- 13 Eylül 2015
- 21.917
- 68.883
- 598
- Konu Sahibi booksmoney
-
Ona sozum yoook,kessinlikle ayni fikirdeyim.Yok tartışmadım asıl buradan aldığım gazla adama kendimizi yemeğe götürttüm
Aslında konu sahibiyle aynı şeyleri yaşamışım. Bir ev bir araba sahibi olabilmek için nelerden kıstık. 13 yıldır evliyim bunun nereden baksanız 8 yılını 1 kaban 1 botla geçirdim (eskidikçe yenisi alındı tabi ki ama hiç 2şer 3er tanesi olmadı) keyfe keder giysi bile almadım, sıkıştık her ay bir bilezik bozduk kaç bilrzik olduğunu duysanız üzülürdünüz benim kadar, her şeyi ihtiyaçla sınırladım. tam nefes alacağımız zamanda bir bileklik isteyeceğim adam mırın kırın edecek, ulan giden altınlar o bileklikten kaç tane alır haberin var mı diye yapışırım gırtlağına. Çok fazla empati yaptım ondan oldu
Allahım cok sukur sağduyulu olgun kadınlarda var burda yangına korukle gitmeyenlerdesınız tebrik ederım.
Sağlık sorunu v.s gibi sebeblerden dolayı 8 yıldır çalışmıyorum.eşim esnaf,her ay kendime ve kızıma ait harcamalarım için gönderir hesabıma,o para bana aittir.ister tatil ayarlarım,ister çok beğendiğim bi ziynet eşyası alır ya da yer içer, gezerim..o yüzden çalışan bi kadının kendine ait bi harcama yapaması,bunun için kocasından izin istemesi çok garip geliyor bana..İyi de o parayı çöpe atmiyorsunuz.Kendi paranızı gidip ziynet aliyorsunuz niye kıyamet kopuyor.Ve üzgünüm kocasından izin almadan kendine birşey alan kadınlar var
Aynen öyle suçlu gibi.Toplumun kodları böyle girilmiş işte tabular vsSağlık sorunu v.s gibi sebeblerden dolayı 8 yıldır çalışmıyorum.eşim esnaf,her ay kendime ve kızıma ait harcamalarım için gönderir hesabıma,o para bana aittir.ister tatil ayarlarım,ister çok beğendiğim bi ziynet eşyası alır ya da yer içer, gezerim..o yüzden çalışan bi kadının kendine ait bi harcama yapaması,bunun için kocasından izin istemesi çok garip geliyor bana..
Takıldı evet setim duruyor zaten ama takıldı diye beğendiğim bir şeyi almak hakkım değil mi? Kızmak değil gördüm beğendim sadeceŞunu da ekleyeyim. Size nişanda düğünde bileklik, set falan takmadılar mı. Ben evleneli on yıl olacak, takı falan almadım. Ha eşim bir altın kolye almıştı o da herhalde beş sene önceydi. siz evleneli daha iki sene olmuş. Takım varsa yeni almam ben olsam altın servet değerine çıkmış. Eşime kızdım harcama yapıp içimi soğutacağım diyorsanız kaliteli mont, ayakkabı falan tavsiye ederim
Haklısınız bi şey istemeniz ve beğenmeniz gayet normalEşimle neredeyse 2 senelik evliyiz bu zamana kadar yatırım yapıyoruz diye borca girdik ve 2 senedir kesinlikle kendimden kıstığımı hissettim. Borç bitince daha fazla borç istemediğimi hatta belki çocuk düşüneceğimizi ve masraflı olacağı için bu şekilde düşündüğümü söyledim. Daha sonra uzun zamandır beğendiğim bir bilekliği gösterdim yıl sonu borç bitince bunu almak istiyorum dedim.
Bana dediği şey 8 10 bin bir bilekliğe veremezmiş daha uygunu yok mu neden bu kadar para veriyormuşum vs.bir sürü laf etti ve akşamı küs olarak kapattık. Şimdi ben haksız mıyım hanımlar? 2 senedir borç ödüyorum sıkıntı yokta kendime bir bileklik alacağım dedim diye mi problem oluyor anlamıyorum demek ki erkeklere iyilik yaramıyor... Yani hiç mi bir şey istemeyeceğim ben ya da her istediğimde böyle kavga ederek mi alacağım gece gece düşünmekten uyuyamadım. Borcumuz olsa ve almak istesem haklı diyorum ama borç bittikten sonra almak istememe rağmen laf yapıyor.
Biz de yüksek bir değer hedefle birikim yapmaya başladık, bir bileklik gördüm aldım, başta kem küm yaptı hiç mahcup olmadım beğendim aldım dedim. Sonuçta aylık hedefimizden fazla birikime kendim koyuyorum zaten. Sefam olsun alırım.Haklısın. Bunlar da ihtiyac, borç ödendi diye çalışan kadın kendine bir şeyler alamayacak mı?
Aslında sakin kalamadım o andan sonra daha kötü kavga ettik. Hem çalışıyorum hemde bu muameleyi görüyorum dedim. Dediği şey ben sana zorla mı çalış diyorum. Tabii ki kendi isteğimle çalışıyorum evlendim diye mesleğimi mi bırakayım. Saçma sapan bir konuşma geçti o akşamEşinizin aynı abimin boşandığı karısı gibi inat ediyor cümlesinden sonra nasıl sakin kalabildiniz, o adamın eşi olarak nasıl devam edebildiniz. Bu cümlenin meali biz eş diye hem altımıza çektiğimiz arabaya sponsor, hemde ev işlerinde arkamızı toplayacak hizmetçi alıyoruz, sende eski yengem gibi karşı çıkar, kendin için birşeyler istersen kapı orda demiş. Eşiniz size zaten eş olarak değer verse önemsese kendi alır; bu kadın iki yıldır evin arabanın borçları için kendi isteklerinden feragat etti diye düşünür. Demekki siz eşiniz için sadece onun arkasını topladığınız, edindiği mala mülke sponsor olduğunuz sürece varsınız.
Eşimle neredeyse 2 senelik evliyiz bu zamana kadar yatırım yapıyoruz diye borca girdik ve 2 senedir kesinlikle kendimden kıstığımı hissettim. Borç bitince daha fazla borç istemediğimi hatta belki çocuk düşüneceğimizi ve masraflı olacağı için bu şekilde düşündüğümü söyledim. Daha sonra uzun zamandır beğendiğim bir bilekliği gösterdim yıl sonu borç bitince bunu almak istiyorum dedim.
Bana dediği şey 8 10 bin bir bilekliğe veremezmiş daha uygunu yok mu neden bu kadar para veriyormuşum vs.bir sürü laf etti ve akşamı küs olarak kapattık. Şimdi ben haksız mıyım hanımlar? 2 senedir borç ödüyorum sıkıntı yokta kendime bir bileklik alacağım dedim diye mi problem oluyor anlamıyorum demek ki erkeklere iyilik yaramıyor... Yani hiç mi bir şey istemeyeceğim ben ya da her istediğimde böyle kavga ederek mi alacağım gece gece düşünmekten uyuyamadım. Borcumuz olsa ve almak istesem haklı diyorum ama borç bittikten sonra almak istememe rağmen laf yapıyor.
Nakit olacak elimizde ama zaten tek seferde o kadar vermek yerine karttan alırım diye düşünüyordumBorç bitince bilekliği alacak nakit paranız olacak ise bence alın mis gibi takın..Üstelik yatırımlık olur.
Yok kredi kartı ile olacak ise ne gerek derim yeni borca..
Aynen öyle suçlu gibi.Toplumun kodları böyle girilmiş işte tabular vs
Hakkınız tabi ki de…kaç yaşındaki annem bile sadece 2 emekli gelirleri olduğu halde günlere girip bileklik,kolye tarzı şeyler alıyo kendine..bu saatten sonra amacı yatırım değil kendini mutlu etmek istiyo ki siz niye yapamayasınızTakıldı evet setim duruyor zaten ama takıldı diye beğendiğim bir şeyi almak hakkım değil mi? Kızmak değil gördüm beğendim sadece
Hemen buraya bağlanır zaten "ben sana çalış mı diyorum"Aslında sakin kalamadım o andan sonra daha kötü kavga ettik. Hem çalışıyorum hemde bu muameleyi görüyorum dedim. Dediği şey ben sana zorla mı çalış diyorum. Tabii ki kendi isteğimle çalışıyorum evlendim diye mesleğimi mi bırakayım. Saçma sapan bir konuşma geçti o akşam
Calisirken bir takiyi cok goruyor,calismasa 10 tl harcligi cok gorur artik.Hemen buraya bağlanır zaten "ben sana çalış mı diyorum"çalışacağım arkadaş istediğimi de alacağım, evlenirken çalıştığımı biliyordun bırakmayacağımı da biliyordun evlenmeseydin zorla mı geldim.
çalışan kadınla evlenirken getirileri kadar götürülerini de hesaplayacaksın. Şimdiye kadar gelir gider dengeniz ortakmış ama bu işin sonunda gelirleri ayırma yolu görünüyor sanki.
Yakın çevremde maaşını ayırmış çok çift var ve hep bu sebepten, adamlar kendini bir şey zannetmeye başlıyor, kadının kazandığını kadına çok görüyorlar. Çok sinir oluyorum.Calisirken bir takiyi cok goruyor,calismasa 10 tl harcligi cok gorur artik.
Ondan sonra da baskalarini ornek gosterir,"Xin esi calisiyor,evin yukunu paylasiyor,sikir sikir da giyiniyor,valla bravo kadinanerede bizde oyle sans"
Iste,ceyrek limoncu ruhu herkese lazim,ne keser olacaksin, ne de rendeen iyisi testere gibi,bir sanaa,bir bana.Avantajli olacaksa da kadin olmali,erkekler isten gelip yayilirken kadin kirk koseye yetisiyorYakın çevremde maaşını ayırmış çok çift var ve hep bu sebepten, adamlar kendini bir şey zannetmeye başlıyor, kadının kazandığını kadına çok görüyorlar. Çok sinir oluyorum.
Kesinlike haklısınız, kimine lüx gelir kimine zevk ama buna hakkınız var.Hayır düğün borcumuz yoktu evlendiğimizde borçsuz evlendik her şeyi bütçemize göre yaptık aşırıya kaçmadık. Dediğim gibi evimiz var arabamız var ve kenarda paramızda var bunlara rağmen. Ki zaten asla kenardaki paraya dokunup almam kredi kartına taksitle almak istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?