hamile karnıma dokunmam ayıp mı?

tabular ... cahillikten kaynaklanıyor hepsi.. geçen sene bir hoca hamileler dışarı çıkmasın demişti. benim annem de hiçkimseye söylememş hamile oldugunu.. nesi ayıp ? hem madem ayıp, kimse cinsellik yaşamasın, çocuklar olmasın... ülkede bu cehalet ne zaman bitecek çok merak ediyorum..

Bu kadar doğal ve varolmamızı sağlayan bir süreci başkaları gıpta etmesin, üzülmesin diye saklayamayız. Elimizde olamaz zaten böyle bir şey. Hayat bunun üzerine kurulu; üremek.
Eğer bir kadın hamile kalamıyorsa bunu kabul etmiştir zaten, bazı insanlar hayal ettikleri şeye kavuşamayabiliyor bu sadece bebek sahibi olmak değil. Hayatımızı başkalarının isteklerine, sahip olamadığı şeylere vs. göre düzenlersek ne olur halimiz.
Size bir şey diyemem tabi. Vicdanınız o şekilde rahat ediyorsa siz ne mutlu size. Ama herkes hamileliğinde bunları düşünmek zorunda değil.

Son düzenleme:

Üreme konusunu derslerinde müfredatı gereği anlatan bi öğretmene üremenin doğal bi süreç olduğunu söylemek biraz komik oldu
Vicdanım tabiki rahat çünkü zor bela kavuştuğum bebeğimi topluluk içinde sevmem gibi bi mecburiyetim yoktu , bunun dışında evimde banyoda yatağımda yani dört duvar arasında ben de eşimde dibine kadar sevdik okşadık konuştuk şarkılar söyledik müzik dinlettik ona...Asıl sizin vicdanınız rahatsa sorun yok..

Ben toplumun ahlaki bozuluyor gibi bir cumle kurmadim kendi sahsi fikrimi soyledim eskilerden bahsettim ve makul karsilamadigimi soyledim... ben hic imrenmiyorum karni burnunda bikinisiyle gezen hanimlara imrenenlerede saygim sonsuz...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Eşiniz gayet sakin tatlı bir dille rahatsızlığını dile getirmiş.
Bana gore de ayıp değil ben ablamlarin karnına herkesin içinde kafami dayar bebegin ellerini ayaklarını arardim elimle... Ablamlarinkine öyle yapiyorsam kendi çocuğumu hic rahat birakmam herhalde annem de uyarirdi beni ablami erkek kardeşinin babanın yaninda boyle hareketler yapmayın ayıp diye... Ama Abim bile hissetmek isterdi yeğenini bulunduğun topluma uyacaksin esin her zaman yapma demiyor zaten toplumun icinde yapma diyormuş gayet normal bunları demesi annesi tarafından da boyle bir baskı varsa ( ki kaynanalarin gözüne her hareketi batar gelinlerin) demek ki... Hiiic huzurunuzu bozma Allah sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin bebisini tadını çıkarın yahu.

Bazı kadınlarda çok itici duruyor tabi el karında kişiye de bağlı, iş yerinde biri var daha ben böyle bi gebe görmedim öyle itici..

Yanlızken yapsanız daha doğru olur gibi geldi bana.yani aile büyüklerinin yanında öyle tekme attı die eşinizin elini karnınıza götürmeniz bence ayıp.bizim ailedede ayıp karşılanır.yani bu gibi hateketleri baş başa olduğunuzda yapsanız.dokununca ne oluo onuda anlamış deilimde

Asla öğretme gibi bir amacım olmadı, hepimizin bildiği bir şey ne de olsa.

Topluluk içinde karnımı ve bebeğimi sevip de başkalarının hamile kalmasını engellemediğim için elbette vicdanım rahat.

Karın ve bebek sevmenin ayıp ve vicdansızca bir şey olduğunu da ilk defa duyuyorum burada!

Toplum içinde olması banada yanlış geliyor hamileyken bir başkasının yanında ne ben karnımı sevdim ne de eşim sevdi sadece ulaşım araçlarında tutuyordum karnımı yer versinler diye 8. Ayda anca belli oldu benimki

tabiki de ayıp değil ya başlığı okuyunca boş boş baktım ne yazıyor burda, yanlış mı okudum diye.
olanı var olmayanı var da sanki çocuğu olmayan insanlar başka hiçbir yerde hamile kadın, çocuk vs görmüyorlar.ya da sanki karnınızı ellemeyince hamile olup olmadığınız belli olmuyor.bol giyseniz de hamileliğin ilerleyen dönemlerinde belli olur bunun karnınızı ellemenizle alakası yok, üzülecek olan sadece sizi görünce de üzülür dışarı da çıkmayın o zaman.alttarafı karnınızı tutuyorsunuz abartılı bir hareket değilki.ve eşinizin ellemesi de ayıp olarak görülmemeli bence sonuçta adam bebişini seviyor, elini alttarafı karnınıza koyuyor.
hem bence bu görüntü çok güzel, çok tatlı bir görüntü.
gerçekten çok tuhaf insanlar var ya mesela anneannem yengeme kızıyordu kuzenimi "oğlum" diye seviyor diye.nasıl uyuz olmuştum ama varya sanane yani nasıl severse sever kendi çocuğunu.

ya öyle şey mi olur tabiki seveceksin ne kadar güzel bir duygu o,içinde bir kalp atıyor.

ben nst o yüzden çok seviyordum kalp atışlarını dinleyince çok mutlu oluyordum.

Ayıp ve vicdansızca diye bi cümle kurmadım!!!aksine gurur verici olduğunu sadece biraz hassas olmamız gerektiğini söyledim...

Asıl siz bana vicdanınız el veriyorsa diye bi cümle kurdunuz ona istinaden benim vicdanım rahat asıl sizinki rahat olsun dedim...

Aynı düşünmek zorunda değiliz tabiki..

Isterseniz daha fazla uzatıp arkadaşımızın konusunu sabote etmeyelim ve insanları daha fazla sıkmayalım...

Bence de ayıp ne yalan söyleyeyim...
Her fırsatta eli karnına götürüp okşamalar, tekmeleyince hemen birisine bunu hissettirmek için elini karnına götürmeler, kulak dayamalar vs...
Bana itici ve yapay geliyor.
Elbette dünyanın en güzel şeyi...
Ama dünyanın bi tek hamile kalan kadını da ben değilim...
Ulu orta yok tekmeledi, yok okşayayım, yok konuşayım sesine alışsın vs. Biraz görmemişin oğlu olmuş lafını anımsatıyor bana...

Hamile kalınca dünya benim etrafımda dönmeyecek, bunu biliyorum en azından :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Dünyanın bir tek hamile kadını sen değilsin ama dünyanın bir tek hamile biyetmis' i sen olacaksın.
Hamile kalınca o mucizeyi karnında hissedince, elin ister istemez karnına gidecek, konuşmak ona şarkılar söylemek isteyeceksin, o karşılığında ufacık ayaklarıyla sana cevap verince mutluluktan ağlayacaksın. Bu söylediklerin sana o zaman çok yabancı gelecek. Sevdiklerinle bunu paylaşmak için can atacaksın, kimse umrunda olmayacak.
Bu dönemi hayatında belki bir defa yaşayacaksın, o yüzden tavsiyem hamile kaldığında kimseyi umursama, doyasıya geçir o dönemi.

Okulda karnı burnunda arkadaşlar vardı 3 tane. Bir gün olsun ay seveyim şunu okşayayım aman tekmeledi gibi şeylerini duymadım. Bir de o halde çalışıyorlardı yani. Hamileliği sancılı ve ağır geçen yürümekte zorlanan arkadaşlar da hiç aman dünya umurumda tavırlarında değildiler. Ona göre giyinip bacaklarını açarak otururlardı.

bazı şeyler kişiden kişiye değişir, bazı şeyler kişiden kişiye değişmez.
bazı şeylerin yapılmasının ayıp olduğu herkes tarafından kabul edilir,
bazı şeyler ise bazı insanlara göre ayıptır bazı insanlara göre değildir;aynı burada bahsettiğimiz konu gibi.
ben şahsen ayıp olduğu kesin olan şeyleri tabiki de yapmam ama burada tartıştığımız şey gibi yoruma açık bir durum varsa sadece kendi istediğim gibi hareket ederim.
ileriki yıllarda hamile kalırsam karnımı da okşayacağım, karnımı tutarak da yürüyeceğim...hatta dışarıda da olsak eşimin elini karnıma götürmekten de çekinmeyeceğim.
RAHATSIZ OLAN, AYIP OLDUĞUNU DÜŞÜNEN BAKMASIN; KAFASINI ÇEVİRSİN!SIRF ONLAR İSTİYOR DİYE HAREKETLERİMİ KISITLAYACAK DEĞİLİM.EĞER KISITLAYACAKSAM DA BUNU SADECE BEN KENDİM AYIP OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜM KONULARDA YAPARIM BAŞKALARININ AYIP OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜ KONULARDA DEĞİL..hamile bir insanın karnını tutmasının neden ayıp olduğunu nasıl açıklanırsa açıklansın anlayamıyorum ister hamileliği rahatsız geçtiği için, kasıldığı için vs tutsun ister sadece canı dokunmak istediği için.KİME NE?kimseyi ilgilendirmez.

hamileyim karnım çıkmaya başladı.refleksle karnını tutmak başka ama dışarda kalabalıkta karnını abartılı okşayıp durmak bana sempatik gelmiyor.hatta şu hamile etiketli kıyafetler dar badilerde öyle.etrafımda çok fazla ve yakınım olan senelerce bebek için uğraşıp şansı kalmayan insanların acılarına şahit olduğum için belki.ve dışarda tanımadığım çok fazla böyle kadın var.kısırlık müthiş artışta malum.empati yapıyorum zor geliyor.Allah isteyen herkese tedavi gören mücade eden herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin..

ayıp olarak değilde görgüsüzlük olarak algılarım, karşımda yapanı görünce de eviniz yokmu sizin kardeşim diye düşünürüm.
bana duygusal değilde şımarıkça geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…