Hamarat 2012 Kasım Anneleri Tarifleri :) :72: :kkk: :nazar:

valla evde malzemeler var bende yapıyım bari hafta sonuna

bence kesin apmalısın:)))cannm pilaki demişsin ben pataesli havuçlu yapıyorum ..soğanı biberi kavuruyorum.havucu patatesi kavuuruyorum.domatesleri koyup az daha döndürüyorum.sonra barbunyayı ekliyorum suyunu koyup tuz baharat pişiriyorum..barbuntyayı akşamdan ıslıyorum ve az pişmeye yakın haşlıyorum ama tam pişirmiyorum...üstüne maydonoz koyup servs..yay ne karışık yazmısım ya....

ayyy harıka bır topik olmus ama bıyandanda kötu mu ne ayyyy nasıl canım cektı hepsını
suan yutkunuorum resmen :)
esım bgun nobette dıe ben yemek yapmadım atıstırıım dıodummmm
ayyy hepsını yapasım geldı:)
bnde fırsat buldgumda atarım cnm tarıflemden

bende sıze benım favorılerımden bır tarıf vereyım yıyen herkes tarıf ıster çokda pratık
KUMPİR SALATA:)

4/5 patates
2/3havuc
karabıber tuz
sarımsak
yogurt
uzerını suslemek için mısır kornıson tursu maydanoz dereotu taze nane vb.sıze kalmıs artık:)

patateslerı catalla ezebılcek kadar haslayın onlar haslanırken bır yandan havucu rendeleyıp az yagda pişirin
haslanmıs patatesı catalla ezerken( mutlaka sıcakken)içine pişmiş havucu ekleyın
ıkısını ıyıce karıstırıp içine tuz karabıber ekleyın
borcama yayın dolaba bırakın 1/2saat yeterlı ben yuvarlak olana yayıp ucgen kesıyorum pasta dılımı gbı olması için
ıkram etcegınızde uzerıne sarımsaklı yogurt dokup uzerını kırmızı pul bıberle renklendırın ayrıca yesıllıklerı ınce kıyıp susleyın
afıyet olsunnnnnnnn
http://olsadayeseksuzan.blogspot.com.tr/2013/04/kumpir-salata.html

pastane usulu un kurabıyesı(pratık )
250gr ertılmıs margarın
1cay bardagı sıvıyag
1su bardagı pudra sekerı
yarım su bardagı mısır yada bugday nısastası
1paket vanılya
aldgı kadar un
kabartma tozu tarıfte yoktu ama ben yarım paket koyuyorum:)

ele yapısmayan ama katı olmayan bır hamur elde eden kadar yogurun tum malzemeyı yaglı kagıt serılmıs tepsıye dızın pembelesmeden alın beyaz kalacak sekılde pişirin afıyettt olsunnnn ben kalplı sekıllerle kesmıstım uzerıne damla çıkolata batırmıstım harıka oluo ayrıca bayatlamıo uzun sure

TAVUKLU PASTA

tavuk gögus
1paket tost ekmegı
yogurt
mayonez
sarımsak nane pulbıber karabıber tuz

tavugu hasla sarımsak cevızle bırlıkte robotton gecır yogurt mayonez karabıber tuz ıle karıstır
macun kıvamına gelecek sekılde kıvamını ayarla
tost ekmegını sutle hafıf ısla uzerıne karısımı sür tekrar tost ekmegıyle kapat bu sekılde pasta gıbı sırala en son katın uzerını kapatma kırmızı pul bıberle maydonazla süsle

AGLAYAN KEK
kek için;
3yumurta
1,5 su bardagı seker
1 su bardagı süt
1 su bardagı sıvıyag
2su bardagı un (en son koyun aldıgı kadar koyun)
yarım cay bardagı kakao
1paket kabartma tozu
KREMASI İÇİN;
2fıncan un
1su bardagı seker
1litre sut
1paket toz santı

üzerıne ;
çikolata sosu hındıstan cevızı

yapıslı ıse
kek hepsı bır cırplır pısırılır pstıkten hemn sonra uzerıne 1su bardagı soguk sut dokulur dınlenmeye bırakılır
krema toz santı harıc hepsı muhallebı kıvamına gelınceye dek karıstırlır altını kapatttıktan sonra toz santı dokulup karıstırlır soguduktan sonra kekın üzeıne dokulur cıkolata sos da soguduktan sonra uzerıne gezdırılır dılersenız cevızle hındıstan cevızyle susleyebılırsınız
afıyetttt olsunnn

pratık olması için krema yerıne kremsantı yada pasta kreması kullanabılırısnız ben oyle dah cok sevıyorum hatta:)ama tavsıyem 1gun bekletın dolapta

ben bunu deniyecem biri arkadaşımda yemiş ve çok beğenmiştimmm:

ayy bunuda deniyecem::

bunuda deneneceklere alıyorummm:

ohhh hamarat hatun seniiii:
teşekkürler cnm:

bu arada benim mercimek köftesine yağ yazmayı unutmuşum ama içerisinde birazda sıvı yağ olcak.
siz yapacağınız miktara ve mercimeklerin zıvıklığına göre yağ ayarlaya bilirsiniz...
"1

Daha dun aklımdaydı kızlarda aglayan pasta tarıfı varmı acaba dıye:)
Bu tarıf buyuk tepsıyemı yapılıyo cnm dıkdortgen borcama yapılan bı tarıf vardı bende denemek kısmet olmadı daha
Bunu denemek ısterım bos bı vaktımde:)

Guldencım bu kurabıyeyı sıddetle (aslında bu kelımeyı sevmıyorum) guzellıkle tavsıye ederım cnm:)
Hem gorsel hem tadı harıka browni kek kurabıye arası bısey dısı bıraz sert ıcı yumusak:)
Kızlar deneyın mutlaka:)

Aslında degısık pasta tarıflerım var ama burdakı malzemelerın bazılarının karsılıgı tr de nedır bulamadım o yuzden yazmadım
Kurabıyenın yanındakı pastada bana aıt mesela benım mınnosların dogum gununde de yapmıstım:)

Son düzenleme:

Dikdortgen borcama yapiorum bende canim ohh kalbin temizmis bak neguzel ama gece yap ertesi gun yemek icin canim bekleyince guzel oluo ben hazir pasta kremalarinla daha cok seviorum ama krensantiyle fakan:)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Dene cnm cok guzel oluo esim cok sewio bunu ozellikle krema yada kremsantili olarak

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bi pratik tarif daha:)
KAHVALTILIK PİZZAAA:)
Sos Malzemeleri :
2 yumurta
1 çay bardağı süt
yarım kaşık salça
tuz, karabiber, pulbiber
Üst Malzemeler:
kaşar,salam,sucuk,sosis, zeytin vs.
Yapılışı:
dilimlenmiş ekmeklerin her tarafı kahvaltılık yağ veya tereyağla ince bir tabaka olacak şekilde yağlanırve fırın tepsisine dizilir. yukarıdaki malzemeler çırpılarak bir harç elde edilir. daha sonra bu harç kaşık yardımıyla fazla olmayacak şekilde ( yalnızca ekmeğin üst kısmı ıslanacak) sürülür. daha sonra ekmeklerin üzeri rendelenmiş kaşar ile kaplanır. kaşar üstüne isteğe göre salam, sucuk, sois, zeytin kanur. fırına verilir . Kaşar eriyip sucuklar kızardığında çıkarılır. afiyet olsun...

BÜSKÜVİLİ TOPLAR!!!
Malzemeler:
2 paket sade pötibör büsküvi...( kıvama göre artırabilirsiniz)
yarım paket eritilmiş yağ
1 çay bardağı süt
1 tane yumurta
3 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
dövülmüş ceviz
Yapılışı:
büsküviler ufalanıp diğer tüm malzemelerle birlikte yoğurulur. ceviz büyüklüğüne toplar elde edilir. hindistan cevizine ,antep fıstığına veya pasta süsüne bulanır. kürdan batırılır.dolapta bi gün bekletilir. afiyet olsun

İRMİK TATLISI:
Malzemeler:
9 kaşık irmik
10 kaşık şeker
1 paket vanilya
1 lt süt yarım kaşık margarin
1 paket eti kakaolu küçük kare büsküvi( ay adını unuttum:)
Yapılışı:
bi tencereye irmik ve şeker konur karıştırılır sonra ocağa konur. 1 lt süt karıştırılarak yavaş yavaş ilave edilir. tatlı koyulaşıncaya kadar karıştırlmaya devam edilir. koyulaşmaya başlaynmca vanilya ve yağ ekleniir. yağ iyice eriyip koyulaştığında tatlının altı kapatılır. borcam ıslatılır ve tatlının yarısı borcama dökülür, araya bi sıra büsküvi dizilir. kalan tatlı büsküvilerin üzerine döülür. en üste araya koyduğumuz büsküvilerden ufalanır bi süzgeçten geçirerek üzerine dökülür.dolaba konur bi gece bekletilir. afiyet olsun.

yasmin canım bu tarifi paylaşman süper olmuş ço sevdiğim ir lezzet ama yapılışını tam bilmediğimden denememiştim pazar sabah deniyeceğim.

tarifler tam gaz devam ediyor epsi de harika, bein de ekleyeceğim ama ders çalışmaktan vaktim yok :)

kızlarrrr bu arada 4 gün önce kendi sucuğumu kendim yaptım 4 kangal çıktı ve çok lezzetli oldu.. :))

ay bizde kendi yaptığımız sucuğu kullanıyoruz tatlım. tokatın bez sucuğu meşhurdur bez de kurutuyoruzama dondorucuya da attığımız oluo...hem kendimiz yaptışımız için daha çok içimize sinio.
ay tarifi dener beğenirsin inş. cnm çok lezzetli ve kahvaltı için değişik güzel bişey

kızlar dün i yemek programında gördüm evde de malzeme varken denedim sizle de pylaşayım dedim ence çok güzel oldu .

YALANCI TAVUKGÖĞSÜ

1 litre süt
1 bardak şeker
1 bardak un
1 paket margarin
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti

süt un ve şeker koyulaşıncaya kadar pişirilir kaynamadan evvel margarin ve toz şanti eklenir göz göz olana kadar pişirilir. 1 paket vanilya eklenip biraz karıştırılıp kapatılır. ılıyınca mikserle 5 dk çırpılıp borcama yaylılıp birkaç saat beklenir. sonra hoopppp mideye :)

beğeneceğimden eminim :)

ne zamandır tarif vercem diye bahsetmiştim unutmuşm.

GÜVEÇTE FIRIN SÜTLAÇ

1 litre süt
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı pirinç
1 yumurta sarısı
1 su bardağına yakın şeker

pirinç 1 bardak suda şişene kadar kaynatılır, diğer tarafta nişasta, süt ve şeker kaynatılır ve yavaştan ılıta ılıta çırpılan yumurta sarısı ve pirinç de katılıp 7-8 dk pişirilir. küçük güveç kaplarına dökülür. (7 tane çıkıyor) üstü kızarana kadar fırında tutulur. fırında çok üst rafa koymayın ve kaseleri çok doldurmayın birden kaynayıp taşabilir.

çok güzel oluyor.

Eklentiler

• $28022014454.webp
    9,8 KB · Görüntüleme: 37

ben yapıyorum bu tatlıyı ama şantisiz. üstünede çikolata sos ohhh çok güzel oluo...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…