haksızlık bu ama...

ahsen_16

DurdurunDünyayıİnecekVar
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2013
212
1
16
Bursa
kızlar ben temmuz ayında kpss kursuna yazıldım erken kayıt diye 1000 tl aldılar benden. neyse bugün dersane başladı yanımdaki kızla konuşuyodum bana dedi ne kadar ödedin kursa bende dedim 1000 tl taksitli fiyat diye sonra kız şaşırdı nasıl olur ben nakit 500 ödedim dedi. şok oldum hemde o da benden bir ay sonra kayıt olmuş...ben gidip muhasebesiyle konuşcaktım bu konuyu ama maalsef çok acil bir işim çıktı eve gitmek zorunda kaldım konuşamadım yarın konuşmayı düşünüyorum

şimdi sorum şu böyle bişey yapılması mümkün mü ve itiraz etsem senedimi iptal edip nakit 500 vermeyi kabul etme gibi bi durumları olabilir mi

moralim bozuldu cidden yapılan haksızlık değilde ne :(

Senedin varsa paranı alacağını sanmıyorum. Kampanya yaptık vs derler bir şekilde geçiştirirler.
Ama ellerinde senden para alacaklarına dair yani senin borçlu göründüğün bir yazı yoksa (imzalı senet,sözleşme vs) 500 tl verecem gerisini vermeyecem diyip arkadaşını örnek göster ve verme derim.

yok canım ya senet var...ama iptal edilmez mi acaba

bence konuş senet iptal etmek kolay yırt bi kaç parçaya böl senetten eser kalmaz :9: bide de ki erken kayıt bindirimi dediniz galiba o zaman ben indirim anlamıştım niye başkaları 500 ödüyo da ben 1000 lira ödüyorum diye sor

kesinlikle sorucam ama o kadar moralim bozulduki anlatamam afedersiniz ama kendimi enayi gibi hissettim

kızlar ben temmuz ayında kpss kursuna yazıldım erken kayıt diye 1000 tl aldılar benden. neyse bugün dersane başladı yanımdaki kızla konuşuyodum bana dedi ne kadar ödedin kursa bende dedim 1000 tl taksitli fiyat diye sonra kız şaşırdı nasıl olur ben nakit 500 ödedim dedi. şok oldum hemde o da benden bir ay sonra kayıt olmuş...ben gidip muhasebesiyle konuşcaktım bu konuyu ama maalsef çok acil bir işim çıktı eve gitmek zorunda kaldım konuşamadım yarın konuşmayı düşünüyorum

şimdi sorum şu böyle bişey yapılması mümkün mü ve itiraz etsem senedimi iptal edip nakit 500 vermeyi kabul etme gibi bi durumları olabilir mi

kpss için dersaneye yazıldığımda atıyorum 1000 lira ise ben 750 vermiştim mezun olduğum okulun dersane ile anlaşması varmış öyle söylediler

bence konuş senet iptal etmek kolay yırt bi kaç parçaya böl senetten eser kalmaz :9: bide de ki erken kayıt bindirimi dediniz galiba o zaman ben indirim anlamıştım niye başkaları 500 ödüyo da ben 1000 lira ödüyorum diye sor

nasıl yani yırt at, firmalar satıcılar şirketler boşuna senet yapıyo o zaman senet yaptır yaptır yırt at, senetin bi kopyası zaten dersanededir yırt at olur mu icraya verirler adamı

nasıl yani yırt at, firmalar satıcılar şirketler boşuna senet yapıyo o zaman senet yaptır yaptır yırt at, senetin bi kopyası zaten dersanededir yırt at olur mu icraya verirler adamı

kız gizliden yap demiyorum iptal etmek kolay dedim :1: hem bende güvenlik kursuna gittim tek taksitim kaldı aralıkta sınav var bana da senet yapıldı ama sadece yapılıcak taksit kadar senet vardı kopyası filan yok yani ödeme yapıyorum seneti alıyorum çıkıyorum bu kadar

kız gizliden yap demiyorum iptal etmek kolay dedim :1: hem bende güvenlik kursuna gittim tek taksitim kaldı aralıkta sınav var bana da senet yapıldı ama sadece yapılıcak taksit kadar senet vardı kopyası filan yok yani ödeme yapıyorum seneti alıyorum çıkıyorum bu kadar

yani neticede ödeme yapıyosun yapmazsan ne olur?
yırt at diyince şaşırdım bence hala biçok firma senetle iş yapıyo neticede adamların ekmek kapısı sen yırtsan öbürü yırtsa adamlar nerden para kazanacak bide dediğim gibi o kişi kurs sahiplerini tanıyodur şudur budur bi yolunu bulmuştur, kpss'den sonra torpil kısmında daha iyi anlar konu sahibi haksızlığı

yani neticede ödeme yapıyosun yapmazsan ne olur?
yırt at diyince şaşırdım bence hala biçok firma senetle iş yapıyo neticede adamların ekmek kapısı sen yırtsan öbürü yırtsa adamlar nerden para kazanacak bide dediğim gibi o kişi kurs sahiplerini tanıyodur şudur budur bi yolunu bulmuştur, kpss'den sonra torpil kısmında daha iyi anlar konu sahibi haksızlığı

canım ben yanlış anlattım galiba şimdi adamla konuşucak adam tamam 500 lira alırım derse senetler yırtılınca bi anlamı kalmaz artık senetlerin demek istedim ben

ben de kız kardeşimin dersanesini değiştirip kendi dersaneme aldıracaktım, konuştum senetleri iptal ettirmek için, o imzaladığımız kağıtta madde varmış senet bozma bedeli diye 500 tl senet bozma bedeli istediler..

Sana söyleyecekleri o arkadaş sizden bir ay sonra kayıt yaptırdı kontenjan açığı olduğu için fiyatlar düştü. Dershanelerde genel olan bi'şey bu oyüzden biz hep geç kayıt oluruz:37:

Senede gelince ben sadece 2-3 hafta gittiğim ingilizce kursu için ne kadar uğraştım. Senetlerim vardı ve ben çoktan paranın yarısını vermiştim. Okul, staj, tez yetiştiremeyince iptal ettirmek istedim şak diye önüme maddeleri koydular "kayıttan sonraki 15 gün içinde iptalini isteyebilirsiniz aksi taktirde ücret alınır" yani adamlar kurs başlayınca değil imzayı attıktan sonraki 15 günü diyolar. Kadın bana paranı öde senetlerini al diyo 3 hafta için bir buçuk küsür:24:
Tam dava açacakken haklarımı birine verdim, ödediğim parada puuf.

Yani demem o ki işin zor:31:

bugün bir kaç kişiye daha sordum benimgibi 1000 tl ödeyen baya kişi varmış ama 500 de var...Ne yapıyolar Allahla kendileri biliyolar ama hak yiyosalarda hakkımı helal etmiyorum...

yardım eden arkadaşlarım teşekkür ederim

Back
X