cnm peki bu tablo yapma işini bilen başka biri yapamaz mı?
hangi tarif hangi sayfada bulmak çok zor oluyor gerçekten
tarif buluncaya kadar baya uğraşıyorum
Kızlar ben hsonu yaparım tabloyu isterseniz ama ondan önce olmaz evde pc yok çünkü
nurayin patates pizzasi
kiar harika bisey buaksam.masalin aksam yemegi oldu:) tskkrler nuray
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
BIBER SARMA
kırmızı bıberi közle
iç harc olrakta llor peynırın içine dövülmüş ceviz koy kırmızı pulbıber dok
kırmızı bıberın ıcıne koy rulo sar maydonoz sapıyla yada yesıl sogan sapıyla bagla kurdanla tuttur
üzerıne limon tuz yag karısmı gezdır
afıyet olsun
zeytınden kafa yapıoruz bıde unutmusum:)
Hazırlanışıalintidir)
1.1 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı tahini iyice karıştırın.
2.üzerine 200 gr. oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin,
3.1 yumurtanın sarısı,
4.1 poşet şekerli vanilin ekleyin.
5.3,5-4 su bardağı unu eleyip sert bir hamur yapın.
6.ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yassılaştırın, önce yumurta akına sonra dövülmüş cevize(1 çay bardağı) batırın.
7.175 derece ısıtılmış fırında 15-25 dk pişirin. (ben 20 dk sonra dereceyi 100'e getirip bir süre de öyle pişirdim.)
kizlar ben denedim ve superrr oldu efe de afiyetle yedi
Bişey değil canım afiyet olsun masal yesinde büyüsün
canım bayat ekmekli tarifi yaptım güzel oldu doyurucu epey ama minam yemedi 3 lokma yedi bu aralar yumurta yemiyor ya değişik olur yer diye ummmuştum ama olmadı...
ic malzeme
4 adet elma
1 cay bardagi ceviz ici
4 yemek kasigi toz Seker
1 cay kasigi tarcin
hamur malzemesi
yarim paket margarin 125 gr
1 cay bardagi sivi yag
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
cay kasiginin ucuyla tuz
1 adet yumurta
yarim su bardagi yogurt
alabildigi Kadar un
elma rendelenip tavada kavrulur rengi degisene Kadar sonra uzerine toz Seker ceviz ici tarcin katilir tavanin alti kapatilip ic malzeme sogumaya birakilir sonra hamur yogrulur muhtesem bi tadi var denemenizi tavsiye ederim
Hazırlanışıalintidir)
1.1 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı tahini iyice karıştırın.
2.üzerine 200 gr. oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin,
3.1 yumurtanın sarısı,
4.1 poşet şekerli vanilin ekleyin.
5.3,5-4 su bardağı unu eleyip sert bir hamur yapın.
6.ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yassılaştırın, önce yumurta akına sonra dövülmüş cevize(1 çay bardağı) batırın.
7.175 derece ısıtılmış fırında 15-25 dk pişirin. (ben 20 dk sonra dereceyi 100'e getirip bir süre de öyle pişirdim.)
kizlar ben denedim ve superrr oldu efe de afiyetle yedi
Canım hamur yogurduktan sonra bi parça al onu merdaneyle aç yuvarlak olsun hamur sonra bunu sigara böreği kestiğimiz gibi kes küçük parcalar yap çünku fırında çok kabariyorlar içine elmalı harcı yapıp rulo şeklinde sariyorsunCanım ya hamur yogurulur ee sonra ben.bu tarifi bilmiyorum nasıl koyuyoruz elma içini hamuru yuvarlak kurabiye gibi yapıp içine mi yoksa hamuru açıp içine mi
canım denendi ve gerçekten çok lezzetli oldu biz çok sevdik ben özellikle kurabiye sevmem hoşuma gitti heleki sütle beraber off... birazdan minaya yedireceğim bakalım beğenecek mi küçük gurme :)
teşekkürler cnmMalzemeler.
10adet kultur mantari
6su bardagi su yada et suyu
2dis sarimsak
1cay bardagi yogurt
3yemek kasigi un
2yemek kasigi tereyag
1cay kasigi tuz
1cay kasigi pulbiber
Yarim limon
Suslemek icin maydonoz
Yapilisi.mantarlarin saplarini ve uclarini duzeltip iyice yikayin ince dograyarak limonlu suda 10dk.bekletin.boylece mantarlarin rengi kararmaz.tencereye suyu yada et suyunu koyun mantarlari ekleyip 30dk.kaynatin.kasede unu yogurtla ezip corbanin suyundan ekleyerek ilistirin ve bu karisimi yavas yavas kaynayan tenreye karistirarak katin.10dk.kadar sonra incecik kiyilmis sarimsaklari ekleyin 5dk.daha bekleyip ocaktan alin.corbanin servisine yakin pulbiberi eriyen tereyaginda kavurun kaseye aldiginiz corbanin ustune gezdireek servis yapin.afiyet olsun.
Puf noktasi.mantarlari kararmamasi icin limonlu suda haslayin.
(limonlu suda ben beklettim ise yaramadi yine karardi belki kaynatinca kararmaz.ayrica benim mantarlar kucuktu ben daha fazla koydum istegime gore sizde oyle yapabilirsiniz.bide 30dk.fazla kaynaya kaynaya su bitiyo bence mantarlar pisene kadar kaynatilsa yeter)
teşekkürler cnmBen kucuk bir tencere icin yaziyorum malzemeleri iki katina cikartabilirsiniz
Mantarlar ince ince dogranip tereyaginda guzelce kavrulur
iki kasik un iki kasik tereyag ile kokuau cikana kadar kavrulur
sonrasinda iki bardak sut ve bir bardak su eklenir
kivam alinca tuz karabiber istege bagli cok hafif nane eklenir
ardindan kavrulmus mantarlar eklenerek bir surede bu sekilde pisirilir
bunkadarcik:)
Afiyet olsun
ev yapımı kolay beyti
köftelik malzemelr(arzu eene verebiliriim uzun olmasın diye yazmadım)
yufka
tereyağı
sıvıyağ
domates ve biber salçası
kaşar
yoğurt
köfteyi yoğurun uzun şekilde şekillendrp ister tavada ister fırında pişirin(kıyma biraz yağlı olursa daha güzel olur sanırım.benm kıymam yağsızdı sıvı yağ ekledm biraz)
yufkayı ortadan ikiye bölün uzun kısmına köfteyi yerleştirip rulo şeklinde sarın.ve dilimleyin
üzerine yumurta sarısını sürüp fırına verin.(ben piştikten sonra dilimlemek istedim kesmesi kolay olmadı o yüzden pişmeden dilimleyin bence)
bu arada sosu hazrlayıntereyağı ve sıvıyağda salçaları kavurun bir bardak su ekleyiğ 3 4 dk kaynatın..
yufkaların üzeri kızarmaya başlayınca fırından alın üzeine sostan sürün ve kaşar koyup tekrar fırınlayın kaşar kızarınca indirin kalan sosu üzerine ekleyin...bulgur pilavı yanında çok güzel oluyor..yoğurt ve pşilav eşliğinde ikrame edin ...afiyet olsunnEki Görüntüle 1022445 Eki Görüntüle 1022446
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?