Bi kahvaltilik tarifi daha vereyim songulumden almıştım bayat ekmekler çok.güzel değerlendiriliyor
bayat ekmekleri kup küp dogruyoruz bayat ekmeklerin çokluğuna göre başka bi yerde yumurtaları cirpiyoruz içine beyaz peynir ufaliyoruz yeşil biber sosis sucuk minik minik dogruyoruz yumurtayla karistiriyoruz dogradigimiz bayat ekmekleri karışıma katiyoriz büyükçe bi tavayı yaglayip karisimi dokuyoruz
altı bir.güzel kizarinca omlet gibi bütün olarak tersini çeviriyoruz
afiyet olsun
not: tavanın altını çok acmayalim ekmekler yumurtalı yavaş yavaş pissin
ooo seni buralarda görmek ne güzel nasıl oldun ameliyat iyiydi dimi sıkıntın yok ömer asafı öpüyorum
Bu tarıfte cahıde sultandan alıntı
Herzaman yaparım hamur aksamdan yapıldıgı ıcın bana pratık gelıyor..
Karışık Pizza hamuru için gerekli malzemeler:
6 su bardağı un unun cınsıne gore degısıyor ele yapısır yapısmaz bır hamur oluyor)
1 buçuk su bardağı az ılınmış su
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ ( zeytinyağı kullanıyorum)
1 yumurta
2 tatlı kaşığı şeker
yarım kibrit kutusu kadar yaşmaya
tuz
Hamur üstü sos için gerekli malzemeler:
3 adet orta boy domates
4 diş sarmısak
kuru dereotu
kuru maydanoz
kuru kekik
karabiber(diğer baharatlar isteğe göre karabiber az olsun)
tuz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Rendelenmiş yarım kg kaşar
üst malzemeler isteğe göre ama ben
yeşil biber,
mantar,
salam ,
sosis,
sucuk,
soğan ve zeytin
kullandım bu da kişinin isteğine göre ya bol koyar yada seyrek koyar ve hepsini ayrı ayrı ince doğradık …
İsteyen kıymayı hafif kavurup domates ve kaşarlı yapabilir…
isteyen balıklı yapabilir yani üst malzemeler kişiye kalmış …
Pizza hamurunun Yapılışı:
Az ılınmış suda maya ve şeker eritilir daha sonra tüm malzemeler karıştırılır kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir…
Daha sonra bu hamuru BUZDOLABINDA 8 SAAT bekletilir aciliyet olursa 5 saat bekletilir hamur ne kadar durursa dolapta bir o kadar güzel oluyor…
hımm hamarat hatun yartmadın mı bakım sen dokturmussun tarıflerı
bu saate bu topıkteysen mıden kazındo demek
bende kısor yıyorum laf aramızda hazır
Ben pazar aksami omer asafi gordum kiskanmada:)
ooo seni buralarda görmek ne güzel nasıl oldun ameliyat iyiydi dimi sıkıntın yok ömer asafı öpüyorum
Malzemeler :
2 yumurta
1/2 adet dolmalık biber
1 adet kırmızı biber
3-4 adet Mantar
Çörek Otu
Az Yoğurt
Tuz
Kekik
Kırmızı toz biber
Tereyağı
Kaşar
Mantarları küp küp kesip, kısık ateşte, az tereyağı ile beraber pişirin. Pişmesine yakın üzerine az miktar da tuz ekleyip, ayrı bir tabağa alın. Dolmalık biber ve salçalık biberi fazla ince olmayacak şekilde doğrayıp, mantarları aldığımız tavada, tavanın üstü kapalı bir şekilde, kısık ateşte, renkleri koyulaşana kadar kavurun. Yeterince söndükten sonra, mantarları aldınız tabağın yanına biberleri de alın.
Derin bir kaba 2 yumurta kırın. Çırpıcı yardımıyla iyice çırpın. Üzerine 1 çorba kaşığı yoğurt, kırmızı toz biber ve kekik ilave edip, çırpmaya devam edin.
Yoğurt, omletinizin piştikten sonra yumuşak olmasını ve kolay kesilmesini sağlayacaktır.
Orta boy bir tavanın içine biraz terayağı koyun. Çırptığınız yumurtayı içine karıştırarak dökün. Tavanın tüm yüzeyine eşit olarak dağılması için tavayı biraz sallayın. Kısık ateşte biraz pişirdikten sonra, bir kapak yardımıyla üzerini kapatın.
Kapalı bir kapta pişirdiğiniz omlet, yumuşak ve kabarık olacaktır. Hatta yumurta sayısını arttırısanız börek kıvamını alacaktır.
Omletin alt kısmı piştikten sonra, üst kısmı az biraz sulu iken, ters çevirin. Üzerine dikdörtgen olarak kestiğiniz kaşar peynirini düzgünce koyun. Daha önce hazırladığınız mantar, dolmalık biber ve kırmızı biberi kaşarın üzerine süsleyerek ilave edin. Kapağını kapatın ve pişirmeye devam edin.
Omleti almaya yakın, ince uzun kestiğiniz kaşarları, omletin kenarlarına tavaya değecek şekilde koyun. Üzerine çörek otu serpiştirin. Kenarlara koyduğunuz kaşarlar hafif kızarana kadar omleti, üstü kapalı şekilde pişirmeye devam edin.
Üstüne koyduğunuz kaşarlar da eriyince, omletinizi geniş ve düz bir tabağa alıp, servis edebilirsiniz.
betülll denedim ve süper oldu...gurme kocişten de tam not aldı:))teşekkürlerr
betülüm eşimin teyzesi gelecek ve ben senin halley pastandan yapmak istiyorum ama bir sorum var
halleyler soğuk kremşantinin içine katıyoruz ya halleyler sert kalmaz mı?
ay sorma harika oluyor ve beğenilmesine çoook sevindim canım :)
buzdolabında bekliyince özdeşleşiyorlar ama zaten güzelliği orada çıtır çıtır oluyor içinde güzel oluyo krem şantiyi soğuk sütle çırpıyorsun zaten bekletmene gerek yok dolapta bolca çırğınca koyulaşıyor ya birlikte donmaları daha güzel olur birde dediğim gibi krem şanti yerine hazır pasta kremasından da çok güzel oluyo
valla çok güzeldi ya sucukta ekledim ben....başta yanlış tava seçiminden dolayı çevirememdim ama kaşar eklenince yoparlandı mesele..valla kociş diyo kahvaltıya misafr geldiğinde kesinlikle yapmalısın harika bişiy.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?