Hamilelik yaşamadığınızı söylemenize gerek yok, zaten sözlerinizden anlaşılıyor. Hele bir yaşayın bu güzelliği, o zaman anlarsınız neden bacakların açık oturulduğunu. O gerilmeler, o kaskatı mide karın, eskisi gibi bacaklarınız kapalı normal şekilde oturmak kalkmak istediğinizde hissettiğiniz ağrı, belinizde ki kasılmalar. Emin olun kimse özellikle sırf bacaklarımı açayım diye öyle oturmuyor. Ben kendi adıma çok ama çok rahat bir hamilelik geçiriyor olmama rağmen, son 1 haftadır bacaklarımı açıp, ellerimi dizlerime koyarak güç almadan koltuktan kalkamaz oldum.İnanılmaz bir kasılma, belimde, kasıklarımda.
Konu sahibine gelince, yemekte herkesin içinde eşinizin elini alıp karnınıza götürmeniz hoş bir görüntü olmamış gibi. Onun dışında bence ayıp olan bir şey yok, dünyanın en güzel en muhteşem şeyini yaşıyorsunuz. Allah böyle birşeyi size kısmet etmiş.
Bende eskiden hamile bayanların ellerini neden karınlarına götürdüklerini merak ederdim. Mesela ben elimi karnıma götürdüğüm de, sanki bebeğime hiç birşey zarar vermeyecekmiş gibi geliyor. Onu sanki ellerimle koruyor gibi. Bir de hamileler için en önemli şey bebeğin hareketlerini hissetmektir. Hissedemeyince panik oluruz, telaşlı oluruz, bir şey mi oldu diye. Elimizi koyduğumuzda sanki hissedip tekme atacak, varlığını bize hissetirecek sanırız.
Ayrıca olan var olmayan var denmişte; iki tarafında birbirini anlaması zor. Yani bir taraf yana yakıla bebek hasreti çekerken, diğer taraf tüm dünyaya ilan etmek ister. Böyle düşünürsek, o zaman yaşadığımız hiç bir duyguyu tam yaşayamayız ki. Ayrıca, hiç bir hamile de kalkıp nispet yapmaz bebek sahibi olamayan birine.