Haksiz miyim?

Melinka

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2015
115
26
13
41
Aile icinde senin paran benim param muhabbetinden nefret ederdim, ki öyle bir ailede yetismedim cok sükür.
Sasirirdim insanlar nasil esleriyle ayri ayri harcama yapiyor, paralarini ayiriyor diye, ama maddi konularda anlasamayinca oluyormus, basima geldi. Esimle bu yüzden paralarimizi ayirdik, cünkü bana gelince kendi kazandigim paradan harcama yapinca sorun cikaran adam, baskalarina milyarlik hediyeler alabiliyor. Bende resti cektim, herkes kendi bütcesini harcasin ozaman dedim.
Fakat ev kirasi esimde, elektrik esimde, ben telefonlari ve tatil ücretlerini ödüyorum.

Biz esimle ailesini ziyarete gidecegiz yakin zamanda. Esim hediye almayi sever bende severim, ailesine aldim birseyler, anne baba kiz kardesler, kiz kardesinin cocuklarina. Ufak tefek seyler ama önemli olan gönül almak bence.Esim kendi anne baba ve kardesleri disinda diger akrabalarina daha bir düskün ve hep onlara pahali hediye alma merakinda. Maddi durumumuz yeni yeni toparlandi, ama önümüzde harcama yapacagimiz günler var, misal tasinacagiz ona para lazim, eylül gibi dügün icin tekrar ailesinin yanina gidecegiz yol masraflarina lazim, dügün icin kardesine taki alinacak, kiyafet falan fistan alinacak. Bunlarin hepsini ben düsünüyorum. Esim tutturmus 1.5 milyara kuzenine bir elektronik alet alacakmis, benim biraz birikimim var ilerdeki harcamalar icin, esimin birikimi cok daha az ama baskasina harcama yapmaktanda geri kalmiyor. Bana mesaj atmis bugün bizi gelip havaalanindan karsilayacak ben o elektronik aleti almak istiyorum ona diyor, yani benden para istiyor aslinda. Gittigi yerden kendinede birseyler alacak, o yüzden yetmiyor parasi bende vermek istemiyorum acikcasi. Birikim yaptigim paraya dokunamam, biliyorum esim borc alip geri oraya parayi yatiracak ama o para hic yokmus gibi davranmiyor ne zaman ben birikim yapsam hep birsey cikariyor basima.
Ayagini yorganina göre uzatsin istiyorum, hem bana güvenip milyarlik hediyeler almasin. Hediye istiyorsa uygun birsey alsin kuzenine, bütce neyse ona göre.

Ama karismiyorum dedim esime, para senin paran istiyorsan al dedim, sesi kesildi hemen. Biliyorum benden istiyor bende yüz vermeyince mesaji birakti.

Haksizmiyim kizlar ne diyorsunuz?

haklısın. para ayırma konusuna bişey diyemiycem, evli değilim ama kuzenine 1500 liralık hediye alan adama ben de zırnık vermezdim. enayilik bu kusura bakmayın.

konuşmayı denediniz mi? bak hediye alınır ama makul ücretlerde vs vs dünya üzerinde böyle bişeyi kim yapsa garip karşılanır gibi gibi. yani yaptığının yanlış olduğunu bilmesi lazım.

Bu nedir ya senin paran benim param, kimse kusura bakmasın çalışmıyorum çalışsamda eşimin benim para mı laf yapmasına izin vermezdim, yardımlaşma başka bişey evin nafakasını erkek Karşılar ha ben demiyorum ki kadın kazandığını tek başına yesin içsin, gezip tozsun..

Aile icinde senin paran benim param muhabbetinden nefret ederdim, ki öyle bir ailede yetismedim cok sükür.
Sasirirdim insanlar nasil esleriyle ayri ayri harcama yapiyor, paralarini ayiriyor diye, ama maddi konularda anlasamayinca oluyormus, basima geldi. Esimle bu yüzden paralarimizi ayirdik, cünkü bana gelince kendi kazandigim paradan harcama yapinca sorun cikaran adam, baskalarina milyarlik hediyeler alabiliyor. Bende resti cektim, herkes kendi bütcesini harcasin ozaman dedim.
Fakat ev kirasi esimde, elektrik esimde, ben telefonlari ve tatil ücretlerini ödüyorum.

Biz esimle ailesini ziyarete gidecegiz yakin zamanda. Esim hediye almayi sever bende severim, ailesine aldim birseyler, anne baba kiz kardesler, kiz kardesinin cocuklarina. Ufak tefek seyler ama önemli olan gönül almak bence.Esim kendi anne baba ve kardesleri disinda diger akrabalarina daha bir düskün ve hep onlara pahali hediye alma merakinda. Maddi durumumuz yeni yeni toparlandi, ama önümüzde harcama yapacagimiz günler var, misal tasinacagiz ona para lazim, eylül gibi dügün icin tekrar ailesinin yanina gidecegiz yol masraflarina lazim, dügün icin kardesine taki alinacak, kiyafet falan fistan alinacak. Bunlarin hepsini ben düsünüyorum. Esim tutturmus 1.5 milyara kuzenine bir elektronik alet alacakmis, benim biraz birikimim var ilerdeki harcamalar icin, esimin birikimi cok daha az ama baskasina harcama yapmaktanda geri kalmiyor. Bana mesaj atmis bugün bizi gelip havaalanindan karsilayacak ben o elektronik aleti almak istiyorum ona diyor, yani benden para istiyor aslinda. Gittigi yerden kendinede birseyler alacak, o yüzden yetmiyor parasi bende vermek istemiyorum acikcasi. Birikim yaptigim paraya dokunamam, biliyorum esim borc alip geri oraya parayi yatiracak ama o para hic yokmus gibi davranmiyor ne zaman ben birikim yapsam hep birsey cikariyor basima.
Ayagini yorganina göre uzatsin istiyorum, hem bana güvenip milyarlik hediyeler almasin. Hediye istiyorsa uygun birsey alsin kuzenine, bütce neyse ona göre.

Ama karismiyorum dedim esime, para senin paran istiyorsan al dedim, sesi kesildi hemen. Biliyorum benden istiyor bende yüz vermeyince mesaji birakti.

Yegene1.500tl lik hediye mi. Ben şok. Su an kendimi çok şanssız hissettim. Böyle bir amca dayı istiyorum.

Saka bir yana yuh dedim okurken.ben olsam cıngar çıkarırım kesin. Allah yardım etsin canım sana ama para ayırarak da senin paran istediğini yapar sın mesaji vermissin. Yani adam kirayı faturaları oderim kalanı ile de istedigimi yaparım diye düşünür artık.

birikim hesabına giren oradan çıkmaması lazım.
bir bahane olur alır, yerine gerisini koyacak diyorsun.
hayır o zaman birikim hesabı zaman yerinde sayar, gene anlamı olmaz ki.
çok zorunlu ihtiyaç olur yapacak bir şey yok.

bizim birikim hesabımız benim kontrolümdedir, eşime bu tarz bir ihtiyaç için 5 kuruş vermem :)

haklısın.. madem senin benim parama dönmüş olay varsa parası alsın borç parayla hediye olmaz..
eşinizde cömert değil savurgan bir adam parayı ayırmakla bile iyi yapmışsınız gibi geldi bana normalde karşıyım bu senin paran benim parama ama eşiniz hesabını tutamıyor belli ki..

peki karşılıklımı, eşinizin akrabaları da o kadar pahalı hediyeler alırlarmı?
Eşiniz günlük yaşamayı seven biri gibi,
Ben cok kızardım şahsen, geleceğide düşünmek lazım..

haklısın. para ayırma konusuna bişey diyemiycem, evli değilim ama kuzenine 1500 liralık hediye alan adama ben de zırnık vermezdim. enayilik bu kusura bakmayın.

konuşmayı denediniz mi? bak hediye alınır ama makul ücretlerde vs vs dünya üzerinde böyle bişeyi kim yapsa garip karşılanır gibi gibi. yani yaptığının yanlış olduğunu bilmesi lazım.

Denedim ama beni cimrilikle sucluyor. O yüzden artik karismiyorum. Inanin ihtiyaci olsa, maddi durumu olmasa, cocugun gözü kalsa hic acimam esimden önce ben alirim. Söylemesi ayip daha gecen gün ihtiyaci olan birine hayir yaptim bu imkansizliklar icinde, cunku cok ihtiyaci vardi o kisinin, bogazimdan lokma geciyor dedim ve hic dusunmeden hayrimi yaptim. Ama kuzeninin birincisi hic ihtiyaci yok, ikincisi kendisi calisiyor, ablasi calisiyor, babasi calisiyor evleri kira degil daha yeni bir sürü miras aldilar. Bizim evimiz kirada, benim tam zamanli isim yok yari zamanli, esim desen aldigi ücret aylik 2.5 milyar. Ev dökülüyor yeni eve gececegiz, dedigim gibi eylulde tekrar yolculuk vs vs. Sorumsuz davraniyor, pahali hediye alma merakinda. Hic birindende birsey görmedim ben, karsilikli olsa yine alirsin yüzün utanir almamaya ama benim zor günlerimde bana yardima ihtiyacin var mi diye sormayana kalkipta milyarlik bir hediye alamam. Ama esim istiyorsa alsin banane diyorum, karismiyorum, kendisi parasiz kalacak, umrumdada degil valla. Hic sevmem böyle para pul ayirmayi ama inanin mecbur birakiyor insani.

sonuna kadar haklısın kızma ama senin kide gösteriş meraklısı sanki şart mı o hediyeyi almak

peki karşılıklımı, eşinizin akrabaları da o kadar pahalı hediyeler alırlarmı?
Eşiniz günlük yaşamayı seven biri gibi,
Ben cok kızardım şahsen, geleceğide düşünmek lazım..

hiiiic almazlar. hatta ailelerinde hediyelesme diye bir olay yok. ben esimin anne babasina kiz kardeslerine aliyorum diye onlarda bize aliyorlar, ki benim aldiklarimdan cok daha az ama olsun diyorum esimin ailesi ama kuzen nedir ya, git babana al o fiyata birsey alacaksan illa.

Back
X