Hamarat 2012 Kasım Anneleri Tarifleri :) :72: :kkk: :nazar:

bunu kesin yapmalıyım

kızlarrr maşallah hızınıza yetişemiyorum. ben daha hiç yorum yapmadan 11. sayfaya gelmişsiniz maşallah:))

e bi tarif de ben yaziim bari. gerçi siz hamarat hanımlar biliyorsunuzdur ama bilmeyenler için gelsin:) yiyenlerin çok beğendiği bi tatlı

GALETA UNLU TATLI

3 yumurta
1 s. bardağı şeker
1 s. bardağı sıvıyağ
1 s.b. hindistan cevizi
1 s.b. çekilmiş ceviz
1 s.b. galeta unu
yarm s.b. irmik
kabartma tozu

şerbeti
2 su bardağı su
1 su bardağı şeker
kaynatılmıyor su sıcakken şeker katılıp eritiliyor

kreması
1 litre süt
1 su bardağı mısır nişastası
yarım kaşık un
5 kaşık şeker
1 paket kremşanti

önce kekimizi yapıp dikdörtgen borcama döküyoruz 175 derecede ısıttığımız fırında pişiriyoruz. fırından çıkarıp ilk sıcaklığı geçince şerbetini döküyoruz. şerbet soğuk olacak.
kremayı kremşati hariç pişirip biraz soğuduktan sonra kremşantiyi toz olarak katıp mikserle çırpıyoruz. tatlımızın üzerine döküp dolaba atıyoruz.

afiyet olsunn:)))

bu arada minam cheesecake i yaptım çok güzel oldu. tarif için tekrar çok teşekkür ederim

Kizlar harikasiniz hepiniz
ciddeb cok hamaratsiniz paylasimlarin devamini diliyirum

hanımlar tariflere bayıldım değişik şeyler yapmak iyi olacak özellikle kavaltılık ve tatlılar ciddi ilgi alanım... b gidişle kilo alıcam bakın zaten hipotiroidim var bünye yavaş çalışıyor sizi sormlu tutarım kilolardan

katreinr çok sevindim deneyip beğendiğine bizim de tadı damağımızda kaldı düşün yedikten sonra :)

kızlar b arada ekşili köfteyi denemek isteyen olursa bence3 sos için yarım kaşık n kllanmayın çünkü piştikten 1 saat sonra biraz fazla koylaştı. köftelerin yvarlandığı un yeterli.

Son düzenleme:
Masallah sayfalar akmıs gıtmıs hamarat kasım annelerı:)
Burdan coksey ögrenıcez kesın ellerıne saglık betulcum guzel lezzetlı paylasımlar olsun

Tarıf paylasayım dedım yuzume gözume bulastırdım
Yukarda gördugunuz kurabıyeyı yazmıstım ama gıtmedı
En cok ıstek alan tarıflerımdendır kendısı:) kac kez yaptım kackez tarıf verdım hatırlamıyorum:)
Tel ımde bu foto varmıs ama bundan daha guzel görunuyor cocukların azızlıgıne ugramıs bıraz :)

Cahıde sultandan alıntıdır
ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE
Malzemeler
İki buçuk kare paket bitter çikolata(ben 150 gr kullanıyorum)
100 gr tereyağı
1 yemek kaşığı kakao
yarım su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı süt
2 yumurta
2 su bardağından biraz eksik un
kabartma tozu
vanilya
1 tutam tuz
Bulamak için ;
Pudra şekeri

Yapılışı;
Önce tereyağı ve çikolatayı benmari usulü eritiyoruz içine kakaoyu karıştırıp ılımaya bırakıyoruz.
Yumurta ve şekeri, bir tutam tuzu, rengi açılana kadar çırpıyoruz.Sütü ve erimiş çikolatalı karışımı ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Unu,kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek biraz daha çırpıp kabın üzerini streç folyoyla kaplayıp buzdolabına kaldırıyoruz.

...Sakın akışkan diye un eklemeye kalkmayalım ,tereyağ ve çikolata donunca kıvamını alacak…
Buzdolabında en az üç saat beklemesi gerekiyor …Eğer acelemiz yoksa bir gece bekletebiliriz …(ben bır gece bekletıyorum)
Donan hamurdan kaşıkla parçalar alıp, hızlı hareketlerle cevizden büyük yuvarlaklar yapıp, bolca pudra şekerine bulayıp, aralıklı olarak tepsiye diziyoruz.
Onceden ısıtılmıs 190 derece fırında 12, 13dak pısırıyoruz
afıyet olsun..

Bu tarıfte cahıde sultandan alıntı
Herzaman yaparım hamur aksamdan yapıldıgı ıcın bana pratık gelıyor..
Karışık Pizza hamuru için gerekli malzemeler:
6 su bardağı un unun cınsıne gore degısıyor ele yapısır yapısmaz bır hamur oluyor)
1 buçuk su bardağı az ılınmış su
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ ( zeytinyağı kullanıyorum)
1 yumurta
2 tatlı kaşığı şeker
yarım kibrit kutusu kadar yaşmaya
tuz

Hamur üstü sos için gerekli malzemeler:
3 adet orta boy domates
4 diş sarmısak
kuru dereotu
kuru maydanoz
kuru kekik
karabiber(diğer baharatlar isteğe göre karabiber az olsun)
tuz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Rendelenmiş yarım kg kaşar
üst malzemeler isteğe göre ama ben
yeşil biber,
mantar,
salam ,
sosis,
sucuk,
soğan ve zeytin
kullandım bu da kişinin isteğine göre ya bol koyar yada seyrek koyar ve hepsini ayrı ayrı ince doğradık …
İsteyen kıymayı hafif kavurup domates ve kaşarlı yapabilir…
isteyen balıklı yapabilir yani üst malzemeler kişiye kalmış …
Pizza hamurunun Yapılışı:
Az ılınmış suda maya ve şeker eritilir daha sonra tüm malzemeler karıştırılır kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir…
Daha sonra bu hamuru BUZDOLABINDA 8 SAAT bekletilir aciliyet olursa 5 saat bekletilir hamur ne kadar durursa dolapta bir o kadar güzel oluyor…

hımm hamarat hatun yartmadın mı bakım sen dokturmussun tarıflerı
bu saate bu topıkteysen mıden kazındo demek
bende kısor yıyorum laf aramızda hazır

hımm hamarat hatun yartmadın mı bakım sen dokturmussun tarıflerı
bu saate bu topıkteysen mıden kazındo demek
bende kısor yıyorum laf aramızda hazır

Oh afıyet olsun, ben dun gece yaptım kısır:)
Ay yatamadım bı turlu gezmelerden gec geldık falan bıde buraya takıldım
Buraya tok gıren acıkıp cıkar soylım
Tarıfler bırbırınden guzel butun arkdsların ellerıne saglık

valla kızlar harikasınız ya süper tarifler birikti dahada bekliyorum paylaşımları

betülll denedim ve süper oldu...gurme kocişten de tam not aldı:))teşekkürlerr

betülüm eşimin teyzesi gelecek ve ben senin halley pastandan yapmak istiyorum ama bir sorum var
halleyler soğuk kremşantinin içine katıyoruz ya halleyler sert kalmaz mı?

betülll denedim ve süper oldu...gurme kocişten de tam not aldı:))teşekkürlerr

ay sorma harika oluyor ve beğenilmesine çoook sevindim canım :)
betülüm eşimin teyzesi gelecek ve ben senin halley pastandan yapmak istiyorum ama bir sorum var
halleyler soğuk kremşantinin içine katıyoruz ya halleyler sert kalmaz mı?

buzdolabında bekliyince özdeşleşiyorlar ama zaten güzelliği orada çıtır çıtır oluyor içinde güzel oluyo krem şantiyi soğuk sütle çırpıyorsun zaten bekletmene gerek yok dolapta bolca çırğınca koyulaşıyor ya birlikte donmaları daha güzel olur birde dediğim gibi krem şanti yerine hazır pasta kremasından da çok güzel oluyo

valla çok güzeldi ya sucukta ekledim ben....başta yanlış tava seçiminden dolayı çevirememdim ama kaşar eklenince yoparlandı mesele..valla kociş diyo kahvaltıya misafr geldiğinde kesinlikle yapmalısın harika bişiy.....

valla evde malzemeler var bende yapıyım bari hafta sonuna

barbunya pilaki tarifi istiyorum yardımcı olabilecek varmııı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…