ben cok seviyorum bu tatlıyı yıllar var yemedim
ben kucucuk bi kızken ablam yapardı ahh o günlere dondum
ay ben anlamadım bu tarifi
biraz daha acıklarmısın benicim
ay hamilede değilim ama sanırım karnım acıktı ondan
size inanamıyorum ya nelerde yapıyorsunuz
ben ne kadar tembelim sizin yanınızda
günlük yemegımı yapınca sukrediyorum
hay yaşa betülüm yaa ta kendisi, kakaolu piknik:)
Gözumun önune gelıyo o paketler kakaolu kucuklerıde vardı:)
Neyse bakınca yazarsın bıze denıycem bı ara bende begenerek yemıstım arkadasta
çok besleyici bir çorba erdem paşaya yapılacaklar arasına alındımaşallah kızlar ne çok tarif birikti. denemek istediğim çok şey var. ben de size çok pratik bi çorba tarifi vereyim. berranın severek yarım kase yediği tek çorba. ben de çok seviyordum berra sevdiği için artık daha çok seviyorum:))
SÜTLÜ ÇORBA
Şehriye miktarını kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz. ben bize yaparken yarım su bardağı şehriyeyle yapıyorum. şehriyeyi biraz suyla pişirip üzerine süt ekliyorz. tuzunu katıyoruz. sütle da kaynayıp iyice pişiyor. inmesine yakın üzerine nane katıp karıştırıyoruz. bu kadar:)) su ve süt yarı yarıya kullanabilirsiniz. yağ katmaya hiç gerek olmuyor süt yağlı olduğu için. çok ama çok pratik bi çorba ve çok lezzetli bence
resimi 4 gözle bekliyorum :)***TEPSİDE KOLAY İÇLİ KÖFTE***
Malzemeler
İç malzemesi
- 4 su bardağı sarı ince bulgur (simit)
- Islatmak için 3 su bardağı su
- 2 su bardağı un
- 4 adet küçük haşlanmış patates
- 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
- 2 tatlı kaşığı kadar tuz
- 4-5 tane büyük boy soğan
- 400 gr yağlı kıyma
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- yarım demet maydanoz
- 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
- karabiber,yenibahar,kimyon,pulbiber
- Arzuya göre dövülmüş ceviz (sevdiğiniz miktarda)
- Üzeri için: 50 gr. tereyağı
Sini köftesi nasıl yapılır?
kızlarr cahideden alıntı yaptım çok ama çok lezzetli bişey tavsiye ediyorum. bizim gibi çekirdek ailelere yarım ölçü çok rahat yetiyor. içli köfte seviyorsanız mutlaka deneyin foto çekmiştim ama eşimin tel de bi ara eklerim inşallah
- Bulguru ıslatın, bu arada diğer içli köftelerde olduğu gibi içi hazırlayın.
- Islanan bulgura un, salça, rendelenmiş patates ve tuzu katın. Azar su ilavesiyle yumuşak bir köfte hamuru elde edin. Ben bu ölçü için yaklaşık bir su bardağı su ilave ettim.
- Macun kıvamına gelen hamurdan elinize yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yassıltın.
- Yağlanmış tepsiye(Ben büyük boy borcam tepsi kullandım)parça parça koyun ve elinizle bastırarak boşlukları doldurun.
- Üzerine hazırladığınız iç harcını serin.
- Alt kısımda olduğu gibi üstede aynı işlemi uygulayarak köftenin üstünü kapatın.
- Köfteyi kek dilimler gibi dilimleyin.
- Her bir dilimin üzerine bir parça tereyağı koyun.
- 200 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. (eğer köfte kısmı çok ince olmuşsa 30 dakika da yeterli olur.
- Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis edin.
bayılıyorum bu tarıfe aynısı bendede var harıka bısey hep dolabımda asılıdır hemn yapayım dıe cok severım:)ic malzeme
4 adet elma
1 cay bardagi ceviz ici
4 yemek kasigi toz Seker
1 cay kasigi tarcin
hamur malzemesi
yarim paket margarin 125 gr
1 cay bardagi sivi yag
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
cay kasiginin ucuyla tuz
1 adet yumurta
yarim su bardagi yogurt
alabildigi Kadar un
elma rendelenip tavada kavrulur rengi degisene Kadar sonra uzerine toz Seker ceviz ici tarcin katilir tavanin alti kapatilip ic malzeme sogumaya birakilir sonra hamur yogrulur muhtesem bi tadi var denemenizi tavsiye ederim
kahvaltılık pratık tarıf
tost ekmegıne labne peynırı sür uzeıne chery dometsı ıkıye böl koy domatesın ustunude çörek otuyla susle al sana
ugur böcegi:)
Betulcum çok oluyorsun demessen senden bişey rica edebilirmiyim
Bi tablo olustursan ilk sayfaya tariflerin adını yazan kişiyi ve kaçıncı sayfada old yazsan boş bi vaktinde olur mu yaseminin tarifini arıyorum on dak sayfa sayfa şimdi sayfalar çoğaldıkça daha zor oluyor
yani olabilitesi varsa lutfeeeennnnn
cnm peki bu tablo yapma işini bilen başka biri yapamaz mı?yagmur canım nasıl isterim bir bilsen bu dediğini yapmayı ama o kdar yoğun ki işler akşamlarıda hiç açmıyorum bilgisayarı sanırım biraz zor malesef ama ilk fırsat bulduğumda yapmaya çalışırım kusura bakmayın olurmu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?