halamin oğlu ve ben

Akraba evliliği hakkında yazılmaları dikkate al nefesnefese.....!!!!!!

anladim canim, tesekkurler bilgiler icin.. insaAllah bi sknti yasamazsiniz..

hayırlısı olsun ne diyelim
insaAllah..
bizde de yoktur oyle cok yakin akraba evliligi yeni nesilde.. ama yetisme tarzina, aile arasi iliskilere gore degisiyor.. bnm tum amcamlarim da kuzenleriyle evli, annem babam yabanci, bana ters gelmiyo oyle ama uygularmisin desen, sahsim adina sanirim yok derim, bu kisisel bi tercih yalnizca..

Eşler arası kan uyuşmazlığı hangi durumlarda ortaya çıkar
Eşler arasında kan uyuşmazlığı, anne RH Negatif (-), baba RH Pozitif (+) kan grubu taşıyorsa ortaya çıkabilir. Bebeğin tehlike altında olması için bebeğin de babası gibi RH pozitif olması gerekir. Bu tür eşlerin genelde ilk bebeklerinde sorun oluşmaz. Eğer ilk doğumdan sonra anneye koruyucu aşı yapılmazsa ikinci gebeliklerinde, bebeklerinde sorun oluşabilir. Bunu engellemek için kan uyuşmazlığı olan çiftlerin her doğumdan sonra bebek kan grubuna bakılır, bebek kan grubu RH pozitif ise anneye koruyucu aşı uygulanmalıdır.
Ayrıca bu koruyucu aşı, düşüklerden sonra da yapılmalıdır. Bazı ekoller doğumdan önce, gebeliğin 28. haftasında RH uygunsuzluğu olan her gebeye aşı uygulanmasını tavsiye etmektedir.
Gebelik takibi sırasında RH uygunsuzluğu olan gebeler, indirekt Coombs test ile takip edilir. Bu test negatif çıktığı sürece sorun yoktur. RH uygunsuzluğu çocukta bir soruna yol açmaya başlamışsa bu test (+) çıkar. O zaman bu gebeler özel merkezlere sevk edilir. Burada ileri tetkikler uygulanır. Gerekirse bebeğe anne karnında tedavi uygulanır.

Akraba evliliği neden sakıncalıdır?
İnsanda her özellik yada karakteri belirleyen bir çift gen vardır bunların biri anneden diğeri de babadan gelir. Bir özellik bakımından bir sağlam, birde hatalı gen taşıyan kişilere taşıyıcı denir. Ancak anne ve babadan aynı genler alınırsa ortaya çıkar. Yani iki çekinik gen birleşirse o hastalık ortaya çıkar. Akrabalar arasında evlilik sakıncalıdır. Çünkü akrabalarda aynı genleri taşıma ihtimali fazladır. Bu nedenle hastalığı taşıyan çekinik genlerin bir araya gelme olasılığı artar. Bu nedenle evlilikten önce muhakkak gen testi yaptırılmalıdır.

Bunu interneten arastirabilirsiniz ama istiyorsunuz madem anlatiyorum. Baba RH poziti kan grubu anne'de RH negativ kan grubu tasiyorsa esler arasinda kan uyusmazligi söz konusu olabilir. Bebegin tejhlike altinda olmasi icin onunda babasi gibi RH pozitif olmasi gerekir. Arastirin bu bilgiler her yerde var.

Konuyu dine bağlamayalım
Bağlamayalım din bili bıktı bizden

Bende aynen budan bahsediyorum iste. Akraba evliligin sakat bebek dogma riskini artirdigini herke biliyor, bu kanitlanmis birsey, ama caiz degildir demek konuyu farkli bir boyuta tasir, ben burada onu demek istiyorum.

artık ciddi ciddi dalga geçtiğini düşünmeye başladım doktorum canım ben merak etme sen.ama işte bu dediğim tek tip kan uyuşmazlıgı hani demiştin ya anne bebekten farklı olan kan uyuşmazlığı var diye anne baba arasında onu sordum.Ki olmadığını da biliyorum sen araştırmalar var diyince söyledim

Bu yazdiklarinizdan farkli olarak ne söyledim ki zaten?

Eger seviyosan miletin ne dediği muhim degil. Ama cok iyi dusunmen lazim cunku ilerde pisman olacagin seyler yasarsan tum aile karisabilir. Yorumlara biraz baktim da cocuk konusunu da pek dusunme derim sonucta sadece akraba evliliklerinden sakat cocuk olmuyo

Halanın oğluna kadar erkek mi kalmadı memlekette? Kusura bakmayın ama bence çok tuhaf, çok cahilce bir şey akraba evlilikleri. Sakat, sakat olmasa da kusurlu, daha az sağlıklı bireylere davetiye çıkarıyorsunuz.

Ya ben yanlis ifade ettim kendimi ya da anlatamadim. Anlattiklarimla sizin söyledikleinizin arasinda fark yok.
Bunlari bimek icin artik doktor olmakta gerekmiyor, mesleginize saygim var ama bu bilgiler zaten her yerde. Ben zaten saglikci degilim, alanim degil, yanlis birseyde söylebilirim dogal olarak. Benim deginmek istedigim konu farkli bir konuydu.

akraba evliligini kisisel olarak uygun gormeyen, tercih etmeyen kisileri anliyorum da, sirf marjinallik olsun diye 'aa bence cok cahilce' diyenler komik geliyor.. bi cok akraba evliligi biliyorum, cahil filan da degiller (yine diyorum, annem babam akraba degil, ben de akrabayla evlenmedim)
kabul etmemek ayri, insanlara bu cirkin yaftalar (cahil, kardesinin koynuna giriyor vs) ayri, sanki ortada fuhus yada baska bi ahlaksizlik var.. hos degil..

.

yazdığın iki mesaj için yorum yapıyorum.Sakat doğumlarla kan uyuşmazlığı arasında hiçbir bağlantı yok.Kan uyuşması bambaşka hatta kan uyuşması duzenli kontrol edilirse genelde sıkıntı cıkarmaz ama konumuzla hiçbir alakası yok
ikinci mesajda esler arası kan uyuşmazlığı ve bununla ilgili çalışmalar demişşisiniz.tek tip kan uyuşmazlığı var takıp ettigimiz o da sizin bahsettiğiniz hepimizin bildiği.bir konu hakkında hele ki sakat doğum gibi onemli bir konu hakkında yeterince bilginiz yoksa yanlış yönlendirme yapmayın.O insanların yaşadığı travmalara sahit oluyorum ben bir süredir inanın kimsenin de başına gelmesini istemem ama biziim de bilinçli olmamız lazımKi konu akraba evliliğiyse önlem alırsan al yine de sorunoluyor

Iste o a dini bilgisizlikten kaynaklaniyor, yada inancsizliktan. Inanmayani anlarim, zaten inanmiyor. Ama Kuran'i kendine kitap olarak secmis insanlarin, bu ise bu denli karsi cikip insanlara cahil muamelesi yapmak asil kendi cahilliklerini gösterir. Peygamber efendimiz (s.a.v.) evlenmis diyorum, ötesi var mi.
Ha riskli oldugunuda kabul ediyoruz, bunun aksini iddia edemeyiz. O yüzdende tercih etmiyor bazi insanlar, bazilarida benim gibi kardes olarak görüyor. Ama nikah düsüyor, bunu diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…