Hamarat 2012 Kasım Anneleri Tarifleri :) :72: :kkk: :nazar:

nurayin patates pizzasi
kiar harika bisey buaksam.masalin aksam yemegi oldu:) tskkrler nuray

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Eklentiler

• $1394648008082.webp
    25,6 KB · Görüntüleme: 35
Kızlar ben hsonu yaparım tabloyu isterseniz ama ondan önce olmaz evde pc yok çünkü

Kim yaparsa tabloyu simdiden tesekkurler.Benimde aklimda vardi boyle bisey ama en son netim bitmisti simdide koydeyiz firsat yokki.kim yaparsa ellerine saglik bizim icin cok iyi olucak burayada giremedim nezamandirya cok istiyorum tariflerden cogunu yapmak.

caınm bu tarif de pek iyimiş akşam misafire salata olarak :)

zeytınden kafa yapıoruz bıde unutmusum:)

ya ben bunu yapsam mina sever ama eşim uğurböceği görüntüsünden ötürü huylanır yiyemez

şimdi deniyeceğim :) içine damla çikolata koysam nasıl olur acaba :)

Roka salatası
Yine bir salata tarifiyle geldim
Balik sofralarinin vazgecilmezi salatam
Malzemeler
1 demet roka 2 domates
Beyaz peynir
Limon
Zeytinyağı
Rokalar minik minik dogranir ustune minik dogranmis domates ve onun üstünde beyaz peynir.işte bu kadarr harika bir salata afiyet olsun

Eklentiler

• $1394699916570.webp
    9,1 KB · Görüntüleme: 48
  • $1394699928200.webp
    9 KB · Görüntüleme: 44

Canım ya hamur yogurulur ee sonra ben.bu tarifi bilmiyorum nasıl koyuyoruz elma içini hamuru yuvarlak kurabiye gibi yapıp içine mi yoksa hamuru açıp içine mi

canım denendi ve gerçekten çok lezzetli oldu biz çok sevdik ben özellikle kurabiye sevmem hoşuma gitti heleki sütle beraber off... birazdan minaya yedireceğim bakalım beğenecek mi küçük gurme :)

Canım ya hamur yogurulur ee sonra ben.bu tarifi bilmiyorum nasıl koyuyoruz elma içini hamuru yuvarlak kurabiye gibi yapıp içine mi yoksa hamuru açıp içine mi
Canım hamur yogurduktan sonra bi parça al onu merdaneyle aç yuvarlak olsun hamur sonra bunu sigara böreği kestiğimiz gibi kes küçük parcalar yap çünku fırında çok kabariyorlar içine elmalı harcı yapıp rulo şeklinde sariyorsun
canım denendi ve gerçekten çok lezzetli oldu biz çok sevdik ben özellikle kurabiye sevmem hoşuma gitti heleki sütle beraber off... birazdan minaya yedireceğim bakalım beğenecek mi küçük gurme :)

Afiyet olsun canimm inşallah mina m da beğenmiştir efe yedikçe yine istemişti

Malzemeler.
10adet kultur mantari
6su bardagi su yada et suyu
2dis sarimsak
1cay bardagi yogurt
3yemek kasigi un
2yemek kasigi tereyag
1cay kasigi tuz
1cay kasigi pulbiber
Yarim limon
Suslemek icin maydonoz
Yapilisi.mantarlarin saplarini ve uclarini duzeltip iyice yikayin ince dograyarak limonlu suda 10dk.bekletin.boylece mantarlarin rengi kararmaz.tencereye suyu yada et suyunu koyun mantarlari ekleyip 30dk.kaynatin.kasede unu yogurtla ezip corbanin suyundan ekleyerek ilistirin ve bu karisimi yavas yavas kaynayan tenreye karistirarak katin.10dk.kadar sonra incecik kiyilmis sarimsaklari ekleyin 5dk.daha bekleyip ocaktan alin.corbanin servisine yakin pulbiberi eriyen tereyaginda kavurun kaseye aldiginiz corbanin ustune gezdireek servis yapin.afiyet olsun.
Puf noktasi.mantarlari kararmamasi icin limonlu suda haslayin.

(limonlu suda ben beklettim ise yaramadi yine karardi belki kaynatinca kararmaz.ayrica benim mantarlar kucuktu ben daha fazla koydum istegime gore sizde oyle yapabilirsiniz.bide 30dk.fazla kaynaya kaynaya su bitiyo bence mantarlar pisene kadar kaynatilsa yeter)

kızlr ben nurayın ve betülün kahvcaltı tarşflerini birleştrp yaptım çok güzel bir sonuç çıktı ortaya tavsiye ederm

Ben kucuk bir tencere icin yaziyorum malzemeleri iki katina cikartabilirsiniz
Mantarlar ince ince dogranip tereyaginda guzelce kavrulur
iki kasik un iki kasik tereyag ile kokuau cikana kadar kavrulur
sonrasinda iki bardak sut ve bir bardak su eklenir
kivam alinca tuz karabiber istege bagli cok hafif nane eklenir
ardindan kavrulmus mantarlar eklenerek bir surede bu sekilde pisirilir
bunkadarcik:)
Afiyet olsun

patatesli çiçek ekemk

4 su bardağı un
süt
şeker
tuz
sıvı yağ
kuru maya(ıslatmaya gerek kalmayanlardan instant)
iç harcı için
haşlanmış pataes
peynir,yuz yeşillik isteğe göre(ben maydonoz ve yeşil soğan kullandım)
sıvı yağ
üzeri için
yumurta
susam

önce kuru malzemelri karıştıeın daha sonra ortasını havuz gibi yapıp yağ süt ve su ekleyin...hamuru kıvama gelene kadar yoğurun..ne çok sert ne çok yumuşak..dinlenmeye bırakın.bnm ki yarım saatte kabardı...iç harç malzemelerini karıştrın...ben baharat olarak kırmıız biber ve nane kullandım

hamurdan 7 parça bölüp elinizle açın içine iç malzemesini koyup tekrar yuvarlayın çiöçek şeklinde fırın kabına yerlşeştirin.üzerine yumurta sarısı ve susam koyup 1090 derece altı üstü kızarana kadar pişirin afiyet olsunnnEki Görüntüle 1022420

tavuklu göbek salata

songül abla da vermişti tarifi ama bende paylaşmak istedim

malzemeler
tavuk göğsü
göbek marul
maydnoz
dere otu
kornişon turşu
yeşil soğan
tuz kırmızı biber
süzme yoğurt
mayonez

tavuğu haşlayıp didikleyin..süzme yoğurt mayonezi karıştırın içine yeşillikleri doğrayıp tavukları ekleyin.tuzunu baharatını koyun karştırın ..afiyet olsun

hem çok pratik hemde çok lezzetli olduEki Görüntüle 1022432

ev yapımı kolay beyti

köftelik malzemelr(arzu eene verebiliriim uzun olmasın diye yazmadım)

yufka
tereyağı
sıvıyağ
domates ve biber salçası
kaşar
yoğurt

köfteyi yoğurun uzun şekilde şekillendrp ister tavada ister fırında pişirin(kıyma biraz yağlı olursa daha güzel olur sanırım.benm kıymam yağsızdı sıvı yağ ekledm biraz)

yufkayı ortadan ikiye bölün uzun kısmına köfteyi yerleştirip rulo şeklinde sarın.ve dilimleyin
üzerine yumurta sarısını sürüp fırına verin.(ben piştikten sonra dilimlemek istedim kesmesi kolay olmadı o yüzden pişmeden dilimleyin bence)
bu arada sosu hazrlayıntereyağı ve sıvıyağda salçaları kavurun bir bardak su ekleyiğ 3 4 dk kaynatın..

yufkaların üzeri kızarmaya başlayınca fırından alın üzeine sostan sürün ve kaşar koyup tekrar fırınlayın kaşar kızarınca indirin kalan sosu üzerine ekleyin...bulgur pilavı yanında çok güzel oluyor..yoğurt ve pşilav eşliğinde ikrame edin ...afiyet olsunnEki Görüntüle 1022445 Eki Görüntüle 1022446

teşekkürler cnm

teşekkürler cnm
şefine de teşekkürler :)

canim yufkayi sigaa boregi ni keser gbi ucgen mi kesip rulo yapioz nasil yapioz kalin olmazmi cok sarilinca iyi oluo denemek.isterim canm yarin misafirim var

bide o bulgur pilavinin tarifini.alabilirmiyim harika gorunuo bizim orda daha sulu yaparlar bende boyle seviom ama hic denemedim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…