Hamile miyim..

Gocmenkizi7763

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2019
17
26
3
33
6 aylık evliyim. Yasmin doğum kontrol hapı kullanıyorum ancak sorumsuzluğum yüzünden her gün aynı saatte almıyorum. Mesela bi gün akşam 9 da içmişsem diğer gün gece 1 de içiyorum. Arada içmeyi unuttuğum günler de oluyor. Düzensiz bi korunma yani. Sorumsuzluğum yüzünden ilaca güvenmediğimden eşimle geri çekilme yöntemi de kullanıyorduk. Malesef dün eşim geri çekilmedi ve olanlar oldu. Üstelik yumurtlama günümdü. Bugün ella isimli ertesi gün hapını kullandım. Sizce hamile kalma ihtimalim var mıdır? İlişkinin bir önceki akşamı doğum kontrol hapımı içmiştim. Fikirlerinizi söylerseniz çok sevinirim Teşekkürler.

Bence sorunun cevabını siz de biliyorsunuz.

Üstüne basa basa söylüyorlar her gün aynı saatte diye.

Ertesi günü hapı aldıysanız hamile değilsinizdir. Ama keşke doğru düzgün kullansaydınız doğum kontrol hapını.Ertesi gün hapı bir korunma yöntemi değildir. Lütfen dikkat edin.

Ben zaten sorumsuzca davrandığımı ve hatalı olduğumu yazımda belirtmişim size. Ben kendimi yargılamışım zaten. Tekrar sizin yargılamanıza gerek yok. Sadece hamile kalmış mıyımdır diye fikrinizi öğrenmek istedim.

ertesi gün hapı gebeliği engelliyor.. hamile olmamanız %90 fakat çok kullanmayın hatta mümkünse kullanmayın yumurtalıklara da ciddi zarar veriyor
hapınıza gereken özeni gösterin bu kadar endişeliniyorsanız.

Ertesi gün hapı içtiğine göre hamile değilsin, yalnız onuda çok sık içemezsin biliyorsun dimi dikkat et, birde ben yasmini iki gün içmediğimde hamile kaldım doğal olarak, bebek istemiyorsun belliki o yüzden dikkatli ol derim

Doğum kontrol hapı çok rahat bir şey aslında yan etki gormediyseniz. Telefona alarm kurup ona göre alırsanız rahat edersiniz. Büyük ihtimal hamile değilsinizdir.

Hamile kaldınız mı Allahtan başka bilen olabilir mi? Yani konunuza evet hayır gibi bi cevap gelemez. Daha 1 gün geçmiş ilişki üzerinden ve hiçbir korunma yöntemi %100 garanti vermiyor.

Gelecek cevaplar; düzenli kullanırsan işe yarar. Geri çekilme bi yöntem değildir. Sorumsuzca davranmışsınız, sonrada çocuk olunca aldıracağım dersiniz. Daha dikkatli olun artık.

Emzirenler için POP hapları var
Östrojen içermeyen
Mesele Cerazette gibi
Doktordan öyle isteyebilirsiniz

Valla burda prezervatifle hamile kalanlari okudukca korkar oldum. Ayni zamanda hap da mi kullansam diye dusunuyorum artik. Bi de hemen de reglim duzene girdi benim 2.ayda korkuyorum. Saglik ocagina falan bir danisayim

Valla burda prezervatifle hamile kalanlari okudukca korkar oldum. Ayni zamanda hap da mi kullansam diye dusunuyorum artik. Bi de hemen de reglim duzene girdi benim 2.ayda korkuyorum. Saglik ocagina falan bir danisayim

Bana kalırsa prezervatif tek başına daha riskli.
Patlama, çıkma vb ihtimalleri var.
Ben implant da tavsiye ederim.
Deri altına takılıyor, hap gibi her gün içmenize gerek yok.
Bir kere takıldı mı 3 yıl koruyor.
Ben 7 martta taktıracağım.
İsterseniz çıkarttırabiliyorsunuz da.

Hangisi daha etkiliyse artik. Onu da bir arastirayim. Bebekten firsat bulup konusamiyorum doktorumuzla. En iyisi onden arastirip bilip gideyim bir de ondan dinleyim :) cok tesekkur ederim. Kesinlikle prezervatife guvenmiyorum. Ama onu taktirsam da ben yine prezervatif kullanirim galiba :) Zira bir cocuk daha dusunmuyorum uzuuuun seneler

Implant, kesinlikle
Çünkü doğum kontrol hapında saati şaşar veya sindirim sistemiyle ilgili sıkıntı çıkarsa yani kana karışmazsa sıkıntı
Ama implant direkt deri altına takıldığı için kana salgılıyor, öyle bir sıkıntısı yok
Ama Türkiyede pahalı sanırım, sorarsınız :)

Slm kizlar.Ben de pko hastasi oldugumdan ve tabiki korunmak amacli yasmin kullaniyorum uzun zamandir.Daha önce hapi biraktigim ay hamile kaldigim icin simdi de süpheleniyorum.Ocak ayi kayinpederim vefat ettigi icin hapi almayi birkac gün unuttum.Ictigim zaman saat farketmedim.Ve o ay ve subat ayi basi bir kere beraberligimiz oldu.Ilac bittiginde 2-3 güne adet oluyordum.Bu ay sadece 1 gün geldi ve kahverengi akintiyla geldi.Kokuya karsi hassasiyet olustu ve ara ara kasiklarima kramp giriyor.Ben yumurtanin gec döllendigini düsünüyorum ve adetim ondan kesildi diye düsünüyorum.Sizce olasilik cok mu düsüktür? Bu ay ki adeti bekleyecegim ama.Eger yoksa korunmaya devam.En zoru da kesin birsey bilmemek.Insan ona göre dikkat etmek istiyor.Sonucta ufacik bir can.Sizin fikirlerinizi de bekliyorum.Kusura bakmayin uzun oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…