Hala aynı yerdeyim,kararsızlık 2. bebek

Ben Hatırlıyorum sanki buna benzer bir konu daha açmıştınız
Ela kumsal a yapın bir Kardes daha :))
Şartlarınızda müsaitmiş belki kız olur ne malum :)
Ayrıca 2 çocuk bu devirde zor olsa da kardeşi olması insanın gerçekten muhteşem

Peşpeşe sayılan, sayılmaz mı bilmiyorum 3,5 yaş farkla 2 oğlan annesiyim. Sizi anlayabiliyorum. Kararsızlığınızı da.. Maddi şartlarınız ve ebeveynler olarak 2. Bebeğe alt yapı müsaitse yapın. Kilo alınıp verilir, deformasyon gerçeğini değiştirmez malesef.
Hakkınızda hayırlısını dilerim

Kızım 16 aylık 29 kilo almıştım. Şimdi hepsini verdim ama yürümek bile acı veriyodu. Ben 2.çocuğu kafamdan sildim. Ev hanımıyım eşimin iş yeri var. Orta halli bi aileyiz. Şu aralar inatlaşmalar ve yalandan ağlamalar başladı. İlerde bi daha bunları baştan yaşamak ister miyim bilmiyorum. Bi tane olsun onu gerektiği gibi büyüteyim diyorum.

Evladın kızı oğlanı olmaz.
Hayırlısı olur.
Her şey hayalinizdeki gibi de olmaz. Ben erkek kardeşimle daha iyi anlaşıyorum mesela. Onla daha samimi olduk her zaman.
Yada teyzemin tek bir kızı var, ne arar ne sorar ne ilgi ne alaka. Kendi dünyasında. Oturup bir kahve içmezlerz
Başka bir teyzemin yüzü kızından gülmedi oğlumdan güldü. Kızı ne arar ne sorar be gelir gider. Oğlu her gün arar.
Bu işler kısmettir.
Çok yanlış cümleler kuruyorsunuz.
Allah hakkınızda hayırlısını versin

İlla yapın diyemem ama şunu bilin ki her hamilelik bir değil. Bende Kızımda kilo almıştım ve ödem de olmuştu. Şu an plansız bir şekilde hamileyim ve ne ödem ne kilo hiçbirşey yok. Hamile olduğumu anlamıyorlar bile ki neredeyse 5 aylık olacağım benim Kızımda 2 yaşında kardeş istemiyordu. Şu an deliriyor çok istiyor çok sevinçli kardeşi olacak diye. Gel tavsiyem kızınız 3 yaşına girince hamile kalırsanız daha da iyi olur. Biraz daha büyüsün kendi işini yapsın. Sizden uzak kalma süreci olmasın. Bakıcınızda varmış. Bebeğe baktırır kızınızı da kreşe verirsiniz.

6 sene aradan sonra ikinci çocuğu yaptım bende.
Kızım 7 yaş,oğlum 16 aylık.
İlk gebeliğimde çok kilo alıp zor verdim,ödem de fazlaydı tabi.
Bu sebeple korktum hep ama ikincide toplamda 10 kilo aldım. İlkindeki gibi yiyemedim,mide bulantısi vardı ilk aylarda,sonradan da yanma oldu midemde ki zaten kararlıydım abartmayacaktım ,azar azar dengeli beslenecektim,öyle de yaptım.
Sizde yapabilirsiniz bence bunu. Zor değil.
Şartlarınız uygun şu an bence.
Cinsiyet konusuna gelince bende kızım olsun demiştim yine ama oğlum var şu an ve bayılıyorum onun çapkın gülüşüne,minik adam tipine. Kızında oğlanında yeri ayrı,ikisi de aşırı seviliyor.

Yani siz bilirsiniz ama bu devirde maddi olarakta manevi olarakta ikinci çocuk zor. Şu kardeş olursa hiç yalnız kalmaz diyenlere de kulağınızı tıkayın. Yalnız geldik yalnız gideceğiz. Kardeşi olsa bile onun da ileride kendi ailesi önce gelecek. Öncelikleri değişecek. Ben o yüzden tek çocukta kalacağım. Kendim de tek çocuğum. Çokta mutluyum halimden. İleride ihtiyaçları olursa annemi ve babamı yakınıma getiririm bir de bakıcı tutarım kendim de başlarında dururum. Zaten eşim var çok şükür çocuğum var. Kardeşten ziyade onları tercih ederim.

Evet açmıştım) hala çok kararsızım çünkü kızım ikna olsa daha iyi olacak ama:))
kizimin ismini nerden biliyosunuz bu arada:)

Benim aralarında 6 yaş olacak tam tamına buradaki yazılanları okuyunca çok sevindim bir kızım var kardeşi de kız olacak bence her çocuk bi kardeşi hak ediyor konu sahibine de tez zamanda hamile kalmasını dilerim Doğuda sakin bi ortamda büyür giderler eğitim ihtiyaçları ortaya çıkana kadar da Batı’ya daha iyi şartlara geçersiniz bence hiç düşünmeden yapın bi tane daha

6 muhteşem bir fark.
Ablamla aramda 6 yaş var, jenerasyon farkımız olmadı, sadece alışkanlıklarımız farklıydı.
Doğduğumda annem beni ona emanet edebilmiş, ablam 9 yaşındayken ikimizi bırakıp giderdi falan hatırlıyorum.
Zaten ablamın adı bende ‘küçük annem’dir, canımdan tatlıdır
Allah yavrularınızı size bağışlasın, bir ömür mutluluk gözyaşlarına tanık olun.

Allah razı olsun yazdıklarınız çok iyi geldi bana

Sadece meraktan soruyorum bir kızım var ve ikinci geliyor diye çok şükür ediyorum ama bazı insanlar daha karnımdaki bebeğimi doğurup büyütmeden 3. Nün hatta erkek bebeği bulana kadar Doğum yapmamın derdine düştüler hamileliğinde vermiş olduğu duygusallıkla çok üzdüm kendimi şuan sadece kızımın kardeşi olsun diye istedim bu bebeği evlat her aşamasıyla gerçekten emek isteyen büyük bi sorumluluk anca iki çocuk yetiştirebilirim diye düşünüyorum o yüzden sizi de merak ettim başka kardeşiniz var mı

Yok, iki kardeşiz.
Ama ablam dünyadaki herkese bedeldir benim için.
Annem babam bir yana, ablam bir yana.:)
Evladın kızı erkeği asla olmaz, benim iki erkek çocuğum var ve kız delisiyim.
Ama hiçbir zaman kızım olsun diye çocuk yapmam benimli lafta sadece, ayrı cinsiyet olmaları ailelere farklı duygular yaşatıyor.
Aynı cinsiyet olmaları ise ömür boyu onları yoldaş yapıyor.
Ben iki oğlum olduğu için son derece şükrediyorum, kız bebekleri sokakta gördüğümde gözlerim dolmasına rağmen:)
Aynı dili konuşuyor benimkiler, aynı şeyleri yaşayacaklar, giyecekler.
Sizin de öyle, ne büyük şans.

Bi kızın kız Kardeşi olması çok büyük bi şans bence de benim de bi abim var ama hiç bi paylaşım yok aramızda kızım var oğlumda olsaydı tabiki sevinirdim iki duyguyu da yaşayacağım için ama veren Allah seçim yapamıyoruz sağlıklı ve hayırlısı olsun diye dua ettim hep erkek olsun diye bakamayacağım çocuğu yapmam erkek çocukta soy sop devam ettirme meselesini de karıştırıyorlar işin içine eşimde bi evin bi oğlu olduğu için insanları memnun etmek çok zor bu hayatta

Ben olsam tek çocukta kalırdım.
Evet memursunuz eşiniz de memur.
Ama ülke ekonomisi kötüye gidiyor.
Hakkini vererek çocuk yetiştirmek zor çok zor.
Ve pahalı. Şimdiki gibi masrafları az kalmayacak.
Bana memur olup 2, 3 , 4 ..vb çocuk sahibi olanlar garip geliyor.
Bunun eğitimi, faaliyeti, beslenmesi , geçimi bilemedim.
Ayrıca kızınız kardeş istemiyormuş.

O önemli bence..

Aynı fikirdeyim. Bizim de durumumuz gayet iyi ama ikinciyi hiç düşünmüyorum. Çünkü tek çocuk olarak büyümek çok avantajlı. Dayımın kızları 3 tane ve okurken çok zorluk çektiler. En basiti hiçbirinin kendine ait odası olmadı. Diğer kuzenlerim yani tek çocuk olanlar çok daha iyi eğitim aldı ve çok daha iyi yerdeler. Ben onların yaşındayken gezmediğim yer kalmamıştı. Onların çok sınırlı kaldı. Onun haricinde annenin babanın ilgisi tek çocuk üzerinde toplanınca daha iyi oluyor. Ben o yüzden tek çocuk taraftarıyım.

Bence kardeşiniz olmadığı için bu duyguyu bilmiyorsunuz. Benim abilerim var ve iyi ki varlar. Arkadaşlar vs hep değişiyor ya da güvenemiyorsun. Ama en kötü zamanında onlar yanında. Çocuklarını sevmek hala olmak bu duygular gerçekten harika bence. Kızım bile bebekliğinden beri dayısının hayranı. Ya da elimin yeğenleri ile bir görüşme arzusu içinde. Bazen hasta olduğunda bile onları istiyor yanında. Maddi olarak tek çocuk mantıklı bu devirde ama aynı yemeyi 3 değil 4 kişi yiyeceksiniz. Eğitim masrafları sadece artısı olacak. Duygusal açıdan tatması gerçekten güzeldir buna inanın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…