- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
Evet masrafli biliyorum.Benimde maddi kaygilarim var tabiki ama ailemde erken menapoz sorunu var ve bu durum beni tedirgin ediyor.. Ya maddi kaygilar yuzunden yani soylemek istemiyorum ama iste oylee. 1 sene daha caliş en azindan sonrasinda bakariz diyor. Ama kardeş duygusu cok garip bisey ben harika yasadim kizimda ayni duygulari tatsin istiyorum. Yavrum her gun soruyor kardeşim ne zaman gelecek ne zaman almaya gideceksiniz diye
B
Bir doktora gidip kaygılarınızı anlatın. Bir takım testlerle menopoza ne kadar süreniz olduğunu takribi belirleyebiliyorlar. Sonuca göre tekrar karar verebilir, yumurtalarınızı dondurtabilirsiniz. Koşullar uygun hale geldiğinde hamile kalırsınız. Her halükarda çocuk olmadan birikim yapmak şart.
B
Doktora gitsem bunun icin ne kadar surem oldugunu ogrenebilirmiyim...Bencillik yapmak istemiyorum tabiki kizim icin herseyin en iyisini istiyorum biz 3 kardeştik evet bazi seylerimiz eksikti o zaman kardeslerim olmasaydida olurdu ama simdi iyiki varlar iyikii..
Başka borcumuz yok cok sukur.Esim tutumlu bir insandir oyle kolay kolay borç dert yapmaz sigara kullanmaz falan.. maddi kaygilarini anlamaya calisiyorum tek maasla yetememekten korkuyor biliyorum.Allah bağışlasın canım kızını ... Biraz zamana mı bıraksan ? Bi araba borcu bitse mesela ? Başka borçlanınız var mı ? Onlar da bi yerine otursun. Ayrıca kaldığınız evin güvencesi yok. Kiraya çıktığınızı düşün bebekle hemde zor olur.
Sartlarini bahane ettim aslina bakarsan niyetim bi cocuk sahibi daha olmakti esimin bu sekilde dusunecegi aklima gelmedi..Yani kendim kendime bir karar vermistim onunlada paylasinca orta yolu bulamadik 5 aydirsen neden isi biraktin orasini anlamadim ama cocuktan sonra sen calismayi dusunmuyorsan bu maasla iki cocouk cok zor. eger sen calisacaksan cocouga bakacak birisi varmi? bakici tutacaksan masrafini karsilayabilirmisiniz? bunalri dusunup karar verebilirsin sanirim.
Üzülme ya canım bence biraz zamana bırak kaç yaşındasın ki ?Başka borcumuz yok cok sukur.Esim tutumlu bir insandir oyle kolay kolay borç dert yapmaz sigara kullanmaz falan.. maddi kaygilarini anlamaya calisiyorum tek maasla yetememekten korkuyor biliyorum.
Ama benimde elimde degil bu duyguyu bastiramiyorum..bugun yine konustuk sabah evden cikarken uzulme nolur uzulmeni istemiyorum bu konu icin dedi
Yanii cok tesekkur ederim yorumunuz icin..Evet haklisiniz ben 2. Kez anne olmakta istiyorumm. Bir bebege daha sahip olmak istiyorum anne olmayi seviyorumKardeşi olmayacağı çocuklara kesin bir dille anlatılırsa anlıyor ve sormuyorlar. Abim kızı kardeş demeye başladığında "biz senden başka çocuk istemiyoruz, bu yüzden sana kardeş almayı düşünmüyoruz. Sen bizim biricik kızımız olacaksın her zaman" çizgisinde bir konuşma yapmıştı. Bir daha sormadı. Şimdi 21 yaşında iyi ki tek çocuk yapmış bizimkiler diyor.
Ama burda asıl mesele kızınızın kardeşi olması değil sizin tekrar anne olmak istemeniz bence. Yargılamıyorum, normaldir isteyebilirsiniz. Buna kimse hiç bir şey diyemez. Ama bir olgun bir kadın ve özellikle bir anne olarak iyice düşünüp taşınıp şartları oluşturmadan bir adım atmak hem sizi hem aile bireylerini yıpratacaktır. Yarın öbür gün kızınız erişkin olduğunda "kardeşim olmasaydı daha iyi şartlarda büyüyebilirdim" gibi bir cümle ile karşınıza çıkarsa çok üzülürsünüz.
keske once hamile kalip sonra biraksaymissin boyle dahada stresli olmustur senin icin,Sartlarini bahane ettim aslina bakarsan niyetim bi cocuk sahibi daha olmakti esimin bu sekilde dusunecegi aklima gelmedi..Yani kendim kendime bir karar vermistim onunlada paylasinca orta yolu bulamadik 5 aydir
Evet canım bak eşin mantıklı düşünmüş belki daha önceden birikiminiz olsaydı şimdi gebeydiniz ... Biraz birikimden sonra iyiki beklemişiz diceksin :)28 yasindayim yakin bi zamanda 29 olacagim esimde 30 olacak..Biraz daha zamana birakmak en dogru karar olacak sanirim
Evet işteee bi şekilde bakarim diyorumm.. esimede bi sekilde buyur milletin cocuklari aç mi diyorum..diyorumm diyorummSiz aynen annemsiniz, eşiniz de aynen babam. Annem hala hayıflanır bir şekilde büyütürdük bir kardeşin olsaydı diye. Ama düşünüyorum da zorlanırdık gerçekten. Şu an maddi açıdan çok sıkışık durumdayım, eşşek kadar oldum hala ailem en büyük destekçim. Ya şu an üniversiteye giden bir kardeşim olsaydı? Düşünmek bile istemiyorum. Bir kardeşim olmasını da deli gibi istiyorum ama hayatın gerçekleri de gözardı edilemez diye düşünüyorum. Kendinize göre haklısınız siz de. Siz çalışıp biraz birikim yaparsanız belki eşinizi ikna edebilirsiniz ve çocuğunuz için elinizde az da olsa bir birikmişiniz olur.
Kizlarrr cok cok sagolun tum yorumlari tek tek okudum gorusmeye cagarilmistim yarin gidicem aradim simdi tamam dedim istemiyorum demistim 1 sene daha calisayim da nasip kismet.Rabbim her seyi en iyi bilendir insallah zamani gelince saglikli sihhatli bir evlat daha nasip eder banayaşın gençmiş. ben 40 falan sandım. erken menopoz falan deyince. neyse bence her çocuğun kardeşi olmalıdır. babam ölünce anladım bunu. senle aynı acıyı, kederi yaşamalı ki seni anlasın acını bölüşsün, mutluluğunu çoğaltsın.
ama maaşınız bunun için yeterli değil. ha asgari ücretle 3 çocuk büyüten de var ama hep bişeyler eksik oluyor. misal o çocuklar ayda yılda bir muz yiyorlar. olmuş kilosu 7 lira yani.
atıyorum bayramdan bayrama ayakkabıları oluyor. hep özentiyle geçiyor zamanları. hastane desen devlete gidip yeterince ilgi görmeden salınıveriyorlar. madem bu şekilde geçinebiliyorsunuz siz tekrar işe başlayıp sizin gelirinize dokunmayın. en azından gelecek çocuğa bir zaman yetsin. sonrası da Allah kerim . kim öle kim kala.
Ananem 35 yasinda menapoza girmiş bi kadin benimde tedirginligim bu yuzden..yaşın gençmiş. ben 40 falan sandım. erken menopoz falan deyince. neyse bence her çocuğun kardeşi olmalıdır. babam ölünce anladım bunu. senle aynı acıyı, kederi yaşamalı ki seni anlasın acını bölüşsün, mutluluğunu çoğaltsın.
ama maaşınız bunun için yeterli değil. ha asgari ücretle 3 çocuk büyüten de var ama hep bişeyler eksik oluyor. misal o çocuklar ayda yılda bir muz yiyorlar. olmuş kilosu 7 lira yani.
atıyorum bayramdan bayrama ayakkabıları oluyor. hep özentiyle geçiyor zamanları. hastane desen devlete gidip yeterince ilgi görmeden salınıveriyorlar. madem bu şekilde geçinebiliyorsunuz siz tekrar işe başlayıp sizin gelirinize dokunmayın. en azından gelecek çocuğa bir zaman yetsin. sonrası da Allah kerim . kim öle kim kala.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?