Ama siz neredeyse, karın ve bebek seven vicdansızdıra getirmişsiniz konuyu. Bebeğini, karnını dışarıda sevenler düşüncesizdir, vicdansızdır demekten farksız bu. Hatta bir çok kişi bunu kastetmiş. Konuda bu durumu ele almayan yok neredeyse.
Bebek bu, insanın yavrusu 4 duvar arasında başkalarından gizli sevilmesi gereken bir şey değil, cinsel hayattan bahsetmiyoruz sonuçta. Tabi ki seveceğiz, öpeceğiz. Bunun yeri zamanı olmaz. Toplu taşıma aracında bebeğim ağlıyorsa ben onu sarılmadan, sevmeden nasıl avutacağım?
Bu durumda o zaman hamileli bebekli reklamlar da yasaklansın madem bu ayıp ve vicdansızca, dizilerde filmlerde hamile, bebekli kadınlar oynamasın. Bütün hamileler saklansın, o dönemi evinde geçirsin hamile olamayanlar var sonuçta.
Ben açıkçası hamile kalamayan insanların bu kadar çocukça bir düşünce içerisinde olduğunu düşünmüyorum. Koskoca olgun kadınlardan bahsediyoruz, kalkıp da onda var bende niye yok tribine girmez. Bu durumu kabullenmiştir zaten.
Tabi ki de dileğim isteyenin bir an önce bu mucizeye kavuşması. Eminim dünyanın en iyi anneleri olacaklardır. Ama bazı durumlarda gerçekten çok üzülerek söylüyorum ki insanın hayali gerçekleşmiyor. Bu benim için de geçerli.
Asıl konu bu zaten. Şurada toplasak insanların yüzde 70-80i ''ayıp, olan var olmayan var, eskiden hoş karşılanmazdı'' gibi cümleler kurmuşlar. Ataerkil zihniyet kadın dövüyor, öldürüyor, aldatıyor, kadını her konuda engelliyor, yasaklar koyuyor. Konuşma, gülme, hamile kal ama belli etme, büyüklerin yanında bebek sevme, bebeği kucağa alıştırma ağlat uyusun(bu zihniyet de eskilerden kalmadır) kimse sesini çıkarmıyor.
Kadın karnını seviyor, bebesini seviyor olay oluyor kadınlar arasında. Biz ne zaman bu kadar sevgisiz bir toplum olduk ya? Eskiler bu kadar gaddar mıymış gerçekten bu konularda? Dedeler babalar farkında değil mi bu bebeklerin nasıl olduğununda ayıp oluyor onların yanında karın sevmek. Ne baskıcı ne tuhaf bi toplumuz dünyanın en doğal şeyini bile bu kadar saklanılacak bir şey haline getiriyoruz. Aklıma şu geri kafalı, çocuğunu şımartmamak için sevmeyen, geleneksel tipler geldi benim. Onlar bitti artık. Anneler çocuklarını doyasıya özgürce seviyorlar, şımartmanın sevgiyle bir bağlantısı olmadığını biliyorlar. Psikologlar basbas bağırıyorlar, bebeklerinizi sevin ağlatmayın ki özgüveni yitik bireyler yetişmesin diye.
Bu son yazdığım paragrafı üzerinize alınmayın, genele yazdım. İsterseniz tabi ikili tartışmayı kesebiliriz, sitede yasak zaten. İyi forumlar...