Ben böyle olacağını hiç düşünmemiştim. O kadar üzüldüm ki. O arkadaşlarıma Rabbim tez vakitte hayırlı evlat versin.İnsanlar ve özellikle söz konusu doğurganlık olunca kadınlar kıskançlık duygusuna engel olamıyorlar..
Onlar için de üzücü, sizin için de..
Saçma ki ne saçma ben de bunu sizin niyetinize bağlıyorum. Hamile kalınca insan yalnız mı kalmalı bunu mu diyorsunuz?Kız kardeşim bu süreci 6. Kez yaşıyor ve su ana kadar hep olumsuz. Tabi ki deneyecek insan uğraşacak ama görüşmek istemeyen inşana da anlayış gösterecek. Çünkü evladın da kendisine emanet olduğunu bilincinde olacak. Allah sana emanet etmek istemiş sana nasip etmiş. Almak isterse de alir. Benim bakış bu.
Saçma kelimesini kullanmanızı seviyenize bağlıyorum.
Insallah hayırlı şekilde kucağınıza alırsınız.Ben böyle olacağını hiç düşünmemiştim. O kadar üzüldüm ki. O arkadaşlarıma Rabbim tez vakitte hayırlı evlat versin.
Saçma ki ne saçma ben de bunu sizin niyetinize bağlıyorum. Hamile kalınca insan yalnız mı kalmalı bunu mu diyorsunuz?
Ben başardım mı dedim. Onlar tedavi görmüyorlar. Daha bir seneyi bile aşmadı isteme süreçleri. Ben bi sürü yoldan geçtim. Beni kıskanmaları için hiç bir sebep yok diyorum. Hayır aynı yoldan geçeriz olmaz anlarım diyorum. Tabi ki daha kesin bile değil. Rabbim büyük temennimiz hayırlı şekilde kucağımıza almak.
zaten hamile kadına bişey başarmadınız diyen biriyle aynı alt seviye olmak istemezdim seviyeme bağlamana sevindim inşAllah kalbinde insanlığa bağlanır.Zira bu zorlu süreci kız kardeşinde yaşamasına rağmen bu süreci bilmene rağmen hemcinsimize kötü söz söyleyen biri olarak ne insanlıkdan ne vijdanından nasibini almışsn demektr.Bende zorlu süreçden geçtm bu yuzden bu yorumlarını bu kadar benimsedim kusura bakma ama senin kimsenin çocuğunu hafife alma gibi bi lüksün yok.Elbetteki nasip işi ama ben ne kadr istediğimi uğraştığımı dert sıkıntı çektiğimi ben biliyorum sen değil.Ve ister inan ister inanma biz çabalayıpda hamile kalan kadınlar olarak ÇOK ŞEY BAŞARDIK .Bu konuda daha fazla kargaşaya girmek istemiyorum seninle cevap verme lütfen.
O zaman ben daha başaralı bir kad8n miyim? Doğal yoldan hemde muhtemeken tek seferde çocuk YAPTIM BEN YAPTIM BAŞARDIM TEDAVI BILE GORMEDIM BEN YAPTIM BEEEN. Bakin me kadar çirkin değil mi yazması bile. Belki bunun bir başarı olduğunu düşünüp tebrik beklediğiniz için görümdeniz de sizden uzaklaşmıştır. Ki çocuk yapmanın başarı olmadığını, nasip işi oldugu dusunen ben bile bu tarz düşünce karşısında kesinlikle soğurdum. Benim en büyük yaram çocuk olacak, attigim ilk mesajda bana bebek diyecek. Herhalde bende hassas olsam üzülürdüm.zaten hamile kadına bişey başarmadınız diyen biriyle aynı alt seviye olmak istemezdim seviyeme bağlamana sevindim inşAllah kalbinde insanlığa bağlanır.Zira bu zorlu süreci kız kardeşinde yaşamasına rağmen bu süreci bilmene rağmen hemcinsimize kötü söz söyleyen biri olarak ne insanlıkdan ne vijdanından nasibini almışsn demektr.Bende zorlu süreçden geçtm bu yuzden bu yorumlarını bu kadar benimsedim kusura bakma ama senin kimsenin çocuğunu hafife alma gibi bi lüksün yok.Elbetteki nasip işi ama ben ne kadr istediğimi uğraştığımı dert sıkıntı çektiğimi ben biliyorum sen değil.Ve ister inan ister inanma biz çabalayıpda hamile kalan kadınlar olarak ÇOK ŞEY BAŞARDIK .Bu konuda daha fazla kargaşaya girmek istemiyorum seninle cevap verme lütfen.
Aynı anlamı çıkarmışız konudanYapma arkadaşım. Bu bir başarı değil.
Haliyle hamile kalamamak da başarısızlık değil..
Aynı anlamı çıkarmışız konudan
Burada bazı hanimlar bebek haberi aldıklarında çok üzüldüklerini elinde olmadan uzak durduklarını paylaşıyor. Sizde aynı süreci yaşamışsınız. Çok normal değil mi sizce?
Canım kendinizi çok bilgili sanıyorsunuz. İki kişi olunca bi kabardınız ama insanların niyeti neyse onu anlar. Nasıl anladınız bunu gerçekten merak ediyorum ama. Hangi cümlemle anladınız. Bu nasıl başarı ve beceri? Oturup sizinle uğraşmayacağım.Evet, keşke biz yanılsaydık ama öyle anlaşılıyor mesajdan.
Allah gönlünüze göre versin inşallah. Bazı olaylar bazı insanlar için çok üzücü olabiliyor burada yazmaya çalışıyorum sayfalardır ama özellikle buna zorlu yollardan geçmiş hanımefendiler hayır kıskanıyorlar diyince ben bile alınıyorum.Size katılıyorum..
Bende 2 tüp bebek denedim.. 2. sinde dış gebelik oldu..
Kuzenlerim, arkadaşlarım hepsi evlat sahibi oldular..
O psikolojiyle hiç birinin bebeğine görmeye gidemedim..
Hamile haberi geldiğinde bile kalben sevinemiyordum..
Ama aştım çok şükür.. Vardır Rabbimin bir bildiği dedim..
ne demek istediğimi anlamamışsın.Arkadaşımız diyorki ben uzun zamn sıkntı çektm tedavi oldm öyle cock sahibş oldm.Diğer arkadaşımızda şunu söylüyor bişey başarmadın nasipdi oldu.Ve bana gelirsekde ,ben şunu savunuyorum.. elbetteki nasip işi ama sen olacağı varsa olur ztn diyip kenara çekilerek mi daha çabuk çocuk sahibi olursn yoksa doktora gidp en azndn sorunu çözüp çözdktn snra hamile kalarak mı .? Bende tedavi görmeden hamile kaldm fakat hamilelik sürexim çok riskliydi.Mevzu tadevisiz hamile kalmak değil arkadaşlar ,mevzu uğraşılan çabalarıyla hamile kalınan kadının duygularının hiçe sayılması.Siz bilmiyorsnz ki. derdi sıkıntıyı çekmediğiniz cümlelerinizden belli bari çekenleri hafife almayın.Sen bişey yapmadın başarmadın demeyin.evet ben doğal yolla hamile kaldm riskli bi hamileliğm vardı ve o riski çabalayarak yok ettim ve bununla gurur duyuyorum.Kimseden sen harikasın lafını beklemedim beklemeyecemde ama böyle insanların hakkı yendikçe ben kendimede sözlerimede hakim olamıyorum.!O zaman ben daha başaralı bir kad8n miyim? Doğal yoldan hemde muhtemeken tek seferde çocuk YAPTIM BEN YAPTIM BAŞARDIM TEDAVI BILE GORMEDIM BEN YAPTIM BEEEN. Bakin me kadar çirkin değil mi yazması bile. Belki bunun bir başarı olduğunu düşünüp tebrik beklediğiniz için görümdeniz de sizden uzaklaşmıştır. Ki çocuk yapmanın başarı olmadığını, nasip işi oldugu dusunen ben bile bu tarz düşünce karşısında kesinlikle soğurdum. Benim en büyük yaram çocuk olacak, attigim ilk mesajda bana bebek diyecek. Herhalde bende hassas olsam üzülürdüm.
Bence sizin için demediler, bir hanımefendi yukarıda yazmış ya evet başarı tabi diye.Canım kendinizi çok bilgili sanıyorsunuz. İki kişi olunca bi kabardınız ama insanların niyeti neyse onu anlar. Nasıl anladınız bunu gerçekten merak ediyorum ama. Hangi cümlemle anladınız. Bu nasıl başarı ve beceri? Oturup sizinle uğraşmayacağım.
Canım kendinizi çok bilgili sanıyorsunuz. İki kişi olunca bi kabardınız ama insanların niyeti neyse onu anlar. Nasıl anladınız bunu gerçekten merak ediyorum ama. Hangi cümlemle anladınız. Bu nasıl başarı ve beceri? Oturup sizinle uğraşmayacağım.
İlk önce bana yazdınız. Oturup geçmişi mi dökeyim. Benim mesajım alıntılanarak kuruldu o cümle.Sana yazmadık ki ? Niye zıplıyorsun?
Bu kafayla daha çok tek kalırsın sen.
Bu riski sen başararak yok etmedin sanirim inancı olan bir insansın. Allahın nasip etmediğini istersen kuluçkaya yat yine başaramazsın. Hele çocuk konusunda nolur böyle konuşmayın. Bu başarı değil, sınav mi bu çalışan başarılı olsun çalışmayan olmasın. Çocuğu olmayanlar başarısız mi oluyor o zaman? Ugrasmadigini her yolu denemedigini fakat bunu sakladığını düşündün mü hiç? Sırf bu yüzden evliliğini bozanı, bosanani hiç mi duymadınız. Lütfen bir sey basarmış ve tebrik bekler gibi konuşmak yerine bu tarz hassasiyeti olanları anlamaya çalışın.ne demek istediğimi anlamamışsın.Arkadaşımız diyorki ben uzun zamn sıkntı çektm tedavi oldm öyle cock sahibş oldm.Diğer arkadaşımızda şunu söylüyor bişey başarmadın nasipdi oldu.Ve bana gelirsekde ,ben şunu savunuyorum.. elbetteki nasip işi ama sen olacağı varsa olur ztn diyip kenara çekilerek mi daha çabuk çocuk sahibi olursn yoksa doktora gidp en azndn sorunu çözüp çözdktn snra hamile kalarak mı .? Bende tedavi görmeden hamile kaldm fakat hamilelik sürexim çok riskliydi.Mevzu tadevisiz hamile kalmak değil arkadaşlar ,mevzu uğraşılan çabalarıyla hamile kalınan kadının duygularının hiçe sayılması.Siz bilmiyorsnz ki. derdi sıkıntıyı çekmediğiniz cümlelerinizden belli bari çekenleri hafife almayın.Sen bişey yapmadın başarmadın demeyin.evet ben doğal yolla hamile kaldm riskli bi hamileliğm vardı ve o riski çabalayarak yok ettim ve bununla gurur duyuyorum.Kimseden sen harikasın lafını beklemedim beklemeyecemde ama böyle insanların hakkı yendikçe ben kendimede sözlerimede hakim olamıyorum.!
Bu ayrı. Bak ne diyorum tedavi görüp olmasa haklılar
İlk önce bana yazdınız. Oturup geçmişi mi dökeyim. Benim mesajım alıntılanarak kuruldu o cümle.
Tevekkül diye bir şey var. Bu kadar kadeci olunmaz. Gereğini yaptıktan sonra Allaha bırakırsın. Çocuk konusunda her şeyi yapmış bir insanla hiç bir şey yapmamış bir insan nasıl aynı üzülebilir?Bu riski sen başararak yok etmedin sanirim inancı olan bir insansın. Allahın nasip etmediğini istersen kuluçkaya yat yine başaramazsın. Hele çocuk konusunda nolur böyle konuşmayın. Bu başarı değil, sınav mi bu çalışan başarılı olsun çalışmayan olmasın. Çocuğu olmayanlar başarısız mi oluyor o zaman? Ugrasmadigini her yolu denemedigini fakat bunu sakladığını düşündün mü hiç? Sırf bu yüzden evliliğini bozanı, bosanani hiç mi duymadınız. Lütfen bir sey basarmış ve tebrik bekler gibi konuşmak yerine bu tarz hassasiyeti olanları anlamaya çalışın.
Size daha fazla bir sey demek istemiyorum ben. Insanların 4 duvar arasında ne yaşadığını bilmiyorsunuz. Gerçekten tedavi olmadıklarından emin misiniz? Ben buraya bile şuan 3 4 tane tüp bebek tedavimi herkesten sakladım diye başlık atarim şimdi. sebebi de bunu bir mücadele gibi görüp sonunda kişiyi basarili başarısız diye yaftalamalari.Tevekkül diye bir şey var. Bu kadar kaderi olunmaz. Gereğini yaptıktan sonra Allaha bırakırsın. Çocuk konusunda her şeyi yapmış bir insanla hiç bir şey yapmamış bir insan nasıl aynı üzülebilir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?