Hamarat 2012 Kasım Anneleri Tarifleri :) :72: :kkk: :nazar:

sağol yasminim düşünüp duruyordum bugün ne yapsam diye. dolaptan çıkardım bile buğdayımı:)) burada da çok meşhur buğdaylı yayla çorbası. ben de aynen fazla yapıp buzluğa atıyorum

sağol yasminim düşünüp duruyordum bugün ne yapsam diye. dolaptan çıkardım bile buğdayımı:)) burada da çok meşhur buğdaylı yayla çorbası. ben de aynen fazla yapıp buzluğa atıyorum

afiyet şeker olsun berramda yesin yarasın inş. bende çok severim hem sadesini hemde etlisini...denemediysen etlisini de tavsiye ederim cnm

çok güzel gerçekten düğün çorbası dedikleri bu değilmi:....bende buğdaylı köfteli yapıyorum o da çok güzel oluyo....

Arkadaslar gercekten cok uzuldum ya
Catlak kurabiye den aldigim olumsuz yanitlara, neden olmadi acaba yaa hafta sonu da yapmistim daha yeni sorun yasamadim cok yaptigim bi tarif diye gönul rahatligiyla vermistim oysaki un falan tarifinden az mi geldi acaba?? Aklima baska biseyde gelmiyor acikcasi
Buda hafta sonu yaptigimdi pisirmeden öncede cekmistim...Eki Görüntüle 1043646 Eki Görüntüle 1043647 Eki Görüntüle 1043648

Son düzenleme:

aaa bende sik koydugumu dusunmustum seninkini gorunce anladim ki seyrek bile koymusum e sorun neydi ki acaba. hevesim kacti

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ŞALGAM SULU BULGUR SALATASI
1.5 su bardağı yemeklik bulguru 1,5 su bardağı şalgam suyu ve 1 su bardağı su ile bir taşım kaynatıyoruz.ocağın altını kapatıp ağzı kapalı bir şekilde demlenmeye bırakıyoruz. arada karıştırıp soğumasını bekliyoruz.(kısırın bulguru gibi olcak )
başka bir kaba dereotu maydanoz, yeşil soğan ve marul doğruyoruz. ( ben marul ve soğan koymuyorum tercih sizin).7-8 adet kornişan turşu ince ince doğrayıp ekliyoruz. ve bir su bardağı kadar mısır ekliyoruz.
soğuyan bulgurun içine 2 yemek kaşığı zeytinyağı,tuz ve nar ekşisi ekliyoruz. doğradığımız malzemelerle birlikte harmanlıyoruz. rengarenk salatamız hazır afiyet olsun

buda salatamizin goruntusu... sarj yoktu flassiz cektim normalde renkleri daha canli. ben koy bulguruyla yaptim mpr oldu.hazir bulgur kullanirsaniz fusya olcak:)

Eklentiler

• $1396262559907.webp
    22,3 KB · Görüntüleme: 51
buda salatamizin goruntusu... sarj yoktu flassiz cektim normalde renkleri daha canli. ben koy bulguruyla yaptim mpr oldu.hazir bulgur kullanirsaniz fusya olcak:)

Cok guzele benzıyo ellerıne saglık:) aynı tarıfı bıkac gun once takıp ettıgım sıtede gordum hosuma gıtmıstı
Yalnız ablamız bulguru haslarken pancar rendelemıs ıcıne, aynı renk olmus ama gercegının salgam suyuyla oldugunu yazmıs..
Bulgurlu tarıflerı sevdıgımız ıcın buda sırada:)
Daha katreınur un tepsı köftesını denıycem cok tarıf var sırada:)

ne zamandır bu tarifi yazmak istiyordum ama bi türlü fırsat bulamadım. yapmadıysanız yemediyseniz çok şey kaçırmışsınız demektir:) mutlaka deneyin derim.

Fellah köftesi
- kişi sayısına göre çay bardağı ince bulgur (ben 3 çay bardağı yapıyorum)
- 1 yumurta
- 1 tane soğan
- 1 çay bardağı un
- tuz karabiber
- bulguru ıslatmak için kaynar su

sosu için
-sarımsak
-domates
-biber
-salça

yapılışı:
bulguru üzerini geçmeyecek şekilde kaynar su ile ıslatıyoruz. bulgur şiştikten sonra soğanı rendeleyip diğer malzemeleri de katıp iyice yoğuruyoruz. elimizi arada ıslatarak köftelerimize şekil veriyoruz. fındık büyüklüğünde yuvarlayıp ortasına hafifce bastırıyoruz. hazırladığımız köfteleri kaynayan suda 5 dk kadar haşlayıp süzgece alıyoruz. sos malzemelerini kavurup fellah köftelerimizle karıştırıyoruz. üzerine ince kıyılmış maydonoz serpip afiyetle yiyoruz:)

Arkadaslar katreınur un sını köftesı huzurlarınızda:))
Bu da beyzanın porsıyonuydu hepsını bıtırdı:) nıda bıkac lokma yedı ıste..
Yapmak ısteyenlere tavsıye olunur:)
Eki Görüntüle 1050183

ayy ben çok severim tatlım ama ben yoğurtlu soslu tercih ediyorum yoğurt aşığı biri olarak :) hata yapıp dolaba atıyorum çok pratik oluo iş çıkışı:)

çok güzel görünüo cnm ellerine sağlık. kuzulara da afiyet olsun . ay kaçıncı sayfadaydı tarif:)

evet harıka bıseydı yaaaa tekrar yapayım bak canım cekti
masal o dılımı bıtırdı2.dılımden kıymasını yedı:)1tabak yogurtla:)

sırf masal için tekrar yapmam gerek cok da besleyıcı

Kızlar ben elımden geldıgınce yardımda bulunmak ısterım gece usenmeyıp olcu bardagımla cektım dılegın ıstegı uzerıne..
Ayrıca hassas tartıda tarttım gr olcusunude verıyım dıye..
Elımden baska bısey gelmıyo keske herkesınkı ılk yapısında tutsaydı..
Daha fazla da uzatmak ıstemıyorum kurabıye duymaktan sıkıldı herkes..yapanlara afıyet olsun..
Gr olarak 190 gr un gıdıyo..
Buda olcu bardagımla..

DONDURMA
1 paket krem santi
1 su bardagi sut
3 yumurta
3 yemek kasigi toz seker

Krem santi sutle carpilir ayri kapta yumurtalarin akiyla toz seker cirpilir sonra ikisi karistirilir kaselere yada istenilen kaba konulup dondurucuda dondurulur.
Bu dondurmanin sade tarifi siz istege gore kakao damla cikolata rende cikolata meyve parcalari ne isterseniz koyabilirsiniz.
AFİYET OLSUN.

Harika bir tarif bunu yapmam lazim cilekli kakaolu super olucak sagol fatmam

Arkadaslar cok kolay pratık bır kek tarıfı
Alıntıdır

ELMALI KEK TARİFİ

Malzemeler:

2 yumurta

yarim su bardagi yogurt

yarim su bardagi yag

yarim su bardagi seker

Bir bucuk su bardagi un

yarim paket kabartma tozu

4 veya 5 elma

biraz tarcin

Ben bır avuc cekılmıs fındık yada cevızde eklıyorum:)

Yapilisi:

Yumurtalar sekerle cirpilir.icine yag ve yogurtda eklenir tekrar karistirilir.en son un ve kabartma tozuda eklenip karistirdiktan sonra yaglanmis tepsiye dökülür.Üstüne kabugu soyulmus elmalar sira sira dizilir, tarcin serpilip firina sürülür.(ben tarcınla elmaları harmanlıyorum once heryerı tarcın olsun dıye) (benim firinimda 180 derecede 15 dakikada pisti.) herkes kendı fırının ayarını bılır zaten kısa surede bısıyo zaten cok kalın bı kek olmuyo cokta hafıf:)

Eklentiler

• $image.webp
    39,1 KB · Görüntüleme: 78

peki söyle bakalım elmalar ince ince mi dilimlenecek:)

peki söyle bakalım elmalar ince ince mi dilimlenecek:)

Buraya bakamadan cıkmak zorunda kalmıstım yenı gordum cnm
Evet ınce ınce dılımlıyoruz bana 3 orta boy elma yetıyo..
Fotodakı elmaları beyza nıda ucumuz dızdıgımız ıcın bıraz yamuk oldu ama kızların elı degdıya tadı harıkaydı:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…