- 1 Eylül 2014
- 26.142
- 30.505
- 798
- 36
- Konu Sahibi ManzaramDeniz
-
Kızım 16 aylık 29 kilo almıştım. Şimdi hepsini verdim ama yürümek bile acı veriyodu. Ben 2.çocuğu kafamdan sildim. Ev hanımıyım eşimin iş yeri var. Orta halli bi aileyiz. Şu aralar inatlaşmalar ve yalandan ağlamalar başladı. İlerde bi daha bunları baştan yaşamak ister miyim bilmiyorum. Bi tane olsun onu gerektiği gibi büyüteyim diyorum.Daha evvelde benzer konu açmıştım.
Ama hala bi karar vermiş değilim.
Ben 32 Eşim 37 yaşında
Bir kızımız var 2 yaşında.
2 yaş sendromunu yaşamadan evvel( çok fenaymış,affalladık) geçtiğimiz yaz düşünüyorduk ama 2 yaşın zorluğundan sonra bi türlü cesaret edemedim.
Bir diğer konu,kilolarımdan zor kurtuldum.
Kızım zor olduğu kadar inanılmaz sevimli.
Onunla zaman geçirmek,gezmek şahane tat veriyor.
Bebekliğinde daha zordu gezmek.
Öğretmenim,zorunlu görev sebebi ile doğuda yaşıyoruz 3. yılımız.
Son 1 yılımız kaldı.
Kızımın bakıcısı çok iyi.
Düzenimi kurdum ancak diyorum.
Başlarda epey zorlandık çünkü hamileyken atanmıştım.
kızım kolikti.Bir yandan yeni sehir yeni iş ortamı.
O günler geçti şükür.
Diyorum burdayken 2. bebegide yapayım.
Batıda bu imkanları bulamam.
Ev ve okukum dipdibeler.
Bakıcim güvenilir.
Lojmanda yaşıyoruz.
maddi zorluğumuz yok.
eşimdr memur.
Ben atatninca yanıma tayin istedi.
Onunda işi okulumla karşı karşıya.
Oda daha rahat yardımcı olur.
Daha evvel büyük şehirde yaşıyorduk.
Eşimin işten gelmesi trafigi vs..1 saati geçiyordu..Ve burdaki kadar rahat değildi.
zaten yükseldi burda.
Batıya git,yeni düzen sonra hamilelik vs derken hem yaşımız iyice geçecek hem artık iyice soğuyacağım bu fikirden diye korkuyorum..
Birde kızıma kardeş istiyormusun diye sorduğunda sinirlenip kızıyor hayiiiiiiiiiiiir diyor:)))
ne yapsam ne etsem bilemedim.
kafam karman çorman.
Hamileliğimde tam 28 kilo aldım..Ve eski kiloma zor kavuştum..ve hamileliğinde epey zor geçmişti.
İnanilmaz ağrilarım oldu malesef ve inanilmaz ödem oldu.
O günlerdeki halimi bile beni şimdi gören helal olsun diyor.
babam bile acıyordum kızım sana eski halinden eser kalmamıstı diyor.
E şuan zayifladım Bakımlıyım eskisi gibi.
öğrencilerim bile hocam günden güne gençleşiyorsunuz diyorlar.
Tekrar hamilelik yaşamak gözümde büyüyor bu yüzden.
Son olarak,bi kızım daha olsun istiyorum.
Hayırlı evlat versin rabbim ama oğlum olursa hayal kırıklığı yaşayacakmışım gibi geliyor.
Kız isteme sebebim hep hayalimdi.
Peşpeşe kızlarım olsun derdim hep.Kızıma yoldaş olsun..
kız olacağını bilsem belki daha kararlı olurdum:)
lütfen kızmasın bana erkek anneleri.
bazı duygular hisler insanın elinde olmuyor...
Erkek olursada tabiki canımdan çok severim o ayrı
Bu duygulsr bebek yapmama engel oluyor.
Şartlarımı hislerimi yazdım.
Akıl istiyorum sizden..
Yaşın geçiyir diyin,hadi gözünü karart silent diyin..ikna edilmeye ihtiyacım var belkide..
Vallahi helal olsun, nasıl bakıyorsunuz onlaraİlerde çok pişman olursunuz yapmazsanız. Ben dördüncü düşünüyorum valla. Onlar benim dünyam, neşem
Evet açmıştımBen Hatırlıyorum sanki buna benzer bir konu daha açmıştınız
Ela kumsal a yapın bir Kardes daha :))
Şartlarınızda müsaitmiş belki kız olur ne malum :)
Ayrıca 2 çocuk bu devirde zor olsa da kardeşi olması insanın gerçekten muhteşem
Benim aralarında 6 yaş olacak tam tamına buradaki yazılanları okuyunca çok sevindim bir kızım var kardeşi de kız olacak bence her çocuk bi kardeşi hak ediyor konu sahibine de tez zamanda hamile kalmasını dilerim Doğuda sakin bi ortamda büyür giderler eğitim ihtiyaçları ortaya çıkana kadar da Batı’ya daha iyi şartlara geçersiniz bence hiç düşünmeden yapın bi tane dahaKız olacağını bilsem 3.yü yaparım
Bence kardeşler arası yaş farkı 3 ü aştığı an, uzatılmalı.
Yani çabuk karar vermelisiniz ya 3 ya en az 6 falan olmalı.
Şöyle ki, 3 yaşla 4 ün ne farkı var diyebilirsiniz ama 3 bebeklikten çocuğa geçilen dönem, 4 ise çocukluk başlangıcı.
Ama 6 olduğunda tam bir çocuk, kendi kendine işlerini halledebilen bir insan haline geliyor.
Benimkilerin arası 14 ay, ne çektiğimi Allah bilir ama 4 yaş olsun istemezdim.
Çevremde görüyorum, bambaşka ilgi ve hayat demek bana göre.
6 muhteşem bir fark.Benim aralarında 6 yaş olacak tam tamına buradaki yazılanları okuyunca çok sevindim bir kızım var kardeşi de kız olacak bence her çocuk bi kardeşi hak ediyor konu sahibine de tez zamanda hamile kalmasını dilerim Doğuda sakin bi ortamda büyür giderler eğitim ihtiyaçları ortaya çıkana kadar da Batı’ya daha iyi şartlara geçersiniz bence hiç düşünmeden yapın bi tane daha
Allah razı olsun yazdıklarınız çok iyi geldi bana6 muhteşem bir fark.
Ablamla aramda 6 yaş var, jenerasyon farkımız olmadı, sadece alışkanlıklarımız farklıydı.
Doğduğumda annem beni ona emanet edebilmiş, ablam 9 yaşındayken ikimizi bırakıp giderdi falan hatırlıyorum.
Zaten ablamın adı bende ‘küçük annem’dir, canımdan tatlıdır
Allah yavrularınızı size bağışlasın, bir ömür mutluluk gözyaşlarına tanık olun.
Sadece meraktan soruyorum bir kızım var ve ikinci geliyor diye çok şükür ediyorum ama bazı insanlar daha karnımdaki bebeğimi doğurup büyütmeden 3. Nün hatta erkek bebeği bulana kadar Doğum yapmamın derdine düştüler hamileliğinde vermiş olduğu duygusallıkla çok üzdüm kendimi şuan sadece kızımın kardeşi olsun diye istedim bu bebeği evlat her aşamasıyla gerçekten emek isteyen büyük bi sorumluluk anca iki çocuk yetiştirebilirim diye düşünüyorum o yüzden sizi de merak ettim başka kardeşiniz var mı6 muhteşem bir fark.
Ablamla aramda 6 yaş var, jenerasyon farkımız olmadı, sadece alışkanlıklarımız farklıydı.
Doğduğumda annem beni ona emanet edebilmiş, ablam 9 yaşındayken ikimizi bırakıp giderdi falan hatırlıyorum.
Zaten ablamın adı bende ‘küçük annem’dir, canımdan tatlıdır
Allah yavrularınızı size bağışlasın, bir ömür mutluluk gözyaşlarına tanık olun.
Yok, iki kardeşiz.Sadece meraktan soruyorum bir kızım var ve ikinci geliyor diye çok şükür ediyorum ama bazı insanlar daha karnımdaki bebeğimi doğurup büyütmeden 3. Nün hatta erkek bebeği bulana kadar Doğum yapmamın derdine düştüler hamileliğinde vermiş olduğu duygusallıkla çok üzdüm kendimi şuan sadece kızımın kardeşi olsun diye istedim bu bebeği evlat her aşamasıyla gerçekten emek isteyen büyük bi sorumluluk anca iki çocuk yetiştirebilirim diye düşünüyorum o yüzden sizi de merak ettim başka kardeşiniz var mı
Bi kızın kız Kardeşi olması çok büyük bi şans bence de benim de bi abim var ama hiç bi paylaşım yok aramızda kızım var oğlumda olsaydı tabiki sevinirdim iki duyguyu da yaşayacağım için ama veren Allah seçim yapamıyoruz sağlıklı ve hayırlısı olsun diye dua ettim hep erkek olsun diye bakamayacağım çocuğu yapmam erkek çocukta soy sop devam ettirme meselesini de karıştırıyorlar işin içine eşimde bi evin bi oğlu olduğu için insanları memnun etmek çok zor bu hayattaYok, iki kardeşiz.
Ama ablam dünyadaki herkese bedeldir benim için.
Annem babam bir yana, ablam bir yana.:)
Evladın kızı erkeği asla olmaz, benim iki erkek çocuğum var ve kız delisiyim.
Ama hiçbir zaman kızım olsun diye çocuk yapmam benimli lafta sadece, ayrı cinsiyet olmaları ailelere farklı duygular yaşatıyor.
Aynı cinsiyet olmaları ise ömür boyu onları yoldaş yapıyor.
Ben iki oğlum olduğu için son derece şükrediyorum, kız bebekleri sokakta gördüğümde gözlerim dolmasına rağmen:)
Aynı dili konuşuyor benimkiler, aynı şeyleri yaşayacaklar, giyecekler.
Sizin de öyle, ne büyük şans.
Ben olsam tek çocukta kalırdım.Daha evvelde benzer konu açmıştım.
Ama hala bi karar vermiş değilim.
Ben 32 Eşim 37 yaşında
Bir kızımız var 2 yaşında.
2 yaş sendromunu yaşamadan evvel( çok fenaymış,affalladık) geçtiğimiz yaz düşünüyorduk ama 2 yaşın zorluğundan sonra bi türlü cesaret edemedim.
Bir diğer konu,kilolarımdan zor kurtuldum.
Kızım zor olduğu kadar inanılmaz sevimli.
Onunla zaman geçirmek,gezmek şahane tat veriyor.
Bebekliğinde daha zordu gezmek.
Öğretmenim,zorunlu görev sebebi ile doğuda yaşıyoruz 3. yılımız.
Son 1 yılımız kaldı.
Kızımın bakıcısı çok iyi.
Düzenimi kurdum ancak diyorum.
Başlarda epey zorlandık çünkü hamileyken atanmıştım.
kızım kolikti.Bir yandan yeni sehir yeni iş ortamı.
O günler geçti şükür.
Diyorum burdayken 2. bebegide yapayım.
Batıda bu imkanları bulamam.
Ev ve okukum dipdibeler.
Bakıcim güvenilir.
Lojmanda yaşıyoruz.
maddi zorluğumuz yok.
eşimdr memur.
Ben atatninca yanıma tayin istedi.
Onunda işi okulumla karşı karşıya.
Oda daha rahat yardımcı olur.
Daha evvel büyük şehirde yaşıyorduk.
Eşimin işten gelmesi trafigi vs..1 saati geçiyordu..Ve burdaki kadar rahat değildi.
zaten yükseldi burda.
Batıya git,yeni düzen sonra hamilelik vs derken hem yaşımız iyice geçecek hem artık iyice soğuyacağım bu fikirden diye korkuyorum..
Birde kızıma kardeş istiyormusun diye sorduğunda sinirlenip kızıyor hayiiiiiiiiiiiir diyor:)))
ne yapsam ne etsem bilemedim.
kafam karman çorman.
Hamileliğimde tam 28 kilo aldım..Ve eski kiloma zor kavuştum..ve hamileliğinde epey zor geçmişti.
İnanilmaz ağrilarım oldu malesef ve inanilmaz ödem oldu.
O günlerdeki halimi bile beni şimdi gören helal olsun diyor.
babam bile acıyordum kızım sana eski halinden eser kalmamıstı diyor.
E şuan zayifladım Bakımlıyım eskisi gibi.
öğrencilerim bile hocam günden güne gençleşiyorsunuz diyorlar.
Tekrar hamilelik yaşamak gözümde büyüyor bu yüzden.
Son olarak,bi kızım daha olsun istiyorum.
Hayırlı evlat versin rabbim ama oğlum olursa hayal kırıklığı yaşayacakmışım gibi geliyor.
Kız isteme sebebim hep hayalimdi.
Peşpeşe kızlarım olsun derdim hep.Kızıma yoldaş olsun..
kız olacağını bilsem belki daha kararlı olurdum:)
lütfen kızmasın bana erkek anneleri.
bazı duygular hisler insanın elinde olmuyor...
Erkek olursada tabiki canımdan çok severim o ayrı
Bu duygulsr bebek yapmama engel oluyor.
Şartlarımı hislerimi yazdım.
Akıl istiyorum sizden..
Yaşın geçiyir diyin,hadi gözünü karart silent diyin..ikna edilmeye ihtiyacım var belkide..
Aynı fikirdeyim. Bizim de durumumuz gayet iyi ama ikinciyi hiç düşünmüyorum. Çünkü tek çocuk olarak büyümek çok avantajlı. Dayımın kızları 3 tane ve okurken çok zorluk çektiler. En basiti hiçbirinin kendine ait odası olmadı. Diğer kuzenlerim yani tek çocuk olanlar çok daha iyi eğitim aldı ve çok daha iyi yerdeler. Ben onların yaşındayken gezmediğim yer kalmamıştı. Onların çok sınırlı kaldı. Onun haricinde annenin babanın ilgisi tek çocuk üzerinde toplanınca daha iyi oluyor. Ben o yüzden tek çocuk taraftarıyım.Ben olsam tek çocukta kalırdım.
Evet memursunuz eşiniz de memur.
Ama ülke ekonomisi kötüye gidiyor.
Hakkini vererek çocuk yetiştirmek zor çok zor.
Ve pahalı. Şimdiki gibi masrafları az kalmayacak.
Bana memur olup 2, 3 , 4 ..vb çocuk sahibi olanlar garip geliyor.
Bunun eğitimi, faaliyeti, beslenmesi , geçimi bilemedim.
Ayrıca kızınız kardeş istemiyormuş.
O önemli bence..
Bence kardeşiniz olmadığı için bu duyguyu bilmiyorsunuz. Benim abilerim var ve iyi ki varlar. Arkadaşlar vs hep değişiyor ya da güvenemiyorsun. Ama en kötü zamanında onlar yanında. Çocuklarını sevmek hala olmak bu duygular gerçekten harika bence. Kızım bile bebekliğinden beri dayısının hayranı. Ya da elimin yeğenleri ile bir görüşme arzusu içinde. Bazen hasta olduğunda bile onları istiyor yanında. Maddi olarak tek çocuk mantıklı bu devirde ama aynı yemeyi 3 değil 4 kişi yiyeceksiniz. Eğitim masrafları sadece artısı olacak. Duygusal açıdan tatması gerçekten güzeldir buna inanın.Yani siz bilirsiniz ama bu devirde maddi olarakta manevi olarakta ikinci çocuk zor. Şu kardeş olursa hiç yalnız kalmaz diyenlere de kulağınızı tıkayın. Yalnız geldik yalnız gideceğiz. Kardeşi olsa bile onun da ileride kendi ailesi önce gelecek. Öncelikleri değişecek. Ben o yüzden tek çocukta kalacağım. Kendim de tek çocuğum. Çokta mutluyum halimden. İleride ihtiyaçları olursa annemi ve babamı yakınıma getiririm bir de bakıcı tutarım kendim de başlarında dururum. Zaten eşim var çok şükür çocuğum var. Kardeşten ziyade onları tercih ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?