D
durualya
Ziyaretçi
- Konu Sahibi EU2
-
- #10.181
Hoşgeldin canım nerelerdesin yaaa özlettin kendini opuyorumnanaktan
Ben bilmiyordum sağlık ocağından mı geldiler her ikinizede :umursamaz: bizim gelinde devlete gidiyor ama hiç öyle birşey olmadı kafamçokkarıştı yere göremi değişiyo acabaAma çok güzelmiş araştırılması ilgilenilmesi bilgi verilmesi vay be devletimizde baya bir ilerle gördüm delikafadulden
Konuyu Toplam 6 Kullanıcı okuyor. (6 Kayıtlı kullanıcı ve 0 Misafir)
everest, ArnavutGüzeli+, asiyah+, durualya+, kuzunaz2, sevdanehri+
valla bende özleyeceğim yerime vekil tayin etsem bak yukarıda asiyah isimli kişiyi ben gelene kadar idare eder kendisi benim ablam olurda
Nerelerdesin kuzum sen özletme kendini...................
eveeeeeetkaydirigubbakcemile3 ara tabi bütün hakklarını öğren.herkezle çok iyi ilgileniyolar çünküüü..a.sEve gelip senimi kotnrol ettiler bunu bilmiyordum süpermiş :lepi: devletin ücretsiz aşı yaptığını biliyorum en azından bu uygulamalar güzel öğleden sonra arayacam bakalım ne diyecekler
canııımmm bizde seni görünce mutlu oluyoruz güzeller güzeliiiiii zemuszemus
Hoşgeldin canım nerelerdesin yaaa özlettin kendini opuyorumnanaktan
Ben bilmiyordum sağlık ocağından mı geldiler her ikinizede :umursamaz: bizim gelinde devlete gidiyor ama hiç öyle birşey olmadı kafamçokkarıştı yere göremi değişiyo acabaAma çok güzelmiş araştırılması ilgilenilmesi bilgi verilmesi vay be devletimizde baya bir ilerle gördüm delikafadulden
bu sayfaya aylar önce tesadüf denk gelmiştim ve şöyle bi yazı okumuştum GÜZEL YAVRUM,BEN RAZIYIM NE ZAMAN İSTERSEN OZAMAN GEL,YETERKİ SENİ BEKLEDİĞİMİZ HER GÜN HER SANİYE ÖMRÜNE ÖMÜR KATSIN..ANNEN....
EY SEVDİKLERİNİ SEVİNDİRMEKTEN HOŞLANAN RABBİM,SANA AÇILAN ELLERİMİZİ GERİ ÇEVİRME...
bu sayfaya aylar önce tesadüf denk gelmiştim ve şöyle bi yazı okumuştum GÜZEL YAVRUM,BEN RAZIYIM NE ZAMAN İSTERSEN OZAMAN GEL,YETERKİ SENİ BEKLEDİĞİMİZ HER GÜN HER SANİYE ÖMRÜNE ÖMÜR KATSIN..ANNEN....
EY SEVDİKLERİNİ SEVİNDİRMEKTEN HOŞLANAN RABBİM,SANA AÇILAN ELLERİMİZİ GERİ ÇEVİRME...
arkadaşlar eşim aradı ve herzman full dolu dolan doktor saat 4te boşmuş her zman reddederdim hayır gitmek istemiyorum diye ama az önce ağzımdam tamam gidelim çıktı galiba yazılarınız bana cesaret verdi bu bi msjmı :) ama çok korkuyorum(( hmmss eşimin ilaç mümessili olması burda kötü oldu ya napcam ne dicem :bbo:
arkadaşlar eşim aradı ve herzman full dolu dolan doktor saat 4te boşmuş her zman reddederdim hayır gitmek istemiyorum diye ama az önce ağzımdam tamam gidelim çıktı galiba yazılarınız bana cesaret verdi bu bi msjmı :) ama çok korkuyorum(( hmmss eşimin ilaç mümessili olması burda kötü oldu ya napcam ne dicem :bbo:
hadi bakalım hayırlısı iyi haberlerle dönersin inş.tamam eşin tıbbi mümessil olsun sende bitkisel mümessil ol nolcekki:sm_cool:
arkadaşlar testler kontroller fln adetin kaçıncı gününe kadar oluyo???
kızlar sağlık ocağını aradım sizlerede bilgi vereyim
geçen sene eylül ayından itibaren devlet bir uygulama başlatmış gebelere ve 5 yaşına kadar çocuklara bakıyorlarmış.. yalnız gebelere çok fazla birşey yapamıyoruz sadece 24-28 haftalarda 2 kez tetanoz aşısı yapılıyormuş buda hem annenin hemde bebeğin doğumda herhangi bir sorunla karşılaşmaması için bunu doktorunuzla konuşabilirsiniz isterse yapılır üstelik ücretsiz dedi..
32 haftadan sonra sağlık ocağında emzirme eğitimi veriliyormuş bu sizin için iyi olur dedi
bebek doğduğunda topuktan kan alınırmış zeka testi için yalnız 7. ve 10. günlerde bu testin mutlaka ve mutlaka tekrarlanması gerekirmiş çünkü bebek doğduğun anne sütü fazla alamadan kan alınıyor ama 7. veya 10. günde alınan kanda anne sütü olacağından sonuç daha iyi çıkacaktır dedi..buda ister özel hastanede ister sağlık ocağında ücretsiz olabiliyormuş
kızlar bilgiler nasılllll sizlerinde bilmesini istedim
kızlar sağlık ocağını aradım sizlerede bilgi vereyim
geçen sene eylül ayından itibaren devlet bir uygulama başlatmış gebelere ve 5 yaşına kadar çocuklara bakıyorlarmış.. yalnız gebelere çok fazla birşey yapamıyoruz sadece 24-28 haftalarda 2 kez tetanoz aşısı yapılıyormuş buda hem annenin hemde bebeğin doğumda herhangi bir sorunla karşılaşmaması için bunu doktorunuzla konuşabilirsiniz isterse yapılır üstelik ücretsiz dedi..
32 haftadan sonra sağlık ocağında emzirme eğitimi veriliyormuş bu sizin için iyi olur dedi
bebek doğduğunda topuktan kan alınırmış zeka testi için yalnız 7. ve 10. günlerde bu testin mutlaka ve mutlaka tekrarlanması gerekirmiş çünkü bebek doğduğun anne sütü fazla alamadan kan alınıyor ama 7. veya 10. günde alınan kanda anne sütü olacağından sonuç daha iyi çıkacaktır dedi..buda ister özel hastanede ister sağlık ocağında ücretsiz olabiliyormuş
kızlar bilgiler nasılllll sizlerinde bilmesini istedim
canım aşılama yada tüp bebek istiyorsan adetin 2. günü başlayıp yumurtlama bitene kadar devam ediyor yok onları yaptırmıyorsan yine yumurtlama günleri çağırıyorlar
CANIM adetin 2 günü yada 3. gününde hormon tahlillerin yapılması gerek ozaman net yumurtlaman çıkıyo ortaya.muayenede ozaman bakabiliyo doktor hastaykende sorun değil ..
bu durumda arnavutum hastayken sadece muayenemi yapabiliyo hormon tahlili yapamıyo sanırım:S..işin kötüsü mahllemizdeki hastane devlet hastanesi özel gibi ama benim gidiceğim doktor sadece ayda bi kere orda olabiliyo bu durumda her zaman yerinde olabilen bi doktora gitmem lazım:kafamçokkarıştı
CANIM adetin 2 günü yada 3. gününde hormon tahlillerin yapılması gerek ozaman net yumurtlaman çıkıyo ortaya.muayenede ozaman bakabiliyo doktor hastaykende sorun değil ..
evet canım doğrudur gebelerle pek fazla bişey yapılmıyo aşı hariç.ama bebekle daha fazla ilgileniyolar.o topuktan kan alma meselesi heleee içimi cız ettiriyoo kıyamaaam beeen.
şahit olmuştum bikeresinde arkadaşım fenalaştı ve bebeği ben tutuummafoldumben allahıım nasıl bir işkencediiiir.tavsiyem sana kesinliklee babası tutsuun sen içerde olma ilerdeee..HEMŞİREYİ DÖVESİN GELİYODAAAAAAA:mymeka:klava:
paylaşman iyi olduuuu RABBİM BİZEDE BU DUYGUYU TATTIRSIIIIIN CUMA GÜNÜNÜN YÜZÜ SUYU HÜRMETİNEEEEEEEEE:Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq: bu ara cumanız mübarek olsuuuuun CANLARIM:1hug::asigim:
ayrıca bir bilgide ben vereyim 18 yaşına kadar tüm çocukların sigorta primini devlet ödüyor artık babanın işi çocuğu etkilemiyor ve 18 yaşından sonrada aile bütçesine bakılıp devam edilebiliyor sağlık en önemli şey Allah devlete zeval vermesin önceden çocuklar parasızlık yüzünden tedavi olamıyordu:hooray:
oyy everest güldürdün beni canım allahta seni güldürsün inşallah ARNAVUTGÜZELİM cesaretin için sağol demek alışırım he üüüü eşim ilgilidir tabi deliriyo çünkü çocuk için ama bazende çok kırıyo beni bu tiple hamile kalamassın tabi diye 47kiloyum çocuk gibiymişim kadına benzemiyomuşum böle dediği için bazen istemiyorum 1 saat kaldı yaaa :sinifsinif:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?