• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haklı mıyım, haksız mı?

Merhabalar herkese.

5 haftadır yeni bir işe başladım. Özel bir bankada gişe yetkilisiyim. Bankacılık alanında ve kurumsal alanda ilk iş deneyimim çünkü yeni mezunum. Yoğun bir şubede çalışıyorum ve tek gişeyim. Ben gelmeden önceki gişeci doğum iznine çıktı. Bana işi öğretecek birisi yok 2 tane operasyoncu var sadece bişey bilemediğimde onlardan yardım istiyorum. Biri yönetici biri de normal kıdemde. Yönetici olan yaklaşık 19 senelik falan çalışan hiç bir şeye elini atmaz doğru düzgün çalışmıyor bile. Şube çok yoğun bankacılık yapanlar bilir aynı anda hem bir sürü işlem geliyor hem yüklü miktarlarda paralar geliyor ve onları sayıp yatırmam lazım bide her gün atm bozuluyor o da benim sorumluluğumda. Yüklü para getiren ticari müşterileri asla bekletme diyolar ayni anda her şeyi tek başıma yapmamı istiyolar kendileri arada bi ufak tefek yardım edince bu bizim işimiz değil aslında da diye söyleniyolar. Hic bişey bilmememe rağmen elimden gelenin çok daha fazlasını yapıyorum bana diyolar ki daha çok hızlanman lazım buraya başka gişeci getirmezler vs. Üzerimde sürekli olarak psikolojik baskı hissediyorum şubeye gelen müşteriler zaten ayrı yorucu. En son cuma günü her zamanki gibi çok yoğundu bende tek başıma her şeye koştum atm yi 2 3 kere açtık bozuldu üst üste bi karışıklık oldu önce kasa fazlası sonra kasa eksiği oldu yönetici biraz üstüme geldi her yükü ustlenmeme rağmen işten kaçarsan böyle olur tarzı konuştu sürekli üstten üstten konuşuyor zaten bende çok gergindim zaten ağladım dayanamadım. İşten de soğudum bırakmak istiyorum ama yeni iş bulmam lazım kafam çok karışık haksız mıyım
İş hayatı zordur. Ağlamakla çözemezsin. Çıkmakla da çözüm olmaz. Tutunmaya bak derim. Üsttekilerin öyle olması normal. Onlar da o yollardan geçti. Tecrübeli bir çalışan olarak sana diyeceğim bu. Dik dur. Ağlama işine bak.

Ben ortada eğitim, oryantasyon vb göremiyorum cano, yeni işe giren birini tek başına bırakıp cebelleştiriyorlar. Ne malca bir yönetim bu yani, çok paralı ticari müşterinin önüne nasıl işe yeni girmiş birini çıkarabilirsin :KK51:

Hangi banka bu Ya.. Kre..di mi, ne zaman gitsem 5 gişeden tek gişe açık, tek başına biri cebelleşiyor kuyruk uzuyor millet mızıldanıyor.
adamakıllı bir eğitim olmadı zaten toplamda 2 hafta sürdü 1 haftası online oldu 1 haftada da saçma sapan powerpoint sunumları izlettiler şimdi üzüldüğüm tek şey bunun parasını mı alacaklar benden istifa edersem? katılım bankası bu arada ya.. kr.. değil.

Yeni mezun oldugumda ilk isim bankacilikti her gun eve aglayarak geberik bir halde geliyordum. 9 ay sonra istifa ettim. Allah sana sabir versin. Ben ayni anda baska isler ara yada kpss calis derim.

Mesai bitiminde ne yapiyorsunuz, hemen cikiyor musunuz yoksa kalip isleri halletmeye ugrasiyor musunuz? Eger öyle ise ben elimden gelenin en iyisini yapiyorum, hata mi yapayim yoksa deyin. Zamanla hizlanmayi da ogreneceksiniz kendinize biraz zaman taniyin
en son çıkıyorum genelde saat 6 gibi falan ama gün içindeki işlemlere yetişmek zor

Katılım bankalarından biri diye hatırlıyorum. Alınacak bir eğitim gideri varsa , bir sınıfta 15 ila 21 gün arası eğitim ve iş başı eğitimi de olması lazım.
2 haftalık eğitim oldu 1 hafta online 1 hafta yüzyüze bide sözleşmeye baktım masrafları döviz kuruna endeksleniyormuş çok çok fazla miktarlar çıkar o zaman çok saçma değil mi?

adamakıllı bir eğitim olmadı zaten toplamda 2 hafta sürdü 1 haftası online oldu 1 haftada da saçma sapan powerpoint sunumları izlettiler şimdi üzüldüğüm tek şey bunun parasını mı alacaklar benden istifa edersem? katılım bankası bu arada ya.. kr.. değil.

Evet , sözleşme süreniz dolmadan işten ayrılırsanız verilen eğitimin parasını sizden alacaklar.

Lütfen sözleşme örneğinizi okuyun; sözleşmenizde, eğitim tazminatı ve sözleşme süresi yer alıyor olmalı.

Evet , sözleşme süreniz dolmadan işten ayrılırsanız verilen eğitimin parasını sizden alacaklar.

Lütfen sözleşme örneğinizi okuyun; sözleşmenizde, eğitim tazminatı ve sözleşme süresi yer alıyor olmalı.
Sözleşmem belirsiz süreli. eğitim tazminatı net rakam yazılmamış

Niye fazla mesai yapsın ki zorunluluk gibi olur bu sefer başından kendi saatinde çıkamamaya başlar
Yoo degil , insanlar hakkinda Kani ise girdiginde olusur ve Cok calisiyor kanisi olduktan sonra artik fazla Mesai yapmamaya baslasa bile goze batmaz. Cunku zaten o kisi cok calisiyordur. En son YKB Genel Müdürlükte calistim ve 1.5 Senede yöneticilik terfisi aldim.

Yonetici olduktan sonra müdürüm neden fazla mesai yapmadigimi sordu, Mesai yapinca mutsuz oluyorum dedim cunku artik yerim saglamdi. Katilim Bankasi bilmem ama bizim kültürde böyleydi.

Tabii ki Karar Sizin, bildiginiz gibi yapin LeydiStark LeydiStark

Son düzenleme:
Girerken tek olacağım söylenmedi açıkçası yanu bilseydim zaten bu yoğunluğu kabul etmezdim gun içinde tuvalete gitmeye bile zaman bulamıyorum bazen
Niye agladin ki, cevabini verseydin, ne demek işten kaçmak ne diyosunuz siz derdim ben olsam. Seni sessiz bulup hadlerini aşmışlar gibi geldi bana.

Bundan sonra zaten cevap vermeyi düşünüyorum sanırım biraz sessiz kaldim ondan oldu bunlar
Biz tecrubeliyiz sen yenisin tribine girmisler belli ki. Bence de hem gereken cevabı ver hem de mesafeni koru, herkes haddini bilsin. Tecrübeleri çoksa insan gibi yol gosterip yardımcı olsunlar, üzerinden ego tatmini yapmasinlar.

2 haftalık eğitim oldu 1 hafta online 1 hafta yüzyüze bide sözleşmeye baktım masrafları döviz kuruna endeksleniyormuş çok çok fazla miktarlar çıkar o zaman çok saçma değil mi?

Sözleşmem belirsiz süreli. eğitim tazminatı net rakam yazılmamış

Dava edildiğinde önce sözleşmeye bakıldığı için ; belirlenen süreden sonra sözleşme belirsiz süreli iş sözleşmesi olarak devam etse de , sözleşmenizde bir süre yazıyor olmalı.

İnsan kaynaklarıyla görüşerek detaylı bilgi alın.

1. ağlama
2. tazminatını filan güzelce öğren. sözleşmede yazmaması da ayrı ilginçlikmiş. tamam bankacılık eski güzel günlerinde değil,biliyorum. (heyy gidi günler bizim son sınıf-yeni mezun zamanlarımızda sokakta güzel kadın görseler bankacı misin diye laf atarladı) şimdi hele hele gişeciler a101 kasiyeri kadar para alıyor son yıllarda ama sizinki iyice şeyini çıkarmak olmuş artık.
3. bankacılık düşünüyorsan (ya da sigorta finans artık neyse) işe alım yapan şartları daha düzgün olan yerleri araştır. network kas. onlar seni çıkarana ya da başka iş bulana kadar çıkma. hem CVde güzel durmaz hem de zaten sen ses çıkartmayı öğrenmedikçe çoğu yer daha iyi olmayacak.

1. ağlama
2. tazminatını filan güzelce öğren. sözleşmede yazmaması da ayrı ilginçlikmiş. tamam bankacılık eski güzel günlerinde değil,biliyorum. (heyy gidi günler bizim son sınıf-yeni mezun zamanlarımızda sokakta güzel kadın görseler bankacı misin diye laf atarladı) şimdi hele hele gişeciler a101 kasiyeri kadar para alıyor son yıllarda ama sizinki iyice şeyini çıkarmak olmuş artık.
3. bankacılık düşünüyorsan (ya da sigorta finans artık neyse) işe alım yapan şartları daha düzgün olan yerleri araştır. network kas. onlar seni çıkarana ya da başka iş bulana kadar çıkma. hem CVde güzel durmaz hem de zaten sen ses çıkartmayı öğrenmedikçe çoğu yer daha iyi olmayacak.

3000 usd eğitim tazminatı istenen kurumlar mevcut. Şu anda iş aramasının çok faydası olmayacaktır. Farklı bir işyerinde kazandığı parayla tazminatı ödemeye çalışacak.

İnşallah sözleşmesi 36 aylık değildir.

3000 usd eğitim tazminatı istenen kurumlar mevcut. Şu anda iş aramasının çok faydası olmayacaktır. Farklı bir işyerinde kazandığı parayla tazminatı ödemeye çalışacak.

İnşallah sözleşmesi 36 aylık değildir.
Bize verdikleri eğitim hic öyle usd bazinda olabilecek kalitede degildi boyle oryantasyon tarzında kurum tanıtımı gibiydi. Sözleşme belirsiz süreli 2 3 kere okudum bi süre belirtilmemiş sadece 2 aylık deneme süresi var.

Bize verdikleri eğitim hic öyle usd bazinda olabilecek kalitede degildi boyle oryantasyon tarzında kurum tanıtımı gibiydi. Sözleşme belirsiz süreli 2 3 kere okudum bi süre belirtilmemiş sadece 2 aylık deneme süresi var.

Elinizdeki imzaladığınız asıl sözleşme örneğiyse yazıyor olmalı.

Eğitimlere dair bizim biçtiğimiz değer önemli değil , kurumun biçtiği değer önemli.

Merhabalar herkese.

5 haftadır yeni bir işe başladım. Özel bir bankada gişe yetkilisiyim. Bankacılık alanında ve kurumsal alanda ilk iş deneyimim çünkü yeni mezunum. Yoğun bir şubede çalışıyorum ve tek gişeyim. Ben gelmeden önceki gişeci doğum iznine çıktı. Bana işi öğretecek birisi yok 2 tane operasyoncu var sadece bişey bilemediğimde onlardan yardım istiyorum. Biri yönetici biri de normal kıdemde. Yönetici olan yaklaşık 19 senelik falan çalışan hiç bir şeye elini atmaz doğru düzgün çalışmıyor bile. Şube çok yoğun bankacılık yapanlar bilir aynı anda hem bir sürü işlem geliyor hem yüklü miktarlarda paralar geliyor ve onları sayıp yatırmam lazım bide her gün atm bozuluyor o da benim sorumluluğumda. Yüklü para getiren ticari müşterileri asla bekletme diyolar ayni anda her şeyi tek başıma yapmamı istiyolar kendileri arada bi ufak tefek yardım edince bu bizim işimiz değil aslında da diye söyleniyolar. Hic bişey bilmememe rağmen elimden gelenin çok daha fazlasını yapıyorum bana diyolar ki daha çok hızlanman lazım buraya başka gişeci getirmezler vs. Üzerimde sürekli olarak psikolojik baskı hissediyorum şubeye gelen müşteriler zaten ayrı yorucu. En son cuma günü her zamanki gibi çok yoğundu bende tek başıma her şeye koştum atm yi 2 3 kere açtık bozuldu üst üste bi karışıklık oldu önce kasa fazlası sonra kasa eksiği oldu yönetici biraz üstüme geldi her yükü ustlenmeme rağmen işten kaçarsan böyle olur tarzı konuştu sürekli üstten üstten konuşuyor zaten bende çok gergindim zaten ağladım dayanamadım. İşten de soğudum bırakmak istiyorum ama yeni iş bulmam lazım kafam çok karışık haksız mıyım
Bolge muduru falan yok mu onunla gorusseniz mail falan atsanız

Back
X