Hamile arkadaşlar hamileliğinizi idrar testinde ne zaman öğrendiniz?

Hamişler ve Anneler ; Hamileliğinizi idrar testinde ne zaman öğrendiniz?

• Ankete Katılan
    6.360
Merhaba arkadaşlar betam 1080 adetimden 8 gün geçti sizce normal mi değerim Dr cumartesi tekrralayalim dedi
Gayet iyi canım değerin. Maşallah, sağlıcakla tamamlarsın inşallah Süreci. Idrar testini ne zaman yapmıştın, adetin geçince mi öğrendin gebeliğini

Hiç kolay değildi ama bu süreç 12 yıl sonra geldi 4 tüp bebek son deneme tuttu ama yaşamadı 3 yıl sonra rabbim nasip etti inşallah buna bişey olmaz kucağıma alirim

Çok erken daha. Biraz sabırlı olun. Ben de bekleyemiyorum test yapıyorum ama cok erken. Şunu bi okuyun.

HCG hormon değeri ne zaman artar?
Hamile olmayan bir bayanda HCG hormon değeri sıfır veya sıfıra çok yakın değerler olarak ölçülür. Hamileliğin ilk haftasından itibaren HCG hormon değeri artmaya başlar. HCG hormonu insan embriyosu 8 hücreli olduğunda embriyodaki hücreler tarafından üretilmeye başlar ancak henüz embriyo rahim duvarına yerleşmediği için hormon anne kanında tespit edilemez. Annne kanında tespit edilmesi yaklaşık olarak LH pikinden (yumurtlamadan) 10 gün sonra mümkün olur. Yani anne kanında β-HCG hormonunun tespit edilmesi yaklaşık adet gecikmesi yaşanan günlerde veya birkaç gün önce mümkün olabilir.

Kanda gebelik (hamilelik) testi ne zaman belli olur? Ne zaman yapılmalı?
Kanda gebelik testinde Beta-HCG hormonunda yükselme tespit edilebilemesi için beklenen adet gününün gelmesi gerekir, bazen bu günden bir iki gün önce de tespit edilebilir. Daha net bilgi vermesi için genellikle adet gecikmesi yaşandıktan birkaç gün sonra kanda gebelik testi yaptırılması önerilir. Yumurtlama günlerinde ve ilişkiye girilen günlerde kanda hamileliğin tespit edilmesi mümkün değildir çünkü bu kadar erken dönemde hamilelik olsa bile henüz rahim içerisine ulaşmamıştır, bu nedenle hormonlar anne kanına geçememektedir. Kanda veya idrarda gebelik testlerinin aç - tok karnına yapılması farketmez.

merhaba canım bende aynı şekilde pazartesi ye kadar beklicem bakalim inşallah adet olmam idrar testleri negatif hep ben ovulasyon zamanından sonra lekelemem olmuştu o neydi anlamadim yerleşme kanamasına benziyordu dedi çevremdekiler ama idrar da cikmio rabbim inşallah hepimize verir

Kimi buldum burda

dum yaptım canım test çıkmadı tekrar dan yapmadım bekliyorum bakalim.hayirlisi senin durum neydi
Canım benim de sen gibi gecikti adetim dün yaptım negatif ama hala gelen yok kasıklar Şiş, ara sora Ağrı giriyor. Pazartesiye kadar bekleyip hastalanmazsam kan vericem. Ben de bir umut sayfa sayfa geç Döllenme, geç çıkan gebelik testi vs diye geze geze kör olacam :)

Adetime uc gun var yine.negatif her ay bole oluyor adet olmadan inanmiyorum.adette gecte olsa oluyorum artik inanicam.buna.yok

Arkadaşlar merhaba yeni kayit oldum size birşey soracaktim..ben iliskiden 1 hafta sonra adet oldum..ama normalinden baya az oldu adetim.sonra zamanla bende bas donmesi biraz mide bulantisi yogun kasik bel bacak agrisi olmaya basladi..3 gun once test yaptim negatif cikti sonra dun tekrar yaptim negatif bugun teste baktigimda silik bi cizgi vardi..iliskim 3 ocaktı test yapmak icn erkenmi yada dogru zamandami yapnisim yardimci olurmusunuz

Uc icaksa coktan cikmaliydi diye dusunuyorum suphen varsa bence kan testi yaptirmalisin

Kızlar benim betam düştü 1180 den bugün 814 e düştü 4haftalık falandı sizce kendiliğinden düşermi kürtaja falan gerek yok demi

Merhaba arkadaslar bisey sormak istiyorum ben en son 26 aralikta adet oldum 12sinde yumurtam catladi normldede adet gunum bugun ama gec yumurta catladigi icin adet tarihim degisirmi bu sabah test yaptim negatifti umutsuzluga kapilmali miyim kotu hissediyorum

Sana da Merhaba canım benimde sat 26 aralık senin döngun kaç gün ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…