- 22 Kasım 2014
- 3.213
- 4.660
- 133
- 39
Anlıyorum sizi. verilen para değil aslında sizin için sorun olan, annenizin açıklama yapmak yerine suçlayıcı tavrı olmuş.Size yapılan büyük haksızlık , şöyleki ailelerde varken çocuklarının magduriyetlerine göz yummaları şaşırtıcı, olmazsa zaten anlarım . Ne diyelim allah yardımcınız olsun. Anneme gönül koyarım ama bunu annem bile hissetmez kıyamam ona çünkü.
Bahsettiğim gibi, ben de babamla bu konulara dair bir şey konuşsam, Emin’im beni çok rahatsız edecek bir cevap alırım. Bu sebeple konuşmuyorum. Ben istesem, bir ev aldırırdım şu zamana kadar. Ama şu şekilde olurdu, ailem her aradığında benden ricaları, emir şekline dönüşürdü.
Aynı kapıya çıkıyor yine. Ben yine onlara gayet ilgiliyim. Ama şu anda ben istediğim için yapıyorum, onlar emrettiği için değil. Annnemin ameliyatında mesela, hastanede kaldım, evinde 1 hafta kaldım, evime döndüm. Bana şu anda, gelir misin diye mesaj atılırken, Onların evinde kalsaydım, bana gelen mesaj, git annende kal, onu hastaneye götür diye olurdu. Ya da mesela oğlum için okul araştırıyorum şu sıralarda ve ailem de fikir belirtiyor ama onların evinde kalsam, oğlunu kendi istediğin değil, bizim istediğimiz okula göndereceksin şeklinde olurdu. Bu sebeple istemedim hiç.
Yani sonuçta yine aynı şey olsa da, bu nüanslar çok büyük değişiklikler oluşturuyor.
Ama daha önce de dediğim gibi, belki de bizdeki çok daha fazlası olduğundan, sizinki bana çok büyük görünmedi.
Bazen iletişimde sıkıntı oluyor. Belki de anneniz de, üç çocuğuma da ev aldım şeklinde düşünürken, sizin sözünüzden sen bana çok da büyük bir şey yapmadın, şeklinde anlamış olabilir. Halbuki, sizin beklediğiniz kızım, ileride kardeşiniz evlenecek ona da hazır bir ev verelim, şeklinde bir açıklamayken.
O da bunu sizin kendiniz düşünüp anlayışlı olmanız gerektiğini, para konuşulduğunda, bunun ilişkilerinizi daha da bozabileceğini düşünmüş olabilir.
Ama kardeşler arasında bu tür anlaşmalar olabiliyor, bizim de mesela bir kardeşimin evi olsa da, kazandığı çok yüksek değil. O sebeple diğer kardeşimle arada bir gündem yapıp, babama o kardeşimin bazı ihtiyaçlarını aldırıyoruz. Niye bana vermiyor kısmını hiç görmüyoruz. Sonuçta biz kendimiz idare edebiliyoruz.
Dediğiniz gibi, sonuçta anneniz ve kardeşiniz. Bazen iyi niyetle, düşüncesizce hatalar yapılabiliyor. ama İnsan kıyamıyor.