Haksiz miyim?

Borca sıkxcanım eşini ev araba gibi yüklü bir borç olursa para kalmaz yapamaz. Sana da bahane olur araniz bozulmaz.
Bu arada eevliliğini deki teksorun bu iise tabi.

Problem esim hediye almayi savurganlik olarak görmüyor. Hediye savurganlik degildir zaten ama esiminki savurganlik cünkü elinde ne kadar para varsa onu harciyor hic düsünmeden. Bende cok severim hediye almayi ama abartmadan, yerine göre, bütceme göre. Esime göre hediye alirsan en iyisini alacaksin. Gitse GERCEKTEN ihtiyaci olan birine alsa hadi neyse dersin ya. Gereksiz malzeme, ihtiyaci olmayan birine aliniyor. Ki kuzeni ne kadar akilli bir cocuk, calisti para biriktirdi kendine araba aldi cocuk, bizimkide yollarda fink atiyor yürüyerek gidiyor ise. Eee aklini kullanmazsan olacagi bu.
bi buçuk milyarlık hediye olmaz. insanlar o paraya ev geçindiriyo. bu işe dur demen lazım senin. sizin de gayet para biriktirip bişeyler yapmanız gerek

Ben de şu evlilikte senin paran benim param olmaz mantığına deli oluyorum
Neden olmaz arkadaşım ya bal gibi de olur.
Dünyanın bin türlü hali var.
Eşimin haberi olmadan bile para biriktiririm.
Ne alaka yani?
Neler görüyoruz okuyoruz.
30-40 sene sonra bile neler yapan adamlar var.
Ben eşşek gibi çalışacağım adam gidip o parayı savuracak ne güzel bir dünya.

Son düzenleme:
para ayırma garip olmuş da benim kafama başka bişey takıldı. başkalarına hediye alma "merak"ı mı var eşinizde yoksa etik olarak yapması mı gerekiyo bunları. mesela, zamanında o hediye aldığı kuzeni veya kuzeninin ailesi eşinize/ailesine yardımlarda bulunmuş olabilir; eşinizde bu gönül borcundan dolayı mı acaba hiç olmazsa hem işlerini görecek gönüllerini yapacak hem de maddi değeri bulunan hediyelerle sorumluluğunun bilincinde bir harekette mi bulunuyor? A kişisi B kişisine maddi yardımda bulunmuştur, B kişisi zamanında borcu ödeyememiştir. Aradan uzun zaman geçince borç hükmü kalkar ama B kişisi de A kişisine yardımcı olmaya çalışır. bence bu çok güzel bişey. yoksa niye durup dururken annesi babası kardeşleri dışında insanlara bir şeyler yapma merakında olsun ki? bence bu işin altında başka bir iş olmalı...

Kesinlikle minnet borcu yok emin olun. Öyle olsa ben alma dermiyim. Yillardir ailenin icindeyim, hic birinden bir borc felan istemedi esim veya herhangibi bir durum olmadi minnet duyulacak. Esim herkese böyle. Herseyin en pahalisini alir gider. Benim ailemede öyle, ozamanda kizarim ona. Bizimkilere en fazla 200 milyonluk almistir, ama 1.5likta alir alsa biliyorum. Ayrim yapmiyor bu konuda. Ama evliyseniz bilirsiniz, insanin giderleri oluyor, yapilacaklar edilecekler oluyor, coluk cocuk istiyoruz onlarin giderleri oluyor. Böyle bir durumdayken nasil gidipte o kadar pahali bir hediye alinir aklim almiyor. Suan eve tasinacak olsak, veya acil birsey ciksa dimdizlak ortada kaliriz. Anne babamiz borc verir ama devamli onlarda borc alarak yasayamam, ki onun ailesinden hic borc almadik hep bizimkilerden istedik. Istemiyorum artik, sorumlulugunu bilsin kimse bize borc harc vermek zorunda degil.

Bazı kişiler belki beni yadırgayacaklar ama ben eşimle paramı pulumu kesinlikle ayırmadım ayırmamda ....
Karşılıklı olarak herzaman birbirimizin fikirlerini alırız benim istemediğimi eşim yapmaz,eşimin istemediğini ben yapmam ama anlaşılıyorki eşiniz sizin fikirlerinize saygı duymuyor,kendi bildiğini yapıyor bu durumda belkide kendinize göre haklısınız...

Ben de şu evlilikte senin paran benim param olmaz mantığına deli oluyorum
Neden olmaz arkadaşım ya bal gibi de olur.
Dünyanın bin türlü hali var.
Eşimin haberi olmadan bile para biriktiririm.
Ne alak yani?
Neler görüyoruz okuyoruz.
30-40 sene sonra bile neler yapan adamlar var.
Ben eşşek gibi çalışacağım adam gidip o parayı savuracak ne güzel bir dünya.

Söyledigin seyde cok haklisin. Ama aile olunca herseyi ortaklasa yapmak cok daha güzel, ben öyle yetistim, isterdim ki evliligimdede öyle olsun ama biz esimle zit karakterleriz anlasamadigimiz cok konu var. Evlenince dahada iyi anliyorsun bunu. Napalim bende cektim resti.

Söyledigin seyde cok haklisin. Ama aile olunca herseyi ortaklasa yapmak cok daha güzel, ben öyle yetistim, isterdim ki evliligimdede öyle olsun ama biz esimle zit karakterleriz anlasamadigimiz cok konu var. Evlenince dahada iyi anliyorsun bunu. Napalim bende cektim resti.

Ben de ailemle öyle gördüm.
Annem eğitimci.
Asla para muhabbeti yapmazlar.
Ama bana ters işte.
Ailemden öyle gördüm diye öyle devam edecek diye bir şey yok.
Yarın bir gün adam hiç ummadığınız bir şey yaptığında ortaklaşa yapma fikrinizi gözden geçirirsiniz.

Bazı kişiler belki beni yadırgayacaklar ama ben eşimle paramı pulumu kesinlikle ayırmadım ayırmamda ....
Karşılıklı olarak herzaman birbirimizin fikirlerini alırız benim istemediğimi eşim yapmaz,eşimin istemediğini ben yapmam ama anlaşılıyorki eşiniz sizin fikirlerinize saygı duymuyor,kendi bildiğini yapıyor bu durumda belkide kendinize göre haklısınız...

Siz birseyi istemediginizde esiniz size tavir yapmiyorsa cok sanslisiniz. Esim tavir yapiyor, yoksa alma desem almaz o da. Ama sonrasinda tavirlarini kaprislerini cekemiyorum vallahi.

Umarım burada yorum yapanların bir çoğu evlidir yoksa bekara kadın boşamak kolay demekten başka birşey diyemeyeceğim :KK66::KK66:

Siz birseyi istemediginizde esiniz size tavir yapmiyorsa cok sanslisiniz. Esim tavir yapiyor, yoksa alma desem almaz o da. Ama sonrasinda tavirlarini kaprislerini cekemiyorum vallahi.
Evet gerçekten bir çok konuda şanslı olduğumu düşünüyorum, siz kaprisleriyle uğraşmamak için ben paramı ayırayım naparsa yapsın diyorsunuz

Evet gerçekten bir çok konuda şanslı olduğumu düşünüyorum, siz kaprisleriyle uğraşmamak için ben paramı ayırayım naparsa yapsın diyorsunuz

Aynen öyle diyorum. Öylede yaptim ama o birikimden illa birseyler istiyor. Ya gelip ver alacam demiyor, ama böyle duyuruyor, biliyor cünkü beni ben biraz fazla safimmi diyeyim ne diyeyim, daha dogrusu öyleydim ama maymun gözünü acti artik. Kisadan kestiriyorum, istiyorsan kendi birikiminden al diyorum.

Ben de ailemle öyle gördüm.
Annem eğitimci.
Asla para muhabbeti yapmazlar.
Ama bana ters işte.
Ailemden öyle gördüm diye öyle devam edecek diye bir şey yok.
Yarın bir gün adam hiç ummadığınız bir şey yaptığında ortaklaşa yapma fikrinizi gözden geçirirsiniz.

ben de öyle gördüm ama,

evlilikte para ayrımı olmaz öğüdünü kv ve kp den aldığım için oldum olası sinir oluyorum.

aslına bakarsanız daha yeni dank ediyorum bu sözün nerelere çekilebileceğini,
benim kv çalışmıyormuş ki kendi parası olsun.

bir kere de şey demişti,
hımmm,
tam hatırlayamadım ama şuna benzerdi;
"çalışan kadınlar benim param var diye biraz havalanıyorlar, eşlerine saygısızlık yapıyorlar"

Ayy valla melek gibi hatunsun kocan otursun kıymetini bilsin.
Benimki bir bucuk milyarlık hediye almaya kalkıcak bende sakince burda topic açıcam???
Önce bir güzel kavga çıkartır onu hayattan bezdiririm. Çenemle beynini yerim. Bir daha düşünemez.
O kadar yani :D

ben de öyle gördüm ama,

evlilikte para ayrımı olmaz öğüdünü kv ve kp den aldığım için oldum olası sinir oluyorum.

aslına bakarsanız daha yeni dank ediyorum bu sözün nerelere çekilebileceğini,
benim kv çalışmıyormuş ki kendi parası olsun.

bir kere de şey demişti,
hımmm,
tam hatırlayamadım ama şuna benzerdi;
"çalışan kadınlar benim param var diye biraz havalanıyorlar, eşlerine saygısızlık yapıyorlar"

:KK51::KK51: hı hı öyle oluyor deseydiniz.
Bana hala saçma geliyor.
Annemle bile bu konunun tartışamsını yaşarız.
Kendi param olmayacaksa neden çalışayım??

:KK51::KK51: hı hı öyle oluyor deseydiniz.
Bana hala saçma geliyor.
Annemle bile bu konunun tartışamsını yaşarız.
Kendi param olmayacaksa neden çalışayım??

yok ben dedim ki,
eskiden kadın eziliyormuş, madem dediğin gibiyse, ne güzel, en azından şimdi ezilen değil de ezen taraf olmuş.

benim annemin 3 kızı var, o yüzden kendisi bizden yana :)

Kuzeni istemiştir muhtemelen bana bundan al diye. Eşinizde alamam diyememiştir. Yoksa nereden bilecek hangi elektronik eşyaya ihtiyacı olduğunu.
Gayet haklısınız, kuzenin annesi babası yok mu? Çok elzemse onlar alsınlar çocuklarina.

yok ben dedim ki,
eskiden kadın eziliyormuş, madem dediğin gibiyse, ne güzel, en azından şimdi ezilen değil de ezen taraf olmuş.

benim annemin 3 kızı var, o yüzden kendisi bizden yana :)

Benim annem daha gelenekçi.
Yetişme tarzı desem beni de öyle yetiştirdiler ama ben asiyim :KK70::KK70:

Back
X