Haksız olan ben miyim?

Üst geçit yok canım, olsa emin ol ordan geçerdim

Iyi yapmissiniz. Tepki vermeseniz adam ayni pisligi baska kadinlara da yapacakti. Onlari korumus oldunuz. Ayrica adam namazini gayet de bolebilirdi. Sizden ve tepkinizden korktugu icin namazi bahane etmis.
Anneniz eski nesil oldugu icin tabi erkeklerin tarafini tutacak. Bir de sizin sinirli yapida oldugunuzu biliyor, basiniza bir sey gelmesin diye korkutmaya calismis sizi. Benim annem de hep erkeklerin tarafini tutar her turlu iliskimde. Ben de biraz huysuz ve cesur birisiyimdir. Her zaman olumlu sonuc vermese de bazen bu gibi durumlarda gerekli oluyor.

Konuyu takip eden üyelere, Bursa'da,
trafikte tartıştığı erkek tarafından takip edilerek evinin kapısında bıçaklanarak öldürülen genç kızı hatırlatmak isterim.
Yol verme kavgası esnasında kız, adama küfrettikten sonra aracına binip gidiyor.
Adam arkasından takip edip evini tespit etmiş.
Yukarı çıkıp zile basıyor, sonrası malum.
Hakkımızı aramak, cesaretli olmak elbette güzel ve gerekli hallerde ben de bu tavrı destekliyorum.
Ama tanımadığımız, bilmediğimiz insanlarla tartışırken de dikkatli olmak ve kızıp bağırırken dozu aşmamak gerektiğini düşünüyorum.
Hele ağzımızdan çıkana çok dikkat etmek gerek.
Erkekler hakaret ve küfrü gururlarına yediremeyip katil olmayı göze alıyorlar
görüldüğü üzere...

Üst geçit va yok muydu? Geçtiğin yer yanlış , cevap veremeyecek durumda olan birine saydırıp saydırıp gitmen de bi tuhaf

konunuzda haklısınız ama namaz kılan birine beddua etmek sizi o kişiyle aynı duruma sokmuş. zaten durağa şikayet etmişsiniz, sinirinizi almadıysanız gerekli yerlere de şikayet edebilirdiniz.

Yolun ortasinda mi kenarinda mıydınız? Şayet ortasinda idiyseniz kendiniz de araba kullanan biri olarak empati yapmanız faydalı olacaktır. Çünkü bildiğiniz bilinçsiz bir yaya tavrı oluyor.Kenarda iseniz kizmakta haklı, tepkinizde haksızsınız.

Tekrar okudum.Yolun ortasındaydim diyorsunuz. İlk okuldan beri karşıdan karşıya nasıl geçileceğini anlatırlardı. Siz hatalı bir geciş yapıyorsunuz, sonra da adamin saçı sakalı üzerinden olayı anlatiyorsunuz. Yolun ortasinda yaya bir anda insanı paniklendirebilir. Haksızsınız.

Yolun ortasındaydım evet ama yol kocaman ve ben arabanın geldiğini görünce bir adım geri çekilip durdum, hareket edip de adamı afallatmadım, ayrıca hareket etsem bile geçebileceği yer çoktu ama ben yinede ona yol vermek adına durdum ama o ben sabit dururken üzerime sürdü arabayı. Hala ben haksız mıyım sence

Belki kadın dalgındı hatalı da olabilir ama sürücülerin daha dikkatli olması lazım .Öncelik yayaların değil mi? Ehiliyet sınavı sırasında yayaya korna çaldığı için sınavdan kalan bir insan biliyorum.

Siz de olayın şokuyla sinirinize hakim olamamışsınız haksızsınız.Hakaret etme hakkı kimseye verilmemiştir.Adam dava açsa yeridir.

Neyse olan olmuş geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…