valla evde malzemeler var bende yapıyım bari hafta sonuna
AGLAYAN KEK
kek için;
3yumurta
1,5 su bardagı seker
1 su bardagı süt
1 su bardagı sıvıyag
2su bardagı un (en son koyun aldıgı kadar koyun)
yarım cay bardagı kakao
1paket kabartma tozu
KREMASI İÇİN;
2fıncan un
1su bardagı seker
1litre sut
1paket toz santı
üzerıne ;
çikolata sosu hındıstan cevızı
yapıslı ıse
kek hepsı bır cırplır pısırılır pstıkten hemn sonra uzerıne 1su bardagı soguk sut dokulur dınlenmeye bırakılır
krema toz santı harıc hepsı muhallebı kıvamına gelınceye dek karıstırlır altını kapatttıktan sonra toz santı dokulup karıstırlır soguduktan sonra kekın üzeıne dokulur cıkolata sos da soguduktan sonra uzerıne gezdırılır dılersenız cevızle hındıstan cevızyle susleyebılırsınız
afıyetttt olsunnn
pratık olması için krema yerıne kremsantı yada pasta kreması kullanabılırısnız ben oyle dah cok sevıyorum hatta:)ama tavsıyem 1gun bekletın dolapta
kızlarrr maşallah hızınıza yetişemiyorum. ben daha hiç yorum yapmadan 11. sayfaya gelmişsiniz maşallah:))
e bi tarif de ben yaziim bari. gerçi siz hamarat hanımlar biliyorsunuzdur ama bilmeyenler için gelsin:) yiyenlerin çok beğendiği bi tatlı
GALETA UNLU TATLI
3 yumurta
1 s. bardağı şeker
1 s. bardağı sıvıyağ
1 s.b. hindistan cevizi
1 s.b. çekilmiş ceviz
1 s.b. galeta unu
yarm s.b. irmik
kabartma tozu
şerbeti
2 su bardağı su
1 su bardağı şeker
kaynatılmıyor su sıcakken şeker katılıp eritiliyor
kreması
1 litre süt
1 su bardağı mısır nişastası
yarım kaşık un
5 kaşık şeker
1 paket kremşanti
önce kekimizi yapıp dikdörtgen borcama döküyoruz 175 derecede ısıttığımız fırında pişiriyoruz. fırından çıkarıp ilk sıcaklığı geçince şerbetini döküyoruz. şerbet soğuk olacak.
kremayı kremşati hariç pişirip biraz soğuduktan sonra kremşantiyi toz olarak katıp mikserle çırpıyoruz. tatlımızın üzerine döküp dolaba atıyoruz.
afiyet olsunn:)))
Tarıf paylasayım dedım yuzume gözume bulastırdım
Yukarda gördugunuz kurabıyeyı yazmıstım ama gıtmedı
En cok ıstek alan tarıflerımdendır kendısı:) kac kez yaptım kackez tarıf verdım hatırlamıyorum:)
Tel ımde bu foto varmıs ama bundan daha guzel görunuyor cocukların azızlıgıne ugramıs bıraz :)
Cahıde sultandan alıntıdır
ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE
Malzemeler
İki buçuk kare paket bitter çikolata(ben 150 gr kullanıyorum)
100 gr tereyağı
1 yemek kaşığı kakao
yarım su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı süt
2 yumurta
2 su bardağından biraz eksik un
kabartma tozu
vanilya
1 tutam tuz
Bulamak için ;
Pudra şekeri
Yapılışı;
Önce tereyağı ve çikolatayı benmari usulü eritiyoruz içine kakaoyu karıştırıp ılımaya bırakıyoruz.
Yumurta ve şekeri, bir tutam tuzu, rengi açılana kadar çırpıyoruz.Sütü ve erimiş çikolatalı karışımı ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Unu,kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek biraz daha çırpıp kabın üzerini streç folyoyla kaplayıp buzdolabına kaldırıyoruz.
...Sakın akışkan diye un eklemeye kalkmayalım ,tereyağ ve çikolata donunca kıvamını alacak…
Buzdolabında en az üç saat beklemesi gerekiyor …Eğer acelemiz yoksa bir gece bekletebiliriz …(ben bır gece bekletıyorum)
Donan hamurdan kaşıkla parçalar alıp, hızlı hareketlerle cevizden büyük yuvarlaklar yapıp, bolca pudra şekerine bulayıp, aralıklı olarak tepsiye diziyoruz.
Onceden ısıtılmıs 190 derece fırında 12, 13dak pısırıyoruz
afıyet olsun..
Bu tarıfte cahıde sultandan alıntı
Herzaman yaparım hamur aksamdan yapıldıgı ıcın bana pratık gelıyor..
Karışık Pizza hamuru için gerekli malzemeler:
6 su bardağı un unun cınsıne gore degısıyor ele yapısır yapısmaz bır hamur oluyor)
1 buçuk su bardağı az ılınmış su
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ ( zeytinyağı kullanıyorum)
1 yumurta
2 tatlı kaşığı şeker
yarım kibrit kutusu kadar yaşmaya
tuz
Hamur üstü sos için gerekli malzemeler:
3 adet orta boy domates
4 diş sarmısak
kuru dereotu
kuru maydanoz
kuru kekik
karabiber(diğer baharatlar isteğe göre karabiber az olsun)
tuz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Rendelenmiş yarım kg kaşar
üst malzemeler isteğe göre ama ben
yeşil biber,
mantar,
salam ,
sosis,
sucuk,
soğan ve zeytin
kullandım bu da kişinin isteğine göre ya bol koyar yada seyrek koyar ve hepsini ayrı ayrı ince doğradık …
İsteyen kıymayı hafif kavurup domates ve kaşarlı yapabilir…
isteyen balıklı yapabilir yani üst malzemeler kişiye kalmış …
Pizza hamurunun Yapılışı:
Az ılınmış suda maya ve şeker eritilir daha sonra tüm malzemeler karıştırılır kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir…
Daha sonra bu hamuru BUZDOLABINDA 8 SAAT bekletilir aciliyet olursa 5 saat bekletilir hamur ne kadar durursa dolapta bir o kadar güzel oluyor…
Daha dun aklımdaydı kızlarda aglayan pasta tarıfı varmı acaba dıye:)AGLAYAN KEK
kek için;
3yumurta
1,5 su bardagı seker
1 su bardagı süt
1 su bardagı sıvıyag
2su bardagı un (en son koyun aldıgı kadar koyun)
yarım cay bardagı kakao
1paket kabartma tozu
KREMASI İÇİN;
2fıncan un
1su bardagı seker
1litre sut
1paket toz santı
üzerıne ;
çikolata sosu hındıstan cevızı
yapıslı ıse
kek hepsı bır cırplır pısırılır pstıkten hemn sonra uzerıne 1su bardagı soguk sut dokulur dınlenmeye bırakılır
krema toz santı harıc hepsı muhallebı kıvamına gelınceye dek karıstırlır altını kapatttıktan sonra toz santı dokulup karıstırlır soguduktan sonra kekın üzeıne dokulur cıkolata sos da soguduktan sonra uzerıne gezdırılır dılersenız cevızle hındıstan cevızyle susleyebılırsınız
afıyetttt olsunnn
pratık olması için krema yerıne kremsantı yada pasta kreması kullanabılırısnız ben oyle dah cok sevıyorum hatta:)ama tavsıyem 1gun bekletın dolapta
Guldencım bu kurabıyeyı sıddetle (aslında bu kelımeyı sevmıyorum) guzellıkle tavsıye ederım cnm:)ben bunu deniyecem biri arkadaşımda yemiş ve çok beğenmiştimmm:
ayy bunuda deniyecem::
bunuda deneneceklere alıyorummm:
ohhh hamarat hatun seniiii:
teşekkürler cnm:
bu arada benim mercimek köftesine yağ yazmayı unutmuşum ama içerisinde birazda sıvı yağ olcak.
siz yapacağınız miktara ve mercimeklerin zıvıklığına göre yağ ayarlaya bilirsiniz...
"1
Daha dun aklımdaydı kızlarda aglayan pasta tarıfı varmı acaba dıye:)
Bu tarıf buyuk tepsıyemı yapılıyo cnm dıkdortgen borcama yapılan bı tarıf vardı bende denemek kısmet olmadı daha
Bunu denemek ısterım bos bı vaktımde:)
ben bunu deniyecem biri arkadaşımda yemiş ve çok beğenmiştimmm:
ayy bunuda deniyecem::
bunuda deneneceklere alıyorummm:
ohhh hamarat hatun seniiii:
teşekkürler cnm:
bu arada benim mercimek köftesine yağ yazmayı unutmuşum ama içerisinde birazda sıvı yağ olcak.
siz yapacağınız miktara ve mercimeklerin zıvıklığına göre yağ ayarlaya bilirsiniz...
"1
Bi pratik tarif daha:)
KAHVALTILIK PİZZAAA:)
Sos Malzemeleri :
2 yumurta
1 çay bardağı süt
yarım kaşık salça
tuz, karabiber, pulbiber
Üst Malzemeler:
kaşar,salam,sucuk,sosis, zeytin vs.
Yapılışı:
dilimlenmiş ekmeklerin her tarafı kahvaltılık yağ veya tereyağla ince bir tabaka olacak şekilde yağlanırve fırın tepsisine dizilir. yukarıdaki malzemeler çırpılarak bir harç elde edilir. daha sonra bu harç kaşık yardımıyla fazla olmayacak şekilde ( yalnızca ekmeğin üst kısmı ıslanacak) sürülür. daha sonra ekmeklerin üzeri rendelenmiş kaşar ile kaplanır. kaşar üstüne isteğe göre salam, sucuk, sois, zeytin kanur. fırına verilir . Kaşar eriyip sucuklar kızardığında çıkarılır. afiyet olsun...
yasmin canım bu tarifi paylaşman süper olmuş ço sevdiğim ir lezzet ama yapılışını tam bilmediğimden denememiştim pazar sabah deniyeceğim.
tarifler tam gaz devam ediyor epsi de harika, bein de ekleyeceğim ama ders çalışmaktan vaktim yok :)
kızlarrrr bu arada 4 gün önce kendi sucuğumu kendim yaptım 4 kangal çıktı ve çok lezzetli oldu.. :))
ay bizde kendi yaptığımız sucuğu kullanıyoruz tatlım. tokatın bez sucuğu meşhurdur bez de kurutuyoruzama dondorucuya da attığımız oluo...hem kendimiz yaptışımız için daha çok içimize sinio.
ay tarifi dener beğenirsin inş. cnm çok lezzetli ve kahvaltı için değişik güzel bişey
kızlar dün i yemek programında gördüm evde de malzeme varken denedim sizle de pylaşayım dedim ence çok güzel oldu .
YALANCI TAVUKGÖĞSÜ
1 litre süt
1 bardak şeker
1 bardak un
1 paket margarin
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti
süt un ve şeker koyulaşıncaya kadar pişirilir kaynamadan evvel margarin ve toz şanti eklenir göz göz olana kadar pişirilir. 1 paket vanilya eklenip biraz karıştırılıp kapatılır. ılıyınca mikserle 5 dk çırpılıp borcama yaylılıp birkaç saat beklenir. sonra hoopppp mideye :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?