halimi neyleyim

semurcan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2011
7.018
13.025
248
sevgili bdv yoldaslari,

ben esimin annesiyle gorusmedigim icin bayram munasebetiyle esim, annesinin yanina tatile gitti; benim de annem beni yalniz birakmamak icin esimin davetiyle bizim evimize geldi.

esimin annesiyle hicbir sekilde iletisimim yillardir yoktu. hicbir ozel gun gorusmem, gitmem, evime kabul etmem, mesajlasmam vs... ilk kez bu anneler gununde kisa bir tebrik mesaji atmistim esim mutlu olsun diye. bayram sabahi yine kisa bir tebrik mesaji attim whatsapp uzerinden. ancak mavi tik olmasini beklemeden diger bayram mesaji attigim kisilere yolladigim mesajlarla beraber sildim.

aksam uzeri esimle mesajlasirken, annesine msj attigimi ama yanit gelmedigini, muhtemelen gormedigini soyledim. herhangi bir laf sokma, herhangi bir ignelemede bulunmayan bir uslupla. sonra esim 'annesine msj gitmedigini, kadinin kosa kosa msj baktigini ve goremeyince hayal kirikligina ugradigini' belirterek benden yolladigim mesajin ekran goruntusunu istedi. ben de mesajlari sildigimi soyledim, o da bana inanmadigini ve eger mesaj silsem 'bu msj silinmistir' diye bir ibare olacagini belirtti. ekran goruntuleri ile telefonumda silinen mesajlarin nasil gorundugunu orneklesem de inandiramadim. duruma da cok icerlendigim icin, 'inanma bana, gelene dek de arama' diye serzeniste bulundum.

sonuc, 3 gundur bizi aramiyor, tek satir yazmiyor.

bu arada 2 cocugumuz var.

gelmesine 5 gun var. bu 5 gun icerisinde durum nasil bir ilerleme alir bilemiyorum ancak eger ki gelene dek sesi cikmazsa geldiginde yalniz kaldigimiz an hicbir sey olmamis gibi mi davranayim, yoksa konuyu acayim mi?

Son düzenleme:
Mesajın iletilip iletilmediğinden emin olmadan neden bana cevap yazmadı annen diye şikayet ettiniz ki? Bu kadar katı bir şekilde görüşmeyecek kadar ne yaşadınız bilmiyorum ama iletilip iletilmediğini bile görmek istemediğiniz bir mesajı eşinize söylemeniz gereksiz olmuş. Gol atayım derken top kendi kalenize girmiş. Yapacak bir şey yok.

Yıllardır görüşmediğiniz kadına mesaj atan siz, mesajı silen siz, mesaja niye cevap vermedi diye soran siz. Uyuyan devi uyandırıp yok yere kavga sebebi çıkarmışsınız. Ya hiç böyle mevzulara girişmeyin ya da yapıyorsanız karşılık beklemeyin. Cevap verse ne olacak vermese ne olacak. Zaten iletişiminiz yokmuş. Amaç ne ben onu anlamadım. Barışıp görüşmek ise zaten toplu bayram mesajı ile yapılacak iş değil o. Yok ben barışmak istemiyorum öyle kendime iş aradım diyorsanız daha da manasız oluyor hareketiniz.

Sorunuza cevap olarak, bir şey olmamış gibi davranın. Zira bir şey olmamış zaten.

Bence konuyu açma zahmetine girmeyin hiç. Bu kendini ispatlama çabası gibi algılanır. Konu açılırsa da gayet üst bir perdeden inanıp inanmamanın kendi tercihi olduğunu, bu konuda kendinizi yormayacağınızı söyler geçersiniz. Bu arada dertsiz başınıza dert almışsınız resmen :) Bazı insanlar kimin hatrı olursa olsun hayatımızdan hep uzak kalmalılar. Ben de yıllardır uzak durduğum biriyle siz gibi iletişime geçtim ve başıma ne zaman bela olacak onu bekliyorum.

esimle yasadigimiz mesajlasma sonrasi, yeni bir mesaj yazdim zaten. sabah kendisine yazdigimi ama mesajin ulasmadigini. bayramini tebrik ettigimi ilettim. o da tesekkur etti.

sikayet etmedim, bilgilendirdim. hani gormemis cevap vermedi herhalde gormedi, soyle de baksin diye.

esimle yasadigimiz mesajlasma sonrasi, yeni bir mesaj yazdim zaten. sabah kendisine yazdigimi ama mesajin ulasmadigini. bayramini tebrik ettigimi ilettim. o da tesekkur etti.
Tmm iste bnce siz alttan alın nede olsa buyuk annesi esinizlede aranızı bozmayn su gecici dunyada takmayın bu kadar

Eşin galıba hiç toplu mesaj silmemıs wp den.

Eşinizin annesiyle neden görüşmüyorsunuz?
Görüşmezken neden mesaj atmaya karar verdiniz?
Mesajı silecek kadar önemsizse neden cevap gelip gelmediğini umursuyor ve bir de eşinize hesap soruyorsunuz?

Bence hiçbir şey olmamış gibi davranmak sizin hayrınıza olur çünkü haksız geldiniz bana.Tabi anlattığınız kadarına bakarak.Ekstra durumlar varsa yazabilirsiniz.

esimin son yillarda cok uzulmesi ve icine kapanmasindan mutevellit kendisini mutlu etmek adina ozel gunlerde mesaj atma karari aldim.

ne ekerseniz asiniza o gelir kasiginiza. ne yazik ki... ogul yahut kiz evlat sahibi olmak ile ilgili degil bu durum.

insallah korktuklariniz basiniza gelmez, tesekkur ederim anlayisli mesajiniz icin.

Sizde ya mesajı atmayacaktınız ya da attıktan sonra silmeyecektiniz.
Hem mesajı silip hem cevap vermedi diye yakınmanız tuhaf.
Mesaj iletilmemiştir kadına.

yakinmadim, esimi bilgilendirdim.

Tmm iste bnce siz alttan alın nede olsa buyuk annesi esinizlede aranızı bozmayn su gecici dunyada takmayın bu kadar

tesekkur ederim.

Eşin galıba hiç toplu mesaj silmemıs wp den.

zannediyorum ki.

esimin annesi ile gorusmeme hikayem cok uzun ve neticesinde beni daha esimle evlenmeden, 20li yaslarda kalp hastasi yapacak kadar benim icin hassas. esim de zaten gorusmeme kararimdaki hakliligima yillardir saygisizlik etmemistir. sadece uzuluyordu, ben de uzuntusune bir nebze fayda saglamak adina kendimden anca bir mesaj atabilecek kadar odun verebildim.

Ben böyle düsünüyorum: O mesaji silme sebebiniz mavi isaretlenmeyi görmemek degilde,ama görseniz ve cevap gelmese zorunuza gideceginden sildiniz. Ne kadar da esiniz icin o mesaji attiysaniz da,bir geri dönüsüm olmasa yinede kirilirdiniz. Böyle huzursuzluklar sizin evliliginizi kötü etkiler sadece. Size kendinize bir yol cizmeniz gerekecek. Ya annesine özel günlerde genel olarak mesaj atarsaniz. Yada aslinda iletisim istemiyorsaniz tamamen keseceksiniz. Bunum "esim icin" diye bir tarafi olmamali

Siz arama demissiniz o da aramamis. Bence siz normal davranin, o devam ettirecekse geldiginde kendi bilir.

Ama ben yerinizde olsam uzaktan kavgami ederdim. Eger ki guvenilmeyecek bir sey yapmadiysaniz ekran goruntusu istemesi falan hos degil.

Mesaj atmissiniz ama annesine gitmemis. Ayni mesaji tekrardan gonderseydiniz de olurmus o zaman.

annesiyle hicbir bagim yok. olsun diye bir dusuncem hic yok. bana kalsa dunyanin sonuna dek bulundugum tepkisizligimle yasamaya devam ederim. ancak ne yazik ki hayat sadece benim merkezimde degil. bunu gorebilecek farkindalikta olmamdan dolayi da en cuzzi iletisim seklini saglayarak bak ben de bir sey yapiyorum diye sunabilmek idi. mesaji silme sebebim de tamamen bos alan sevgimden. mesela evim de tamamen bostur. tezgahimda bir tane esya bulunmaz. pamukkale travertenleri gibi beyaz bir sadelik, bos bir alan severim. dolayisiyla yazdigimi silmemde bir mesaj kaygisi aramamak gerekir.

semur mesaj anneme gitmemis, bir daha yolla diyebilirdi. beni dusunduren eski hosgorusunden uzak, bende bir hata bulup annesini magdur gorebilecegi bir sey aramis olmasi.

Ben kv mesaj kısmına hic girmeden eşinizin tavrını çok yanlış buldum. Mesaj gelmemiş sanırım istersen tekrar atabilirsin ya da yanımda 2 dk telefonda tebrik etmek ister misin derdim ben olsam. Ne demek inanmıyorum falan. Yapmak zorunda olmadiginiz bir şey yapip bir de yalan söylemekle suclaniyorsunuz... Ben olsam tavır yapardım.. Yani elimde olmadan.. Bence icinize atıp kendi icinizde sorunu büyütmek yerine duygularınızı esinize anlatabilirsiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…