• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamile karnıma dokunmam ayıp mı?

cogu kisi karna dokunmak hos goruntu yaratmiyor demis icinizde bebek sahibi olan illa ki vardir.
ben hamileyken elim cogunlukla karnimdaydi cunki cok geriliyordu hele ki yururken alttan tutardim cogu zaman.
karnim o kadar sertlesirdi ki iki adim bi dur seklinde yururdum en son penguen gibi yuruyordum elim karnimda ve. oksayarak bebegi indirmeye calisirdim resmen topacik olurdu icimde kasilirdi.
kahvehanenin onunden gecerken elimi cekerdim ( ayi gibi bakarlardi utanmasalar kac aylik diye soracaklar) sonra alttan destege devam

Tabiki insan içinde elini eşinin karnına götürmekte ayıp.Dikkat cekici ve göze batıcı bir hareket.evde sev arkadasım elalemin yada akrabalarının yanında elini karnına götürüp sevmen türk aile yapısına tarz bi uslup.
henüz ortada cocuk yok siz kendi uzvunuzu gösteriyorsunuz o yuzden dikkat cekiyor.cocuk dışarıda olsa sev hoplat zıplat oksa ama sen karnını gösteriyorsun .bir kadın olarak hoşgörmüyorum.senin hissettiklerini anlıyorum ama dışarıdan görünen bu

Ya kusura bakma, henüz bebek sahibi de olmadım nasıl bir duygudur bilmiyorum ama bana da çok itici geliyor bu durum. Sokakta yürürken bebek sanki kaçacakmış gibi tutmalar, alttan karnını desteklemeler falan hiç hoş bir görüntü oluşturmuyor bence. Bebeğinizi tabi ki sevin, karnınızı okşayın ama bunu dört duvar arasında yapın. Yani dışarda yemekteyken eşinizin elini karnınıza koymanız hoş değil bence de. Bunu ayıp olduğu için falan yazmıyorum, sadece bana itici geliyor. Görmemişin bebesi olmuş diyorum içimden.

Konunuzla ilgisi yok da bide o bacaklarını açıp oturanlar deli ediyor beni. Kuku olduğu gibi meydanda, el karnının üstünde falan. Iyyyy..

Katılıyorum size.Banada öyle itici geliyor.

cogu kisi karna dokunmak hos goruntu yaratmiyor demis icinizde bebek sahibi olan illa ki vardir.
ben hamileyken elim cogunlukla karnimdaydi cunki cok geriliyordu hele ki yururken alttan tutardim cogu zaman.
karnim o kadar sertlesirdi ki iki adim bi dur seklinde yururdum en son penguen gibi yuruyordum elim karnimda ve. oksayarak bebegi indirmeye calisirdim resmen topacik olurdu icimde kasilirdi.
kahvehanenin onunden gecerken elimi cekerdim ( ayi gibi bakarlardi utanmasalar kac aylik diye soracaklar) sonra alttan destege devam

hamilelikten soğudum:27:

açıkçası bana da saçma geliyor al elini karnına koy sev oksa
tabi ki olur bende evde sevmişimdir eşimle dinlemişizdir ama
sokak ortasında karnını gerdire gerdire gezmeyi bende sevmem yemekte büyüklerin yanında da çok garip olmuş eşiniz haklı

bende hamileliğimde hep çalıştım üstelik tesettürlü değilim ama ayağa kalktığımda şal alırdım üstüme
kendimi saklama gereği hissederdim

aile yapısıyla alakalı bir durum şahsen benim ailemde hoş karşılanmaz
eşimin de karşılanmaz

Esinizin ailesi bir garipmis, bunu neden mesele haline getirip sizi uzmusler cozemedim. Sacmalamislar bence, utanacak bir seyiniz yok.

hamilelikten soğudum:27:

ahhh ahhhhh
daha neler neler neler.
zor bir surec mahremiyet hakkin yok kendini sakinamiyorsun stres oluyorsun sana verdikleri cevap O HALDE MESULİYET KABUL ETMİYORUZ.
kalp atislarini duyamadim diye dr alttan muayene teklif etti kabul etmedim 2 dr degistirdim bu alttan muayene olayinda sonra kese ve kalp atisi duyuldu derken dusuk tehlikesi atlattim o catala kuzu kuzu yattim oglum icin gikimi cikaramadim.

Yaparken ayip degilde karnina dokununca mi ayipmis (: tey Allahimmm

Rabbimin en guzel hediyelerinden biri karninda tasidigin…ister oksarsin ister tutarsin…kaldiki karnin sisince istemsiz bir sekilde el karinda oluyor..yurukende arada oluyor cunku karninda kasilmalar oluyor, yorulunca filan bebek icerde sepsert oluyor…ister istemez tutmak gerekebiliyor…

Kimseden utanmam cekinmem bu konuda…kendi elim karnimda olur ama babamin yaninda esimin elini goturmem karnima…

buarada gobegim belli olunca goberigimi gere gere gezicem dedim..ama 7. ayima kadar bile kimse hamile oldugumu anlamadi..cunku hep bol rahat seyler tercih ediyordum..hic oyle dar bodyler filan giymedim..cunku kendimi rahat hissetmedim...

Son düzenleme:
şimdi bunu burada sormanın sana bi yararı yok ki arkadaşım. burada türlü kültürlerde insanlar var. kimi mutassıp yerden kimi daha modern. buradaki insanların sana vereceği cevabın sana faydası ne olacak. sen eşinin hassasiyet gösterdiği şeylere önem vermez bazı şeyleri ısrarla yaparsan sonra ters teptiğinde ya niye böyle oldu der durursun. evlilik biraz da uyumlu olmak değil mi. bence bi sakıncası yok. ama her kültürde hoş karşılanmıyor. nasıl olduğu bilinmiyor mu canım diyenlere katılmıyorum. o zaman her şey her yerde yapılsın. karşılaştırmanız mantıksız. ne alakası var. bulunduğun yere biraz uyum sağla. bizimde büyüklerimiz hoş karşılamaz mesela. ayrıca bi önceki arkadaş güzel özetlemiş. evde arkadaşlar arasında hamilelerin bebeklerini bizde seviyoruz kendileri de. ama bunu daha geniş bir ortamda yapınca kadınlar tuhaf oluyor. her şeyin bi yeri zamanı var. çocuğumu sevemez miyim durumu burada sırıtıyor. hele iki de bir yapıyosan. vel hasıl bu çok ufak tefek bişey. bu kadar küçük şeyleri sorun etmeye hatta laf etmeye bile değmez. hayırlı doğumlar.

İyi de hanimlar kadinlar keyiflerinden mi hamileyken bacaklari ayirip oturuyor, alttan destekliyor? Annem kucuge hamileyken bebek 4,250 kiloydu. Annemde eliyle desteklerdi hep sanki dusecek tutmasam oyle hissediyorum derdi. Kadin koltuga zor oturuyodu.

Görüntü açısından ben de yorum yaptım, bebek sahibi değilim ama inanın bu dediklerinizi yaşamadan anlayabiliyorum :) Yani hamile bir kadın karnına dokunduğunda işte biz yaptık demek istemiyor bunun farkındayım :) Seviyor, koruyor kolluyor, merak ediyor, heyecanlanıyor. Hepsini anlıyorum ama sadece görüntü olarak komik oluyor bence :49: ben o açıdan yorum yaptım az önce, yoksa ayıp bulanlardan değilim :1:

ahhh ahhhhh
daha neler neler neler.
zor bir surec mahremiyet hakkin yok kendini sakinamiyorsun stres oluyorsun sana verdikleri cevap O HALDE MESULİYET KABUL ETMİYORUZ.
kalp atislarini duyamadim diye dr alttan muayene teklif etti kabul etmedim 2 dr degistirdim bu alttan muayene olayinda sonra kese ve kalp atisi duyuldu derken dusuk tehlikesi atlattim o catala kuzu kuzu yattim oglum icin gikimi cikaramadim.

Ben zaten hamileliğinin son aylarında oturur gibi uyuyan komşumuzu ve kocaman karnını görünce soğumuştum şimdi daha fena oldum:10:

Eskiler bir arkadaşın da dediği gibi çocuklarını bile büyüklerin yanında sevmezlermiş. Gebeliklerde bol kıyafetler hem rahatlık hem de fazla belli olmaması açısından bol seçilirmiş. Şimdilerde daracık gebe kıyafetleri giyiliyor. Göbekler insanların gözlerine sokuluyor. Olanı var olmayanı var o işin bir boyutu. Bir de mahremiyet olayı var. Elbette bebeğin nasıl yapıldığını herkes biliyor ama evin dışında bir ortamda sürekli göbeği okşamak pek de hoş bir görüntü oluşturmuyor. Bizler bayan olarak bu durumu çok doğal ve duygusal bir görüntü olarak algılayabiliriz. Ancak erkeklerin gözüyle bakıldığında genel olarak öyle olmadığı bir gerçek. Nitekim sizin de eşiniz bunun hoş olmadığını söylemiş. Eşinizle aranızın açılmaması adına ortama uygun hareket etmeniz en doğrusu gibi görünüyor. Allah kolay bir doğum, hayırlı ve sağlıklı bir evlat nasip etsin..:)

Pardon, erkekler bir hamile bayani ne olarak görüyorlar? "Aaah, bu kari seks yapmis hehehehehe". Yani erkekler bu mantiktami?
Eeh, o zaman yarin birgün, bebek ile dolastigindada demezlermi? "Aah, bunlar 1 yil önce kesin seks yapmislardir hehehehe" "yollu bir kadin demek ki hehehe".

Burdaki kadinlar israr ile niye erkeklerin hayvan oldugunu düsünüyorlar? Hiçkimse karpuz kabugundan çikmamistir. Hepimiz bir zaman anne rahimindeydik. Bu nasil bir mantik anlamadim. Adet felan tamamda, ama artik kaçinci yüzyïlda yasiyoruz? Nerden böyle takintili erkekler buluyorsunuz yemin ile hiç anlamis degilim.

Son düzenleme:
ahhh ahhhhh
daha neler neler neler.

bende bunu anlamiyorum..nicin bu inat?? Yani doktor erkek veya kadin farketmez..tabiiki ilk tercihim benimde bayan ama olmayincada erkek oluyor bazen..tedaviyle hamile kalsaniz 2-3 gunde bir doktor bakiyor..ve bazen farkli farkli doktorlar oluyor..kisaca oranizi buranizi gormeyen kalmiyor…tabiiki onceleri utaniyorsun filan ama Rabbim kolayligini veriyor…sonucta adi uzerinde tedavi…yani keyfi degil dimi?? Agdaciya gitmiyoruz ya keyfi olarak…doktora gidiyoruz …

Ya kusura bakma, henüz bebek sahibi de olmadım nasıl bir duygudur bilmiyorum ama bana da çok itici geliyor bu durum. Sokakta yürürken bebek sanki kaçacakmış gibi tutmalar, alttan karnını desteklemeler falan hiç hoş bir görüntü oluşturmuyor bence. Bebeğinizi tabi ki sevin, karnınızı okşayın ama bunu dört duvar arasında yapın. Yani dışarda yemekteyken eşinizin elini karnınıza koymanız hoş değil bence de. Bunu ayıp olduğu için falan yazmıyorum, sadece bana itici geliyor. Görmemişin bebesi olmuş diyorum içimden.

Konunuzla ilgisi yok da bide o bacaklarını açıp oturanlar deli ediyor beni. Kuku olduğu gibi meydanda, el karnının üstünde falan. Iyyyy..

Hamilelik yaşamadığınızı söylemenize gerek yok, zaten sözlerinizden anlaşılıyor. Hele bir yaşayın bu güzelliği, o zaman anlarsınız neden bacakların açık oturulduğunu. O gerilmeler, o kaskatı mide karın, eskisi gibi bacaklarınız kapalı normal şekilde oturmak kalkmak istediğinizde hissettiğiniz ağrı, belinizde ki kasılmalar. Emin olun kimse özellikle sırf bacaklarımı açayım diye öyle oturmuyor. Ben kendi adıma çok ama çok rahat bir hamilelik geçiriyor olmama rağmen, son 1 haftadır bacaklarımı açıp, ellerimi dizlerime koyarak güç almadan koltuktan kalkamaz oldum.İnanılmaz bir kasılma, belimde, kasıklarımda.

Konu sahibine gelince, yemekte herkesin içinde eşinizin elini alıp karnınıza götürmeniz hoş bir görüntü olmamış gibi. Onun dışında bence ayıp olan bir şey yok, dünyanın en güzel en muhteşem şeyini yaşıyorsunuz. Allah böyle birşeyi size kısmet etmiş.

Bende eskiden hamile bayanların ellerini neden karınlarına götürdüklerini merak ederdim. Mesela ben elimi karnıma götürdüğüm de, sanki bebeğime hiç birşey zarar vermeyecekmiş gibi geliyor. Onu sanki ellerimle koruyor gibi. Bir de hamileler için en önemli şey bebeğin hareketlerini hissetmektir. Hissedemeyince panik oluruz, telaşlı oluruz, bir şey mi oldu diye. Elimizi koyduğumuzda sanki hissedip tekme atacak, varlığını bize hissetirecek sanırız.

Ayrıca olan var olmayan var denmişte; iki tarafında birbirini anlaması zor. Yani bir taraf yana yakıla bebek hasreti çekerken, diğer taraf tüm dünyaya ilan etmek ister. Böyle düşünürsek, o zaman yaşadığımız hiç bir duyguyu tam yaşayamayız ki. Ayrıca, hiç bir hamile de kalkıp nispet yapmaz bebek sahibi olamayan birine.

8 aylık kocaman karnın olunca ister istemez elinle dokunursun karnın gerilir bebek tekmeler otururken kalkarken dokunursun, elinle destekleme ihtiyacı hissedersin, ama eli sürekli belinde ya da karnında gezmek bana da itici geliyor...

Herkesin içinde hele ki k.pederimin babamın yanında eşimin elini bak tekmeliyor diye karnıma koymadım, bence de ayıp.

bence hiç ayıp değil ama bundan 3 ay önce kayınvalidemlere gittik alt katta ki komşusu hamile idi 2. çocuğuna kayın validemin üstünde ki kadınında çocuğu olmuyor.
hamile olan karnını tutmuş kapıda ay karnım ağrıyo felan demiş çocuğu olmayanda eve çıkıp saatlerce ağlamış neden gözümün içine sokuyo felan diye kaynamda ayıp etti felan dedi..
bende kötü niyetle yaptığını düşünmüyorum hamile olanların eli direk karnına gidiyor zaten bunda ne var ki demiştim..

tebrik ederim canım şimdi gördüm hamile olduğunu...:16:

eskıden hamılelık gızlenen,utanılan bıseymıs..

mısal annem dedeme hıc gorunmemeye calısmıs hamıleyken..

ama artık böyle seyler yok,kocan ve aılesı nostaljik takılıyor herhalde..

Back
X