- 19 Mart 2013
- 3.522
- 2.160
- 248
- Konu Sahibi mihribanbalik
-
Dikkat ederseniz cümlemde 'karınlarını öne doğru göstere göstere yürüyen ' hamilelerden bahsetmiştim.( daha doğrusu Dr um bahsetmiş )
Dış karnı büyük olanlar biraz daha bol giyip saklayabilir tabiki bu şekilde saklanmıyor orada bi bebek olduğu aşikar ama en azından gözünüze sokmuyorum mesajı vermek gerekir bence.
Bebek sahibi olmak isteyenler genelde hamilelere ve yeni doğmuş bebeklere odaklanır.Sanki etraf bi anda hamile dolmuş gibi gelir ona. Bu kıskançlık değil gıpta etmektir aslında sadece.Bu yüzdendir ki hamileler biraz daha hassas davranırsa daha iyi olur...
Ben bir düşük yaşamıştım zamanında , ondan sonra anladım bu durumun hassasiyetini, şimdi bebeğimin kıyafetlerini balkon ipime bile asmıyorum çünkü balkonumun karşısındaki dairede bebek sahibi olmayı çok isteyen bi komşum var.
Tekrar söylüyorum bebek sahibi olmak hamile olmak kesinlikle ayıp değil aksine gurur verici bişey.
Ama biraz hassasiyet lütfen
Bu kadar doğal ve varolmamızı sağlayan bir süreci başkaları gıpta etmesin, üzülmesin diye saklayamayız. Elimizde olamaz zaten böyle bir şey. Hayat bunun üzerine kurulu; üremek.
Eğer bir kadın hamile kalamıyorsa bunu kabul etmiştir zaten, bazı insanlar hayal ettikleri şeye kavuşamayabiliyor bu sadece bebek sahibi olmak değil. Hayatımızı başkalarının isteklerine, sahip olamadığı vs. göre düzenlersek ne olur halimiz.
Size bir şey diyemem tabi. Vicdanınız o şekilde rahat ediyorsa siz ne mutlu size. Ama herkes hamileliğinde bunları düşünmek zorunda değil.
Bunu yapabilenlere o kadar çok imreniyorum ki...Koca karınlı dönemlerim kışa denk geldi ve benim en çok istediğim şeydi kocaman karnımla bikinilerimi giyip denizde yüzmek. Bir denizkızı olarak bunu yapamamak üzmüştü beni.
Giysinler dar badileri, bikinileri, yüzsünler bol bol. Onlar öyle yapınca toplumun genel ahlakı mı bozuluyor yani? Ah bu kadınlar ah her şeyin sorumlusu onlar...
kızlar bişey sorucam. cidden merak ediyorum.
ben mi yanlış düşünüyorum.
eşim dün akşam uyardı. herkesin yanında istemsizce de olsa hamile karnına dokunuyorsun dedi.
eee dedim.
yapma ayıp dedi.
niye ayıp ki dedim.
ya olan var olamayan var, sanki bak ben yaptım başardım der gibi oluyor dedi.
alla alla dedim, oğlumu seviyorum ben dedim. üstelik elbisenin üstünden seviyorum dedim.
olsun yapma yine de dedi.
geçenlerde bu konuşmadan 2 hafta önce bir yere yemeğe gitmiştik.
masanın bi kenarında ben eşim kv, karşı tarafında görümcem eşi ve kaynı vardı.
bebek sertçe tekmelemeye başladı. eşimin elini aldım karnıma götüreyim derken çekti elini hemen. kv de dediki karşı tarafta adamlar var ayıp dedi. canım sıkıldı biraz. bozuldum.
bunun üzerine eşim yemekte uyardı. bi de işte dün akşam.
benim ailemde böyle kurallar yanlış anlamalar algılamalar yoktur.
ben oğluma 8 kat deriden de olsa dokunmayı okşamayı çok seviyorum. dışarda elimi elbisenin üstünden. ama evimde hep karnımı açıyorum. elim direkt karnımda.
hamile kadın karnını değil içindekini seviyor okşuyor aslında. ne var bunda? ayıp bişey mi? siz dikkat ediyor musunuz?
Üreme konusunu derslerinde müfredatı gereği anlatan bi öğretmene üremenin doğal bi süreç olduğunu söylemek biraz komik oldu
Vicdanım tabiki rahat çünkü zor bela kavuştuğum bebeğimi topluluk içinde sevmem gibi bi mecburiyetim yoktu , bunun dışında evimde banyoda yatağımda yani dört duvar arasında ben de eşimde dibine kadar sevdik okşadık konuştuk şarkılar söyledik müzik dinlettik ona...Asıl sizin vicdanınız rahatsa sorun yok..
Asla öğretme gibi bir amacım olmadı, hepimizin bildiği bir şey ne de olsa.
Topluluk içinde karnımı ve bebeğimi sevip de başkalarının hamile kalmasını engellemediğim için elbette vicdanım rahat.
Karın ve bebek sevmenin ayıp ve vicdansızca bir şey olduğunu da ilk defa duyuyorum burada!
Bence de ayıp ne yalan söyleyeyim...
Her fırsatta eli karnına götürüp okşamalar, tekmeleyince hemen birisine bunu hissettirmek için elini karnına götürmeler, kulak dayamalar vs...
Bana itici ve yapay geliyor.
Elbette dünyanın en güzel şeyi...
Ama dünyanın bi tek hamile kalan kadını da ben değilim...
Ulu orta yok tekmeledi, yok okşayayım, yok konuşayım sesine alışsın vs. Biraz görmemişin oğlu olmuş lafını anımsatıyor bana...
Hamile kalınca dünya benim etrafımda dönmeyecek, bunu biliyorum en azından :)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?