Dış gebeliği ne zamn geçrdnde olmadı smdiye canım tüp bebeğe geçise kadar neler kullandınaaynaa selam canim ocakta asilama olacaksin diye biliyordum insallah hayilri haberlerini aliriz. bende dis gebelikten sonra beklemedeyim subat sonu mart basi adetimle tüp bebege baslayacagiz nasip artik. bu arada ben diyet ve spotrla 7 kilo verdim canim
canim bes yila yakin oldu evleneli pco var ebnde hic korunmadim evlendigimden beri. üc defa igne ve catlatma ignesiyle denedim bunlardan ikincisinde ilk dis gebeligimi gecirdim küretaj oldum metotrexate diye bir ilac var kanser ilaci o yapildi. bundan alti ay kadar sonra ilk asilamam oldu negatif ondan iki ay sonra ikinci asilamam oldu pozitif ama kimyasalla sonuclandi. en son 2016 araikta kendiliginden hamile kaldim ama dis gebelikle sonuclandi oda igneyle sonlandirildi. drum artik kendiliginden denememi yasakadi hakli olarak iki yil bile yok iki dis gebeligimin arasinda. ben su an tüp bebege hazirlik olarak d vit , b12 , inofolik combi, glifor 1000 mg, omega 3 ve koenzim q10 kullaniyorum. yumurta kalitesini artiriyor diye. esimde bi problem yok benim hikayem bu sekilde.Dış gebeliği ne zamn geçrdnde olmadı smdiye canım tüp bebeğe geçise kadar neler kullandın
Çok üzüldüm canım ya benimde basımdan 1 dıs gebelik geçti ben tekrar aynısını yasamam derken sen nasıl kaldırdın onları rabbim sabır versin yardım etsin insallah tüp bebek ilkinde tutar hsg çektirmismiydin dıs gebelikten sonra pco oldu halde iyi yine hamile kalabiliyorsuncanim bes yila yakin oldu evleneli pco var ebnde hic korunmadim evlendigimden beri. üc defa igne ve catlatma ignesiyle denedim bunlardan ikincisinde ilk dis gebeligimi gecirdim küretaj oldum metotrexate diye bir ilac var kanser ilaci o yapildi. bundan alti ay kadar sonra ilk asilamam oldu negatif ondan iki ay sonra ikinci asilamam oldu pozitif ama kimyasalla sonuclandi. en son 2016 araikta kendiliginden hamile kaldim ama dis gebelikle sonuclandi oda igneyle sonlandirildi. drum artik kendiliginden denememi yasakadi hakli olarak iki yil bile yok iki dis gebeligimin arasinda. ben su an tüp bebege hazirlik olarak d vit , b12 , inofolik combi, glifor 1000 mg, omega 3 ve koenzim q10 kullaniyorum. yumurta kalitesini artiriyor diye. esimde bi problem yok benim hikayem bu sekilde.
Sizde bebek olmamasinin sebebi neydi bilmiyorum. Ben 18yasindayken pcos teshis edildi, evlenmeden once 5sene kadar diane35 kullandim. Evlenince cocuk sahibi olmanin zor oldugunu bildigim icin ilaci biraktim ve 6ay adet gormedim... Devlet hastanesine gittigimde kilolu degilsin eninde sonunda hamile kalirsin, kendi kendine 1sene dene hamile kalmazsan tekrar gel dedi adet sokturucu verip gonderdi. Ben tabi beklemedim ozele gittim :) inofolik toz kullanmaya basladim ayrica 3ay klomen kullandim 2seferinde yumurta hic olusmadi 1seferinde olustu hatta catladi ama dollenmedi. Daha sonra hsg rahim filmi cektirdim hic sorun olmadigi icin 3 ay kendi kendine olmasini beklememi tavsiye etti doktorum. Daha sonra tabi yine adet olamadim ve hamile de olamadim tekrar doktora gittigimde glucophage diye bir ilac verdi (anti diyabetik) ben de insulin direnci olmadigini, bu ilacin ne alakasi oldugunu sordum ic sen dedi :) sonra hakikaten kendi kendime adet gormeye basladim. Saati saatine duzenli degildi ama en azindan oluyordum. Doktor da ovulasyon testiyle kendi kendime hamile kalmayi denememi tavsiye etti. Adetlerim duzenli olmadigi icin ovulasyonu da sadece 1kere yakalayabildim onda da yine hamilelik olmadi. Daha sonraki ay takip filan yapmadim ama adetim yaklasik 2hafta gecikti. Hamilelik testi yapip doktora gittim. Bana hamile olmadigimi ve kesinlikle adet gorecegimi, artik kendisinin yapacagi birsey olmadigini, tup bebek yaptirmaktan baska care olmadigini, asilama yaptirmanin klomenden cokta fazla gebelik ihtimali vermedigini falan filan soyledi. Ben artik tamam hamile filan degilim tup bebek icin 4-5 sene para biriktirecegim filan diye kafami nasil rahatlatmissam bu olayin uzerinden 3hafta gecmesine ragmen ben hala adet olmamisim da gunlerin bile farkina varmamisim. En son bi sabah bi sansimi deneyeyim dedim evde test vardi. Bi baktim kiiii hamileyim :)))))
Toplamda 1bucuk yildan fazla surdu tum bu tedavi surecleri. Bir taraftan da bitkisel seyler denedim. Sogan kurunu bi hafta uyguladim hic etkisi olmadi biraktim. İncir kurunu birkac gun uyguladim ama korkunc bir sekilde ishal yapti devam edemedim. En son bal-corekotu-tarcin karisimini 10-15gun kullandim ama doktor kesinlikle adet olacaksin dediginde bosuna ugrasiyorum diye dusunup biraktim. Kayinbabam umreden hurma ve zemzem getirmişti, bebek sahibi olma niyetiyle onları yedim içtim.
Acaba hangisi hamilelige vesile oldu bilmiyorum ama ben ilerde ikinci cocuguma da hamile kalamazsam ayni seyleri tekrarlamayi dusunuyorum artik hangisi tutarsa :)
Bir de duaya cok inaniyorum. Annemin duasini cok aldim. 40yasin adadim ve aklima bebek her geldiginde esmaul husnadan ya hâlik, ya musaavir, ya bârî esmalarini zikrettim elimi karnıma koyup. İnsallah rabbim sana da en hayirli zamanda evlat sahibi olmayi nasip etsin canim.
Bir de doktor kesin adet olacaksın dediginde preseed sipariş vermiştim ama kullanmak nasip olmadan hamile olduğumu öğrendim :)
evet canim ilk dis gebelikten iki ay sonra hsg cekildi ama sonuc normal dr da buna sasiriyor . tüplerde bi hasar olabilir dedi bunu anlamak icinde laparaskopi lazim gerek duymadi tüp bebk sürecine baslayalim 32 yasindasin laparaskopi sana en az 6 ay kaybettirecek dedi haklida. laparaskopi olsamda cikacak sonucu degistirmeyecek gene tüp bebek. sagolasin hic kolay olmadi ikincisi hele o kadar inanmistim hamie olduguma hemde kendiliginden. o igneyi yaptirip eve gelene kadar agladim ignenin acisi degildi beni aglatan ama maalesef yasanacakmis yasadik canim.Çok üzüldüm canım ya benimde basımdan 1 dıs gebelik geçti ben tekrar aynısını yasamam derken sen nasıl kaldırdın onları rabbim sabır versin yardım etsin insallah tüp bebek ilkinde tutar hsg çektirmismiydin dıs gebelikten sonra pco oldu halde iyi yine hamile kalabiliyorsun
Merakla okudum hepsini Allah razı olsun ne güzel anlatmışsın :) bize de dua et..
canım benim Rabbim tüm evlat hasreti çekenlere evladının kokusunu içine çekmeyi nasip etsin. Belirsizlik ve beklemek gerçekten çok zor biliyorum... İnşallah en hayırlı zamanda hepiniz hayırlı haberlerle gelin :)
bilmiyorum canım hayırlısı olsun şimdi iğne ile büyütecekler yumurtamı nasipse bakalım stres de çok önemli ya ben hiç kendimi rahat bırakamadımBen de kiloluyum. İlk klomen denememde yumurta 13 mm den sonra büyümeden küçülmüştü. Ama geçen ay hiçbişey kullanmadım doktora gittim test yaptı ve yumurtam çatlamıştı
41 meryem suresi okumuştum gülüm ben de ama nasip olmamıştı şimdi de meryem suresini dinleyeyim bol bol diyorum nasipse ALLAH HEPİMİZİ HAYIRLA SAĞLICAKLA SEVİNDİRİR İNŞALLAH AMNCanm bende denedm kür olmadı cnm yarn meryem suresine baslcm onu okuyup hamile kalan varms insan gönülden okursa ALLAH kabul eder ins bende okucm kabul olur sende oku cnm :)
BEN DE YAPSAM MI ACABA BİLEMEDİM ŞİMDİ VİTAMİN FALAN DA İÇİYORUM OMEGA İÇİYORUMaynen cnm. onunla saglikli yumurta oldu gun asiri da iliski ile hamile kaldim.
merhaba kuzum naslsın?aaynaa selam canim ocakta asilama olacaksin diye biliyordum insallah hayilri haberlerini aliriz. bende dis gebelikten sonra beklemedeyim subat sonu mart basi adetimle tüp bebege baslayacagiz nasip artik. bu arada ben diyet ve spotrla 7 kilo verdim canim
ALLAH hayırlı uğurlu etsin canım hayırlı sağlıklı salih ve saliha evlatlardan olur inşallah evladın bizlere de dua et ben de bu ay aşılama tedavisi başlıyor nasipse ah kafama takmamayı başaramadım ama esksi kadar değilim bakalım zaman gösterecek inşallah daha beklemeyiz sevinmemize az kalmıştır bizlerin de...Kızlar toplam 3 kez çatlama iğnesi yaptım olmadı, ebe gubeci aldım oturdum olmadı belime yastık koydum olmadı stres yaptım olmadı geçen ay hiç kafama takmadım hatta bu ay aşılama için Dr randevusu aldım ve bu ay pozitif cikti beklemediğim bir anda hiç ummadığım vakitte işin püf noktası inançlı olmak umutsuzluğa kapılmamak ve kafaya takmamak kendiliğinden geliyor devamı..
elimde değil canım artık karar verdik bakalım ne diyeyim belki bizim kaderimiz de böyle tedavi ile gelir nasip kısmet kuzum kafamızı dinleyemiyoruz kaynanam da yanımda dün bir şişirdi ki kafamı eltimleregitmesini bekler oldum bir hafta daha biraz aşılama öncesi dinlenirsem çok iyi gelecek bana bakalım ben de 3 senedir bekliyorum bebeğimin gelmesini ALLAH EN İYİSİNİ BİLENDİR..Ben hazirandan beri istiyordum çok ağladım çok stres yaptım ama olmadı sonra anladım ki bu bir canlı bunun bir kaderi var alın yazısı var napsan nafile.. o istedi ve oldu ve umutlarımın bittiği artık olmuyorsa olmasın dediğim bir anda aşılama bir süre daha yaptırma bence hormon yuklemesinden başka bisi degil o parayla eşinle birkaç gün kafa dinlemeye gidin ikinizede iyi gelir
hadi hayırlısı inşallah canım sevinirsin durumu bildir ne kadardır bebek istiyorsun?ben bu ay soğan kürü uyguladım. henüz hamile olup olmadığımı bilmyorum ama çokça sarı akıntım oldu benim. iltihap gitti sanırım. bakalım birkaç güne belli olur herhalde :)
tamam canım yazarım :) bat günüm yarın takvime göre ama. çok bir belirtim yok karın ağrım üşüme ve uyku var sadece. 2 aydır istiyorum fakat ilk ay stresten mi ne adetimi tam 20 gün geciktirdim benhadi hayırlısı inşallah canım sevinirsin durumu bildir ne kadardır bebek istiyorsun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?