halamin oğlu ve ben

Evet riskli ama illaki olacak olmayacak diyemeyiz belki baskasuyla evlense engelli cocugu olacak belkide kuzeninde onu bilemeyiz.. dogmamis cocuga don bicmek gibi birsey bu yapilan yorumlar

yapmayın Allah aşkına ya,ortada bilimsel gerçekler,sonuçlar var.msjlarınızı okuyorum dehşete düşüyorum bu nasıl bi bakış açısı böyle.

Ensest ilişki gibi demiş bi arkadaş bana göre çok ağır ve yanlış bi tabir. Çevremizde görüyoruz doğruluğu tartışılır bi durum ama her engelli çocuğu olanı akraba evliliğiyle değerlendirmek ne derece doğru ? Bazı bölgelerde hala çok yaygın bu durum. Konu sahibi senin içine siniyorsa neden çevreni bu kadar takıyosun?

Hayırlısı olsun bilmiyorum banada kuzen ve kardeş eşitmiş gibi geliyor benim bütün kuzenlerim erkek ve çok yakınım hepsi benden büyük ve isimlerini kullanarak abi demiyorum öz abimlermiş gibi abi diye hitap ediyorum hiç aklımdan öyle bir şey geçmedi. Eskiden küçük yerlerde akraba evliliği yaygınmış "kız yabancıya gitmesin mantığıyla" evlendirirlermiş kuzenleri hâlâ devam ettiğini bilmiyordum tabii ki konuşur insanlar ben olsam bende konuşurum.

Yahu ne diyotum riskli bende kuzenlerimi kardes gibi bilirim evlilik sacmadir.. Ama evlenecek birisinede kesin bebegin sakat olur evlenme diyemem cunku hic birseyin kesinligi yok olasiligi vardir

Gozden kacirdiginiz bir yer var. Olasiliklar eşit değil. Yani normal evliliklerdeki olasiliklardan 10 kat daha fazla bir risk var.

Yuzde elli yüzde elli denemez buna.. Bu yüzden tedbirli olmak gerekir

Ayni kaldirimda yürürken araba çarpma olasiligi ile caddede yürürken çarpma hali gibi. Caddede belki çarpmaz ama kaldirimda çarpma olasiligindan daha yüksektir. Bu yüzden kendimizi güvene aliriz ve önlem aliriz... İnsan aklı bunu gerektirir

yapmayın Allah aşkına ya,ortada bilimsel gerçekler,sonuçlar var.msjlarınızı okuyorum dehşete düşüyorum bu nasıl bi bakış açısı böyle.
Dehset verici birsey yazmiyorum bencede olmamali ama kesin engelli bebegin olacak diyemem bunun hukmune ben karar veremem hem okadar dehsete dusme hala guzel ulkemde mallar yabanciya gitmesin diye akraba evliligi yapiliyor sadece onlar burada paylasamiyor.. duyarli olarak baksaydik bu kadar dehsete dusmezdik biz burada yasiyoruz yanlislar varken yok gibi nutuk atamayiz.. konu sahibi zaten fikrimizi sormamisti bosa tartisma yaratmayalim sen kararini vermissin insallah hepimiz yaniliriz mutlu ve saglikli bebeklerin olur

Yahu ne diyotum riskli bende kuzenlerimi kardes gibi bilirim evlilik sacmadir.. Ama evlenecek birisinede kesin bebegin sakat olur evlenme diyemem cunku hic birseyin kesinligi yok olasiligi vardir
Göze almaya değecek bir olasılık mi peki ?

benim dehşete düştüğüm şey hala bilinçlenemeyip burada bile bunun savunuculuğunu yapan kadınların olduğunu görmek iyi akşamlar.

Saol bilimi fazlasiyla biliyorum biraz oncede yazmistim konu sahibi evlenmelimiyim diye sormamis gerisi onun karari umarim mutlu olur

O çocukların sakat olma ihtimalini göze almak ensest gibi demekten daha mı ağır ?

Madem istiyosun, akraba evliligi yapanlar var.
Allah mutlu etsin.
Bana kuzenlerin evliligi enses iliski gibi geliyor. Hayatimi tek gecircemi bilsem
Olamaz benim icin.
Evlenmeden önce amca oglu ve halalamin oglu asiktilar bana.
Evlenme teklifi ettiler, onlar icin cok normaldi bu.
Dedigim gibi herkes farkli düsünüyor.

Benim içimde sıkıntı yok kızlar ben eminim kimse zorlamiyo beni aile baskısı asla ve asla yok ..ikizimizin kararı allah verecekse başka bi insandada sakat çocuk dünyaya gelebilir evet risk var bunu sürekli kontrollerle destek sağlıcam allahim kaderimize ne yazdiysa o olur ...bn durustlugune değil sadece adam gibi adam olmasına.. ayaginin üstünde kırk tane yalan söyleyen erkekler var kndini mutlu zanneden kadınlar görüyorum etrafimda ..

Halanın oğlu yani senin babanın kızkardeşinin oğlu doğrumudur aracıya görüceye gerek var mı sence konu sahibi

benim dehşete düştüğüm şey hala bilinçlenemeyip burada bile bunun savunuculuğunu yapan kadınların olduğunu görmek iyi akşamlar.
Bence mesajlarimi tam okuyun kimse savunmuyor olmus birseyi ise her acidan bakmalisin evet risk fazla ama kesin diyemeyiz diyorum lutfen kk da kesin yorumlar yapmayin

Allahım çocukları sizlerden korusun.

Saol bilimi fazlasiyla biliyorum biraz oncede yazmistim konu sahibi evlenmelimiyim diye sormamis gerisi onun karari umarim mutlu olur

Bilimde Bildiğiniz gibi yorumlasaydiniz o zaman keşke..." Herkes yapiyor ne yapalim sen de yapiver belki olur belki olmaz kısmet" demek yerine kanıtlanmis bir riski belirtmek daha faydali olurdu sanki. Görmemezlikten gelmek yerine...

Daha geçen hafta bir hastam geldi.Bayanın kuzen evliliği sonucu 2 çoçugu da ağır engelliydi şimdi üçüncüye hamile onunda ciddi sıkıntıları var.Kimsenin evladına böyle birşey yaşatmaya hakkı yok bence.İlla ben evlencem derseniz bu sıkıntıyı yaşayan engelli çocuk annesi bir bayanla konuşun.O kadar zor süreçler ki dısardan bakmak insana kolay geliyor.Gebelikte takip yaptırsan bile 20 haftalarda anomali taraması yapılır onun sonucları falan gelir eger sıkıntı varsa konsey kararı ile gebelik sonlandırılır.24 haftalık bir gebeliği sonlandırmak tekmesinin hissettiğin canlıya kıymak da kolay değil

Son düzenleme:
Bence mesajlarimi tam okuyun kimse savunmuyor olmus birseyi ise her acidan bakmalisin evet risk fazla ama kesin diyemeyiz diyorum lutfen kk da kesin yorumlar yapmayin

off off vallahi üçüncü offf

diyorum ki olasılıklar birinde düşükken birinde daha yüksek,buna değer mi.kesin konuşmuyorum.aslında boşuna anlatıyorum değil mi?

Konu tartışmaya dönmesin diye alıntılamadan yazmak istedim.
Arkadaşlar bilimin gerçeği denilen bir şey, bir olgu var bilmem haberdar mısınız ?
Şimdi işe din açısından giren olmuş, öncelik onlarda olsun. Dinen caiz olması bilimsel gerçeği değiştirmez. Caizin kelime anlamını anlatmayalım bir de burada, FARZ denmemiş yani illa gidin halanızın, dayınızın bilmem nesiyle evlenin dememiş. Yapma konusunda bir zorunluluğunuz yok yani.
Bilimsel boyuta gelince de, konu akraba evliliği olunca ben evlendim bir şey olmadı'cılar, yok annemin eltisinin görümcesi de evlendi turp gibi çocukları var maşallah'cılar sarıyor buraları. Bir arkadaş çok güzel örneklemiş, bir örnek de benden olsun o zaman. Astım teşhisi konulmasına rağmen sigara kullanmaya devam ettim vakti zamanında, size bu satırları yazdığıma göre ölmedim çok şükür, o zaman neymiş astım falan dinlemeden herkes fosur fosur içsin şu sigarayı, vallahi öldürmüyor, bakınız canlı örnek
Sıradaki satırlarım da kadercilere gelsin o zaman. Size engelli çocuklar SADECE akraba evliliği sonucu olur diye bir şey mi söylendi ki aile dışı evliliklerde de bu risklerin olacağından bahsetmişsiniz. Bu risk var, her zaman var, dünyanın diğer bir ucundaki insanla evlensen dahi yine var. Ama ortada bilimsel gerçekler de var ki akraba evlilikleri bu riski artırıyor. Ve sen bu riskin fazla olduğunu bile bile evlenip dünyaya bir çocuk getiriyorsun. Seçim tabi ki sizin, ne yazık ki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…