- 21 Aralık 2009
- 25.770
- 28.933
- 798
- Konu Sahibi nefesnefese
-
Evet riskli ama illaki olacak olmayacak diyemeyiz belki baskasuyla evlense engelli cocugu olacak belkide kuzeninde onu bilemeyiz.. dogmamis cocuga don bicmek gibi birsey bu yapilan yorumlar
Yahu ne diyotum riskli bende kuzenlerimi kardes gibi bilirim evlilik sacmadir.. Ama evlenecek birisinede kesin bebegin sakat olur evlenme diyemem cunku hic birseyin kesinligi yok olasiligi vardir
Dehset verici birsey yazmiyorum bencede olmamali ama kesin engelli bebegin olacak diyemem bunun hukmune ben karar veremem hem okadar dehsete dusme hala guzel ulkemde mallar yabanciya gitmesin diye akraba evliligi yapiliyor sadece onlar burada paylasamiyor.. duyarli olarak baksaydik bu kadar dehsete dusmezdik biz burada yasiyoruz yanlislar varken yok gibi nutuk atamayiz.. konu sahibi zaten fikrimizi sormamisti bosa tartisma yaratmayalim sen kararini vermissin insallah hepimiz yaniliriz mutlu ve saglikli bebeklerin oluryapmayın Allah aşkına ya,ortada bilimsel gerçekler,sonuçlar var.msjlarınızı okuyorum dehşete düşüyorum bu nasıl bi bakış açısı böyle.
Göze almaya değecek bir olasılık mi peki ?Yahu ne diyotum riskli bende kuzenlerimi kardes gibi bilirim evlilik sacmadir.. Ama evlenecek birisinede kesin bebegin sakat olur evlenme diyemem cunku hic birseyin kesinligi yok olasiligi vardir
Dehset verici birsey yazmiyorum bencede olmamali ama kesin engelli bebegin olacak diyemem bunun hukmune ben karar veremem hem okadar dehsete dusme hala guzel ulkemde mallar yabanciya gitmesin diye akraba evliligi yapiliyor sadece onlar burada paylasamiyor.. duyarli olarak baksaydik bu kadar dehsete dusmezdik biz burada yasiyoruz yanlislar varken yok gibi nutuk atamayiz.. konu sahibi zaten fikrimizi sormamisti bosa tartisma yaratmayalim sen kararini vermissin insallah hepimiz yaniliriz mutlu ve saglikli bebeklerin olur
Gozden kacirdiginiz bir yer var. Olasiliklar eşit değil. Yani normal evliliklerdeki olasiliklardan 10 kat daha fazla bir risk var.
Yuzde elli yüzde elli denemez buna.. Bu yüzden tedbirli olmak gerekir
Ayni kaldirimda yürürken araba çarpma olasiligi ile caddede yürürken çarpma hali gibi. Caddede belki çarpmaz ama kaldirimda çarpma olasiligindan daha yüksektir. Bu yüzden kendimizi güvene aliriz ve önlem aliriz... İnsan aklı bunu gerektirir
O çocukların sakat olma ihtimalini göze almak ensest gibi demekten daha mı ağır ?Ensest ilişki gibi demiş bi arkadaş bana göre çok ağır ve yanlış bi tabir. Çevremizde görüyoruz doğruluğu tartışılır bi durum ama her engelli çocuğu olanı akraba evliliğiyle değerlendirmek ne derece doğru ? Bazı bölgelerde hala çok yaygın bu durum. Konu sahibi senin içine siniyorsa neden çevreni bu kadar takıyosun?
Bence mesajlarimi tam okuyun kimse savunmuyor olmus birseyi ise her acidan bakmalisin evet risk fazla ama kesin diyemeyiz diyorum lutfen kk da kesin yorumlar yapmayinbenim dehşete düştüğüm şey hala bilinçlenemeyip burada bile bunun savunuculuğunu yapan kadınların olduğunu görmek iyi akşamlar.
Allahım çocukları sizlerden korusun.Benim içimde sıkıntı yok kızlar ben eminim kimse zorlamiyo beni aile baskısı asla ve asla yok ..ikizimizin kararı allah verecekse başka bi insandada sakat çocuk dünyaya gelebilir evet risk var bunu sürekli kontrollerle destek sağlıcam allahim kaderimize ne yazdiysa o olur ...bn durustlugune değil sadece adam gibi adam olmasına.. ayaginin üstünde kırk tane yalan söyleyen erkekler var kndini mutlu zanneden kadınlar görüyorum etrafimda ..
Herkesin hayat tarzi ve bakisi .. belki cocuk istemiycek bilemeyizGöze almaya değecek bir olasılık mi peki ?
Saol bilimi fazlasiyla biliyorum biraz oncede yazmistim konu sahibi evlenmelimiyim diye sormamis gerisi onun karari umarim mutlu olur
Bence mesajlarimi tam okuyun kimse savunmuyor olmus birseyi ise her acidan bakmalisin evet risk fazla ama kesin diyemeyiz diyorum lutfen kk da kesin yorumlar yapmayin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?