- Konu Sahibi mihribanbalik
-
Ayıptır değildir orası kişilerin yetiştirilmesi ve kültürüyle alakalı ancak özel paylaşımlar özel alanlara saklanmali bence. Bebem tekme atinca annenin elini karnina goturmesi reflekstir ama oyle babanın elini al karnina koy yok kulak daya dinle filan gerçekten çok itici.
Yani yapması ayip değil sevmesi mi ayıp sorusu abes bence hepimiz tuvalet ihtiyacimizi gideriyoruz ama napim vucut atigi cok normal diye umuma açık yerde ihtiyaç gidermiyoruz.
Eşinize hak verdim ben
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
bence de yanlış. sonuçta bi toplum içinde yaşıyoruz ve bu toplumun belli kuralları var ona göre yaşamalıyız.. bazı arkadaşlar sonuçta nasıl yapıldığı belli demiş. peki neden yaparkende başkalarının yanında yapmıyoruz!!!! sonuçta nasıl yapıldığını biliyorlar demi !
Kural değil edep!!! hamile olmak gidip toplum içinde bebek tekmeledi bak bak bak demek çok basitçe davranışlar.Hamileliği tuvalet ihtiyacıyla bir mi tutuyorsunuz?
Çünkü hala evli insanların(hatta evli olmayanların bile) cinsel hayatları olduğunu kabul edemiyoruz. Cinselliği özel yaşamak ile yoksaymayı bir tutuyoruz. Evli çiftler cinsellik yaşarlar bunu belli etmeseler bile evli oldukları için bu anlaşılır zaten. Kadın hamile kaldığı zaman o bebeğin karnına gökten şıp diye düşmediğini aklı başında herkes bilir. Bunu sırf cinsellik yaşamaları sonucu olduğu için ayıp karşılanması çok gereksiz. Bu mantığa göre düğün de yapmasın insanlar. Düğünden sonra yapılan şey belli ne de olsa.
Cinselliğin yaşanıldığı an ile onun sonucunda oluşan bir şeyi bir tutmak çok saçma. Cinsellik iki kişi arasında olur, toplumu ilgilendirmez ama çocuk bu toplumda dünyaya gelir. Bunu saklamak, bundan utanmak o çocuğu resmen yok saymaktır.
Toplumun kuralları dediğiniz şeyler; kadının hamile karnını saklaması veya okşayamamasıysa eğer o toplum önce gerçek problemleriyle ilgilensin derim. Ortada böyle bir kural bile yokken sırf kadınları baskılamak için kadının yaşadığı en güzel dönem olan hamileliği ona zehir etmek de bize has sanırım. Yazılı olmayan toplum kuralları; yalan söylememek, hırsızlık yapmamak, insan öldürmemek vb. genelgeçer kurallardır. Hamileler karnını saklasın, okşamasın, bacaklarını açarak oturmasın gibi şeyler bizim gibi kadınları yoksaymayı seven ataerkil toplumlara özgüdür. Bunları bir kadının kural olarak kabul etmesi ne üzücü...
Kural değil edep!!! hamile olmak gidip toplum içinde bebek tekmeledi bak bak bak demek çok basitçe davranışlar.
Kural değil edep!!! hamile olmak gidip toplum içinde bebek tekmeledi bak bak bak demek çok basitçe davranışlar.
kızlar bişey sorucam. cidden merak ediyorum.
ben mi yanlış düşünüyorum.
eşim dün akşam uyardı. herkesin yanında istemsizce de olsa hamile karnına dokunuyorsun dedi.
eee dedim.
yapma ayıp dedi.
niye ayıp ki dedim.
ya olan var olamayan var, sanki bak ben yaptım başardım der gibi oluyor dedi.
alla alla dedim, oğlumu seviyorum ben dedim. üstelik elbisenin üstünden seviyorum dedim.
olsun yapma yine de dedi.
geçenlerde bu konuşmadan 2 hafta önce bir yere yemeğe gitmiştik.
masanın bi kenarında ben eşim kv, karşı tarafında görümcem eşi ve kaynı vardı.
bebek sertçe tekmelemeye başladı. eşimin elini aldım karnıma götüreyim derken çekti elini hemen. kv de dediki karşı tarafta adamlar var ayıp dedi. canım sıkıldı biraz. bozuldum.
bunun üzerine eşim yemekte uyardı. bi de işte dün akşam.
benim ailemde böyle kurallar yanlış anlamalar algılamalar yoktur.
ben oğluma 8 kat deriden de olsa dokunmayı okşamayı çok seviyorum. dışarda elimi elbisenin üstünden. ama evimde hep karnımı açıyorum. elim direkt karnımda.
hamile kadın karnını değil içindekini seviyor okşuyor aslında. ne var bunda? ayıp bişey mi? siz dikkat ediyor musunuz?
Bence kullandığınız kelimelere dikkat edin.
Şuan tam tersi düşünenlere edep ve basitçe lafları altında bariz hakaret ediyosunuz.
Siz öyle davranmayın madem çok edeplisiniz, niye bu kadar kastınız ki (!!!!!!1)
bu konuda ne kadar dertliymişsin arkadaşım sen ya ister g.tünü okşa ister karnını bizene allah aşkına ya herkesin düşüncesi farklı bazısına itici gelir bazısına gelmez sana mı düştü herkesi azarlamak bana göre böyle de geç amma uzattın kadın haklarına dayandırdın konuyu illa bir polemik çıkartıcaksınız asıl rahatsız olan sizsiniz bu toplumdan hemen bi aşağılamalar falan biraz saygı gösterin insanlar saygı..Sanırsın kendilerine zorla yaptırıyoruz. Yok iticiymiş, edepsizmiş. Beğenmiyorsan yapmazsın olur biter, hakarete varan kelimelere ne gerek var dimi?
Bazılarının sorunu bu işte. Başkalarının yaşadıkları, tercihleri, hayat tarzları çok rahatsız ediyor onları nedense.. Sindirmeye çalışıyorlar insanları, dışlıyorlar.
Özellikle kadınlara yapılıyor bu. Yani şu konuyu okuyana kadar hamilelerin karınlarını sevmelerinden bu kadar rahatsız olunduğu, bunun neredeyse devlet meselesi haline geldiğini bilmezdim ben.
Kocam degilmi ister gobegi mi ister bebeğimi ister göğüsümü eller ya tövbee
Naziaarkadaşlar baya sacmalamis yok edebsizlik yok namussuzluk falan.
Kendileri lutfen sevismesin edep ya hu !
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?