Hala aynı yerdeyim,kararsızlık 2. bebek

bence ebeveynler kardeş olsun diyeden daha çok bebek özlemi duydukları için kardeş yaaprlar sonrada her anlamda sorumluluk=sabır=fedakarlık artınca işler zorlaşır.
kardeş şart değil, siz ona gereken ilgiyi sevgiyi verdikten sonra kendine özgüvenli bir yetişkin olduğunda kardeş aramaz, kardeşi olsa birbirlerine ne kadar can yoldaşı olacaklarının garantisi de yok yetişkinlik evresinde belkide hiç görüşmeyecekler anlaşamayacaklar, hem fazl çocuk demek fazladan maddi manevi fedakarlık demek, ben olsam hiç kalkışmazdım ama illa yapacağım derseniz yaş olarak tam zamanı derim..

28 aylık bir kızım var. inanılmaz zor sürekli mız mız sürekli ağlayan hiç bir şeyden memnun olmayan ama dediğiniz gibi bir o kadarda dünya tatlısı bir cocuk. evlat o kadar farklı bir şey ki insan bazen ne kadar kızsada içi akıyor sonra. allahım esirgesin onları. 2 cocuk hep ıstedım. esımde ıstedı ıstedık yanı ve hep arada yaş farkı olmasın ıstedım. 3 maksımum 4 dıye dusunuyordum. bu aralar ıstedım cunku bıraz daha vakıt gecseydı kendımde o gücü o isteği hiç bulamıycagmdan emındım ve bu ay hamıle kaldım. yanı ıkıncı bebegım dogudugunda aralarında tam 3 yaş olacak. benım kızımda hic istemiyordu kardeşin olsunmu dedıgımızde hep hayır dıyordu. gercı buaralar bıraz alıstı fikre. dün bana kardeşim ne yapıyor dıye sordu mesela :) ama ama ben ıyı degılım yanı o cok cocuk ısteyen ben sankı ben degılmısım gıbı hamıle kaldıgım ogrendıgım an sevınemedım bıle dogru duzgun.o an kafama birşeyker dank etti. ne yasıyacagmı bıldıgım ıcın galıba korkuyorum. aslında korkum 2 cocugu bırden ıdare edebılecekmıyım. yoksa uykusuz kalmak yorulmak o bu şu degıl. ben bir kucuk cocuk bır bebek nasıl bakacagım ? kı suan kızıma bıle artık sabrım tukenmısken. yanı aslında acaba hazır degılmıymısım dıye dusunuyorum. gercı suan artık yapacak bırsey yok yanı olan oldu hazırsamda degılsemde ama bılmıyorum nasıl duzelıcek bu dusuncelerım fıkırlerım. 2 yaştan sonra bırseyler bıraz daha duzelıyor ama suan omrumden 3 yıl daha gıtmıs gıbı goruyorum hamılelık ve sonrası. bır yanımda dıyorkı hayır her bebek farklıdır belkı bu bızı bırıncı gıbı yormaz sonucta bu gozler ne sakın bebekler de gordu. bende bır anormallık var hamılelıktenm ı boyle hıssedıp dusunyorum acaba, vıcdan azabıda cekıyorum karnımdakı sabiyi istemiyormus gibi ama oylede degıl aslında istiyorum tabıkıde cok ıstıyorum. hatta küçük bir düşük tehlıkem var suan ılac kullanıyorum duydugum an aklım cıktı bısey olacak dıye. bılmıyoırum yanı sızın yazınızı gorunce belkı fıkır degıl ama benımkıde bıraz iç dökmek oldu kusura bakmayın.

Valla ben ilkinde kızı buldum. İkinci erkek olur diye hiç riske girmiyorum :) çok üzgünüm ama erkekleri genel olarak sevmiyorum. Eve aldığım köpek kuş tavşan kedi bile dişi idi :) abla erkek kardeş olayı kendimde işlemediği için kızımın başına da gelsin istemem süper abla kardeş ilişkisi kuranlar vardır ama bEn o işe hiiiç giremem.
Hamileliğimde 18 hafta kustum her gün 24 saat bulantı oldu sonrasında çok iyiydim. 14 kilo aldım güzel bi hamilelikti.
Amaaaaa bi daha karnım şişecek, top gibi olucam, rahat hareket edemeyeceğim falan yok ben almayayım.
Doğum anını tekrar yaşamak isterdim çok kolay ve güzeldi. Ama gerisini hiç özlemedim.

Üstelik minnoş kızımı 1 yaşına getirdim aşırı tatlı bir bebek ama 9. Ayda diş çıkarmaya başladı 4 aydır hayatımız karardı daha 2 dişi var. Bundan sonra tam diş bitecek 2 yaş sendromu
O bitecek kreş olayı düzene girecek ben işe döneceğim hooooop sil baştan mı yok yok ben almayayım. Ne o kadar enerjim ne de o kadar sabrım var.

Senin bakacak bakıcın ve iş ev olanağın iyiymiş. İlla hayatım boyunca bi tane daha yapacağım diyorsan o zaman şimdi uygun
Ama bana sorarlardı kardeş ister misin diye hayır derdim aradan geçen 26-27 senede fikrim değişmedi bugün bi kardeş daha ister misin deseler gene hayır derim.

Sonuç olarak şartların bence şu an uygun. Ama bence çocuk çok çok istenerek yapılmalı. 1. Yi öyle yapmışsın sanırım. Bak ne güzel olmuş :)

Bu haftasonu bebek ziyaretindeydik.Kızı 3 yaşında çocuğu 7 aylık ve çalışıyor arkadaş.Onlar ikinci bebeği beklemiyorlarmış öğrenince çok ağlamıs ama doğduktan sonra her şey başka oluyor dedi.Bana çok geç kalmadan ikinciyi yap dedi kızım 16 aylık ama bence çok zor olur diye düşünüyorum.

bence kesin yapın,ikinizde memursunuz,lojmanda oturuyorsunuz hazır bakıcı var.yap gitsin hemen

Ayy şu an düşünüyorum benimki elimden tutup gezmeye başladı, az zaman sonra beraber her yere gideriz gezeriz. Bebek arabası kanguru falan olmadan. 2 tane olsa birini elinden tutucam diğerini arabaya koy indir bindir o acıksın öbürünün altı değişecek, o uyur diğeri ağlar... yok olmadı benim dışarı çıkabilmem bile olay olur. Teşekkürler ben kaçtım:)

keşke benımde aklım başıma daha erken gelseydi ,
2. yapmadım diye hiç pişman olmayacam diyordum , ama şimdi itten köpekten pişmanım ,

bunları sana bütün kalbimle yazıyorum inan bana ,

bu şartlarda dogurmayanı döverler kızzz

Bende hep kız olacağını bilsem üçüncüyü kesin yapardım diyordum
Ama ne çıkacağını bilmiyirm şuan üçüncü de yolda

Çocuk büyük sorumluluk hele ki her şey eskisi gibi olmuşken dön baş yapmak ağır geliyor insana (yani bana şuan ağır geliyor baya)

Size tavsiyem bnce yapın öyle ya da böyle zaten ikinci çocuk fikri var aklınızda :)

Bir de her hamilelik bir olmuyor ben ilk iki hamileliğimde 16 kilo almışken bunda daha dört aylıkken 5 kilo aldm ins cinsiyet farkıdır diyirm

Sizi hatırladım ben hala yapmadınız mı?
Şaka bir yana, şu an imkanlarınız süper. Yerinizde olsam bu şartları bir daha bulamayacağım için denerdim mutlaka. Kardeşlerin birlikte oynayıp eğlenmesi kadar büyük bir haz yok benim için.

Kardeşim herşeyim bu hayatta benim o yüzden kızımın bir kiz kardeşi olsun çok istedim bi oğlum oldu araları 2 yaş
Yapın ya kardeş bu hayatta ki en güzel sey istisnalar olsada ben biraz yetiştirilmeyle alakalı olduğunu dusunuyorum
Hatta şimdi 3 bebeğim geliyor çalışsam 2 yeterli olurdu ama kendim büyütüyorum maddi imkanlarımız da buna elveriyor
Okul cağlarına gelene kadar ben bakacağım sonra bende çalışmayı dusunuyorum

Çocukken çocuk sevmezdim evlenirken asla derdim. Düğün davetiyesine bile çocuksuz gelin diye mi yazdirsak acaba gibi düşüncelerim vardı. Öğretmenim çalışıyorum. Seneye 1. sınıfa başlayacak bir oğlum, 9 aylık ikinci bir oğlum var. Veee 3. yolda :) çok istiyordum ama inanamiyorum nedense :) her şeyiyle güzel. Erkek çocuk sevemeyecegimizi biz de düşündük nedense öyle bir yanılgıya kapılmıştık ama ikisi de birbirinden tatlı. Allah sağlıktan ayırmasın iyi ki varlar. Bakalım 3. Kız mı erkek mi hehe
sadede geleyim. Cocuk istiyor ve seviyorsaniz yapin. Yaşıtız. Yas geçmeden büyür giderler.imkanlar güzel bakıcı da var. Beklemeyin bileee.

şartlarınız müsait, 2. çocuğu da istiyorsun, zaman kaybetmeyin,
benim kızımla oğlumun arasında 3 yaş 4 ay var ve şuan arkadaş gibi çok güzel vakit geçiriyorlar,
ikisi birlikte saatlerce oynuyorlar, tek çocuk olsa veyaaralarındaki yaş farkı çok olsa bu rahatlık olmucaktı şuan,
ben 3. ye hamileyim ve sadece beni tasarrufumda olsaydı bu kadar beklemezdim, küçüğüm 6,5 yaşında,
yine 3 yaş ara verirdim,
yaşım müsait olsa ve bakabileceğimi bilsem karnımdaki oğluma da fazla beklemeden kardeş yapardım

sizde kendimi gördüm biraz
zor bir hamilelik, hata ölümün eşiğinden döndüm de diyebiliriz ona
aşırı kilo artışı, ödem, kas ağrıları
doğum yapınca dünyanın en mutlu insanı oldum
hamileliğim okadar kötüydü ki özellikle son 2 ayı lohusalık masal gibi gelmişti
kızımla yeninden doğdum diyebilirim
ve aslaaaa 2. düşünmüyordum
hem kızıma haksızlık etmekten korkuyor hemde hamileliğimi unutamıyordum resmen travma yaratmıştı.
Taki kızım 3,5 yaşına gelince sanırım 30 yaş sendorumuna girdim.
Büyük kızımda işimden istifa etmiştim kendim bakıcam diye, sonra aynı yerden teklif aldım geri dön diyince ama ozaman bende çocuk istediği ortaya çıktı. Şimdi işe dönersem ikinciyi daha hiç yapamam diye kabul etmemiştim.
eşim zaten istiyordu 2.yi hata 3.ü
Ama hamileliğimdeki sıkıntılardan dolayı çokda üstelemiyordu
Birden bende 2. çocuk isteyi oluştu. Ama öyle böyle değil, mutlaka olmalı hemen olmalı ama kız olmalı
çünkü benim küçüklüğümden beri içimde kız kardeş/ abla özlemi vardı. Ablası olanlara hep özenirdim. Evlenince 2 kızım olsun derdim sürekli.
Neyse rabbim nasip etti 2.yi hamile kaldım ama erkek olursa sevebilirmiyim diye çok düşünmüştüm.
Bana bir kızın var birde oğlun olur inşallah diyenlere sadece hayırlısı, sağlıklı olsun diyebiliyordum
Cinsiyetini öğrenecemiz gün kalbim yerinden çıkacaktı. Dr'um kız dediği andaki sevincimi anlatamam. O bile şaşırdı, normalde ikincide farklı olsun istenir dedi.
Çok şükür rabbime iki kızım var şimdi. Allah herkesin evladını bağışlasın.
Hamileliğim aynı derecede berbat geçti diyebilirim. Çok fazla sağlık sorunum oluyor ne yazıkki. İlkine göre biraz daha rahattı belki bazı şeylere alışık olduğumdan, geçici bir süreç olduğunu bildiğim için kendim daha rahattım sanırım. İlkinde o tecrübsizlikte eklendiği için insan daha karamsar bakıyor. Ama gelip geçici bir dönem dediğim gibi çok sık dr. kontrolü ara ara hastanede yatışla atlatmıştım. Tabii kilo falan aynı sorun. Ama hepsini verdim doğum sonrası. Şuan küçük kızım 6 yaşında zaten.

o kaşıntıyı bende yaşadım,atlamışım onu.off çok zordu.inşallah 2. hamilelikte yaşamam

Ben 25 kilo aldım.
7 ayda verdim.
Siz kaç yılda kilolarınızı verebildiniz.
Evladın cinsiyetine takılmayın hayırlısını isteyin.

ne güzel atlatmışsınız hepsini:) darısı başıma diyelim:)
allah kalbinize göre vermiş ne güzel.

Öğretmenken nasıldır bilmiyorum, mesailerinizi ayarlayabiliyor musunuz, tatiliniz vs ama ben memur halimle 10 yaş yaşlandım.

Rabbim evlatlarımı bana bağışlasın ama sürekli yorgun ve ağlamaklıyım :)

Çocuklarımın arasında 3 yaş var. İkisi de bebek neticede. Birinin kakası diğerinin maması. Bir dokun bin ah işit.

Ben 25 kilo aldım.
7 ayda verdim.
Siz kaç yılda kilolarınızı verebildiniz.
Evladın cinsiyetine takılmayın hayırlısını isteyin.
kızım 18 aylıkken eski kilomdanda daha zayıf olmuştum.
Ama şu var.
söyle anlatayim.
80 kiloydum dogumdan sonra.
sonra 72 ye indim hep oyle kaldim.
sonra kendimi zorlayip 60 a indim

Allahim saglikli eli ayagi duzgun hayirli bir evlat versin butun isteyenlere benmde bir oglum var 5 yasinda kpss calismasam hemen yapacagm zor tutuyorum kendimi:) ayrica bende bir tane kizim olmasini cok istiyorum bilsemki kiz olacak tabi yine diyorum saglikli hayirli olsun hemen yaparim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…