hamile görmek, duymak istemiyorum!!!

tgbclk

Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2013
99
19
16
İstanbul
ya herkes aynı mı? benim birinin hamile olduğunu duymaya, hamilelerle konuşmaya hiç tahammülüm kalmadı. hayatımda hiç bir şeyi kıskanmadım, ama şimdi çocuğu olanları ve hamileleri kıskanıyorum. hatta içten içe sinir oluyorum. geçen eşim bir arkadaşının eşinin hamile olduğunu söyledi (bana neyse....!!!) şimdi hafta sonu bir düğüne gidicez, onlar da orada olacak, ve benim o kızı görmeye tahammülüm yok. bir de hamile kaldıktan sonra konuştuk, bana söylemedi, nazarım değer diye mi artık bilmiyorum. belki de bana söylemediği için bu kadar sinirlendim....

neye sinirleniyorsam?????............ ne güzel Allah vermiş işte! ama etrafımda o kadar çok arttılar ki hamile olmayan, çocuğu olmayan arkadaşım akrabam kalmadı, kendimi çok yalnız hissediyorum. Bir tek burada yalnızlığım gidiyor sanki.......

Uzun zamandır görüşmediğim arkadaşlarımı aramıyorum, hamile olduğunu söyleyecek diye korkuyorum. hamile arkadaşlarımla da görüşmek istemiyorum, bana acıyan gözlerle bakıyorlarmış gibime geliyor. Onlar sanki dünyanın en şanslı insanları, çok değerliler, ben de bir zavallıymışım gibi hissediyorum.

NORMAL MİYİM????

pek normal değil bence. imrenmeni anlarım da kıskanılırsa art niyet aranır. Allah size de versin dua edin bence.

Canım bende pek normal görmedim,tamam istersin ama zamanı değildir belki ama kıskanırsan da art niyetli olursun.
Allah en yakın zaman da nasip etsin

Canım kıskanacağına Allah'a yalvar bol bol dua et Allah sana da en yakın zaman da bu kutsal duyguyu yaşatsın...

ben de hissettiklerinin tepkilerinin çok normal olmadığını düşünüyorum....ama seni çokk iyi anlıyorummm...ben de iki kez hamile olup sonra da bebişlerimi kaybettim....vee bu durumu kıskançlık olarakkkk asla ama asla adlandırmıyorum....çokk zorr bi durumm....seni teselli de edemiycemm çünkü biliyorum ki hiç bir söz seni teselli edemez....seni rahatlatmaz.....ama canım benimm her şeyin bir çaresi var....böyle kendini yıpratarakkk üzerek bi şey elde edemezsin ki...bebek sahibi olmak için yolunda bulunmalısın... son hamileliğimde bebeğimin kalp atışları duyulmadı gelişimi de yoktu zaten kendiliğinden düştü...ama o bir hafta geçmek bilmedi....her gün ağladımm...sadece ablamla konuşabildim...ablam bana demişti ki...SEN BÖYLE Mİ ANNE OLACAK GÜÇLÜ OLMALISIN...HERŞEY BİTMİŞ GİBİ KONUŞMA...YILLARDIR DENEYİPP HİÇ İSYAN ETMEDENN YILMADAN MADDİ MANEVİ TÜM ZORLUKLARLA MÜCEDELE EDİPP 10 YIL SONRA 40 YAŞINDA ANNE BABA OLAN ÇİFTLER VAR....ASLA VAZGEÇME....UMUDUNU HİÇÇ KAYBETME....şimdi anlıyorum ablamı benim de çok yeni bir hafta oldu bebişimi kaybedeli....ama ben asla vazgeçmiycemmm hayatımızı başkalarına göre yaşayamayız ki....onların ne yaptığı ne dediği seNİ üzmesin...umutmamalıyızz canım benimmm hayatta herkesin imtihanları farklı farklı....kimsenin seni üzmesine izin verme...sen de üzme kendini....sen de çok ama çok değerlisin annen için baban için eşin için varsa kardeşlerin için....BİR YERDEN BAŞLA....SORUN NE BİLMİYORUM ELBETTE....AMA MUTLAKA BAŞLA...SENİN İÇİN ÇOKK DUA EDİCEM ÇOKKK...

çok iyisin çok teşekkür ederim. ben de sana edicem...

belki kıskanma değildir anlamlandıramıyorum hislerimi. çok istediğim bişeye çok özeniyorum ondan belki. art niyet tabiki hissetmiyorum. neden onların var benim yok, o zaman onların da olmasın demiyorum tabi... denir mi öyle şey...... Allah herkesin çocuğunu kendine bağışlasın, bize de bizimkileri nasip etsin.

benim dediğim çok çok özenme, art niyet değil kesinlikle. bir de beni anlamadıkları, yanımda ballandıra ballandıra hamileliklerini anlattıkları zaman sinir oluyorum. bu normal ama artık dimi:)

normal canım normal....bu arada başka bir konuda okudum...güzel başlangıçlara adım atmışsınız....çok sevindim...benim başka bir topikten arkadaşımm mehlika var....çok tatlı bir kız....ilk denemesinde hamiş oldu çok şükür.... şimdi 15 haftalık hamiş yakışıklı bir oğluşu olacak inş... :))ama hep çok umutluydu hep çok pozitifti....onlarında problemi sperm hareketsizliği sayısıydı sanırım....umutsuz olma tamam mı canım....bak ne güzel RABBİMİN İZNİYLE bir tane bebiş olacak karnında...kocaaaamaaannn bir adım atmışsınız....mutlu ol hepp umutlu ol....

Son düzenleme:
Hamile olan bayan belki sizin üzüleceğinizi düşündüğü için incelik gösterip söylememiş olabilirmi ? Bence böyle davranmayın kendinizi yıpratırsınız. Bol dua edin siz bebeğinizin olacağına inanın Allahım sizede nasip eder inşallah. Stresde gebe kalmayı engelliyor.

teşekkür ederim bende pozitif olmaya çalışıyorum. keşke eşim kadar pozitif olabilsem...

tüp tedavisine de başlarsak bir müddet buraya girmiycem sanırım, çünkü çok fazla düşünmek istemiyorum, gezmek, hava almak istiyorum. hem burada çok fazla takılmak, sürekli aynı sorunlardaki insanları gördüğüm için pek iyi gelmiyor. hoş sorunsuzları görmek de yaramıyor bana:) sanırım benim için en iyi olanı yalnız kalıp kafa dinlemek, eşimle vakit geçirmek olacak. o yüzden uzun bir süre görüşemeyebiliriz.

Umarım iyi haberlerle dönerim:)

Belki de......... Zaten benim en çok sinirimi bozan onun söylememesi değil, eşimin çok mutlu ve heyecanlı bir şekilde söylemesi oldu. kızgınlığım eşime yani.......... beni anlaması için kadınlık hormonu takviyesi mi yaptırmam gerek acaba??????????

çok normal hissettiklerin..Senelerce çocuğu olmayanlar anlar ancak senin anlattıklarını...Yüzeysel olarak bakarsan kıskançlık gibi görünse de imrenme aslında bu duygu...Rabbim kimselere özendirmeden bizlere de hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eder,kucaklarımızı doldurur inşallah.Mübarek kandil gününde dualarımızı kabul et yarabbim....

canımmm kendine dünyayı bu kadar dar etme.. bende 7 aylık evliyim.. evlendiğimden beri istiyorum çocuk.. üstelik doktorum heran hamile kalabilrsin yumurtalıkların çok ii çalışıyo desede kalamadım.. olmadı.. geçen ay eşimin bi akrabası evlendi.. bu ay öğrendimki kız hamileymiş.. üstelik bunu sorduğumda bide malesef demezmi.. daha erkendi diyo.. işte bizim kadar fazla önemseyip istemedikleri için hamile kalabiliyorlar biz kafaya o kadar takıp psıkolojmzi bozuyoruzkii olmuyoo unut gitsin bi süre düşünme kendini yıpratma.. bende bazen senin gibi olabiliyorum bakıyorum eşimin ailesi yok şu hamileymiş, yok şu doğurmuş, yok inşallah allah sanada nasip eder filan aslında bunlarda kötü bişey yok ama işte kendimizi çok sıkıp yıpratıyoruz ve buna bile takıyoruz..

ben ilk 3 sene çocuğun ç sini bile aklıma getirmedim. Kariyer peşindeydim (çağın takıntısı:)...:) Sonra da isteyip olmayınca ........... Şimdi 4 yıl olacak evlendiğimiz, bizimle beraber evlenenlerin bazılarının 2 çocuğu var, bazılarının kocaman oldu. Bizden sonra evlenenler bile çocuk sahibi oldu. Ben ilk 3 sene hiç görmedim bile bunları. İçimden kızıyodum onlara ne gerek var, biraz evliliklerinin tadını çıkarsalar diyordum. Zaten hepsi de kazara çocuk sahibi olanlardı. Ama son 1 yıldır takıyorum bunları. Kardeşimle yaşıt olanların bile kocaman çocukları oldu yaaa:)

İlk 3 sene evliliğimin tadını çıkardığım hiç pişman değilim. Ama diyorum keşke 1 seneden sonra falan çocuk yapmasak bile bi kontrol ettireymişz kendimzi.... O zaman öğrenir, çoktannn tedavimizi olurduk. 3 sene sonra da istediğimizde olurdu. Şimdi yeni evli arkadaşlarıma hep bunu tavsiye ediyrum, ama bana da o zmanalar söylenseydi güler geçerdim biliyorum:)

Benim sana da tavsiyem çok yeni evliliğin, tedavin devam etsin, ama takma kafana, elbet bir gün gelir sana bebeğin, ama bebeksiz günlerin, eşinle gezip tozmaların bir daha geri gelmeyecek, hayatın tadını çıkar. Söylenenlere de kulak asma, hata yapan onlar bence, evlenir evlenmez çocuk mu olurmuş, sen bi de onlara sor, hayatları bundan sonra çocuk üstüne kurulu olacak. Çocuk çok güzl bir şey ama dezavantajlaını da unutmamak lazım.

Bana artık çocuk lazım, ama senin erken bence, tedavin devam ederken hayatın tadını çıkar....... Keşke ben de 7 aylık evliyken başlasaymışım tedaviye falan...:)

işte beni anlayan biri.... sağol... çocuğu olan nerdne bilecek bunu? hatta kızacaklar bile... onlar anlayamaz........

Verdigin tepkiler normal canim kendine kizma.doktorum ve benimde olmuyor.en son tup bebek yaptirdim tutmadi .hamile kalan insanlar kalamayan arkadaslarini dysunup empati yaparlarsa bunlar yasanmaz.arkadaslarim benim yanimda hep bebeklerini konusurlardi cok zor gunler yasadim.kisa suredir calismiyorum ve suan daha iyiyim.dusuncesiz insanlar bu sekilde davrandiginda akil bunu atlatabilmek icin inkara gider.zaten infertil kadinlarda yasanan stres ve üzüntu kanser hastalarindan daha fazlaymis.düsünürsenize cocuk sahibi olamama durumuyla karsilasan insanlarin yasadigi yasi. Kimsenin olumsuz yorumlari caninizi üzmesin.sadece baska ugraslar bulun.

canim benimm gayett normalsinn..bende 4 senelik evliyimm....2 defa düsük yaptım....amaa hamile görüncee haberii duyunca acayip içim acıyo.ama hiç belli etmiyorum.....diyorumkii negüzel yaw hamilee hiçç derdii yoktur bunun simdiçama sor bakalım onlara ne dertlerii var...bayramm geliyoo ya sankii bana kara gün geliyoo...cünküü bayramda dügünde daha çok soruluyo bu sorular....bede benim gibii 4 senelik evli olunca...ama artık saklamıyorum..bana dua edene aminnnnnnnnnn yarabbim diyip gülüp geciyorum...

aynısını bende yaşıyorum canım yalnız degılsn

işte beni anlayan biri.... sağol... çocuğu olan nerdne bilecek bunu? hatta kızacaklar bile... onlar anlayamaz........
Merhaba bende bu durumlari yasiyorm konuyu yeni okudum ve merak ettim seni neler yaptin bebegin oldumu canim baya zaman gecmis ama ins cvp verirsin

cok normalsin cunku isyandasin ama etme durumu kabullen ve carelerine bakmaya calis neden ben allahim kismina geldiginde herkesin soyledigi batmaya basliyo psikolojini yipratma ve lutfen ozguvenini kaybetme bu bir yaris degil dunyaya gelis amacimiz da uremek degil uretmek hic uzulme ve gunluk tut guzel arkadasim

Canim eşini de doktora gonder muhtemelen sorun ondadir. Bende senin gibiydim 2 yil sonra anca gitti esimki degerler sifirda. Zaman kaybetmesin esin yas gectikce zor oluyo. Gitsin bunun ayibi yok hastalik sonucta sende yoksa sorun ondadir detayli sperm testi yapsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…