş vermezdi bırakın maaşı ssk yoktu.
Birde harçlıkta alamazdım bende abimlerden alırdım kimi zamanda kasadan
ne yapabilirim isteklerim oluyordu
ama anneme diyordum işte bak ihtiyaçlarım olunca alıyorum diye.
Sağolsun anneciğim benim belli bir zamandan sonra oda anlayışlı oldu.
Geçenlerde ablamdayız babam diyorki ablama " xxxx ssk nı bir yerden bağlatsa ne iyi olur"
İçinden dedim ki bu kadar tezatlık olur mu yaaaaa pesss
yıllarca kızının hakkını yedin ssk maaş iş eğitim tüm haklarını elinden aldın şimdide
damadından mı bekliyor sun?
yani anlayacağın güzelim bu düzen değişmez maalesef.
İnşaalah sizde liseyi bitirip üniversiteye girip kendi ayakların üzerinde durursunuz.

bizimki ssk ı ödüyo zira belli bi kişinin ssk sını ödediği zaman indirimlı oluyo..ama ben artık aştım kendimi geçtim netin başına istediğimi alıyorum artık böyle..bugün öğlene kadar gitmedim iş yerine babam defalarca aradı gel diye anlasınlar kıymetimizi kasaya bizden başka kimseyi oturtamaz zira...

Böyle davranan ailelerin amacı nedir ki?
Benim amcam da aynen bunu yaptı, kızı kurtulmak için ilk bulduğu adamla kaçtı

konu sahibi arkadaşım seni o kadar iyi anlıyorum ki...
ben de karadenizliyim en tipiğinden
ve çevremdeki bir ton örneği gördükçe şükrediyorum ki erkek kardeşim yok
erkek kardeşim olmamasına rağmen bu durumdan öylesine rahatsızım ki, sebebi de ailedeki diğer kıymetli 'erkek evlatlar' ve insanların bu zihniyetlerinin ısrarla arkasında durmaları.
zinhar kızlar okutulmaz, ama eşşek gibi çalıştırılır.
hayır bir de şunu anlamıyorum o kadar çok anne var ki kendi erkek kardeşinden babasından çekmiş, ama evlenip de erkek çocukları olduğunda kızlarını bir kenara itiveriyorlar. kendileninin maruz kaldığı haksızlıklara kızlarının da maruz kalmasını sağlıyorlar.
işte bu zihniyette anneler olunca bu iş böyle devam eder. erkek evladı ezeceksin çalıştıracaksın asıl.
erkek okumasa bile ne var, sal sokağa gerekirse yük taşısın ekmeğini kazansın.
ama kızlar için durum öyle değil, bu erkek egemen dünyada kızların her zaman korunmaya kollanmaya ihtiyaçları olacak keşke reelde de tam bir eşitlikten bahsedebilsek de bu ayrımlara gerek kalmasa.
nese allah akıl fikir versin diyorum.

gecen bızım alıe akrabalar ve tanıs bıkac kısı pıknıge gıttık bızım babam kardesım ve akrabalar kıllarını kıpırdatmadılar annem hadı mangalı sız yapacaksınız deyınce hepsı bır agızdan yok efendım hıc kusura bakmayın dedı annem mangalı yaktı yemegı hazırladık onlar gezdıler gezdıler hazır sofraya oturdular tıkındılar bı cop kaldırmadan tekrar gezmeye gıttıler ve bısuru ınsan..kısacası onlar pıknık yaptı bız yemek bulasık...ve arkadaslar cok sasırdı sızın sulalenın erkeklerı nıye boyle dıye...lben hıc bılmem yemek sonrası kardesım veya babamın bı cop kaldırdıgını...evde tup bıter annem takar neden babam bılmez cunku sabah kahvaltıya ekmek alıncak annem veya bız gıderız sabahın korunde cunku erkekler gıtmez soba eve kurulacak veya cıkacak babam hayatta ugrasmaz....kısacası cokkk bos bı hayatım var benım..halbukı dısardan bakan ozenır ama nerdeee

Konu aile olunca akıl vermek biraz zor oluyor. Ama gerçekten aileniz kızlarına çok haksızlık ediyor. Onlar vermiyosa harçlık siz alın kasadan ihtiyacınız olanı sonra da söyleyin şu kadar aldım diye, boşyere yalvarmayın onlara 5 lira harçlık için.
Dilerim hatalarını anlarlar daha çok zarar vermeden

canım benım ailemde çok farklı degil.. senelerce köle gıbı hızmet ettım.. ama bır teşekur bile etmediler.. bır tane havlu bıle almadan evlendım baba evınde.. hereşyim var.. onlardan uzak yaşıyorum.. ben ararsam konuşurlar.. yoksa akılarına bıle gelmem..hatta torunlarını bile sormazlar telde bana

Şu an karın tokluğuna çalışıyorsun değil mi?

Öyleyse çalışma.

Bir tas çorbayı da esirgeyeceklerse..

Zaten diyecek bir şey yok..

arkadaşlar artık ufaktan ufaktan ihtiyaçlarımı almaya başladım dediğiniz gibi ihtiyacım neyse alıyorum ve giderleri tutuğumuz ajandaya yazıyorum anneme iletiyorum bişey deseler de kulaklarımı tıkıyorum artık..ben bu dünyaya kaç kere gelicem veya kaç kere genç olucam..erkek kardeşim her seferinde çok müsrifsiniz ilerde görücem sizi dese de kaile almıyorum..böyle olmak zorundayım
destkleriniz için teşekkür ederim hepinize...

Karakumru senin yasadiklarinin aynisini, yani evlat ayrimi olayini birzat yasayan biriyim.
Sana abla nasihati, ben senin yerinde olsam gider disaridan lisemi yaparim sonrada bir meslek edinirim.
Günün birinde evlendiginde, gidip herhalde babanin dükkaninda kasiyer olarak calismayacaksin.
Kurnaz ol ve simdiden gelecegini düsün.
Sende kizkardesinde bence istediginiz ve hoslandiginiz bir meslek edinirseniz en azindan gelecege güzel bir zemin hazirlamis olursunuz.
Ailen seni ve kizkardesini resmen kullaniyor, bizide öyle kullandilar, bir erkek kardesime hepimizi kurban ettiler ( annen ve babam ) ama biz cok kurnazdik, hepimizde hayatimizi kurtarmis insanlariz.
babaya calismak nereye kadar, neticede yine oglan cocuguna gidecek hersey, ve erkek kardesin evlendiginde hayatini kurduktan sonra zannetmeki gelip sana tesekkür edecek.

canım benim senin için tek kurtuluş okumak ve ekmeğini eline almak
benim babam kendi başına okudu bizi de okuttu elaleme muhtaç olmayalım, ezilmeyelim diye.allah ondan razı olsun.
onun da aklına soktular erkek evlat erkek evlat diye bir dönem, o da çok istemiş ama sonra dediği şey 'benim kızlarım bana yeter' oldu.
git çalış didin, erkek kardeşin için değil ama kendin için. bak yalnız da değilmişsin ablan da varmış birbirinize destek olun, kurtulun inşallah.
haa bir de ileride eşini bu çektiklerini göz önünde bulundurarak seç, şimdiki nesil içinde eski zihniyete sahip kalmamıştır ama bizim oralardaki yeni moda şimdi ev kızı aramak yerine iyi bir iş sahibi, okumuş gelin almak. milletin günahını almayayım niyetlerini tam bilemem tabiiki

Son düzenleme:

arkadaşım liseyi okuyorum açıktan ama ders çalışacak fırsatım yok sabah 7 de veya 6.30 da uyanıp gece 9 da eve gidince inan zihnim çok yorgun oluyo ama ne olursa olsun çalışacağım(bu arada ben sınava 3 -5 gün kala çalışıyorum daha kalıcı oluyor) bana koyan da o zaten sıkıntıyı ben çekiyorum iki gün sonra erkek kardeşimin olacak bişey için..ben kimseden bişey istemiyorum sadece bıraksınlar hayatımı kurtarayım

benim çevremdekilerde (özellikle zenginler) gözü açılmamış ağzı var dili yok okumamış kız alırlar genelde :) ee ne de olsa okuyan insan yeri geldiğinde söz de söyler hakkını da savunur dar zihniyet işte...

işte o eğitimli olup olmamaya göre değişir canım, ne de olsa okumak da zihniyeti kökünden kazımıyor.
zengin olan, bağı bahçesi dükkanı olan, cahil sesi çıkmayacak kız arar gönlünce çalıştırır.
oğlunu okutan da kıyamaz ister ki gelin de çalışsın, iş sahibi olsun, eve oğlu tek başına bakmasın, gelin yan gelip yatmasın.
her iki cins de mevcut ne yazık ki.
ama allaha şükür yine de kadına değer veren el üstünde tutan da yok değil, onları ayrı tutuyorum bu söylediklerimden.
allah öyleleri ile karşılaştırsın.

Insallah sinavlarini verir, lise mezunu olursun canim.
Peki sonraki hayalin ne? Yani seninle, kendinle, geleceginle alakali planlarin nedir?
Bence güzel bir meslekde yaparsan, bababnin yaninda calismanin tecrübeside hayatini kolaylasitracaktir diye düsünüyorum.
Su bir gercekki biz kizlar illaki kendimizi kurtarmanin yollarini bulmamiz lazim, yoksa senin ve benim ailem gibi neticede kiz cocugu, evlenip gidecek ne kadar kullansak kardir diye düsünüyorlar.
Abimede cok deger verdiler ama gel görki deger vermedikleri kizlari bir yerlere geldi, abim hala ac ve annemin emeklilik maasini her ay dört gözle bekliyor.
Keske biz kizlara davrandiklari gibi davransalardi abimede, adam hala kendisini kral saniyor, dünya alem calissin abimde yesin mantigi var abimde.
Hayat bize zordu ama o kadarda kiz kardeslerim ve ben güclendik ve her zorluguda yendik. Hepimizin durumu iyi bir tek abim ne yazikki hala annesinin emekli maasina birde babamin mirasina göz koymus durumda.
Onun icin, sen ve kardesin geleceginizi düsünün derim, yine git babanin yaninda 3-4 saat calis ama liseyide bitir, mesleginide eline al.
Her zaman baban olmayacak bu dünyada calisabilecegin bir yer.
Aslinda bir anne ve babnin görevi cocuklarina esit davranmak, ayni imkanlari sunmak, kiz erkek ayrimi yapmadan.
Onlar ayirim yaptikca kizlar dahada gücleniyor, erkeklerde bir ise yaramiyor.

bazen bu aılenın ıcınde kendımı o kadar kenara ıtılmıs ve dıslanmıs hıssedıyorum kı anlatamam sıze,gerek maddı gerek manevı.psıkolojım mahvolmus durumda artık onlardan bırının sakasını bıle kaldıramıyorum.su an ha bı gayret lıse sınavına calısıyorum kardesım dalga gecıyor unı hayallerımden bahsedıyorum erkek kardesım hırlıyo o kadar para mı vercekmıs sakın demeyın onane dıye..babmdan ızın ıstesek kendı vermez kardesıne sorun der ıste ben boyle bı zıhnıyetlerle yasıyorum o da hemen bagırmaya baslar.gercekten ama gercekten tek dılegım bı okul kazanıp gıtmek hayatımı kurtarmak zekama guvenıyorum ama dershaneye gıdebılır mıyım bılmıyorum malum cook fakırız..gercekten kotuyum ben ya dua edın ızlar....

tabiki de üni okuyacağım mutlaka

O zaman hayallerinden vazgecme ve savas.
Insan yeterki istesin, basaramayacagi hic bir sey yok.
Benimde ailem cok fakirdi ama ben hem calisip, hem okuyanlardanim. Bahane ararsan cok bu hayatta.
Onun icin bahaneler bulmadan hedefine dogru yürü.
Calisip ve ünv. okumak kadar güzel birsey yok, cünkü calisirken hayati ögrendikce, üniversitenide cok ciddiye aliyorsun.
Senelerini, gencligini hebba etmeden kollari sivala...

bak ben oğlak burcuyum yerimde saymayı sevmem daha lise diplomam bile yok ama ben bi yandan üniv araştırıyorum kendime...hedeflerim hep büyükk her ne kadar benle dalga geçse de ben kafama koydum ve kesinlikle bahane bulmuyorum cnm...biliyorum yarın kardeşim hayatını kurtarıcak babamın verdikleriyle..ama ben kimsenin eline bakıp sefalet sürmek istemiyorum bu hayata bi şekilde galip gelmeliyim ama tek korkum ya göndermezlerse?işte o zaman naparım bilmiyorum((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…