Hamarat 2012 Kasım Anneleri Tarifleri :) :72: :kkk: :nazar:

Ne tuhaf degılmı yıllarla beraber tarıflerde degısıyo sankı
Bıde etımek tatlısı vardı onuda yaparım gecmıse goturur benı:)
sımdılerde hangısını yapacagımızı sasırıyoruz allah sukreden kullarından eylesın(amın )
Bende baya bı olmustu bunu ardasmdn yıyelı tarıften aklımda kalan sekerle ırmık kasık olcusuydu :)

Nuraycım tavuk gogsunu yaptıktan sonra altına cekılmıs bıskuvı serdıgım fırın tepsısıne dokuyorum sabaha donmus oluyo
dort parmak enınde boyunda kare kare kesıp ıcıne muz dılımlerı koyuyorum sarıyorum sonra bıskuvıye bulayınca kagıda koyuyorum:)
Ay yıne karısık olduysa yakında yapmayı dusunuyorum o zaman gorselıyle beraber detaylı paylasırım ıns:)

Son düzenleme:
maşallah kızlar ne çok tarif birikti. denemek istediğim çok şey var. ben de size çok pratik bi çorba tarifi vereyim. berranın severek yarım kase yediği tek çorba. ben de çok seviyordum berra sevdiği için artık daha çok seviyorum:))

SÜTLÜ ÇORBA
Şehriye miktarını kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz. ben bize yaparken yarım su bardağı şehriyeyle yapıyorum. şehriyeyi biraz suyla pişirip üzerine süt ekliyorz. tuzunu katıyoruz. sütle da kaynayıp iyice pişiyor. inmesine yakın üzerine nane katıp karıştırıyoruz. bu kadar:)) su ve süt yarı yarıya kullanabilirsiniz. yağ katmaya hiç gerek olmuyor süt yağlı olduğu için. çok ama çok pratik bi çorba ve çok lezzetli bence

***TEPSİDE KOLAY İÇLİ KÖFTE***
Malzemeler

• 4 su bardağı sarı ince bulgur (simit)
  • Islatmak için 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı un
  • 4 adet küçük haşlanmış patates
  • 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı kadar tuz
İç malzemesi

• 4-5 tane büyük boy soğan
  • 400 gr yağlı kıyma
  • 1 yemek kaşığı karışık salça
  • yarım demet maydanoz
  • 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • karabiber,yenibahar,kimyon,pulbiber
  • Arzuya göre dövülmüş ceviz (sevdiğiniz miktarda)
  • Üzeri için: 50 gr. tereyağı
Sini köftesi nasıl yapılır?

• Bulguru ıslatın, bu arada diğer içli köftelerde olduğu gibi içi hazırlayın.
  • Islanan bulgura un, salça, rendelenmiş patates ve tuzu katın. Azar su ilavesiyle yumuşak bir köfte hamuru elde edin. Ben bu ölçü için yaklaşık bir su bardağı su ilave ettim.
  • Macun kıvamına gelen hamurdan elinize yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yassıltın.
  • Yağlanmış tepsiye(Ben büyük boy borcam tepsi kullandım)parça parça koyun ve elinizle bastırarak boşlukları doldurun.
  • Üzerine hazırladığınız iç harcını serin.
  • Alt kısımda olduğu gibi üstede aynı işlemi uygulayarak köftenin üstünü kapatın.
  • Köfteyi kek dilimler gibi dilimleyin.
  • Her bir dilimin üzerine bir parça tereyağı koyun.
  • 200 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. (eğer köfte kısmı çok ince olmuşsa 30 dakika da yeterli olur.
  • Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis edin.
kızlarr cahideden alıntı yaptım çok ama çok lezzetli bişey tavsiye ediyorum. bizim gibi çekirdek ailelere yarım ölçü çok rahat yetiyor. içli köfte seviyorsanız mutlaka deneyin foto çekmiştim ama eşimin tel de bi ara eklerim inşallah

Son düzenleme:
çok besleyici bir çorba erdem paşaya yapılacaklar arasına alındı

resimi 4 gözle bekliyorum :)

Hazırlanışıalintidir)
1.1 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı tahini iyice karıştırın.
2.üzerine 200 gr. oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin,
3.1 yumurtanın sarısı,
4.1 poşet şekerli vanilin ekleyin.
5.3,5-4 su bardağı unu eleyip sert bir hamur yapın.
6.ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yassılaştırın, önce yumurta akına sonra dövülmüş cevize(1 çay bardağı) batırın.
7.175 derece ısıtılmış fırında 15-25 dk pişirin. (ben 20 dk sonra dereceyi 100'e getirip bir süre de öyle pişirdim.)

kizlar ben denedim ve superrr oldu efe de afiyetle yedi

malzemeleralintidir)
4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1.5 su bardağı şeker (200 ml)
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kakao (25 g lık)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (2,5 bardak kadar kullandım ama değişebilir)
Sosu için:

2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yağ
2-3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kakao
1 paket %70 bitter çikolata
süslemek için hindistan cevizi

Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri mikserle en hızlı ayarda 7-8 dakika çırpalım.
Diğer sıvı malzemeleri ekleyelim, çırpmayalım
Kuru malzemeleri birlikte mümkünse eleyerek ilave edelim.
Hepsini ekledikten sonra ya kaşıkla, ya mikserin en düşük hızında sadece homojenleşene kadar çok azıcık çırpalım, tamamdır.(akışkan bir hamur olacak tepsiye döker dökmez yayılmalı)
Yağladığımız büyük boy kalıbımıza (ben en büyük boy yuvarlak borcamı kullandım) kek harcımızı dökelim
Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirelim
Kek pişerken küçük bir tencereye 2 su bardağı sütü koyalım
İçine parça parça çikolatamızı, şekeri, kakoyu ve yağı ekleyelim ve sadece çikolatamızı eritecek kadar ılıtalım.
Bu aşamada ben çikolatayı mikro dalga fırında erittim. Dilerseniz benmari olarak da eritip ekleyebilirsiniz. Bunun için ocakta suyu kaynatın, ıslanmayacak şekilde bir kabın içine çikolatayı koyup suyun sıcaklığı ile erimesini bekleyin. Hangi yöntemi tercih ederseniz..
Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı geçince kürdanla üzerine delikler açalım ve sosun yarısını dökelim
Sonra kekimizi istediğimiz gibi dilimleyelim ve sosun kalanını dökelim
Soğuduktan sonra hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapalım

gecen hafta yaptim kizlar muhtesemdi esim 4 dilim yedi

Eklentiler

• $057.webp
    30,7 KB · Görüntüleme: 50
ic malzeme

4 adet elma
1 cay bardagi ceviz ici
4 yemek kasigi toz Seker
1 cay kasigi tarcin

hamur malzemesi

yarim paket margarin 125 gr
1 cay bardagi sivi yag
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
cay kasiginin ucuyla tuz
1 adet yumurta
yarim su bardagi yogurt
alabildigi Kadar un

elma rendelenip tavada kavrulur rengi degisene Kadar sonra uzerine toz Seker ceviz ici tarcin katilir tavanin alti kapatilip ic malzeme sogumaya birakilir sonra hamur yogrulur muhtesem bi tadi var denemenizi tavsiye ederim

malzemeler:

2 yumurta
3 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı sıvı yağ veya 2 kaşık yumuşak tereyağı/margarin
1,5 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 çay kaşığı tuz

Yumurta,tuz ve şekeri tel çırpıcı ile iyice çırpalım.
Yağ ve sütü ekleyip biraz daha çırpalım.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyelim.
İyice özleştirelim ve koyuca bir kek hamuru elde edelim (Bu haliyle dilerseniz fırında da pişirebilirsiniz)
Tavayı hafifçe yağlayalım, ısıtalım.
Çay tabağı büyüklüğünde hamuru(yarım kepçe) aralıklı olarak resimdeki gibi döküp göz göz olup kenarları hafif kızarana kadar pişirelim (***Dikkat mutlaka orta ateş)
Spatulayla ön yüzünü de çevirelim, kenarlarını düzeltelim, ocağın altını kısalım.
Altı da hafif kızardığında pankekleri tabağımıza alabiliriz.
Her bir parçayı bu şekilde pişirelim.
Bal, çikolata kremi, reçel vs ile servis yapalım( ***Peynir, zeytin vs. ile yemek isterseniz şeker oranını bir kaşığa düşürerek hamurunuzu hazırlayın)

bebisler iici cok lezzetli pankekler yapmanizi tavsiye ediyorum

bayılıyorum bu tarıfe aynısı bendede var harıka bısey hep dolabımda asılıdır hemn yapayım dıe cok severım:)

kahvaltılık pratık tarıf

tost ekmegıne labne peynırı sür uzeıne chery dometsı ıkıye böl koy domatesın ustunude çörek otuyla susle al sana
ugur böcegi:)

Eklentiler

• $1469914_646367372052775_1529983854_n.webp
    43,2 KB · Görüntüleme: 45
BIBER SARMA

kırmızı bıberi közle
iç harc olrakta llor peynırın içine dövülmüş ceviz koy kırmızı pulbıber dok
kırmızı bıberın ıcıne koy rulo sar maydonoz sapıyla yada yesıl sogan sapıyla bagla kurdanla tuttur
üzerıne limon tuz yag karısmı gezdır
afıyet olsun

Eklentiler

• $1459747_646367432052769_1112873003_n.webp
    51,1 KB · Görüntüleme: 51
Betulcum çok oluyorsun demessen senden bişey rica edebilirmiyim
Bi tablo olustursan ilk sayfaya tariflerin adını yazan kişiyi ve kaçıncı sayfada old yazsan boş bi vaktinde olur mu yaseminin tarifini arıyorum on dak sayfa sayfa şimdi sayfalar çoğaldıkça daha zor oluyor
yani olabilitesi varsa lutfeeeennnnn

ayyy çok sevinirim bende pizzayı arıyorum
betül duy sesimiziiii:

yagmur canım nasıl isterim bir bilsen bu dediğini yapmayı ama o kdar yoğun ki işler akşamlarıda hiç açmıyorum bilgisayarı sanırım biraz zor malesef ama ilk fırsat bulduğumda yapmaya çalışırım kusura bakmayın olurmu

cnm peki bu tablo yapma işini bilen başka biri yapamaz mı?
hangi tarif hangi sayfada bulmak çok zor oluyor gerçekten
tarif buluncaya kadar baya uğraşıyorum

Cok hizli yazdim arapca gibi oldu isten cikmadan kagida yazayım dedim bu aksam acil bulmak isteyenler buradan baksin sayfalara opuldunuz

Eklentiler

• $1394639423449.webp
    11,3 KB · Görüntüleme: 42
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…