- 28 Mart 2013
- 12.835
- 17.406
- 498
- Konu Sahibi mihribanbalik
-
Hamilelik yaşamadığınızı söylemenize gerek yok, zaten sözlerinizden anlaşılıyor. Hele bir yaşayın bu güzelliği, o zaman anlarsınız neden bacakların açık oturulduğunu. O gerilmeler, o kaskatı mide karın, eskisi gibi bacaklarınız kapalı normal şekilde oturmak kalkmak istediğinizde hissettiğiniz ağrı, belinizde ki kasılmalar. Emin olun kimse özellikle sırf bacaklarımı açayım diye öyle oturmuyor. Ben kendi adıma çok ama çok rahat bir hamilelik geçiriyor olmama rağmen, son 1 haftadır bacaklarımı açıp, ellerimi dizlerime koyarak güç almadan koltuktan kalkamaz oldum.İnanılmaz bir kasılma, belimde, kasıklarımda.
Konu sahibine gelince, yemekte herkesin içinde eşinizin elini alıp karnınıza götürmeniz hoş bir görüntü olmamış gibi. Onun dışında bence ayıp olan bir şey yok, dünyanın en güzel en muhteşem şeyini yaşıyorsunuz. Allah böyle birşeyi size kısmet etmiş.
Bende eskiden hamile bayanların ellerini neden karınlarına götürdüklerini merak ederdim. Mesela ben elimi karnıma götürdüğüm de, sanki bebeğime hiç birşey zarar vermeyecekmiş gibi geliyor. Onu sanki ellerimle koruyor gibi. Bir de hamileler için en önemli şey bebeğin hareketlerini hissetmektir. Hissedemeyince panik oluruz, telaşlı oluruz, bir şey mi oldu diye. Elimizi koyduğumuzda sanki hissedip tekme atacak, varlığını bize hissetirecek sanırız.
Ayrıca olan var olmayan var denmişte; iki tarafında birbirini anlaması zor. Yani bir taraf yana yakıla bebek hasreti çekerken, diğer taraf tüm dünyaya ilan etmek ister. Böyle düşünürsek, o zaman yaşadığımız hiç bir duyguyu tam yaşayamayız ki. Ayrıca, hiç bir hamile de kalkıp nispet yapmaz bebek sahibi olamayan birine.
Hamile kalmadık diye hiç hamile görmedik de demedik. Etrafımda hamileliklerini gayet usturuplu yaşayan insanlar da var. Rahatsız olmak ayrı mesele ona denilecek bişey yok. Konu sahibinin bir rahatsızlığı olmadığı için ona göre yorum yaptım.
eskıden hamılelık gızlenen,utanılan bıseymıs..
mısal annem dedeme hıc gorunmemeye calısmıs hamıleyken..
ama artık böyle seyler yok,kocan ve aılesı nostaljik takılıyor herhalde..
Pardon, erkekler bir hamile bayani ne olarak görüyorlar? "Aaah, bu kari seks yapmis hehehehehe". Yani erkekler bu mantiktami?
Eeh, o zaman yarin birgün, bebek ile dolastigindada demezlermi? "Aah, bunlar 1 yil önce kesin seks yapmislardir hehehehe" "yollu bir kadin demek ki hehehe".
Burdaki kadinlar israr ile niye erkeklerin hayvan oldugunu düsünüyorlar? Hiçkimse karpuz kabugundan çikmamistir. Hepimiz bir zaman anne rahimindeydik. Bu nasil bir mantik anlamadim. Adet felan tamamda, ama artik kaçinci yüzyïlda yasiyoruz? Nerden böyle takintili erkekler buluyorsunuz yemin ile hiç anlamis degilim.
Hamile kalmadık diye hiç hamile görmedik de demedik. Etrafımda hamileliklerini gayet usturuplu yaşayan insanlar da var. Rahatsız olmak ayrı mesele ona denilecek bişey yok. Konu sahibinin bir rahatsızlığı olmadığı için ona göre yorum yaptım.
kızlar kv bana bazen öyle bi bakıyor ki "annesi hiç terbiye vermemiş" gibi.
geçen face'te bişey paylaşmış. "şimdiki anneler çocuklarına aşkım diyor. ne kadar yanlış" yorumunu yapmış paylaştığı şeye.
oğlumu severken dediklerime nasıl dikkat ediyim bilmiyorum ki.
insanın oğlu da bence aşkıdır. insan çiçeğe de kediye köpeğe bile aşık oluyor. bu aşk illa karlı cinse olan bişey değil bana göre.
of valla anlamıyorum şu ayıp bu ayıp. kim belirliyor bunları?
Usturuplu hamilelik mi? Zaten konu sahibi de, oturmamdan rahatsız oluyorlar dememiş ama, siz hamilelerin oturmasına laf etmişsiniz. bende sizin o yazdığınıza cevap verdim.Herkes başka başka yaşar bu dönemi, kimi kusmaktan banyodan çıkamaz, kimi hiç kusmaz. Ben hiç kusmadım mesela, hiç midem bulanmadı, hiç bir koku beni rahatsız etmedi. Kimi çok ağır geçirir, kimi seke seke koşar 9 aylık hamileyken. Siz o şekilde oturan kadına sorun bakalım, hamile olmasa da, öyle bacaklarını açarak oturur muymuş? O da istemez ki, hiç bir kadın istemez.
Bir de neden ayıp bu hamilelik , yani neden karnını saklıyor? Mantıklı bir açıklaması varsa kabul ederim. Ama yoksa, kimse burada şu ayıp bu ayıp demesin.
eskiden buyuklerin yaninda cocukta sevilmezmis...ve ayni evin icinde sevilecek olan cocuklari babalar anneler ellerinin tersiyle iterlermis..ne kadar cahillik bilincsizlik. Allah affetsin.
Usturuplu hamilelik mi? Zaten konu sahibi de, oturmamdan rahatsız oluyorlar dememiş ama, siz hamilelerin oturmasına laf etmişsiniz. bende sizin o yazdığınıza cevap verdim.Herkes başka başka yaşar bu dönemi, kimi kusmaktan banyodan çıkamaz, kimi hiç kusmaz. Ben hiç kusmadım mesela, hiç midem bulanmadı, hiç bir koku beni rahatsız etmedi. Kimi çok ağır geçirir, kimi seke seke koşar 9 aylık hamileyken. Siz o şekilde oturan kadına sorun bakalım, hamile olmasa da, öyle bacaklarını açarak oturur muymuş? O da istemez ki, hiç bir kadın istemez.
Bir de neden ayıp bu hamilelik , yani neden karnını saklıyor? Mantıklı bir açıklaması varsa kabul ederim. Ama yoksa, kimse burada şu ayıp bu ayıp demesin.
Bakma sen onlara canim..bazilarimiz gibi yillarca doktor hastane yollarinda curuseler o zaman belki anlarlar hamileligin ne buyuk birsey oldugunu..yok sogudum mogudum hikaye hamilelik ayip degil saglam hastalik derler olmasi gerekenler..ayrica o aldigin kilolar bilmem neler o koca gobek hic bir kadin daha guzel gozukemez benim gozumde Allah her isteyene yasatsin insaAllah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?