hamile karnıma dokunmam ayıp mı?

sürekli eli karnında dolanan hamileler bana da itici geliyor nedense bide daha karnı çıkmamışlar hamile olduklarını belli eder gibi sürekli elleri göbeklerin de daha da itici ama ayıp mı bilmem de sürekli sevmek okşamak hoş değil

Yorumları okuyunca hayret ettim bana ne görgüsüzlük gibi geliyor ne de ayıp. Bence çok sevimli bir durum. Bundan rahatsız olan arkadaşlara anlam veremedim İçinden gelir seversin yavrunu. Asla kötü bir görüntü değil sokakta çocuğunu döven kadın görünce ayıplarım ben

cok üzüldüm ya içim acıdı okurken

böyle düşünen aileler de varmış demekki ben ilk defa duyuyorum ayıp olabileceğini,

ben de evvelden karnına dokunmayı anlamazdım ama hamilelikten sonra herkesin elini alıp karnıma koydum bakın tekmeliyor falan diye, cok guzel gibi geldi hatta beni her gören selam der gibi elini karnıma koyuyordu hosuma da gidiyordu bebeğimi seviyorlar diye.

hamileler genelde itici görünür diye bir görüş oluşmuştu beynimde, öyle herkes sevince de ne tatlı dedim beni itici görmüyorlar.

bebek tekmeleyince doğal olarak insan elini karnına koyuyor hani bebek ağlar da tamam sus annecim der gibi yapıyoruz ama demek ayıpmış, zaten devlet bakanı bey de dedi ya dışarı çıkmayın ayıp, demek kimisine göre yadırganıyor.

eşinizin ailesi yadırgıyor veya kıskanıyorsa ona göre davranın siz de, yapıcak bir şey yok.

Ben bir anne değilim rabbim dogru zamanda nasip eder inşallah ama sokakta hamile olan kadınların elleri karnında yürümesi bana o kadar sempatik geliyor ki. Bir tane gordum gecen bebegını seve seve geliyor cok hosuma gitti.

Ben bu tarz seylerin tabu olarak gorulmesine asırı karsıyım. Netıcede hepımız dünyaya bu sekılde geldik. İstersem sokakta ıstersem akrabaların yanında bal gibi de cocugumu severım kimse de karısamaz. Bunda itici bir taraf yok. İnsan onu karnında tasıdıgının tadını cıkarmak ister. Bunda hiçbir itici taraf yok tamamen sacmalık kocanızın yaptıgı.

Ama siz neredeyse, karın ve bebek seven vicdansızdıra getirmişsiniz konuyu. Bebeğini, karnını dışarıda sevenler düşüncesizdir, vicdansızdır demekten farksız bu. Hatta bir çok kişi bunu kastetmiş. Konuda bu durumu ele almayan yok neredeyse.

Bebek bu, insanın yavrusu 4 duvar arasında başkalarından gizli sevilmesi gereken bir şey değil, cinsel hayattan bahsetmiyoruz sonuçta. Tabi ki seveceğiz, öpeceğiz. Bunun yeri zamanı olmaz. Toplu taşıma aracında bebeğim ağlıyorsa ben onu sarılmadan, sevmeden nasıl avutacağım?

Bu durumda o zaman hamileli bebekli reklamlar da yasaklansın madem bu ayıp ve vicdansızca, dizilerde filmlerde hamile, bebekli kadınlar oynamasın. Bütün hamileler saklansın, o dönemi evinde geçirsin hamile olamayanlar var sonuçta.
Ben açıkçası hamile kalamayan insanların bu kadar çocukça bir düşünce içerisinde olduğunu düşünmüyorum. Koskoca olgun kadınlardan bahsediyoruz, kalkıp da onda var bende niye yok tribine girmez. Bu durumu kabullenmiştir zaten.

Tabi ki de dileğim isteyenin bir an önce bu mucizeye kavuşması. Eminim dünyanın en iyi anneleri olacaklardır. Ama bazı durumlarda gerçekten çok üzülerek söylüyorum ki insanın hayali gerçekleşmiyor. Bu benim için de geçerli.

Asıl konu bu zaten. Şurada toplasak insanların yüzde 70-80i ''ayıp, olan var olmayan var, eskiden hoş karşılanmazdı'' gibi cümleler kurmuşlar. Ataerkil zihniyet kadın dövüyor, öldürüyor, aldatıyor, kadını her konuda engelliyor, yasaklar koyuyor. Konuşma, gülme, hamile kal ama belli etme, büyüklerin yanında bebek sevme, bebeği kucağa alıştırma ağlat uyusun(bu zihniyet de eskilerden kalmadır) kimse sesini çıkarmıyor.
Kadın karnını seviyor, bebesini seviyor olay oluyor kadınlar arasında. Biz ne zaman bu kadar sevgisiz bir toplum olduk ya? Eskiler bu kadar gaddar mıymış gerçekten bu konularda? Dedeler babalar farkında değil mi bu bebeklerin nasıl olduğununda ayıp oluyor onların yanında karın sevmek. Ne baskıcı ne tuhaf bi toplumuz dünyanın en doğal şeyini bile bu kadar saklanılacak bir şey haline getiriyoruz. Aklıma şu geri kafalı, çocuğunu şımartmamak için sevmeyen, geleneksel tipler geldi benim. Onlar bitti artık. Anneler çocuklarını doyasıya özgürce seviyorlar, şımartmanın sevgiyle bir bağlantısı olmadığını biliyorlar. Psikologlar basbas bağırıyorlar, bebeklerinizi sevin ağlatmayın ki özgüveni yitik bireyler yetişmesin diye.

Bu son yazdığım paragrafı üzerinize alınmayın, genele yazdım. İsterseniz tabi ikili tartışmayı kesebiliriz, sitede yasak zaten. İyi forumlar...

Benim karnım kamu malı gibi oldu gelen elliyor giden elliyor Kurumdaki teyzeleri tekmesini duyabilmek icin sıraya giriyorlar, ben de elim kanrımda oturuyorum, onunla konuşamasam da yanında olduğumu bilsin yeter.

Her tekmelediğinde eşinize bildirim mi veriyorsunuz. Söylememenin nesi ayıp:)

Çünkü koalinacım zaten babalar babalık hissini sonradan sonradan anlıyorlar ve bebeğin bütün tekmelerini hissetmesi lazım mutlu olacak anne nasıl tekmeye seviniyorsa babada hissetmeli paylaşılmalı eskidendi o hamileliğin ayıp olduğu zamanlar ama tabi aileden aileye değişir bence konu sahibi çok normal.ilk bebeği heyecanlı babası hissetmesin mi.ben de ortada emziren kadınları abartılı buluyorum ama bu bence normal.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ya arkadaşlar annelikten bahsediyoruz olay kadının kadını kınamasına gidiyor bu sizce de tuhaf değil mi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Merak etmeyin sadece son paragrafı değil yazdıklarınızın hiç birini üzerime alınmadım...Size de iyi forumlar...

Seninkiler pek hanzoymuş. Ne kocam ne kv istediğim yerde karnıma dokunmamı engelleyemez, hamile kaldığım zaman. :)
istediğini yap, bebek senin vücut senin.

Sonuçta hamile kalamayan bir kadının karşısına geçip oh oh yapmıyorsun ya bebeğini hissediyorsun. Çok geri kafalıca eleştiriler. Dikkate alma bence.

kesinlikle banada itici geliyor okşarsa okşasın da evde de okşayabilir yani bazılarında her zamanki gibi amaç reklam gülben ergen demet akalın gibi olmaya gerek yok itici örnekler. ayıplığını bende bilemem daha ayıp seyler var bu ayıp değil de itici abartılınca D:

Son düzenleme:

çok haklısınız.
özellikle kırmızıyla işaretlediğim yerde yazdığınız şeyler tam da benim aklımdan geçen şeyler.çocuğu olmayan kadınlar her yerde hamile kadınlar, çocuklar görüyorlar zaten.dışarıda dolaşırken, reklamlarda, dizilerde, marketlerdeki bebek bezi paketlerinin üstünde...her yerde görüyorlar zaten ama nedense forumdaki bazı üyeler sadece hamile kadın görünce üzülüyorlarmış gibi yazıyorlar.
ayrıca hamile bir kadının kocası karısının karnını sevse, dışarıda bile olsalar yanlış bir şey yok.sokaklarda ne biçim sevgililer görüyorum yerlerde beraber sarılıp uzanan, öpüşen...bunların yanında alttarafı adamın elini kadının karnına koyması ne kadar da abartılıyor.

Son düzenleme:
Bir kere eşimin babaannesi karnımı bir örtüyle örtmüştü odada erkekler var diye. Çok şaşırmıştım. Hamilelik ne zaman utanılacak birşey oldu ki? Hemen kaldırdım örtüyü tabii.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ayıp falan bilmem de nedense hamile kadınlar karınlarına dokunduğunda bende bir tiksinti oluşuyor. İnanılmaz itici geliyor. Sürekli karnını ovuşturan tipler görüyorum sokaklarda. İğreniyorum.
En sevdiğim kuzenlerimden biri hamile. Hiç öyle bi hareketine rastlamadım.
Her hamile yapmıyor neyse ki.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Iyi ki kese kağıdı fln geçirmeye çalışmamış

sayılarda hata olabilir ama olay tamamen doğrudur
dedemin ilk çocuğu daha o kırkına varmadan hamile kalmış,ayıp-edep diye diye gizli gizli yaşamış nerdeyse hamileliğini
dedemin son çocuğu da o altmışlı yaşlarının sonundayken hamile kaldı.
Gebelik testinde pozitif çıkar çıkmaz telefonda haber verildi,seviçten ağladı adam...
demek istediğim,devir değişiyo...
ben ne zaman bir hamile kadın görsem mutlu olurum.Seni eleştirenlerin de geçen yıl ramazan programında "hamile kadınlar sokağa çıkmasın-edep denen birşey var" diyen adamdan farkları yok bence...

Son düzenleme:

eskiden buyuklerin yaninda cocukta sevilmezmis...ve ayni evin icinde sevilecek olan cocuklari babalar anneler ellerinin tersiyle iterlermis..ne kadar cahillik bilincsizlik. Allah affetsin.

İşte tam da bahsettiğim şey. Bunlar resmen hastalıklı ruhlar. Bunlar gibiler yüzünden bu ülke psikopattan manyaktan geçilmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…