Haksızsam söyleyin. Siz ne yapardınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Pipet

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2008
3.338
3.939
698
Merhabalar... Telefondan zorlukla yazıyorum hatalarım olursa affedin...
Eşim kardeşine borç vermek için söz vermiş. Telefonda konuşurlarken duydum. Araba alacakmış yarısı varmış yarısını eşimden istiyor. 50000 TL para kardeşi azar azar ödeyecekmiş. Daha öncede annemin ev alma durumu vardı eşime söyledim bir miktar verelim diye. Bizde ev alıcaz annen bize versin demişti. O sıralar olabilirmi acaba diye düşünüyorduk ama kesin karar vermemiştik. Aradan 2 sene geçti. Anne. Krediyle ev aldı. Biz almadık hala. Bunu hatırlattım kendisine çifte standart uyguluyorsun dedim. Ev alıcam sen bana ver deseydin abine dedim. Hem ben neciyim bana neden sormuyorsun dedim.

Kıyamet koptu. Paragözmüşüm ben, çok çirkin, seviyesiz davranmışım. Beni bu durumda affedemezmiş. Şunu merak ediyorum yanlış mı davrandım. Haksızmıyım sizce bu durumda...

Son derece haklısınız tabi ki.

Ben bu evde bostan korkuluğu muyum? Sorusunun cevabı "paragöz, çirkin ya da seviyesiz" değildir.

Evet ya da hayır şeklinde cevap vermeliydi.

Eşiniz dea doğrudan evet diyememiş de demeye çalışmış.

Eşinizi hiç sevmedim, fena gıcık kaptım.

Eşim kardeşine borç vermek için söz vermiş. Telefonda konuşurlarken duydum. Araba alacakmış yarısı varmış yarısını eşimden istiyor. 50000 TL para kardeşi azar azar ödeyecekmiş. Daha öncede annemin ev alma durumu vardı eşime söyledim bir miktar verelim diye. Bizde ev alıcaz annen bize versin demişti. O sıralar olabilirmi acaba diye düşünüyorduk ama kesin karar vermemiştik. Aradan 2 sene geçti. Anne. Krediyle ev aldı. Biz almadık hala. Bunu hatırlattım kendisine çifte standart uyguluyorsun dedim. Ev alıcam sen bana ver deseydin abine dedim. Hem ben neciyim bana neden sormuyorsun dedim.

Kıyamet koptu. Paragözmüşüm ben, çok çirkin, seviyesiz davranmışım. Beni bu durumda affedemezmiş. Şunu merak ediyorum yanlış mı davrandım. Haksızmıyım sizce bu durumda...
Çok haklısın eşinizin yaptığı bencillik

Haklisiniz. Annenize borc vermeyipte kardesine vermesi sacma.
O parayi yalniz mi kazandi?
Calisiyormusunuz?

Çalışıyorum hem evde hem işte maalesef...
Aslında bana danışmaması daha çok sinirimi bozdu. Yok sayıyor.

Haklisiniz. Annenize borc vermeyipte kardesine vermesi sacma.
O parayi yalniz mi kazandi?
Calisiyormusunuz?
Ama bir sey de var, ev almayi dusunuyordunuz, oyuzden vermemistir her halde.
Bu sekilde dusunduyumde de vermemesi normal geliyor.
Kafam karisti...
Eşi çalışsa da çalışmasa da böyle bir kararı tek başına veremez.

Kadın kendi başına böyle bir karar verse kimse çıkıp eşin çalışıyor mu diye sormaz. Çünkü mesele çalışmak ya da çalışmamak değildir.

Madem kardeşinin 50000 i var o kadarlik araba alsın. Sizden istediği borç çok yüksek. Bide azar azar odeyecekmis.
Eşitsizlik konusunda haklısınız ama erkeklere ailesiyle ilgili bişey söyleyince sizi düşman görürler bu hiç değişmez. Siz annenizi katmadan istediği paranın fazla olduğunu falan söyleseydiniz.

Size de danışmalıydı bence, haklısınız. Sadece kendinizi ifade ediş kısmında yanlış davranmış olabilirsiniz onu bilemem ama bu, konuda haksız olduğunuzu göstermez tabiiki.
Annenize hayır olan cevabın kardeşine evet olma nedeni neymiş?

O zamanlar ev almayı düşünüyorduk ama kesin karar verilmiş bir şey yoktu. Bakın 2 sene geçti hala almadık mesela. Ve söyleyiş tarzı da ciddiye almadığının göstergesiydi. Annen bize versin falan. Şu anda da o para ne kadar sürede ödenir kimbilir. Asıl konuda sorsa ben hayır demezdim sormaması içimi ezen.

Eşi çalışsa da çalışmasa da böyle bir kararı tek başına veremez.

Kadın kendi başına böyle bir karar verse kimse çıkıp eşin çalışıyor mu diye sormaz. Çünkü mesele çalışmak ya da çalışmamak değildir.

Çok haklısınız benden kardeşim istese, 5000 istese sormadan al kardeşim diyemem... Kadınım çünkü ne haddime...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X