- 6 Ocak 2014
- 5.231
- 3.690
- 198
İRMİK TATLISI:
Malzemeler:
9 kaşık irmik
10 kaşık şeker
1 paket vanilya
1 lt süt yarım kaşık margarin
1 paket eti kakaolu küçük kare büsküvi( ay adını unuttum:)
Yapılışı:
bi tencereye irmik ve şeker konur karıştırılır sonra ocağa konur. 1 lt süt karıştırılarak yavaş yavaş ilave edilir. tatlı koyulaşıncaya kadar karıştırlmaya devam edilir. koyulaşmaya başlaynmca vanilya ve yağ ekleniir. yağ iyice eriyip koyulaştığında tatlının altı kapatılır. borcam ıslatılır ve tatlının yarısı borcama dökülür, araya bi sıra büsküvi dizilir. kalan tatlı büsküvilerin üzerine döülür. en üste araya koyduğumuz büsküvilerden ufalanır bi süzgeçten geçirerek üzerine dökülür.dolaba konur bi gece bekletilir. afiyet olsun.
kızlar dün i yemek programında gördüm evde de malzeme varken denedim sizle de pylaşayım dedim ence çok güzel oldu .
YALANCI TAVUKGÖĞSÜ
1 litre süt
1 bardak şeker
1 bardak un
1 paket margarin
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti
süt un ve şeker koyulaşıncaya kadar pişirilir kaynamadan evvel margarin ve toz şanti eklenir göz göz olana kadar pişirilir. 1 paket vanilya eklenip biraz karıştırılıp kapatılır. ılıyınca mikserle 5 dk çırpılıp borcama yaylılıp birkaç saat beklenir. sonra hoopppp mideye :)
Nılay karnımız acıkmıs galıba ıkımızde burdayız
öyle valla tatlım şimdi işte yasminin bisküvili toplarını denedim bir de pizza yaptım benim yaptığımda bir tek süt yok pizza hamurunda :)
brokoli kırmızı biber kıyma sucuk mısır evde ne bulduysam koydum gözüm dönmüş galiba :)
Oh afıyet olsun sıze:) hımm brokolı hıc denemedım guzel olur aslında
Bıze de babamız mangal yapıyo bahcede beklıyoruz sabırsızlıklamınnoslarımın keyfı de yerınde cok sukur
Bende pasta yapmak ıstedım bugun ama kızlardan fırsat bulup yapamadım..
Yarın sabah nurayın patateslı pızzasını denıycem ıns
Santısız benımde boyle bı tarıfım var emınım cok guzel olmustur hem pratık
Ben mısafır ıcın aksamdan yapıyorum cırptıktan sonra robotta cekılmıs petıbor bıskuvı serdıgım tepsıye yayıyorım ıncecık
sabah olunca kucuk kare kare kesıp ıcıne muz dılımlerı koyup sarıyorum sonra bıskuvıye bulayıp kucuk kagıt maffın kalıplarına koyup servıse hazır:)
Goruntu hazır gıbı oluyo
Oh afıyet olsun sıze:) hımm brokolı hıc denemedım guzel olur aslında
Bıze de babamız mangal yapıyo bahcede beklıyoruz sabırsızlıklamınnoslarımın keyfı de yerınde cok sukur
ben cok seviyorum bu tatlıyı yıllar var yemedimİRMİK TATLISI:
Malzemeler:
9 kaşık irmik
10 kaşık şeker
1 paket vanilya
1 lt süt yarım kaşık margarin
1 paket eti kakaolu küçük kare büsküvi( ay adını unuttum:)
Yapılışı:
bi tencereye irmik ve şeker konur karıştırılır sonra ocağa konur. 1 lt süt karıştırılarak yavaş yavaş ilave edilir. tatlı koyulaşıncaya kadar karıştırlmaya devam edilir. koyulaşmaya başlaynmca vanilya ve yağ ekleniir. yağ iyice eriyip koyulaştığında tatlının altı kapatılır. borcam ıslatılır ve tatlının yarısı borcama dökülür, araya bi sıra büsküvi dizilir. kalan tatlı büsküvilerin üzerine döülür. en üste araya koyduğumuz büsküvilerden ufalanır bi süzgeçten geçirerek üzerine dökülür.dolaba konur bi gece bekletilir. afiyet olsun.
ay ben anlamadım bu tarifiSantısız benımde boyle bı tarıfım var emınım cok guzel olmustur hem pratık
Ben mısafır ıcın aksamdan yapıyorum cırptıktan sonra robotta cekılmıs petıbor bıskuvı serdıgım tepsıye yayıyorım ıncecık
sabah olunca kucuk kare kare kesıp ıcıne muz dılımlerı koyup sarıyorum sonra bıskuvıye bulayıp kucuk kagıt maffın kalıplarına koyup servıse hazır:)
Goruntu hazır gıbı oluyo
size inanamıyorum ya nelerde yapıyorsunuzOh afıyet olsun sıze:) hımm brokolı hıc denemedım guzel olur aslında
he he çok ii olur vallahi tatlım ben atamıyorum çünkü:)yasmincim topları denedim çok lezzetli oldular gerçi yoğururken ellerim acıdı biraz bisküvilerden ama değdi çok lezzetli oldu. yağ olarak yaşlaık 80 gr tereyağ kullandım çünkü ben tereyağı çoğu şeyde seviyorum (margarin kullanmam ilk defa geçen kullandım). ben bunu başka bi türlü yapıyorum altta tarif yazayım :)
senin tatlına görsel mi versem ne yasminin topları diye :)
ay burçak değil tatlım yaa ama inan hatırlayamadım. markete gidip bakıcam. eti nin olduğunu biliyorum minik mink koyu kahve büzküvi.:) büyükleri de var sanırım koyu renk olması önemli aslında...Burcak bıskuvımı acaba
Bunu bekarken bı arkadsm yapardı o geldı aklıma tadı cok guzeldı
Yapılacaklar lıstesınde
oh afiyet olsunnnnnnöyle valla tatlım şimdi işte yasminin bisküvili toplarını denedim bir de pizza yaptım benim yaptığımda bir tek süt yok pizza hamurunda :)
brokoli kırmızı biber kıyma sucuk mısır evde ne bulduysam koydum gözüm dönmüş galiba :)
ben cok seviyorum bu tatlıyı yıllar var yemedim
ben kucucuk bi kızken ablam yapardı ahh o günlere dondum
ay ben anlamadım bu tarifi
biraz daha acıklarmısın benicim
ay hamilede değilim ama sanırım karnım acıktı ondan
size inanamıyorum ya nelerde yapıyorsunuz
ben ne kadar tembelim sizin yanınızda
günlük yemegımı yapınca sukrediyorum
Biftekli salatam bu da
Masallah tarıflerı dökturmussun yıne ellerıne saglık
Degısık salata cesıtlerını sevıyosunuz herhalde:)
Ay cok ıyı oldu burası tarıfler kaynayıp gıtmıyo arada:)
he he çok ii olur vallahi tatlım ben atamıyorum çünkü:)
ay burçak değil tatlım yaa ama inan hatırlayamadım. markete gidip bakıcam. eti nin olduğunu biliyorum minik mink koyu kahve büzküvi.:) büyükleri de var sanırım koyu renk olması önemli aslında...
oh afiyet olsunnnnnn
oooooooo geçmişer götürmüşüm seni.bende uzun zamandır yapmadım aslında...
mangal keyfi de bi başka olur hani yağmur yok demekki baçeye çıktığınıza göre :) biz de yarın piknik mangal yapalım diyoduk eşimle ama tüm gün yağışlıydı bugün toprak ıslak .. ben de birşey deniyeceğim bi inceliyeyim kahvaltılık tarifleri :)
bu arada brokoli çok yakışıyor dene bence biz ailecek brokoli canavrıyız çok güzel olmuştu...
ya bende bayıldım salatayla doyulurmu diyenlerdendim ama akşamları doyuluyo valla bol bol yeşillik oluncabetül maşallah ne çok tarif paylaştın öyle
salatalara bayıldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?