- 7 Ağustos 2016
- 3.534
- 7.530
- 158
- Konu Sahibi limoncicegii
-
Arkadaşlar ben mi abartıyorum lütfen söyleyin...
Üst komşu meselesi yine. Bugün işten geldim ve gelir gelmez üzerimi değiştirip tuvalete girdim. Ben tuvaletteyken kapı çaldı, çıkacak durumda değildim. Israrla çalıyor ama bir tık tık vuruluyor, bir sesleniliyor, bir zil çalınıyor. 5 dk sonra kesildi. Çıktım tabii o esnada ben. Tekrar çaldı şarjlı süpürgeyi aldım süpürüyor gibi yaptım açmak istemiyordum çünkü... Yorgundum ve o kadını çekecek havamda değildim... Abartmıyoryum 4 - 5 kez çaldı ısrarla tık tık vuruyorc sesleniyor. Farzetsin ki kulaklığım var duymuyorum diye düşündüm. Sonra artık açtım mecburen. “Süpürge yapıyordun duymadın galiba” dedi “Evet” dedim. “Bir tane kazağın kalmış ipte, alıver de halı silkcem, senin gelmeni bekledim” dedi. “Tamam” dedim. Sonra pat pat pat halı sesleri.........
Ya kardeşim bu kadar da olmaz. Resmen beni gözetliyor kadın. Beni beklemiş de halı silkcemmiş de. Bir tane kazak varmış da. Ya tamam anlıyorum iyi niyetli ama artık gerçekten gına geldi. Nasıl hemen geldiğimi gördü??? Camda da yoktu???? Kafamda deli sorular.
Nasıl üstünüze geliyor mesela , kapıyı çalıp kazaği al diyerek mi ?
Kadın çok ince.
Benim üst komsum camasirlarim asiliyken hali serdi , kızınca da ; temiz o temiiiiz dedi.
Bosverin silkelesin zaten hergün balkon yikiyoz.
Yok zaten sadece serseydi olsa bişey demezdim ki.Belki halısına bşy döküldü kurusun diye serdi? Yada hava alsın falan diye?
Sonuçta temizmiş, ha temiz çamaşır ha temiz halı ne farkeder?
Konu sahibinin derdi aslında sadece bu davranış değil. Kadın sürekli konu sahibini ve eşini gozetledigi için zaten mimli, bir de bunu yapması aslında bardağı taşıran son damla olmuş. Başkası yapsaydi bu kadar sinirlenecegini zannetmem.
İnsanımız mütevazı değil. İstediğine istediğini söyleyebileceğini, resmiyetten uzak mıç mıç davranabilecegini falan sanıyor. Bunu da "komşuluk, anadolu insaninin bulunmaz sıcakkanlılığı" gibi değişik kalıplarla örtbas etmeye çalışıyor. Hele bir de karşısındaki kendisinden yaşça küçükse, üstelik bu kişi bir de ev sahibi. Bence ipler çok gerilmeden yeni ev bulmak lazim. Çünkü konu sahibi öyle bir zamanda patlayacak ki, ev sahibi etrafa "ayy alt tarafı bir bardak su istedim demedgini bırakmadı hadsiz terbiyesiz!!!!" diye mizmizlanarak kendini hakli çıkaracak. Uyarması benden.
Kadın çok ince.
Benim üst komsum camasirlarim asiliyken hali serdi , kızınca da ; temiz o temiiiiz dedi.
Bosverin silkelesin zaten hergün balkon yikiyoz.
Ne bileyim belki paralel Evren'de falan benim de böyle dertlerim vardır ..olmalıydı..
Yok zaten sadece serseydi olsa bişey demezdim ki.
Serecegi zaman 2 3 kez cirpip öyle serdi.
Toz haliyle çıkıyor silkince temiz olsa bile.
Siz evde değilken silkelese anlamicaktiniz bile .İnce mi
Af dileyerek söylüyorum, öküz gibi kapıyı taciz edeceğine başka zaman silkeleseymiş. Hiç silkelemese en güzeli de.
Siz evde değilken silkelese anlamicaktiniz bile .
Tozlu haliyle içeri bile sokabilirdiniz.
Size haber verip öyle silkelemesi ince bi davranış.
Genel halini bilemem.
Ah nerede ben gurultu ve bu nedenden otueu ev tasidim kocasi kapima dayanip eger bir derdin varsa bana soyle sonra mahallede rahat yuruyemezsin dedi :)) neler var neler Allah yuz goz etmesin.
Bence toplum olarak cok gergin herseyden kotu niyet arayan ve kimseyle iliski kurmak istemeyen insanlar olduk.
Kadin kendi acisindan iyilik yapmis ince davranmis. Bilse ztn sizi beklemez isini bitirir ve o saatte dinlenmeye gecerdi. Ben kotu niyet gormuyorum. Sizi saatlerce oyalamamis bi derdi varmis size iletmis wcden sonra kapi acmamaniz icin gecerli sebebiniz yorgunluk sa sizde durumu uzatarak kendinizi daha cok germis oldunuz.
Bence zaten o saatte yapacaktı işini, sabah başka şeyler yapmıştır. Kadını görünce hep geriliyorum zaten laflarından ve konuşma tarzından.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?