- 25 Ağustos 2014
- 21.098
- 50.470
- 798
- Konu Sahibi nefesnefese
-
tamamen sacmalik, yani sebep o degildir zaten.. oyle soylemistir konu sahibine.. zaten anlasamiyodur, yurumuyodur filan, romantik sekilde lanse etmistir..güzel bir bahane. tanımadığın biriylen evlenilmess çünkü
Konu hakkında bilginiz olmadığı belli niye insanları yanlış yönlendirirsinizi onu anlamıyorum.Kan uyuşmazlığı bambaşka birşey.en bayıldığım laf da sakat olmayan bir sürü insan var çocuk sakat olunca ne yapmayı bekliyorsunuz ?Ömür boyu engelli bir çocuga bakmak ona bir hayat sunmak ne kadar zor birşey.Doğumdan önce test yaptır gebelikte takip et yine de oluyor.Konu basında bir örnek verdim mesela hastamın 3.gebeliği 3 ü de sakat her türlü önleme ragmen ne olcak şimdi o cocugun vebalini kim alıcakKuran-i Kerim her devirde gecerliligini sürdürebilecek bir kitaptir. Bazi seyleri tabiiki simdiki zamanimiza göre, kitapta yazanin degistirmeden (hasa) uygulamamiz gerekir. Örnek vereyim, cihad eskiden uygulamali savas icin kullanilirdi, simdiyse alimler nefisle savasmak olarak tanimliyor. Kuzenle evlilik bu devirdede hala olabilir. Isteyen yine evlenebilir. Peygamber efendmizde (s.a.v.) Hz. Zeynep, yani halasinin kiziyla evlenmistir. Onun yaptigi birseye yanlis diyemeyiz. Kisisel olarak benim tercih ettigim birsey degil, ama Islam'da hala caizdir, aksini söylemek yanlis olur.
Cocuklarin sakat olarak dogmalari akraba evliliginden degil, kan uyusmazligindan kaynaklanir veya genetik bazi hastaliklardan. Evlemeden önce kan uyum testi yaptirmak lazim o yüzden, körü körünede gitmek dogru degil.
Ayrica günümüzde akraba olmayan, fakat sakat cocuklari olan bir cok insan var. Eger sadece akraba ile evlilik gözümüzde normal olsaydi, bu seferde "yabanci ile evlenirseniz sakat cocuklariniz dogar" tarzinda görüsler olurdu. Yani akraba ile sakat cocugu olanlar kadar, akraba ile evli olmayanlarinda sakat cocuklari olabiliyor.
konu sahibine demiş işte direk rüyamda gördüm diye. bu bir işaret dediler kanımca. yazık öteki kıza.tamamen sacmalik, yani sebep o degildir zaten.. oyle soylemistir konu sahibine.. zaten anlasamiyodur, yurumuyodur filan, romantik sekilde lanse etmistir..
iste onu diyorum, zaten ayrilasi varmis, konu sahibine de 'ruyamda seni gordum, ayrildim, sana geldim' romantizmi yapmaya calismis, bence..konu sahibine demiş işte direk rüyamda gördüm diye. bu bir işaret dediler kanımca. yazık öteki kıza.
Kuran-i Kerim her devirde gecerliligini sürdürebilecek bir kitaptir. Bazi seyleri tabiiki simdiki zamanimiza göre, kitapta yazanin degistirmeden (hasa) uygulamamiz gerekir. Örnek vereyim, cihad eskiden uygulamali savas icin kullanilirdi, simdiyse alimler nefisle savasmak olarak tanimliyor. Kuzenle evlilik bu devirdede hala olabilir. Isteyen yine evlenebilir. Peygamber efendmizde (s.a.v.) Hz. Zeynep, yani halasinin kiziyla evlenmistir. Onun yaptigi birseye yanlis diyemeyiz. Kisisel olarak benim tercih ettigim birsey degil, ama Islam'da hala caizdir, aksini söylemek yanlis olur.
Cocuklarin sakat olarak dogmalari akraba evliliginden degil, kan uyusmazligindan kaynaklanir veya genetik bazi hastaliklardan. Yani akrabaniz olmayan biriylede kanlariniz uyusabilir, veya akraba olmayan eslerinde genetik hastaliklari olabilir. Evlemeden önce kan uyum testi yaptirmak lazim o yüzden, körü körünede gitmek dogru degil.
Ayrica günümüzde akraba olmayan, fakat sakat cocuklari olan bir cok insan var. Eger sadece akraba ile evlilik gözümüzde normal olsaydi, bu seferde "yabanci ile evlenirseniz sakat cocuklariniz dogar" tarzinda görüsler olurdu. Yani akraba ile sakat cocugu olanlar kadar, akraba ile evli olmayanlarinda sakat cocuklari olabiliyor.
tabikide biliorum caiz evet değişmez kuran yasaları evet ama işte gelde bunu kalbime anlat doğrudur diyomiyorum işte ensest benceKuran-i Kerim her devirde gecerliligini sürdürebilecek bir kitaptir. Bazi seyleri tabiiki simdiki zamanimiza göre, kitapta yazanin degistirmeden (hasa) uygulamamiz gerekir. Örnek vereyim, cihad eskiden uygulamali savas icin kullanilirdi, simdiyse alimler nefisle savasmak olarak tanimliyor. Kuzenle evlilik bu devirdede hala olabilir. Isteyen yine evlenebilir. Peygamber efendmizde (s.a.v.) Hz. Zeynep, yani halasinin kiziyla evlenmistir. Onun yaptigi birseye yanlis diyemeyiz. Kisisel olarak benim tercih ettigim birsey degil, ama Islam'da hala caizdir, aksini söylemek yanlis olur.
Cocuklarin sakat olarak dogmalari akraba evliliginden degil, kan uyusmazligindan kaynaklanir veya genetik bazi hastaliklardan. Yani akrabaniz olmayan biriylede kanlariniz uyusmayabilir, veya akraba olmayan eslerinde genetik hastaliklari olabilir. Evlemeden önce kan uyum testi yaptirmak lazim o yüzden, körü körünede gitmek dogru degil.
ay evet haklısın belkide rüya bile yoktur ortada konuşmalar ilerleyince daha da romatikleşsin diye öyle dedi. düşünsene abinin çocuğu ile senin çocuğun evleniyoriste onu diyorum, zaten ayrilasi varmis, konu sahibine de 'ruyamda seni gordum, ayrildim, sana geldim' romantizmi yapmaya calismis, bence..
Olmaz olurmu oluyor tabiki ama akraba evliliği dahada riskli mesela eşimde tüm baba tarafı akdeniz anemi taşıyıcısı küçük kızıma hamileyken dr ilk akrabalığınız varmı dedi yok dedim eğer olsaydı 100/60 luk hasta çoçuk olma riskiniz şuanda 100/6 ya düştü dedi hatta onların akdeniz anemesi inceleme bölümü bile aynı şeyi söyledi Ve yokmu yabancıyla evlilerdede var tabiki sakat çoçuk ama akraba evliliği dahada riskli bunu demek istiyorum neden bile bile bu riske girelimAkraba disi evliliklerde bunlar hic olmuyor mu? Az önce ki mesajimda da dedim; Eger sadece akraba ile evlilik gözümüzde normal olsaydi, bu seferde "yabanci ile evlenirseniz sakat cocuklariniz dogar" tarzinda görüsler olurdu.
o konuda ben biraz farkli dusunuyorum canim, hani illa olsun veya olmasin seklinde degil.. konuyla ilgili ilk yorumumda belirttim onu da : )ay evet haklısın belkide rüya bile yoktur ortada konuşmalar ilerleyince daha da romatikleşsin diye öyle dedi. düşünsene abinin çocuğu ile senin çocuğun evleniyor
konuyla alakasiz olabilir, meraktan soruyorum, bu akdeniz anemisi filan nikah basvurusundaki kan testinde tespit edilmiyor mu?Olmaz olurmu oluyor tabiki ama akraba evliliği dahada riskli mesela eşimde tüm baba tarafı akdeniz anemi taşıyıcısı küçük kızıma hamileyken dr ilk akrabalığınız varmı dedi yok dedim eğer olsaydı 100/60 luk hasta çoçuk olma riskiniz şuanda 100/6 ya düştü dedi hatta onların akdeniz anemesi inceleme bölümü bile aynı şeyi söyledi Ve yokmu yabancıyla evlilerdede var tabiki sakat çoçuk ama akraba evliliği dahada riskli bunu demek istiyorum neden bile bile bu riske girelim
ben bi an düşündüm tüylerim diken diken oldu resmenay evet haklısın belkide rüya bile yoktur ortada konuşmalar ilerleyince daha da romatikleşsin diye öyle dedi. düşünsene abinin çocuğu ile senin çocuğun evleniyor
Konu hakkında bilginiz olmadığı belli niye insanları yanlış yönlendirirsinizi onu anlamıyorum.Kan uyuşmazlığı bambaşka birşey.en bayıldığım laf da sakat olmayan bir sürü insan var çocuk sakat olunca ne yapmayı bekliyorsunuz ?Ömür boyu engelli bir çocuga bakmak ona bir hayat sunmak ne kadar zor birşey.Doğumdan önce test yaptır gebelikte takip et yine de oluyor.Konu basında bir örnek verdim mesela hastamın 3.gebeliği 3 ü de sakat her türlü önleme ragmen ne olcak şimdi o cocugun vebalini kim alıcak
Genelde ediliyor, ama bazen hastalık belirti vermiyor yani anlaşılamıyor. Major ve minor durumları var akdeniz anemisinde. Karışık biraz...konuyla alakasiz olabilir, meraktan soruyorum, bu akdeniz anemisi filan nikah basvurusundaki kan testinde tespit edilmiyor mu?
tabikide biliorum caiz evet değişmez kuran yasaları evet ama işte gelde bunu kalbime anlat doğrudur diyomiyorum işte ensest bence
Kan testi verdik canım hayır olmuyor özel teste çıkıyor biz bunu 3. Çoçuğuma hamileyken öğrendik şokkkka girdik sonra çoçuklarım testen geçti şuanda büyük kızımda taşıyıcı yani babası gibi iki tane kromozomu hasta yani oda akdeniz taşıyıcı biriyle evlenemez dedi drkonuyla alakasiz olabilir, meraktan soruyorum, bu akdeniz anemisi filan nikah basvurusundaki kan testinde tespit edilmiyor mu?
hayırlısı olsun ne diyelimo konuda ben biraz farkli dusunuyorum canim, hani illa olsun veya olmasin seklinde degil.. konuyla ilgili ilk yorumumda belirttim onu da : )
eşler arası kan uyuşmazlığı ne cidden merak ettim anne bebekten farklı olan ?benim bildiğim tek tip kan uyuşmazlıgı var çünkü onun da akraba evliliği ile pek alakası yok.Burda sakat cocuk doğması kromozomlarla ilgili çünküKan uyusmazligi bambaska birsey demissiniz, evet anne ile bebek arasindaki kan uyusmazligindan bahsediyorsunuz biliyorum, ama esler arasindaki kan uyusmazligida bir faktör ve bununla ilgili calismalar var.
Akraba evliliginden özürlü cocuk dogma riski tabii ki de daha fazladir, ancak CAIZ degildir demek dogru degildir.
Zaten kötü birsey olsa, Allah'in kesin yasak koyacagi bir durum olurdu. Ben kisisel olarak tercih etmedigimi söyledim zaten, sadece arkadas caiz degil dedigi icin yanlisini düzelttim.
simdi dini icerik olarak algilanacak ama olsun.. amacim saldirmak degil.. yalnizca uzuldum ve belirtmek istedim.. Kur'an i Kerim'de caiz hukmu verilen, Allah'in yasak etmedigi seye 'bence yanlis, bence oyle olmamali, bence yok oyle bsy' demek, cok buyuk gunahlardandir.. ha uygulamazsiniz, onun gunahi vardir veya yoktur, ayri mevzu.. ama reddetmek veya aksini iddia etmek, Allah korusun, şirktir.. (illa evlilik mevzusu degil mesele)tabikide biliorum caiz evet değişmez kuran yasaları evet ama işte gelde bunu kalbime anlat doğrudur diyomiyorum işte ensest bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?