Hamile olduğumu öğrenen bazı arkadaşlarım benden uzaklaştı.

Hayır biliyorum. Doktor sorun var dese başlayacaklardı. 1 sene deneyin dedi onu bekliyorlar.
Emin olun ben o insanlardan değilim. Bir kaç arkadaşım daha var yanımda olan. İnanın bana hiç bebek konusunu ben kendim açmıyorum. Yarış nedir ya hangi zihniyet bu? Allah isteyen herkese versin. Bebeği olmayan bi arkadaşım daha var. Her gün çözüm düşünüyorum ne yapabiliriz diye. Ama en başından beri. Ben tüm arkadaşlarıma her zman moral oldum. Ben tedavi görürken de. Çok normal şeyler bunlar. Ama zaten şaşkınlığım bazı çok sevdiğim dostlarımın şu an yanımda olmaması.
Hormonlarım kaç katına çıktı. Normal üzüldüğümden daha daha dHa çok üzülüyorum.

Cabaladim da hamile kaldim demek cok cahilce. Olmayacaksa cabalasaniz da olmazdi. Bunu bir basari olarak gorup etrafinizdaki herkese anlatmak istemeniz de hic dogru degil. Cocuk sizin cocugunuz, kimse sizi pohpohlamak zorunda degil. Onlarin hamilelik haberini aldiginizda siz bu "basarilarini" tebrik eder 9 ay boyunca paylasirsiniz, boylece dost oldugunuzu kanitlamis olursunuz

Yeter ya. Saçma sapan olmayan şeyi savunuyorsunuz. Algılama problemi var kesinlikle var. İnsanca yorum yapmayan yapmasın ya. Uzayın gidin defolun

Amiiiinnnnnnnnnn Ben bugün hamile olsam, arkadaşlarım uzaklaşsa hiç alınmam..
Çünkü insan gerçekten kıskanmak değil de, derin bir üzüntü yaşıyor, kendimden biliyorum..
Ne arkadaşlarım ne kuzenlerim bebeklerini görmeye gitmedim diye alınmadılar bana, kıskanıyor demediler..
Hepsi anlayışla karşıladı.. Şimdi mesela, çok seviyorum onları ve özledikçe gidip vakit geçiyorum..
Ananız sizi iyi ki doğurmuş diye diye hemde :)
Nasip kısmet işi bu..

Ben 9 ay boyunca paylaşırım onların mutluluklarını. Ben her türlü mutluluklarını paylaşırım. Eğer benim yazdıklarımdan bebek konusunda beni pohpohlamalarını bekliyorum. Diye bir şey anladıysanız inanın bana o sizin sorununuz. Ben arkadaşlarımı kaybettim diye bir konu açtım. Neden böyle yaptılar. Oysa süreci benimle takip etmişlerdi. Seviniriz diye düşünmüştüm. Bi baktım yoklar. Oturup başarı ilan eden de yok. Nasıl algışadınız nasıl başardınız bravo

Rabbim isteyen herkese versin. Ben de 2 sene uğraştım.
Keşke dostlarım pat diye ilişkiyi keseceğine yavaş yavaş kesseydi. Çünkü üzüyor :)

Arkadaşım benim konuştuğum konu şuanda hamiyelim diye uzak duran arkadaş değil.Benim konuştuğum konu şuanda çocugunun olması için çalışıp çabalayan insanların başkaları tarafından "sen ne yaptın ki sen başarmadın " denmesi.Tekrar söylüyorum elbetteki nasip işi ama az önce verdiğim örneği tekrar vericem,sen aç avcunu Allahım bana bol bereket ver de sonra zengin olmayı bekle.Böyle olmaz.Allaha duanıda ediceksin,ama çabalamayı da biliceksin.Sonrada acı çekmiş insanlara gidip sen bi halt becermedin demiceksn.Herşy Allah'ın elinde görüyor ve biliyor hepimiz biliyoruz bunu.Ama tevekkül denen bişey var.Anlamı da çabalayıp sonucunu Allah'a bırakmak.

Herkes bir değil maalesef

En yakın dediğim arkadaşlarım, saçma sapan bir nedenle alınganlık gösterip, şuan benimle görüşmüyorlar..
Hiç sorgulamadım, demek ki görüşmek istemiyorlarmış, bahaneleri olmuş dedim geçtim..
Beni gerçekten seven , değer veren olsalardı böyle davranmazlardı..

Böyle bir süreç herkes için yıpratıcı. Şu anda demek ko sizinle görüşme gücünü kendilerinde görmüyorlar. Sizin icinde zor tabi şimdi ama sabredin. Allah sağlıkla kucaga almayi nasip etsin
Kesinlikle ben de aynen bunu yazacaktım. Insan bu surecte hakki olmadan hamile haberlerine karsi cok hassas oluyor. Biraz zaman, sabir ve anlayisla cozulecegini düşünüyorum. B BenNehir Ozel degilse infertilite sebebinizi, yasinizi ve denediginiz yontemleri öğrenebilir miyim?

Düşük yumurta rezervi. Yaş 30. Femera, klomen ve çatlatma iğnesi, 2 kere aşılama ve tüp bebek.

Yeter ya. Saçma sapan olmayan şeyi savunuyorsunuz. Algılama problemi var kesinlikle var. İnsanca yorum yapmayan yapmasın ya. Uzayın gidin defolun
Bir anne adayından ne kadar çirkin cümleler yazık. Kimi nereden kovuyorsunuz? Buraya konu açtıysanız herkes yorum yapma hakkına sahip üstelik kimse kimseye hakaret etmemiş kötü söz söylememiş. Sizi desteklemeyenler için defol demek buradan ne kadar doğru? İnsanlar kendi bakış açılarından yorum yapıyor kimse ne sizin yerinize tam olarak koyabilir ne de siz tam olarak onların bakış açısından bakabilirsiniz. Yorum yazarak destek oluruz yada hatalı gördüğümüz yeri söyleriz ama tavrınız gerçekten çok kötü. Umarım tekrarlamassınız

Hayır da olmayan bir durum var iki de bir açıklıyorum hala aynı şey. Kusura bakmayın da benim de sabrım var. Anne adayı da insandır. Öyle görüş sunulmaz. Görüş sunarken cümlelerine dikkat edeceksin. Her şeyi düzgün okuyup iftira şeklinde görüş sunarsan cevabını alırsın

Gerçekten bebek sahibi olmayı isteyen insanlar için zor bi durum. İster normal yolla ister başka şekilde yıpratıcı bi sürec. Anlayışla karşılayın bence . Ben bunun adını kıskanclık olarak niteleyemiyorum. Bende aynı durumda olsam arkadaşım için çok sevinirdim ama bi yanımda buruk kalırdı.

Kimse kusura bakmasın ama çok anormal bir şey bu. Bir sürü kişi de normal ben de yaşadım falan demiş. Hemen her insanın arzu edip sahip olamadığı bir şeyler vardır. Ben de işsizim işi olan arkadaşlarımla görüşmeyeyim o zaman. Evlenmek isteyip evlenemeyenler evlilerle görüşmesin, üniversiteyi kazanamayanlar kazananlarla görüşmesin... Bu tahammülsüzlük ve kıskançlıkla hayat geçmez. Ama şu da var bazı insanlar her konuda çok buldumcuk davranıyor hamile bir kadın dünyada tek hamile kendisi gibi davranırsa çocuğu olanları bile irite edip uzaklaştırabilir çevresinden işin bu yönü de var.

Öncelikle hayırlı olsun bebeğiniz Allah kucagınıza almayı nasip etsin sizde bu yollardan geçmişsiniz simdi sizin hamile kalamayıp arkadaşlarınızın kaldığını düşünün sürekli bebek kaç grammış cinsiyeti şuymuş gelişmelerini duymak ister miydiniz bende hamile kalamıyorum önce kendime sonra çevremdeki herkese dua ettim çok şükür ki hepsi de hamile kaldı (10 15 kişi ) bilin bakalım kim kalamadı tabiki ben inanın görüşmek istemiyorum hiç biriyle evet iyiki heosininki de oldu ama ben görmeye duymaya tahammül edemiyorum

Kıyamam sana..
Ama emin ol atlatacaksın canım..
Yapacak bir şey yok Rabbimin takdiri..
Sen şifanı ara, duanı eksik etme, belki saatini vaktini bekliyordur..

benzerı basıma geldı
2 tane yakın arkadasım vardı bırı 7 dıgerı 10 senelık evlıydı ıkısıde cocuk ıcın cabalıyordu
ben hamıle oldugumu ogrenınce hemen kımseye soylemedım kendı anneme bıle 4 aylıktı soyledıgımde cınsıyetı netlesınce haber verdım bazı yakınlarıma

bu yakın arkadasım dedıgım bır tanesı dogurdugum gun ıletısımı tamamen kopardı benden hatta noldu bılmeden bırsey mı yaptım dedıgımde bır sorun yok dedı ama gorusmedı bende ıletısımı kestım ara ara sosyal medyada merak edıp bakıyorum bu arada cunku severdım kendısını zoruma gıttı

dıgerı de eskısınden daha samımı oldu benımle dogum sonrasında da yalnız bırakmadı benı kendı aılemden daha cok yakınlık gosterdı ve onunda allah yuzunu guldurdu ... bır cocugu oldu hatta suan 1 yasında ...10 sene sonunda evlat sevgısıne kavustu

... yanı sunu demek ıstıyorum hırs yaparak stres yaparak ınsan kendıne en buyuk kotulugu yapıyor . sabretmeyı bılmek gerek ve kadere ınanmak gerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…