sağol yasminim düşünüp duruyordum bugün ne yapsam diye. dolaptan çıkardım bile buğdayımı:)) burada da çok meşhur buğdaylı yayla çorbası. ben de aynen fazla yapıp buzluğa atıyorumET ÇORBASI...
MALZEMELER:
Etli kemik
2 kaşık un
1 yumurta
1 kase yoğurt
1 kaseye yakın pişirilmiş yarım yarma( buğday diye de satılıyor)
isteğe göre sarımsak
YAPILIŞI:
buğdaylar bir gece önceden suda bekletilir. sabah bi taşım kaynatıldıktan sonra pişirildiği tancereye soğuk su eklenip ağzı kapatılır ve akşama kadar açılması için beklenir. çorbaya konarken yumuşacık açılmış olmalı.(Ben buğayı bolca pişirip birer çorbalık olacak şekilde buzdolabına atıyorum sonra çıkarıp kullanıyorum böyle çok daha pratik oluyor.)
kemiği alırken biraz etli almak lazım ki çorbanın içine etlerden de minik minik koyuyoruz. kemiğimizi 1 saat düdüklü tencerede güzelce pişiriyoruz. daha sonra üzerinde ki etleri minik mink ayırıp bi tabağa koyuyoruz. pişireceğimiz tencerenin dibine yoğurt un ve yumurtayı koyup güzelce çırpıyoruz. daha sonra kaynamakta olan et suyumuzdan yavaş yavaş ilave ediyoruz bu arada karıştırmaya devam. çorba kaynamaya başalayınca buğdayı ve etlerimizi ekliyoruz.15 dk kadar kaynatıyoruz . isteğe göre sarımsak rendeleyebilirsiniz çok yakışıyor. servis yaparken üzerine pulbiber yağ yakıp afiyetle yiyoruz.
sağol yasminim düşünüp duruyordum bugün ne yapsam diye. dolaptan çıkardım bile buğdayımı:)) burada da çok meşhur buğdaylı yayla çorbası. ben de aynen fazla yapıp buzluğa atıyorum
ET ÇORBASI...
MALZEMELER:
Etli kemik
2 kaşık un
1 yumurta
1 kase yoğurt
1 kaseye yakın pişirilmiş yarım yarma( buğday diye de satılıyor)
isteğe göre sarımsak
YAPILIŞI:
buğdaylar bir gece önceden suda bekletilir. sabah bi taşım kaynatıldıktan sonra pişirildiği tancereye soğuk su eklenip ağzı kapatılır ve akşama kadar açılması için beklenir. çorbaya konarken yumuşacık açılmış olmalı.(Ben buğayı bolca pişirip birer çorbalık olacak şekilde buzdolabına atıyorum sonra çıkarıp kullanıyorum böyle çok daha pratik oluyor.)
kemiği alırken biraz etli almak lazım ki çorbanın içine etlerden de minik minik koyuyoruz. kemiğimizi 1 saat düdüklü tencerede güzelce pişiriyoruz. daha sonra üzerinde ki etleri minik mink ayırıp bi tabağa koyuyoruz. pişireceğimiz tencerenin dibine yoğurt un ve yumurtayı koyup güzelce çırpıyoruz. daha sonra kaynamakta olan et suyumuzdan yavaş yavaş ilave ediyoruz bu arada karıştırmaya devam. çorba kaynamaya başalayınca buğdayı ve etlerimizi ekliyoruz.15 dk kadar kaynatıyoruz . isteğe göre sarımsak rendeleyebilirsiniz çok yakışıyor. servis yaparken üzerine pulbiber yağ yakıp afiyetle yiyoruz.
Arkadaslar gercekten cok uzuldum ya
Catlak kurabiye den aldigim olumsuz yanitlara, neden olmadi acaba yaahafta sonu da yapmistim daha yeni sorun yasamadim cok yaptigim bi tarif diye gönul rahatligiyla vermistim oysaki un falan tarifinden az mi geldi acaba?? Aklima baska biseyde gelmiyor acikcasi
Buda hafta sonu yaptigimdi pisirmeden öncede cekmistim...Eki Görüntüle 1043646 Eki Görüntüle 1043647 Eki Görüntüle 1043648
buda salatamizin goruntusu... sarj yoktu flassiz cektim normalde renkleri daha canli. ben koy bulguruyla yaptim mpr oldu.hazir bulgur kullanirsaniz fusya olcak:)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
ne zamandır bu tarifi yazmak istiyordum ama bi türlü fırsat bulamadım. yapmadıysanız yemediyseniz çok şey kaçırmışsınız demektir:) mutlaka deneyin derim.
Fellah köftesi
- kişi sayısına göre çay bardağı ince bulgur (ben 3 çay bardağı yapıyorum)
- 1 yumurta
- 1 tane soğan
- 1 çay bardağı un
- tuz karabiber
- bulguru ıslatmak için kaynar su
sosu için
-sarımsak
-domates
-biber
-salça
yapılışı:
bulguru üzerini geçmeyecek şekilde kaynar su ile ıslatıyoruz. bulgur şiştikten sonra soğanı rendeleyip diğer malzemeleri de katıp iyice yoğuruyoruz. elimizi arada ıslatarak köftelerimize şekil veriyoruz. fındık büyüklüğünde yuvarlayıp ortasına hafifce bastırıyoruz. hazırladığımız köfteleri kaynayan suda 5 dk kadar haşlayıp süzgece alıyoruz. sos malzemelerini kavurup fellah köftelerimizle karıştırıyoruz. üzerine ince kıyılmış maydonoz serpip afiyetle yiyoruz:)
Arkadaslar katreınur un sını köftesı huzurlarınızda:))
Bu da beyzanın porsıyonuydu hepsını bıtırdı:) nıda bıkac lokma yedı ıste..
Yapmak ısteyenlere tavsıye olunur:)
Eki Görüntüle 1050183
Arkadaslar katreınur un sını köftesı huzurlarınızda:))
Bu da beyzanın porsıyonuydu hepsını bıtırdı:) nıda bıkac lokma yedı ıste..
Yapmak ısteyenlere tavsıye olunur:)
Eki Görüntüle 1050183
DONDURMA
1 paket krem santi
1 su bardagi sut
3 yumurta
3 yemek kasigi toz seker
Krem santi sutle carpilir ayri kapta yumurtalarin akiyla toz seker cirpilir sonra ikisi karistirilir kaselere yada istenilen kaba konulup dondurucuda dondurulur.
Bu dondurmanin sade tarifi siz istege gore kakao damla cikolata rende cikolata meyve parcalari ne isterseniz koyabilirsiniz.
AFİYET OLSUN.
Harika bir tarif bunu yapmam lazim cilekli kakaolu super olucak sagol fatmam
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Arkadaslar cok kolay pratık bır kek tarıfı
Alıntıdır
ELMALI KEK TARİFİ
Malzemeler:
2 yumurta
yarim su bardagi yogurt
yarim su bardagi yag
yarim su bardagi seker
Bir bucuk su bardagi un
yarim paket kabartma tozu
4 veya 5 elma
biraz tarcin
Ben bır avuc cekılmıs fındık yada cevızde eklıyorum:)
Yapilisi:
Yumurtalar sekerle cirpilir.icine yag ve yogurtda eklenir tekrar karistirilir.en son un ve kabartma tozuda eklenip karistirdiktan sonra yaglanmis tepsiye dökülür.Üstüne kabugu soyulmus elmalar sira sira dizilir, tarcin serpilip firina sürülür.(ben tarcınla elmaları harmanlıyorum once heryerı tarcın olsun dıye) (benim firinimda 180 derecede 15 dakikada pisti.) herkes kendı fırının ayarını bılır zaten kısa surede bısıyo zaten cok kalın bı kek olmuyo cokta hafıf:)
peki söyle bakalım elmalar ince ince mi dilimlenecek:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?