hamile karnıma dokunmam ayıp mı?

Hamileliği tuvalet ihtiyacıyla bir mi tutuyorsunuz?

Çünkü hala evli insanların(hatta evli olmayanların bile) cinsel hayatları olduğunu kabul edemiyoruz. Cinselliği özel yaşamak ile yoksaymayı bir tutuyoruz. Evli çiftler cinsellik yaşarlar bunu belli etmeseler bile evli oldukları için bu anlaşılır zaten. Kadın hamile kaldığı zaman o bebeğin karnına gökten şıp diye düşmediğini aklı başında herkes bilir. Bunu sırf cinsellik yaşamaları sonucu olduğu için ayıp karşılanması çok gereksiz. Bu mantığa göre düğün de yapmasın insanlar. Düğünden sonra yapılan şey belli ne de olsa.
Cinselliğin yaşanıldığı an ile onun sonucunda oluşan bir şeyi bir tutmak çok saçma. Cinsellik iki kişi arasında olur, toplumu ilgilendirmez ama çocuk bu toplumda dünyaya gelir. Bunu saklamak, bundan utanmak o çocuğu resmen yok saymaktır.

Toplumun kuralları dediğiniz şeyler; kadının hamile karnını saklaması veya okşayamamasıysa eğer o toplum önce gerçek problemleriyle ilgilensin derim. Ortada böyle bir kural bile yokken sırf kadınları baskılamak için kadının yaşadığı en güzel dönem olan hamileliği ona zehir etmek de bize has sanırım. Yazılı olmayan toplum kuralları; yalan söylememek, hırsızlık yapmamak, insan öldürmemek vb. genelgeçer kurallardır. Hamileler karnını saklasın, okşamasın, bacaklarını açarak oturmasın gibi şeyler bizim gibi kadınları yoksaymayı seven ataerkil toplumlara özgüdür. Bunları bir kadının kural olarak kabul etmesi ne üzücü...

Hicbirimiz sokağa cikmayalim madem, annemizin babamizin sevistigine kanitiz.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bu konu bence çok göreceli ve öznel bir konu. kimine göre dışardayken bir hamile kadının eliyle karnını tutması ya da desteklemesi ayıptır, kimine göre değildir. bence bunun tartışılması çok gereksiz. herkesin doğrusu kendine. bana göre ayıp değil, itici de değil, hatta karnı gizlemek bana göre çok tuhaf, bir kadın karnını niye gizlesin ki bol bol giyinmeye çalışsın. hamileliğin utanılacak saklanacak gizlenecek bir tarafı yok. dediğim gibi, ben böyle düşünüyorum ama başkası tersini düşünebilir, ama bana kendi düşüncelerini dayatamaz, neden karnını gizlemiyorsun ya da neden karnını tutuyorsun diyemez kimse.

Kim ne isterse yapar ona bisey diyemem de ben de hos bulmam kalabalik bi ortamda boyle bi hareketi
Hareket kotu diye degil ama ne biliyim hic hos olmuyo bana göre, benim aileme de ters belki oyuzdendir
Bu arada kimsenin değer yargilarina laf etmek hos degil bazi arkadaslar agir konusmus

Kural değil edep!!! hamile olmak gidip toplum içinde bebek tekmeledi bak bak bak demek çok basitçe davranışlar.

Kural değil edep!!! hamile olmak gidip toplum içinde bebek tekmeledi bak bak bak demek çok basitçe davranışlar.

Bence kullandığınız kelimelere dikkat edin.
Şuan tam tersi düşünenlere edep ve basitçe lafları altında bariz hakaret ediyosunuz.
Siz öyle davranmayın madem çok edeplisiniz, niye bu kadar kastınız ki (!!!!!!1)

Kusura bakmayın da yuh yani.
Ne ayıbıymış bu?
Bir kadının evladına dokunması mı?
O vakit, bebek doğunca da kucağınıza almazsınız dışarda.
Olan var olmayan var.
Tövbe tövbee!! bu ne saçma bir bilinçtir?
Hey Allah'ım sen akıl fikir ver..

Elbette kişilerin yetiştirilme tarzları, aile ve çevre faktörü etkili bu konuda...
Bence ayıp değil, ama uygun bir davranış da değil... Yani ben yapmazdım.

Bu kadar sacma bi dusuncede ilk defa duydum ilerde oglun babasinin bu yaptigini duyunca nasi tepki wericek onu dusunsun kocan walla bende 8 aylik bebek annesiyim hamileyken tum ailemiz gobusumu operdi 7 den 70 e sacmalik yani hani cocugu olmayan yada bebegini kaybetmis birinn yaninda nispet yapsan ok ama ne alaka yani oha ya sen takilma sekerimm hmileliginin keyfini cikar bu sozler baski yapip sindirmesin seni inadina yap hatta

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Siz herkesin içinde karnınızı okşuyorsanız bana da itici gelirdi açıkcası. ama ayıptan dolayı örf den dolayı falan değil, hamile kadının karnını okşaması sanki bakın ben hamileyim bebeğim var gibi oluyor... Aklıma geldi şimdi yaklaşık 7 aylık hamileydim işyerinde çok sevdiğim bir arkadaşım vardı erkek; bebeğim karnımda kıpırdayınca elletmek istemiştim karnımı, o da çekindi. Onun o duruşu bu yaptığımın onun nezdide normal olmadığını gösterdi... ki ellemedi de..
bazen düşünemiyoruz karşıdan algılanış şeklini ama düşünmek lazım işte.

kv yaşlıysa oturup kalkarken belini tutuyosa filan açın kocaman gözleriniz ayıppp herkezin içinde bel mi tuttulur yapınnn hahahha ne var bunda hamile kadın elbet tutcak karnını

Yani ayip degil de ne bilim ben de pek hos bulmuyorum.Bebeginiz bir defa mi tekmeliyor sonucta , evinizdeyken yapin onu ama toplum icinde esinize karninizi elletmek falan bu tarz hareketlere gerek yok bence.Ben de itici buluyorum , biraz gorgusuzlukmus gibi geliyor.

Sanırsın kendilerine zorla yaptırıyoruz. Yok iticiymiş, edepsizmiş. Beğenmiyorsan yapmazsın olur biter, hakarete varan kelimelere ne gerek var dimi?
Bazılarının sorunu bu işte. Başkalarının yaşadıkları, tercihleri, hayat tarzları çok rahatsız ediyor onları nedense.. Sindirmeye çalışıyorlar insanları, dışlıyorlar.
Özellikle kadınlara yapılıyor bu. Yani şu konuyu okuyana kadar hamilelerin karınlarını sevmelerinden bu kadar rahatsız olunduğu, bunun neredeyse devlet meselesi haline geldiğini bilmezdim ben.

Ayıp değil tabi ama bunu eşinizle evde iken yapsanız daha iyi bence bende hamileyim 30 haftalik toplum için de tekmeliyor oğlum :) ama bişey yokmuş gibi davranıyorum ama dışardan biri anlıyor çok sert vuruyor . :) sağlıklı bir doğum dilerim sana canım

note3 kadinlar_klubü

Kocam degilmi ister gobegi mi ister bebeğimi ister göğüsümü eller ya tövbee
Naziaarkadaşlar baya sacmalamis yok edebsizlik yok namussuzluk falan.
Kendileri lutfen sevismesin edep ya hu !

Bak bak tavirlara bak ünlemlere bak.
Sayin çok edepli bayan su yorumunuzda sizi tam anlamıyla anlamis bulunuyorum.
Elliyorsa kendi karni elletiyorsa Kocasinan elletiyor.
Sizlik birsey yok degil mi ?
Tovbe yaa

bu konuda ne kadar dertliymişsin arkadaşım sen ya ister g.tünü okşa ister karnını bizene allah aşkına ya herkesin düşüncesi farklı bazısına itici gelir bazısına gelmez sana mı düştü herkesi azarlamak bana göre böyle de geç amma uzattın kadın haklarına dayandırdın konuyu illa bir polemik çıkartıcaksınız asıl rahatsız olan sizsiniz bu toplumdan hemen bi aşağılamalar falan biraz saygı gösterin insanlar saygı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…