Hamile olduğumu öğrenen bazı arkadaşlarım benden uzaklaştı.

Olmaz boşuna ümitleniyor diye aralarında konuşmuşlardır belki de. Olunca da şaşkınlık oluşmuştur. Olsun siz takmayın kafanıza, olmuş ya sonuçta, bunları düşünüp de üzmeyin kendinizi

Benimde 2 yıl çocuğum olmadı en son gebe kaldım ama malesef düşükle sonuçlandı bende gebe olan arkadaşımla görüşmüyorum. Hatta bebeği oldu sadece mesaj attım ve tebrik ettim . Kıskandığım için değil tamamen yaşadığım zorluklar aklıma geliyor ve inanılmaz üzülüyorum. Rabbim çocuklarınıza uzun ömürler versin. Ama ilginç diye nitelendirmeniz çok yanlış insanların neler yaşadığını bilemezsiniz. Özellikle etraftakilerin ne kadar acımasız olduğunu.

Bence hiç normal değil. Sevincine ortak olup sürecini takip etseler kendileri de ilerde hamile kaldığında ne yaşayacaklarına dair fikir sahibi olurlar. Üstelik sen tedavi görmüşsün onlar da çok istiyorsa tedavi görsün. Ayrıca olmuyorsa da olmuyordur çekememezlik yapılacak bir konu değil bence. Ama insan psikolojisi tuhaf. Gerçek arkadaşlık bu olmamalı.

Su donemde uzak dursunlsr bosverin

Ortak dert için konusuyorlardı demek...Yani sizde de olmayınca karsılıklı olmuyor rahatlatıodu belki de bak sadece ben değilim...ama olunca dertleşecek bişi kalmadı sizle ...olay bu

çok doğru.Aynı durumu görümcemde yaşadım.Ayrı şehirlerde olduğmz için aramz iyiydi haftada 2-3 arar konuşrdk.Çocuğu olmuyor ve tedavide olmayı düşünmedi 4-5 yıldr.Ben hamile kaldktn snra asla aramaz oldu.Bebek nasıl sağlık sıhhat bile sormaz oldu.Geçenlerde mesaj atmş ne yapiyosnz diye hastahanedeydm.Hastahanedeym abla bebek içn dedim mesajı görüldü bırakmış.Zoruma gitti insan sorar yalandanda olsa bişey varmı hayırdr diye.

Bak ben demezdim bunu mesela. Görümcemin 4-5 yıldır çocuğu olmasa napıyosunuz dese hastanedeyim bebek için demezdim. İyiyiz abla çok şükür sizler nasılsınız derdim. Hoş zaten o napıyosunuz nasılsınız manasında klasikleşmiş bişey o an o dk naptığınızı sorduğunu sanmıyorum. Belki biraz hassas olmak gerekebilir.

inan bu 3 ay içerisinde sadece 1 kere mesaj attı ondada hastahaneye denk geldi.Ne biliyim bende biraz zor zamanlardn geçtm ilk 2 ay ..hem hamilelik hem sıkıntı derken insan biraz daha duygusallaşıuor zatn.Bekledim ki görüşmek istemediğini bu denli hissettirmeseydi.Karşımızdakilerinde duyguları var.Bide biz görümce gelin değil biraz daha arkadaş gibi olduğmz içn insan üzülüyor.Sonra boşverdm ztn bnde arayıp sormuyorum inan bakalım nereye kadr sürecek

Bıçak gibi kesmek de doğru değil. Ben birkaç sayfa evvelde de yazdım. Benimde görüşmeyi kestiğim sadece bir kişi oldu hamilelikten sonra. Ama bu onun tavırlarıyla alakalıydı. Hamile kalır kalmaz değil belki 5 ay sonraydı. O da kimbilir ne düşünmüştür ulan aylardır mesajlaşmıyoruz ilk yazdığımda direk hamileliğini soktu gözüme diye. İnanın iki tarafın da haklı olduğu yerler var sanırım. Ben bir gruba yüklenemiyorum bu konuda.

Çok değişik bakış acınız var. Bisey başarmadınız. Nasipmiş olmuş.

Merhaba.
Seni anlıyorum ama bir şey söyliyim mi? Böyle bi durumda insan istemedende olsa nazar değdirir. Bence şuanda üzerine gelecek bi negatif nazar enerjisne ihtiyacın yoktur sanırım.
Benim bile öyle oldu yani en yakın en eski arkadaşım üstelik 1 çocuğu var zaten. Ama ikinciyi istiyor daha kocası istemediği için biraz daha bekliyorlar. Hamile kalana kadar her ay aradı sordu varmı yokmu diye. Artık 7. Aydaydık ben o sormadan kendim attım testimi‘ teyzesiii merhaba’ yazdım. Yani sevinmedi bile. Nası kaldın ya aaa falan dedi. Ben öyle doğal yolla kaldım yazdım cevap bile yazmamıştı. Sonra benim dış gebelik çıkınca ameliyat olmak zorunda kalınca haberi olmuş aradı. Yani bu normal bişey bende ilk gebeliğimi öğrendiğimde 8 hafta kimseye haber bile vermemiştim belki dış gebelik olabilir diye dedi bana.
İnanabiliyo musun? Hani ben suçlu oldum bide üstüne haber verdiğim için. Bende sanıyodumki arayıp soruyor merak ediyor benimle sevinç paylaşacak. Ameliyatın üstünden 20 gün geçti bir daha aramadı bile nasıl oldun diye..
Yani malesef böyle..

Çok değişik bakış acınız var. Bisey başarmadınız. Nasipmiş olmuş.
asıl uzun zamandır hamile kalmaya çalışan bir kadına bunu söyleyen sizin çok değişik bir bakış açısı var.Ne demek bişey başarmadınız ?! oldu o zmAn bnm çocugm olmuyor hiç uğraşmiyim sıkıntı çekmiyim.Nasıl bi düşünce tarzınız var sizin?! Allah diyor ki bana dua edin benden isteyin.Sen aç avcunu Allahım bereket ver de sonra zengin ol hiç uğraşmadan hiç sıkıntı çekmeden öylemi ? bunu söylüyor bunu savunuyorsunuz resmen ! Düşüncenizde cümlelerinizde çok saçma !

Bazi hamileler de surekli hamilelikten bebek alisverisinden bahsediyor. Sizin sevinciniz onlarin üzüntüsünü unutmaniza sebep olmus olabilir. Bence normal seyler bunlar.
Ha cocuk icin bu kadar hirs yapmaya gerek var mi? Yok. Hepinizin cocugu olunca anlayacaksiniz

Kız kardeşim bu süreci 6. Kez yaşıyor ve su ana kadar hep olumsuz. Tabi ki deneyecek insan uğraşacak ama görüşmek istemeyen inşana da anlayış gösterecek. Çünkü evladın da kendisine emanet olduğunu bilincinde olacak. Allah sana emanet etmek istemiş sana nasip etmiş. Almak isterse de alir. Benim bakış bu.
Saçma kelimesini kullanmanızı seviyenize bağlıyorum.

çok yakın bir arkadaşim var kendisi nikah şahidim ayni zamanda da sadıcım dı. o kadar çok seviyorum ki onu.
şuan görüşmüyoruz geldiginde çocuk aglasa kendinden bilirdi nazar ettim göz ettim vs. zamanla ben aradigimda kabul etmedi cocuga bakacak kimse yok diye bahane ettim goturdum biraktim nazar ettigini dusundugumu sanmasin diye ama ne yapsam olmadi kurtaramadim arkadaşligi maalesef.

Innsanlar gerçekten çok hassas olabiliyorlar böyle konularda. Çünkü toplumun şiddetli bir baskısı var

Zorla sahip olduğunuz evladınıza odaklanıp mutlu olmak yerine arkadaşlarınızın tepkisine neden takıldınız? Böyle şeyler oluyor. İnfertilite psikolojisi kötü. Anlamak lazım. Herkesin tepkisi farklı olmakla birlikte genellikle infertil insanlar gebe ve çocuk haberi almak istemiyorlar. Uzaklaşmayı tercih ediyorlar. Siz de bu yollardan geçtiğiniz için anlayabilmeniz lazım.

zaten hamile kadına bişey başarmadınız diyen biriyle aynı alt seviye olmak istemezdim seviyeme bağlamana sevindim inşAllah kalbinde insanlığa bağlanır.Zira bu zorlu süreci kız kardeşinde yaşamasına rağmen bu süreci bilmene rağmen hemcinsimize kötü söz söyleyen biri olarak ne insanlıkdan ne vijdanından nasibini almışsn demektr.Bende zorlu süreçden geçtm bu yuzden bu yorumlarını bu kadar benimsedim kusura bakma ama senin kimsenin çocuğunu hafife alma gibi bi lüksün yok.Elbetteki nasip işi ama ben ne kadr istediğimi uğraştığımı dert sıkıntı çektiğimi ben biliyorum sen değil.Ve ister inan ister inanma biz çabalayıpda hamile kalan kadınlar olarak ÇOK ŞEY BAŞARDIK .Bu konuda daha fazla kargaşaya girmek istemiyorum seninle cevap verme lütfen.

Ben nasip olduğuna inanıyorum siz başarı. (Çünkü başarı başarısızlık olsa neden çok uğraşan herkesin ki olmuyor? )
Allah sağlıkla kucağına almanızı nasip etsin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…