• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamile karnıma dokunmam ayıp mı?

bu konuda ne kadar dertliymişsin arkadaşım sen ya ister g.tünü okşa ister karnını bizene allah aşkına ya herkesin düşüncesi farklı bazısına itici gelir bazısına gelmez sana mı düştü herkesi azarlamak bana göre böyle de geç amma uzattın kadın haklarına dayandırdın konuyu illa bir polemik çıkartıcaksınız asıl rahatsız olan sizsiniz bu toplumdan hemen bi aşağılamalar falan biraz saygı gösterin insanlar saygı..

Hoş olmadığını belirtmek başka burada gelip insanları edepsizlikle itham etmek başka.
Niye bu kadar sinirlendiniz anlamadım, size bir şey dediğimi hatırlamıyorum. Bana azarlıyor derken kendi yazdığınızı görmüyorsunuz sanırım, bir küfür etmediğiniz kalmış. Üslubumu bozmadan, hakaret etmeden konuya yorumumu yapıyorum. Şurada bir tane yorum yapmamışsınız benim yorumlarım niye bu kadar rahatsız etti sizi? Konunun kadın haklarına dayanması bu kadar rahatsız ettiyse eğer benim aklıma erkek üye olma ihtimaliniz geldi.

Burada saygı bekleyen kim anlamadım, itici, ayıp, edepsizlik vs. diyip saygı beklemesin kimse. Bu forumda istediğin konuya yorum yapma özgürlüğü var, istediğim konuya istediğim kadar yazarım bu sizi ilgilendirmez, haddiniz değil. Yazmayın isterseniz artık, daha fazla terbiyesizleşmenize lüzum yok, genelde sonu ban yemek oluyor çünkü..

niye ayıp olsun ki? aptal toplumun mantıksız dayatmaları görmek istemeyen bakmasın. siz onun annesisiniz o ise sizin bebeğiniz ilişkinizi nasıl yaşamak isterseniz öyle yaşarsınız diğerlerine susmak düşer.

geçenlerde bir yemek programı izliyorum.programa katılan çiftler katılıyor.kadın hamile.6-7 aylık vardır sanırım.misafirler geldi oturdular kadın sürekli göbeğini okşuyor.ayıp gördüğümden değil kesinlikle ama garip görünüyor açıkcası.evinde istediğin kadar okşa bebişini,eşinle sevin yavrunuzu ama dışardaki insan bunu tek hamile sensin sanki gibi düşünüyor.

Bence çok masumane ve sevimli bir görüntü... Topluma bakmayın onlar her zaman saçma sapan dayatmalarda bulunurlar siz istediğiniz an istediğiniz yerde sevin bebişinizi millet ayıp görmemiş salak salak konuşuyor..

Dünyanın bir tek hamile kadını sen değilsin ama dünyanın bir tek hamile biyetmis' i sen olacaksın.
Hamile kalınca o mucizeyi karnında hissedince, elin ister istemez karnına gidecek, konuşmak ona şarkılar söylemek isteyeceksin, o karşılığında ufacık ayaklarıyla sana cevap verince mutluluktan ağlayacaksın. Bu söylediklerin sana o zaman çok yabancı gelecek. Sevdiklerinle bunu paylaşmak için can atacaksın, kimse umrunda olmayacak.
Bu dönemi hayatında belki bir defa yaşayacaksın, o yüzden tavsiyem hamile kaldığında kimseyi umursama, doyasıya geçir o dönemi.

Yanlış anlaşılma olmasın, ben bunları dışarıda yapmam anlamında söyledim. Yoksa evdeyken, mucizemizle ilgileneceğiz elbette :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Oldu olacak hamile oldugunuzu da soylememenizi isteselermis o da cok ayip. Enteresan bakis acilari gerçekten. Bu insanlar duyarli olunmasi gereken konularda da bu kadar ince dusunuyolar mi acaba. Bu tur konulari okurken hep bunu dusunuyorum. Uzmeyin kendinizi sizin bi hataniz yok. Bebeginizle istediginiz gibi iletisim kurmak kadar doğal bisey de yok.

Birçok sözlükte ve blogda bu tür yazılar gördüm. Bazı yobazlara gore hamilelerin disari çıkması bile ayıp. Bakın biz .. yapıyoruz anlamına geldigini yazan bile var. Annelik gibi guzel bi hissi bu sekil yorumlamak kadar yobaz bi düşünce olamaz.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Hamileliği tuvalet ihtiyacıyla bir mi tutuyorsunuz? :53:

Çünkü hala evli insanların(hatta evli olmayanların bile) cinsel hayatları olduğunu kabul edemiyoruz. Cinselliği özel yaşamak ile yoksaymayı bir tutuyoruz. Evli çiftler cinsellik yaşarlar bunu belli etmeseler bile evli oldukları için bu anlaşılır zaten. Kadın hamile kaldığı zaman o bebeğin karnına gökten şıp diye düşmediğini aklı başında herkes bilir. Bunu sırf cinsellik yaşamaları sonucu olduğu için ayıp karşılanması çok gereksiz. Bu mantığa göre düğün de yapmasın insanlar. Düğünden sonra yapılan şey belli ne de olsa.
Cinselliğin yaşanıldığı an ile onun sonucunda oluşan bir şeyi bir tutmak çok saçma. Cinsellik iki kişi arasında olur, toplumu ilgilendirmez ama çocuk bu toplumda dünyaya gelir. Bunu saklamak, bundan utanmak o çocuğu resmen yok saymaktır.

Toplumun kuralları dediğiniz şeyler; kadının hamile karnını saklaması veya okşayamamasıysa eğer o toplum önce gerçek problemleriyle ilgilensin derim. Ortada böyle bir kural bile yokken sırf kadınları baskılamak için kadının yaşadığı en güzel dönem olan hamileliği ona zehir etmek de bize has sanırım. Yazılı olmayan toplum kuralları; yalan söylememek, hırsızlık yapmamak, insan öldürmemek vb. genelgeçer kurallardır. Hamileler karnını saklasın, okşamasın, bacaklarını açarak oturmasın gibi şeyler bizim gibi kadınları yoksaymayı seven ataerkil toplumlara özgüdür. Bunları bir kadının kural olarak kabul etmesi ne üzücü...

içimi baydınız mıy mıy mıy
konu sahibi bir soru sormuş herkes fikrini belirtiyor, bu ne muhalefettir, konuyu nerelere getirdiniz.
iyiki anlattınız bu döngüleri yoksa biz nasıl aydınlanacaktır.

içimi baydınız mıy mıy mıy
konu sahibi bir soru sormuş herkes fikrini belirtiyor, bu ne muhalefettir, konuyu nerelere getirdiniz.
iyiki anlattınız bu döngüleri yoksa biz nasıl aydınlanacaktır.

Anlamadım neden bu kadar rahatsız oldunuz? Gelmesi gerekiyor ki getirdik. Çok yakın bir zamanda birileri hamile kadınların sokağa çıkmaması gerektiğini dile getirdi. Bu zihniyet kimlerin ürünü sanıyorsunuz?
İçiniz bayıldıysa okumayın, zorla okutan yok. Kimseleri rahatsız etmeden, hakaret etmeden, kırmadan dökmeden fikrimi belirtiyorum sadece...

Anlamadım neden bu kadar rahatsız oldunuz? Gelmesi gerekiyor ki getirdik. Çok yakın bir zamanda birileri hamile kadınların sokağa çıkmaması gerektiğini dile getirdi. Bu zihniyet kimlerin ürünü sanıyorsunuz?
İçiniz bayıldıysa okumayın, zorla okutan yok. Kimseleri rahatsız etmeden, hakaret etmeden, kırmadan dökmeden fikrimi belirtiyorum sadece...

biz de sizin gibi fikrimizi belirtiyoruz, ama bir kere söylüyoruz.

Eskiden doktor yok ultrason yok, bebek saglikli mi degil mi, sag mi dogacak ölü mu bilinmediginden kimse karnini gere gere gezmezmis. Buyuk riskli bi hamilelik geciren beni anlar. O zaman karnim gorunsun de aman tekme atti elleyeyim demiyorsun milletin icinde.
Surekli karni oksamak erken doguma sebep olur dokunun ama oksamadan.
Ben olsam rahatsiz olmam karnini seven sevsin istedigi yerde ama kendim yapmam. Kimse yokken dokunurum.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Normal bir insan hamile bir kadını görünce "aa sevişmiş" demez. "umarım sağlıklı bir bebeği olur, çok şirin" diye düşünür.
Ne sakıncası olabilir ki
Çok tatlı bence...

hamilelik çok özel bir duygu.. allah olmayanlara da yaşatsın.. ama olanlara o özel duyguyu yaşasın..hani olmayanlar var diyorlar ya.. iyi de allah vermiş kıymetini de bilmek önem vermek gerekir..

bir tekme bir hareket olduğu zaman bir refleks haliyle elim karnıma gider.. nerde olursam oluyum.. sanki onun yanında olduğumu göstermek için.

eşim tekmeleri 2 en fazla 3 kez görmüştür. biz daha çok görüyoruz.. ama eşimizle de paylaşmak istiyoruz. heyecanlılyız, hamileyiz.. ne var bunda..

bebek sevgisine de kısıtlama olur mu..

ayrıca sen sevmesen hamile olduğun belli olmuyor mu.. hamile kadınlar allahım bana da versin diye imrenmiyorlar mı dua etmiyorlar mı.. sevince de aynı..
bir de şu geldi aklıma bazen de dizilerde hep gösterirler ya kadın çocuğu aldırmak üzeredir ama bebeğini seven ona sahip çıkan, o duyguyu yaşayan bir anne veya anne adayı görünce çocuğu aldırmaktan vazgeçerler..

valla kusura bakmasınlar.. son model arabayla arabanın tozunu attırıp, oraya gittik buraya gittik.. şunu yaptık şunu yedik içtik.. oğlum şurda çalışıyor kızım şu kadar maaşı var arabaları var yatları var derken ayıp olmuyor ama masumane bebeği severken mi ayıp oluyormuş..

Son düzenleme:
Eskiden doktor yok ultrason yok, bebek saglikli mi degil mi, sag mi dogacak ölü mu bilinmediginden kimse karnini gere gere gezmezmis. Buyuk riskli bi hamilelik geciren beni anlar. O zaman karnim gorunsun de aman tekme atti elleyeyim demiyorsun milletin icinde.
Surekli karni oksamak erken doguma sebep olur dokunun ama oksamadan.
Ben olsam rahatsiz olmam karnini seven sevsin istedigi yerde ama kendim yapmam. Kimse yokken dokunurum.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ah be cnm kim inandırdı seni erken doğuma sebep olur falan demişsin. 9 ay okşadım 41 haftalık doğdu her duyduğuna inanma bilimsel temeli var mı bi düşün.

Karın çıkana kadar kimse bişey bilmiyor.Cinsiyetini bile sormazlar.Doğumdan önce diğer torunlar söylerse bilir.Bende bunu çok sonra öğrendim.Görümcem hamileyken kv arayıp ebrik etmiştim.Kadının haberi yok:1:

Cok manyaklar ya. Uzuldum gorumcen icin. Oyle bi annem olsun istemezdim :)

Back
X