canim yufkayi sigaa boregi ni keser gbi ucgen mi kesip rulo yapioz nasil yapioz kalin olmazmi cok sarilinca iyi oluo denemek.isterim canm yarin misafirim var
bide o bulgur pilavinin tarifini.alabilirmiyim harika gorunuo bizim orda daha sulu yaparlar bende boyle seviom ama hic denemedim
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
ev yapımı kolay beyti
köftelik malzemelr(arzu eene verebiliriim uzun olmasın diye yazmadım)
yufka
tereyağı
sıvıyağ
domates ve biber salçası
kaşar
yoğurt
köfteyi yoğurun uzun şekilde şekillendrp ister tavada ister fırında pişirin(kıyma biraz yağlı olursa daha güzel olur sanırım.benm kıymam yağsızdı sıvı yağ ekledm biraz)
yufkayı ortadan ikiye bölün uzun kısmına köfteyi yerleştirip rulo şeklinde sarın.ve dilimleyin
üzerine yumurta sarısını sürüp fırına verin.(ben piştikten sonra dilimlemek istedim kesmesi kolay olmadı o yüzden pişmeden dilimleyin bence)
bu arada sosu hazrlayıntereyağı ve sıvıyağda salçaları kavurun bir bardak su ekleyiğ 3 4 dk kaynatın..
yufkaların üzeri kızarmaya başlayınca fırından alın üzeine sostan sürün ve kaşar koyup tekrar fırınlayın kaşar kızarınca indirin kalan sosu üzerine ekleyin...bulgur pilavı yanında çok güzel oluyor..yoğurt ve pşilav eşliğinde ikrame edin ...afiyet olsunnEki Görüntüle 1022445 Eki Görüntüle 1022446
ayy sibelcim ellerine sağlık tam benim adama göre:) yapayım da gönlü kalmasın:) ama yumurta sürüyoruz ya yumurta kokmuo di mi o biraz aklıma takıldı ayy ben bu pilava da bayılırım birazda acılı yaparım ohhh:) canım çektiii
pişerken koku geliyo tabi ama sonra kpku falan kalmıyo..soslayıp tekrar veriyosun yya fırına tadını bile almıyosun kaşarla falan..
deniycem cnm zaten dolaba köfte hazırlayıp atmıştım yufkaa alırsam tamamdır:)
tamam inş. yarın filan yaparım bu akşam olmas artık... fotolar buraya da koyarım:)sonucu bildir bana da merak ederm:)))ama pişirmeden dilimle olur mu yoksa zor oluyo şekli falan kayıyo....
tamm cnm kalin uzun.bir rulo kofte yapion ozman ben.minik sandim ondan yufka kalin olmazmi.dedim simdi.anladimcanım yufkayı ortadan ikiye bölüyosun.uzun kısmına köfteyi yerleştiriyosun uzun bir rulo elde ediyosun yani..benm içindeki köftem kalın bile gelmişti yufka kalın olmuyo...
ayşegülün isteği üzerine
domatesli bulgur pilavı
soğan ve biber tereyağında kavrulur..salça eklenir biraz daha kavrulup domates eklenir..o da azcık kavrulunca bulgur eklenir..birazda o şekilde kavurup su eklenir..tuzu ve nane eklenip pişmeye bırakılır..ölçü bulgur için bire bir ama ben pek ölçü kullanmıyorum pişmemişse azıcık kayna r su ekliyorum..ve boll bol nane kesilikle tadını o veriyo..arzuya göre çok az dereotu da eklenebilir..afiyet olsun....
tavuk şinitsel
tavuk göğsü
un
süt
yumurta
galeta unu
kızartmak için sıvıyağ
arzuya göre baharat
tavuk göğsünü ince ince kesin..gerekrse et döveceği ile de inceltebilşirsiniz....önce sütte bi yarım saaat kadar bekleynce daha güzel oluyo ama çok da şart değil..bir taabğa un ve tuzu karıştrp koyalım..başka bir tabağa yumurta kırıp istediğinz bahartaları ekleyn ben bolca kekikl kullandım tavuğa çok güzel yakılşıyo bence başka bir tabağa da galeta ununu koyun..dilimlenmiş tavukları önce una sonra yumurtalı karışıma sonra da galeta ununa bulayıp kızartın..afiyet olsun
(meryem çok sevdi...tavuk yemeyen bebişler için denenebilecek bi tarf bence)Eki Görüntüle 1026347
Eline saglik canim deniycem bakalim aslinda burda denenicek cok tarif var ama uygun bi zamanda hangi tarif hangi sayfada yazicam tek tek ondan sonra yapicam ins. tariflerin hepsi cok guzel senin beytiyide deniycem ins.
muhallebili kadayıf:
mazemeler:
250 g kadar tel kadayıf
kadayıf poşette olursa yani kuru kadayıf bula bilirseniz kırmaya gerek yok fakat diğer türlü kadayıfı buzdolabında 3 saat bekletip ince ince kıra bilirsiniz..
3 yemek kaşığı tereyağ
5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebisi için:
1 lt süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 paket sıvı krema(200ml)
yapılışı:
önce tere yağı büyük bi teflon
tavaya koyalım sonra kadayıfı ve şekeri koyup kadayıf pembeleşene kadar kavuralım:
ocaktan indireceğimize yakın çekilmiş cevizi ekleyip birazda öyle kavurup soğumaya alalım
yanlız ocağı kapatınca ya kadayıfları başka bi kaba alalım yada karıştırmaya devam edelim
çünkü diğer türlü kadayifler kavrulmaya devam ediyo:
diyer bi yandada muhallebisi için 1 litre sütü 1 subardağı şekeri, yumurtanın sarısını, 3 yemek kaşığı mısır nişastasını 4 yemek kaşığı unu koyup pişirelim koyu kıvam aldığında içerisine vanilyayı koyup ocaktan alalım muhallebiyi biraz souttuktan sonra içerisine sıvı kıremayı katıp pürüssüz 1 hal alanakadar mikserleçırpalım.
kadayifin yarısını borcamın altına yayalım ve üzerine bütün kıremayı boşaltalım
diğer yarısınıda muhallebinin üstüne yayıp dolaba atalım ertesi akşama hazır
afiyet olsun...
muhallebili kadayıf:
mazemeler:
250 g kadar tel kadayıf
kadayıf poşette olursa yani kuru kadayıf bula bilirseniz kırmaya gerek yok fakat diğer türlü kadayıfı buzdolabında 3 saat bekletip ince ince kıra bilirsiniz..
3 yemek kaşığı tereyağ
5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebisi için:
1 lt süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 paket sıvı krema(200ml)
yapılışı:
önce tere yağı büyük bi teflon
tavaya koyalım sonra kadayıfı ve şekeri koyup kadayıf pembeleşene kadar kavuralım:
ocaktan indireceğimize yakın çekilmiş cevizi ekleyip birazda öyle kavurup soğumaya alalım
yanlız ocağı kapatınca ya kadayıfları başka bi kaba alalım yada karıştırmaya devam edelim
çünkü diğer türlü kadayifler kavrulmaya devam ediyo:
diyer bi yandada muhallebisi için 1 litre sütü 1 subardağı şekeri, yumurtanın sarısını, 3 yemek kaşığı mısır nişastasını 4 yemek kaşığı unu koyup pişirelim koyu kıvam aldığında içerisine vanilyayı koyup ocaktan alalım muhallebiyi biraz souttuktan sonra içerisine sıvı kıremayı katıp pürüssüz 1 hal alanakadar mikserleçırpalım.
kadayifin yarısını borcamın altına yayalım ve üzerine bütün kıremayı boşaltalım
diğer yarısınıda muhallebinin üstüne yayıp dolaba atalım ertesi akşama hazır
afiyet olsun...
ET ÇORBASI...
MALZEMELER:
Etli kemik
2 kaşık un
1 yumurta
1 kase yoğurt
1 kaseye yakın pişirilmiş yarım yarma( buğday diye de satılıyor)
isteğe göre sarımsak
YAPILIŞI:
buğdaylar bir gece önceden suda bekletilir. sabah bi taşım kaynatıldıktan sonra pişirildiği tancereye soğuk su eklenip ağzı kapatılır ve akşama kadar açılması için beklenir. çorbaya konarken yumuşacık açılmış olmalı.(Ben buğayı bolca pişirip birer çorbalık olacak şekilde buzdolabına atıyorum sonra çıkarıp kullanıyorum böyle çok daha pratik oluyor.)
kemiği alırken biraz etli almak lazım ki çorbanın içine etlerden de minik minik koyuyoruz. kemiğimizi 1 saat düdüklü tencerede güzelce pişiriyoruz. daha sonra üzerinde ki etleri minik mink ayırıp bi tabağa koyuyoruz. pişireceğimiz tencerenin dibine yoğurt un ve yumurtayı koyup güzelce çırpıyoruz. daha sonra kaynamakta olan et suyumuzdan yavaş yavaş ilave ediyoruz bu arada karıştırmaya devam. çorba kaynamaya başalayınca buğdayı ve etlerimizi ekliyoruz.15 dk kadar kaynatıyoruz . isteğe göre sarımsak rendeleyebilirsiniz çok yakışıyor. servis yaparken üzerine pulbiber yağ yakıp afiyetle yiyoruz.
Mmm sabah sabah cnm ıstedı
Ben bunun tavuklu versıyonunu yapıyorum sarımsaklı super bı corba gercekten:)
Etlısınıde denıycem:)
Bugdayıda haslayıp buzluga atınca cok pratık oluyo..
Bazen yayla corbasına pırınc yerıne ondan kullanıyorum:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?