Haksız mıyım üzülmekte

İlk mezun olduğum yıl birkaç kuruma cv bıraktım hiç oralı bile olmadılar. Bende artık özel kurumlara uğramadım yıllarca ücretli öğretmenlik yaptım ara ara.

Canım annen zır cahil ruhunun temizliği için bu kadın düşmanı annenin yanından ayrıl kendi annem melekmiş resmen ya. Kızım ne isterse kafasında hep. Hayret ediyorum kızlarının fikirlerine saygı duymayan aşağılayan kadınlara. Kendi kızın ya bu.
Kendi kızım olursa her fikri benim için çok önemli isterse evlensin evlenmesin kararları tercihlerin de hep destek olurum.

Annemin sitemi iş değil ki evlenmemiş olmam. İş olsa deseki atanmadın bir iş bulmadın hala zoruma yine gider ama hak veririm. Ama bu direk kişiliğimi zedeleyen sözler insanı üzüyor. Ki hak etmediğim sözler

Çok teşekkür ederim gözlerim dolarak okudum. Bende eğer anne olırsam aynen sizin gibi değer ve sevgiye doyurucam ki saçma sapan insnaların sevgisine ilgisine muhtaç olmasın. Çok iyi bir annesiniz
İnşallah canım eminim çok iyi bi anne alacaksın,

Teşekkür ederim maalesef çok çektim ondan şimdide değil yıllardır böyle ara ara laf atar haksız yere ama artık alltan alamıyorum hiç bu yıl şu kpss olayını hal edip umarım kendi düzenimi kurarım

Kıyamam yaaa yazık sana bende çok maruz kaldım evlendim eşimde iyi biri ailemle bağlantımı kestim. Eşimin ailesi ilerde şu anda aşırı rahatım.

Aynen öyle ben ise o kafada değilim. Seversem ve sevilirsem evlenirim yoksa kimseye muhtaç olmadan evlenmeden de gayet yaşanılabilir. Şuan amacım kpss kazanıp mesleğime biran önce başlamak.

Anneniz küçüklüğünüzden beri diğer çocuklarına nazaran daha yumuşak olduğunuz için sizi kurban seçip yüklenmiş. Şu an bunları söylemesi de geçmiş alışkanlığı. Muhtemelen sizden daha çok sesi çıkan kardeşlerinize bu kadar yüklenmemiştir.

Öğrrncilerime üniversite bitmeden iki yıl önce yabancı dili, son yıllarında ALES ve KPSS yi halletmelerini söylüyorum. KPSS yi kazanamazlar ise bir kez daha deneyip, diğer yıllarda mesleklerine uygun işlerde yarı zamanlı ya da tam zamanlı geçiş yapmalarını öneriyorum. Herkes KPSS ile atanıp memur olmak zorunda değil. Özek sektöre/özel derslere başlamakta geç kalırlarsa tecrübe edinmek için uygun yaş ve beklentide olamazlar. 22-25 yaşlarında bir tecrübesiz çalışan düşük maaşının ve zor çalışma şartlarının altından kalkabilecek gücü kendinde bulabiliyor, kolaylıkla sosyalleşebiliyor ve en fazla iki yıl içinde tecrübe kazanarak, iyi maaş bir maaşa erişebiliyor. Ancak belirli yaşa kadar çalışmamış kişiler özel sektörde kendinden küçük yaşta kişilerin kendisinden daha yüksek maaş aldığı, onun alt pozisyonunda çalıştığı, çalışma saatlerinin yine kendisinden küçük ve tecrübesiz kişilerle uyuştuğu bir ortamda devam etmekte zorlanıyor.

Ekleme: bir özel kurumda çalışan öğretmenlerin çoğu özel ders potansiyelini kurumda arttır. Nitelikli özel okullar haricinde çalışanlar özel derslerde yeterli sayıya çıkardığında ayrılıp özel derse odaklanır.

Yukarıda anneniz sizi kurban seçmiş demiştim ancak çalışma yaşamında ise siz kendinizi kurban bilmişsiniz. Bu noktada bu yaşa kadar çalışma hayatına girmemeniz sizin hatanız olmuş. Kendi oluşturduğunuz bir sosyal çevreniz yoksa da, çalışma hayatına girmeden, bu çevreyi oluşturmanız neredeyse imkansız.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…