Haksız olan ben miyim?

Miray12_34

Bşlngç:70 _ gn:65,7 _ hedef:60
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2018
550
1.393
28
35
Adana
Kızlar resmen elim ayağım titriyor sinirden şu anda, Allah aşkına ben haksız mıyım yaptığımda?

Az önce işten çıktım, çalıştığım kurumun karşısına arabamı parketmiştim karşıdan karşıya geçiyorum, yolun ortasına geçtim arabanın birinin yol vermesini bekliyorum (ortada herhangi bir geçiş alanı yok koca yol mecburen öyle geçiyorum) bir taksi şöförü köşeyi döndü daha da hızlandı geliyor üstüme, bir adım geri attım bana doğru kırdı direksiyonu, tam dibimde durdu bende korktum bağırdım, beyaz sakallı bir adam direksiyonda ne yolun ortasında duruyorsun diyor, siz ne biçim kullanıyorsunuz dedim yolun ortasında duruyorsun ne biçim geçiyorsun dedi sadece bastı gitti. Kurumdaki herkes gördü hatta bir iki kişi az kaldı eziliyordun falan dediler. Arabaya bindim ama sinirden çatlıyorum resmen, eve doğru gidiyordum geri döndüm biraz ileride bir taksi durağı var kesin buraya geldi bu adam dedim taksi durağının önünde durdum, indim arabadan, şöförün biri ben öyle sinirli sinirli gelince buyrun dedi, burda sakallı bir adam çalışıyor mu dedim evet buyrun içeride namaz kılıyor dedi. Kapıyı açtı baktım namaz kılıyor, saçından sakalından utansın, arabayı üstüme sürdü ya az kalsın beni eziyordu, o huzurunda bulunduğu Allah seni nasıl biliyorsa öyle yapsın inşallah, namaz da kılıyor o kıldığın namaz canına haram olsun inşallah, utanmaz herif dedim. Diğer şöförler kusura bakmayın falan dediler ama sinirden elim ayağım titredi resmen, bu hala namazda tabi . Arabaya bindim, binerken de şrf. siz falan dedim (burda ben hatalıyım kendime hakim olamadım) eve geldim anneme anlattım sen haksızsın, çıkıp iki tokat atsa, seni dövse nolacakti diyor bana. Allah aşkına ben mi haksızım kızlar ya?şu kısmı atlamayalım bile bile üstüme sürdü arabayı

Sadece duragina sikayet etseniz yeterliydi. Durak sahipleri bu tarz sikayetlerle ilgileniyorlar cunku,para cezasi,ise cikmama cezasi falan var. Muhatap oldugunuza degmez.
Canım o kadarını bilmiyordum ama o kadar sinirlendim ki anlatamam size bilinçli üstüme sürdü

Namazı niyazi sizi de bizi ilgilendirmiyor, namaz kılan insanlar kusursuzdur diye bir şey yok. İlk etapta haklıydınız ama sonrasında haksız buldum sizi. Durağa gidip kendini o an savunamayacak durumda -çünkü namazda- adama bağırmak, şerefsiz demek çok yanlış. Size hata yapıldığını düşünüyorsanız polise şikayet edebilirdiniz. Kamera varsa bakarlardı vs. Bir şey olmasa bile adamın başının ağrıması yeterdi. Şimdi duraktakileri de şahit tutsa size hakaret davası açsa ne yapacaksınız? Norveçte yaşamıyoruz doğru ama sizin hakaretiniz olmamış.

Ohh agziniza saglik ne iyi etmişsiniz.
Annenize de diyecek lafim yok, oldu bundan sonra tokat yeriz diye her seye susalim

Baştan sona haklısın. Az bile yapmışsın. Şikayet de etmeliydin polise. İllaki kamera vardır etrafta.

Baştan sona haklısın. Az bile yapmışsın. Şikayet de etmeliydin polise. İllaki kamera vardır etrafta.
Benim haksız olduğum yer, adamın kişiliğine hakaret etmem ve betdua etmemdi sinirden hakim olamadım kendime. Görmese beni anlıycam çarpsa bile kaza görmedi çarptı diycem ama bilinçli bir şekilde bu yapılınca hakim olamadım kendime.

Kızmakta haklı, tepkinizi gösterme tarzınızla haksızsınız.
Adamın namazı bitirmesini bekleyip kendisi ile muhatap olsaydınız sizi haklı bulurdum.
Ya da o esnada ortaya söylenmek yerine durak sorumlusuna şikayetinizi dile getirebilirdiniz.
Hangi gerekçeyle olursa olsun bedduayı doğru bulmam, döner dolaşır sahibini bulur der büyüklerimiz. Bedduayla hiç bir sorunun çözüleceğine de inanmıyorum.

Olayda haklı olsanız bile ,
Üslup olarak hatalısınız.
Öğrencilerime dediğim gibi ;
"Haklıyken haksız konuma düşmeyin.
Sinirlerinize hakim olun. "

hayatınızda ilk kez mi trafik ortasında kaldınız? ankarada aynı şeyi günde onlarca defa yaşıyoruz, maalesef elimizle koymuş gibi de bulamıyoruz ki herifleri.

ülkede herkes şovmen olmuş ayol, yapın şikayetinizi geçin milletin namazından size ne? adamın sakalının rengi, namaz kılması filan ne gereksiz detaylar bunlar ya.

Koca yok illa öyle geçiyorum diye bişey yok illaki biraz uzağında üst geçit vardır. Araba size çarpsa dahi suçlu bulunmazdı muhtemelen böyle bi seyi yapmayın diye göz korkutmuş adam belli ki. Haklı mı değil ama siz daha suçlusunuz. Ne alaka adamın namazı ne mubasebet beddua ediyosunuz yapın sikayetinizi normal bi sekilde. Sizin amacınız üzüm yemek değil bağcıyı dövmekse bilemem tabi

haklısınız ama bi yere kadar. sizin yaptığınızda o adamdan farklı değil. savunmasız insana saldırmışsınız.
ama durağa gitmekle tabiki haklısınız. hatta o konuda tebrik ederim. en azından duraktakilerin haberi oldu ve canınızı sıkan bişeyin peşinden gitmişsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…