hamile karnıma dokunmam ayıp mı?

Cok sacma geliyor banada.nişanlimin ailesi hamileyken bebekten bahsedince cekiniyo.birde yanlarinda dogan bebege yavrum oglum diye sevince kiziyorlar.ayipmiş buyuk yaninda bebek sevmek..kucuk gelini dogum yapinca yavrum dedi diye azar yemis:)).neyseki nişanlim azarladi dag basindamisiniz sevecek tabi diye.ilgincler

Hamile kalmadık diye hiç hamile görmedik de demedik. Etrafımda hamileliklerini gayet usturuplu yaşayan insanlar da var. Rahatsız olmak ayrı mesele ona denilecek bişey yok. Konu sahibinin bir rahatsızlığı olmadığı için ona göre yorum yaptım.

usturuplu derken??? karnini tutmanin usturupsuz birsey oldugunuda ilk sizden duydum

anne olmakla gormek arasinda emin olun daglar kadar fark var umarim bir gun bu farki farkedersiniz...

eskıden hamılelık gızlenen,utanılan bıseymıs..

mısal annem dedeme hıc gorunmemeye calısmıs hamıleyken..

ama artık böyle seyler yok,kocan ve aılesı nostaljik takılıyor herhalde..

eskiden buyuklerin yaninda cocukta sevilmezmis...ve ayni evin icinde sevilecek olan cocuklari babalar anneler ellerinin tersiyle iterlermis..ne kadar cahillik bilincsizlik. Allah affetsin.

Ayıptır değildir orası kişilerin yetiştirilmesi ve kültürüyle alakalı ancak özel paylaşımlar özel alanlara saklanmali bence. Bebem tekme atinca annenin elini karnina goturmesi reflekstir ama oyle babanın elini al karnina koy yok kulak daya dinle filan gerçekten çok itici.
Yani yapması ayip değil sevmesi mi ayıp sorusu abes bence hepimiz tuvalet ihtiyacimizi gideriyoruz ama napim vucut atigi cok normal diye umuma açık yerde ihtiyaç gidermiyoruz.
Eşinize hak verdim ben

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu heyecanlı (!) sözleriniz için üzerime alınmıyorum...

Konu sahibi arkadaşım tekrarlıyorum, elin zaman zaman istemdışı karnına gidebilir, ona lafım yok, ama sürekli karnını okşaman, sevmen, toplumun genelinde hoş karşılanmaz. Eşinle aranızın bozulmaması için tatlılıkla olayı halledeceğini umuyorum :)

Usturuplu hamilelik mi? Zaten konu sahibi de, oturmamdan rahatsız oluyorlar dememiş ama, siz hamilelerin oturmasına laf etmişsiniz. bende sizin o yazdığınıza cevap verdim.Herkes başka başka yaşar bu dönemi, kimi kusmaktan banyodan çıkamaz, kimi hiç kusmaz. Ben hiç kusmadım mesela, hiç midem bulanmadı, hiç bir koku beni rahatsız etmedi. Kimi çok ağır geçirir, kimi seke seke koşar 9 aylık hamileyken. Siz o şekilde oturan kadına sorun bakalım, hamile olmasa da, öyle bacaklarını açarak oturur muymuş? O da istemez ki, hiç bir kadın istemez.

Bir de neden ayıp bu hamilelik , yani neden karnını saklıyor? Mantıklı bir açıklaması varsa kabul ederim. Ama yoksa, kimse burada şu ayıp bu ayıp demesin.

Hamileler ne hiseder ne yaşar bilemem ama annem zaten hafif topluca bir kadındı. Kasrdeşime 43 yaşında hamile kalınca 5-6 ay kadar herkeslerden sakladı ben ve babam hariç. Erkek kardeşim artık karnı tamamen ayyuka çıkınca anne sen hamile misin diye sorduğunda bile "yok oğlum o nerden çıktı" derdi.
Tamamen kültür meselesi yani, başkaları o yaşlarda gerine gerine dolaşırken annem doğurduktan sonra nasıl kaçacağını şaşırıp emekli oldu. Hangisine yanlış diyebiliriz

Son düzenleme:
Konu sahibi, cahil insanların arasına düşmüşsün, sana sabır diliyorum. Neymiş efendim annelik hasretiyle yanıp tutuşanlar varmış, yok ayıpmış. Ya kardeşim annelik hasretiyle tutuşanlar var da, kolu bacağı olmayan, konuşamayan, duymayan insanlar da var. O zaman kolunu bacağını da sakla, hiç konuşma. Bakarsın ayıp olur falan Böyle saçma sapan bir şey olabilir mi ya? Millete ayıp olur diye yaşanır mı? Olursa olsun be, çok afedersin g.tünü ellemiyorsun ki, bebeğini elliyorsun! Doğunca aşkım diye de seversin, dondurmam diye de seversin. Sen o kadar taşı, bir de millet derebeylik taslasın. Gel de ağzını bozma.
Hamilelik gayet doğal bir süreç. Bu safsataları, hurafeleri, yobaz düşünceleri savunanın da akli melekelerinden şüphe ederim.

Son düzenleme:
Boşver arkadaşım ayıpsa ayıp, yaşadığın sayılı günler, bir daha olur mu olmaz mı belli değil, tadını çıkart
Bence çok tatlı oluyor hamileler =)) mucize gibiler =)) dert etme bunları, Allah sağlıkla kucağına almak nasip etsin

Abartmasinlar yani.. Hadi ilki bir nebze olmayani kiskandirmak gibi olmasin diye kabul edilir ama ne dicegine de bir zahmet karismasinlar..

###Yaptıkların sana daha iyi bir yaşam sundu mu?###

sacmalamis esin...bende disardan severim hep severim hemde..baskalarida umrumda olmaz..esinin elini yemekte hissetsin diye gobegine goturmen olmamis ama...basbasayken yapsaydin daha iyi olurdu..ama kv ne dusmez bunu soylemek.

Bakma sen onlara canim..bazilarimiz gibi yillarca doktor hastane yollarinda curuseler o zaman belki anlarlar hamileligin ne buyuk birsey oldugunu..yok sogudum mogudum hikaye…hamilelik ayip degil…saglam hastalik derler…olmasi gerekenler..ayrica o aldigin kilolar bilmem neler o koca gobek…hic bir kadin daha guzel gozukemez benim gozumde…Allah her isteyene yasatsin insaAllah.

Bencede ayip sonucda ozel bi durum yani herkesin onunde bu yapilmaz bence tepkisi normal esinin olgun davranis degil bence

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

eskiden buyuklerin yaninda cocukta sevilmezmis...ve ayni evin icinde sevilecek olan cocuklari babalar anneler ellerinin tersiyle iterlermis..ne kadar cahillik bilincsizlik. Allah affetsin.

İşte sırf bu cahillikten dolayı sevgiden uzak bir toplum olmadık mı? Kedi kesenler bizde, köpeğe, eşşeğe tecavüz edenler bizde,karısını vuranlar, öldürenler, trafikte kimsenin kimseye saygısı yok, sevmeyi bilmeyen sadece kendini seven bir toplum olmadık mı sonunda. Ya da sevgiyi ailesinden bulamayan çocukların dramlarına şahit olmadık mı? Ne tuhaf, herkesin yanında kavga gürültü yapılır, komşular camdan cama kavga eder, ama söz konusu şey sevgi olunca ayıp!!!

Benim ülkemde bu işte...Bir ara sosyal paylaşım sitelerinde çok paylaşılmıştı "sokakta karını dövmek ayıp değil ama öpmek suç"

Dikkat ederseniz ayıp demedim, bana itici geliyor dedim. Ayıp olduğunu düşünmüyorum. Ben sokakta gördüğüm hamilelerden bahsetmedim zaten özellikle de açıkladım etrafımdakiler diye. Tanıdığım bildiğim, hamileliğinin nasıl geçtiğine şahit olduğum insanlardan bahsediyorum. Sokakta gördüğüm hamilelere gözümü dikip bakmıyorum zaten bu kadar ayrıntı görecek kadar.

Sizi de anlıyorum hamilesiniz, hassassınız bu konuda ama bunlar benim görüşlerim. Yani bu da böyle deyip kabul etmek bu kadar zor olmamalı.

Amin canım Allah isteyen herkese versin, hiç bir kadının kucağını boş bırakmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…