Haklı Değil miyim?

gizmoo567

Hayallerimde yanık kokusu var.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2015
1.079
1.092
63
Ay çok sinirliyim yanlış şeyler yazarsam kusura bakmayın.

Evin bahçesinde aylardır bir kedi var bende sık sık ona yemek veriyorum. Kedi doğurmus. Gördüğüm kadarıyla 2 yavru var bugün balkondan bakarken gördüm yine yemek verdim. Anneannem de alt katta oturuyor Kedilere su döküp kovdu. O an sinirden içeri geçtim babama söyledim. O sırada kahvaltı yapılıyor. Babam da kadın haklı istemiyor sanane falan dedi. Ne demek istemiyor ya evinde değil ki kediler bahçede onların evi orası sokaklar bahçeler dedim. İyice zitlasmaya başladık. Tartıştık. Bıraktım kahvaltıyi kalktım odama geçtim. 3 yane kedi dert oldu. Ayy çok sinirliyim ya. İstediğinizi söyleyin besliycem o kedileri dedim bir de kediler küçük bir delik bulmuş anne yavrulara oradan yemek götürüyor orayı kapattı taşla anneannem. Yemin ederim gidip o duvarı tamamen yıkmak istiyorum ya haklı değil miyim Allah aşkına?

Bilmem ki...
Ben çok severim kedileri.
Sevmeyeni de korkanı da anlarım.
Bir de eve girerlerse diye pire olur diye istememiş de olabilir.

Anneannen acimasizmis
Yazik o duvari neden kapatiyor o yavrular annelerinden ayri kalirlarsa ölürler :(
Pire icin anne kediye ense damlasi al 25-30 tl bisey

ac o duvari canim.
hic mi vicdan yok,zavalli hayvan yeni dogurmus yavrular cok kucuk.
merhamet etmeyene merhamet edilmez,anneannen evlatlarini nasil besleyip koruduysa o kediciginde hakki bu.
evden bahceden kovmak icin cok uygunsuz zaman.
en azindan buyusunler,zaten durmazlar.

ac o duvari canim.
hic mi vicdan yok,zavalli hayvan yeni dogurmus yavrular cok kucuk.
merhamet etmeye merhamet edilmez,anneannen evlatlarini nasil besleyip koruduysa o kediciginde hakki bu.
evden bahceden kovmak icin cok uygunsuz zaman.
en azindan buyusunler,zaten durmazlar.
Teşekkür ederim ya ben de böyle düşünüyorum gerçekten çok sinirliyim vicdansız anneanneme de anneme de babama da.

Anneanneniz kedileri sevmiyordur ya da korkuyorda olabilir. Benimde kedi fobim vardır mesela, uzaktan uzaktan bakışırız arada süt ya da yemekte veririm ama yaklaşamam. Aynı fobi kızımda da var. Bizim binada da 2 gündür biri alışkanlık haline getirdi kedisini sabahın 7'sinde binanın içine salıyor. Dün sabah tam çıkacaktık kızım kapıyı açtı kedi bizim kapıda yatıyormuş çığlık çığlığa geri kapattı o derece korkuyor yani. Bu sabah yine binanın içindeydi. Bu akşam eve gittiğimde üst kat komşumla konuşacağım bu konuyu. Evde bakmasına kimse karışamaz bazen binanın içinde kendisi oynatıyordu ona da bir şey diyemem ama kediyi binaya salıp gidip evde horul horul uyumakta neyin nesi?

Anneanneniz kedileri sevmiyordur ya da korkuyorda olabilir. Benimde kedi fobim vardır mesela, uzaktan uzaktan bakışırız arada süt ya da yemekte veririm ama yaklaşamam. Aynı fobi kızımda da var. Bizim binada da 2 gündür biri alışkanlık haline getirdi kedisini sabahın 7'sinde binanın içine salıyor. Dün sabah tam çıkacaktık kızım kapıyı açtı kedi bizim kapıda yatıyormuş çığlık çığlığa geri kapattı o derece korkuyor yani. Bu sabah yine binanın içindeydi. Bu akşam eve gittiğimde üst kat komşumla konuşacağım bu konuyu. Evde bakmasına kimse karışamaz bazen binanın içinde kendisi oynatıyordu ona da bir şey diyemem ama kediyi binaya salıp gidip evde horul horul uyumakta neyin nesi?
Evet siz haklısınız bişey diyemem ama bu kediler apartmana da girmiyor sadece bahcedeler. Kediler giremez diye yazı mi asayim onu mu okusunlar?

Arkadaşlar insanlar yaşam alanlarinda hayvan istemeyebilirler. Lütfen siZ de buna saygı duyun.

Herkes hayvanlarla iç içe olmayı istemek zorunda değil.

Bir hayvana eziyet etmek kabul edilemez. Ama bahçende ve evinde istememe hakkın var.

O bahcenin sorumluluğunu sen alsan olur mu? Temizliği bilmem nesi.

Hatta bi pire ilacı aldırıp bahceyi ilaclasan falan.

Bu korku degil bence. Cahillik baska bisey değil. Korku olsa birilerine soyler alın diye böyle eziyet etmez.

Arkadaşlar insanlar yaşam alanlarinda hayvan istemeyebilirler. Lütfen siZ de buna saygı duyun.

Bir hayvana eziyet etmek kabul edilemez. Ama bahçende ve evinde istememe hakkın var.

İsteme hakkın da olabilir o zaman. Buna da saygı gösterilmeli.
Kaldı ki Kediler orayı yuva olarak kullanıyormuş, kedilere kim saygı gösterecek acaba ?

Açıkçası ben kedileri hiç sevmiyorum.
Onlardan çok korkarım.
Bana mistik olayları hatırlatırlar.

Ama su döküp kovmak falan bilmiyorum. Yapmazdım ama istemezdim mesela. Yoldan geçerken bile kedinin gitmesini bekliyorum. Yanıma gelip sırnaşmaya çalışanlardan kaçıyorum.
Sevmiyorum ne yapayım.

Belki ananen de öyledir. Sen de mahallenin girişine kap koy. Su süt falan onlardan yesinler. Bizim yapmışlar mesela.

bebekler buyusun zaten giderler..
karincanin yuvasini kapatmaktan haya eder insan,yeni dogmusun yuvasini kapatmak gercekten cok acimasizca..
bilmiyorum belki istememek hakki ama bu sekilde hayvanlari caresiz birakarak degil,agzi dili yok ki hayvanlarin.

Kadıncağız istemiyorsa saygı gösterirdim ben olsam. Kediler senede bir kaç kez yavruluyor,yavruları da ileride doğuracak ve siz beslediğiniz için artık bahçeyi evi kendi evi belleyecekler. Eski mahallemizde yaşlı bir teyzenin aynen dediğim gibi olmuştu. Tek kedisi vardı arada mama süt verdi,seneler sonra biz oradan taşınırken 50-60 civarı kedisi vardı.Hatta mahallede belediyeye şikayet etmek için imza toplamışlardı.
Bence anneanneyle konuşun,yavrular biraz büyüyünce güvenilir bir yere emanet edersiniz,ara sıra beslersiniz

Evin bahçesinde aylardır bir kedi var bende sık sık ona yemek veriyorum. Kedi doğurmus. Gördüğüm kadarıyla 2 yavru var bugün balkondan bakarken gördüm yine yemek verdim. Anneannem de alt katta oturuyor Kedilere su döküp kovdu. O an sinirden içeri geçtim babama söyledim. O sırada kahvaltı yapılıyor. Babam da kadın haklı istemiyor sanane falan dedi. Ne demek istemiyor ya evinde değil ki kediler bahçede onların evi orası sokaklar bahçeler dedim. İyice zitlasmaya başladık. Tartıştık. Bıraktım kahvaltıyi kalktım odama geçtim. 3 yane kedi dert oldu. Ayy çok sinirliyim ya. İstediğinizi söyleyin besliycem o kedileri dedim bir de kediler küçük bir delik bulmuş anne yavrulara oradan yemek götürüyor orayı kapattı taşla anneannem. Yemin ederim gidip o duvarı tamamen yıkmak istiyorum ya haklı değil miyim Allah aşkına?

Anneannenize selamlar ona hatırlatın ki o esirgediği, yemek yiyemesin diye geçitlerini kapattıkları hayvanları Allah yarattı. Dikkat etsinler de o bir lokma ekmeğe kendileri muhtaç olmasınlar bir gün

Sen sevdiğin için saygi göstermelerini istiyorsun onlar sevmediği icin senin saygi gostermeni istiyor. Bir taraf fedakarlik yapmak zorunda...

Evet siz haklısınız bişey diyemem ama bu kediler apartmana da girmiyor sadece bahcedeler. Kediler giremez diye yazı mi asayim onu mu okusunlar?

Sizinki bahçedeymiş, bakın her ne kadar kedi fobim olsa da asla zarar görmelerini istemem. Bizim sitenin açık otoparkında da bir kedi vardı yavrulamıştı. Bir gün köpekler annesine saldırdı parçalayacaklardı. İndim aşağıya kovaladım köpekleri kedi yerde kanlar içinde, 153'ü arayıp yardım istedim. Gelip anne kediyi aldılar tedavi etmek için. Anneleri tamamen iyileşip gelene binanın alt katında boş olan kapıcı dairesine aldık kedileri şırıngayla süt içirip besledi eşim.

Anneannenin yaptığı büyük vicdansızlık. Korkusu varsa muhatap olmaz olur biter ama bu resmen anneyi kovmaya, küçücük yavruların da ölümüne sebep olmaya çalışıyor. Benim babaannem de kedileri hiç sevmezdi fakat kötülük de yapmazdı, aç kediyi beslerdi bile.

Back
X