katılıyorum kesınlıkleKimse kusura bakmasın ama çok anormal bir şey bu. Bir sürü kişi de normal ben de yaşadım falan demiş. Hemen her insanın arzu edip sahip olamadığı bir şeyler vardır. Ben de işsizim işi olan arkadaşlarımla görüşmeyeyim o zaman. Evlenmek isteyip evlenemeyenler evlilerle görüşmesin, üniversiteyi kazanamayanlar kazananlarla görüşmesin... Bu tahammülsüzlük ve kıskançlıkla hayat geçmez. Ama şu da var bazı insanlar her konuda çok buldumcuk davranıyor hamile bir kadın dünyada tek hamile kendisi gibi davranırsa çocuğu olanları bile irite edip uzaklaştırabilir çevresinden işin bu yönü de var.
Ev sahibi olmamakla çocuk sahibi olmamak aynı şey değil. Veya lüks araç sahibi olmakla. Daha somut bir ornek verirsem annesi vefat etmiş bir insan yanında annem şöyle yemek yapar, annemle söyle vakit geçirdik demek nasıl yaraliyorsa karşıdaki insani bu da öyle bir şey diye düşünüyorum. Kıskançlık, haset etmek, kinlenmek bunlar bu durumu karşılamaz. Ben ailemden uzakta yaşıyorum. Evliliğim ve görevim dolayısı ile muhtemelen hep uzak kalacağım. Arkadaşlarımdan annesi ile iş çıkışı kahveye gideni görünce veya annesi ile günün herhangi bir vakti sıradan bir aktivite yapanı görünce duygusal olarakta zayıf bir anımdaysam oturup ağlayasım geliyor. Kimseyi kiskandigim fesat olduğum için değil. Evladı olamayan bir kadında muhtemelen bu duyguları yaşıyordur her hamile gördüğünde.katılıyorum kesınlıkle
aynen dedıgınız gıbı sahıp olmanın sonu yok kımısının daha ıyı evı arabası ısı vardır kımısının daha yuksek maası vardır kımısı 7 cocuklu 45 kılodur manken gıbıdır falan...
normal dıyen arkadasları bende anlayamadım hepımızın karsımızdakınden daha az sahıp oldugu seyler var kımse kımseyle gorusmesın o zaman
herkes yasadıgı mevzuyu olgunlukla karsılamayı becerebılmelı hayatda ınsanlar ne sorunlarla mucadele edıyor cocuk sahıbı olanın sucu ne , nıye boyle bır gergınlıgı yasatıyorlar kı . allahım bana da nasıp et der gecersın... kendı kendılerını ınsanlarla ıletısımını sekteye ugratacak kadar strese soktukları ıcın kendı meselelerını zorlastırıyorlar halbukı
Çok tesekkür ederim bende vaktinın gelmediğine inanıyorum inşallah en güzel vakitte nasip eder AllahımKıyamam sana..
Ama emin ol atlatacaksın canım..
Yapacak bir şey yok Rabbimin takdiri..
Sen şifanı ara, duanı eksik etme, belki saatini vaktini bekliyordur..
genel konustum herkesın hayatında sahıp olmak ıstedıklerı oncelıklerı vardır cocuk dusunmeyen evım arabam olsun oncelıgı tasıyan kısıler arkadası zengın olunca da gorusmeyı kessın o zaman dıyeEv sahibi olmamakla çocuk sahibi olmamak aynı şey değil. Veya lüks araç sahibi olmakla. Daha somut bir ornek verirsem annesi vefat etmiş bir insan yanında annem şöyle yemek yapar, annemle söyle vakit geçirdik demek nasıl yaraliyorsa karşıdaki insani bu da öyle bir şey diye düşünüyorum. Kıskançlık, haset etmek, kinlenmek bunlar bu durumu karşılamaz. Ben ailemden uzakta yaşıyorum. Evliliğim ve görevim dolayısı ile muhtemelen hep uzak kalacağım. Arkadaşlarımdan annesi ile iş çıkışı kahveye gideni görünce veya annesi ile günün herhangi bir vakti sıradan bir aktivite yapanı görünce duygusal olarakta zayıf bir anımdaysam oturup ağlayasım geliyor. Kimseyi kiskandigim fesat olduğum için değil. Evladı olamayan bir kadında muhtemelen bu duyguları yaşıyordur her hamile gördüğünde.
Yahu tamamda siz böyle tepki veriyorsunuz diye herkes bu tarz tepki mi geliştirmeli? Insanların olaylar karşısında geliştirdikleri duygu ve düşünceler farklılık gösterir yaşantılarına göre. Çocuk sahibi olmamayı kendine dert edinmiş, evliliği bitme noktasına gelmis insanlar var. Ha çok şükür benim öyle bir problemim olmadı ama olsaydı da bende iletişimi kesmezdim diye düşünüyorum. Ama iletişimi kesen birine de ay kıskançlığından yaptı demem. Bu iş kıskanma işi değil çünkü. Siz arkadaşınızın kıskandığını ve bu kıskançlık yüzünden cocugunun olmadığını düşünmüşsünüz diğeri kiskanmadigi için çocuğu oldu diye aklınızdan geçmiş. Ben olsam mesela bu durumda bende görüşmezdim. Çocuğu olup olmamak ödüllendirilmek, başarı veya büyük bir meziyet değil benim için. Ama karşı taraf bunu böyle atfediyorsa bence iletişimi kesmek için gayet makul bir sebep.genel konustum herkesın hayatında sahıp olmak ıstedıklerı oncelıklerı vardır cocuk dusunmeyen evım arabam olsun oncelıgı tasıyan kısıler arkadası zengın olunca da gorusmeyı kessın o zaman dıye
cocukla mal mulku karsılastırmadım yanı .
sıze soyle soyleyeyım daha ıyı anlayın dıye
benım evlılıgımın ılk 6 ayı vajınısmusla gectı
bırakın cocuk yapmayı cınsel ıslev yerıne gelmıyor dusunun .
ben evlı arkadaslarımı 3-5-7-9 doguran rahat ureyen arkadaslarımı kıskansamıydım gorusmeyı kessemıydım o zaman ?
aılemden uzakta okudum cok kucuk yasta ....aılesıyle bırlıkte yasayan hıc bır arkadasımı da kıskanmadım
1 cocugum var
dogumda sag yumurtalıgım alınmak zorunda kaldı 38 cm kıst kaplamıs. vucudum kendısı yapıyormus . bırdaha cocuk yaparsam solda gıdecek ve dırek menepoz yasımda 33
buyuk ıhtımal ıkıncı cocuk dogurmayacagım
cok cocuklu veya hamıle olan arkadaslarımı kıskanmalımıyım
kıskanclık saglıklı bır davranıs degıl
ımrenırsın allahım bana da nasıp et der gecersın
ama gorusmeyı kesecek kadar psıkolojımız kaldırmıyorsa destek almak gereklı
2 yakın arkadasım vardı ustde anlattım. ordakı ınce mesajı alırsınız umarım.
2 yakın arkadasımda benden cok cok once evlenmıslerdı bırı 7 dıgerı 10 yıllık evlı ve cocuk ıcın cok tedavı denemıslerdı
ben hamıle kaldıgımı hemen soylemedım zaten
dogum yaptıgımda bırı tamamen benımle ıletısımı kestı . kendı kendıne kahır ettı depresyonlara gırdı hala cocugu yok bu arada cunku bana gore anormal derecede kafayı takmıs bu duruma
dıgerı 10 yıl dan sonra cocuk sahıbı oldu ve benım her zaman yanımda olan kısıydı kendı yegenı gıbı sevdı baktı hamılelıgımde dogumumda
hamıle bır kadını gordugunde kısının benımde ne zaman cocugum olacak keske benımde olsa demesınde sorun yok zaten buna kımsenın bırsey dedıgı yok
arkadaslıgını kesecek kadar bunalım yasaması anormal . bunu soyluyoruz .
ornek vermem gerekırse annesı olan annesıyle gorusen arkadaslarınızla gorusmeyı kesıyor musunuz ?
konu ıste tamda bu
konu sahıbının arkadası gorusmeyı kesıyor bu saglıklı mı normal mı
ıs de okul da bındıgımız otobuste bulundugumuz her ortamda sahıp olmadıgımız seylere sahıp yuzlerce ınsan var .
benı alıntıladınız bende heralde yanlıs anlasıldım dıye ayrıntılı acıklama yaptım ama sanırım sız benı anlamıyorsunuz okudugunuzu anlamıyorsanız benı alıntılamasanızda olur lafları carpıtmanın anlamı yokYahu tamamda siz böyle tepki veriyorsunuz diye herkes bu tarz tepki mi geliştirmeli? Insanların olaylar karşısında geliştirdikleri duygu ve düşünceler farklılık gösterir yaşantılarına göre. Çocuk sahibi olmamayı kendine dert edinmiş, evliliği bitme noktasına gelmis insanlar var. Ha çok şükür benim öyle bir problemim olmadı ama olsaydı da bende iletişimi kesmezdim diye düşünüyorum. Ama iletişimi kesen birine de ay kıskançlığından yaptı demem. Bu iş kıskanma işi değil çünkü. Siz arkadaşınızın kıskandığını ve bu kıskançlık yüzünden cocugunun olmadığını düşünmüşsünüz diğeri kiskanmadigi için çocuğu oldu diye aklınızdan geçmiş. Ben olsam mesela bu durumda bende görüşmezdim. Çocuğu olup olmamak ödüllendirilmek, başarı veya büyük bir meziyet değil benim için. Ama karşı taraf bunu böyle atfediyorsa bence iletişimi kesmek için gayet makul bir sebep.
Bu arada ne derseniz deyin vajinusmusta bebek sahibi olmamakla aynı şey değil, bence.
bende anlamıyorum gercektenLafım size degıl yada yorumunuza karsı cıkmak degıl kesinlikle once onu belirteyim
Neden hamıle kadınla bebegı olmayan kadın hamilelik konusmasin ben de o insanları anlamıyorum.
allah ıyılıgınızı versın sızınle alakalı bırsey degıl kı yetersız hıssedıyorsunuz alemsınızKendimi yetersiz hissettim cunku yani çok değişik bir psikoloji bu kıskanmak da değil de Allah kimseyi evlatsızlıkla imtihan etmesin insn tuhaf bir ruh haline giriyor
Arkadasın tam evlerden ırak olası bir tip.Merhaba.
Seni anlıyorum ama bir şey söyliyim mi? Böyle bi durumda insan istemedende olsa nazar değdirir. Bence şuanda üzerine gelecek bi negatif nazar enerjisne ihtiyacın yoktur sanırım.
Benim bile öyle oldu yani en yakın en eski arkadaşım üstelik 1 çocuğu var zaten. Ama ikinciyi istiyor daha kocası istemediği için biraz daha bekliyorlar. Hamile kalana kadar her ay aradı sordu varmı yokmu diye. Artık 7. Aydaydık ben o sormadan kendim attım testimi‘ teyzesiii merhaba’ yazdım. Yani sevinmedi bile. Nası kaldın ya aaa falan dedi. Ben öyle doğal yolla kaldım yazdım cevap bile yazmamıştı. Sonra benim dış gebelik çıkınca ameliyat olmak zorunda kalınca haberi olmuş aradı. Yani bu normal bişey bende ilk gebeliğimi öğrendiğimde 8 hafta kimseye haber bile vermemiştim belki dış gebelik olabilir diye dedi bana.
İnanabiliyo musun? Hani ben suçlu oldum bide üstüne haber verdiğim için. Bende sanıyodumki arayıp soruyor merak ediyor benimle sevinç paylaşacak. Ameliyatın üstünden 20 gün geçti bir daha aramadı bile nasıl oldun diye..
Yani malesef böyle..
Çok teşekkür ederim Allah kimseye vermesin çok zor bi olay. Arkadaş içinde aynen öyleymiş kendisi hem iyi hem kötü günde görmek nasip oldu karakterini..Arkadasın tam evlerden ırak olası bir tip.
Gecmıs olsun size de♥
çocuğu olmuyor diye üzülen kişilerle elbette gebelik gidişatını ve heyecanını paylaşamazsın. uzak durmaları çok normal. bunu onlardan beklemen asıl garip olan bence.Arkadaşlar bana çok saçma geliyor. Bu arkadaşlarım tedavi bile görmüyor. Normal yolla hamile kalmayı bekliyorlar. Ben bi sürü sıkıntı çektim. Hani onlar da benim gibi bu yollardan geçmiş olsa ve olmasa anlayacağım.
Ve bir şey daha dicem yakın arkadaşlık bu mu? Dosttuk biz ya. Şu an gebelik gidişatını sadece annemle paylaşıp onla sevinebiliyorum
Tüp bebekte 4.hafta öğrenirsiniz gebeliği. 3 hafta yetiyor aramayınca aramıyor demek için. Çünkü onlar dostumdu. Sizin samimi bulmanız çok önemli değil7 haftalık hamilesiniz. Ne zaman öğrendiler uzaklaştılar Allah aşkına. Sonuçta daha normal yolla deniyorlar. Tüp bebek sürecinde destek olmuş sık aramışlardır. Şimdi niye her gün arasınlar. Ben hamileyim onlar değil havası sezdim ben sizde. Samimi bulamadım kusura bakmayın.
Sizin arkadaşınız sizi aramış benimkiler iletişimi kesti. Ben oturup onlarla gebelik konuşacak değildim.Bu cok farklı bi durum ve yasamayan cok bilemez bence. İnsan karşısındaki kisi icin seviniyor ama kendisi icin üzülüyor. Bunu yasayip tecrube edenler anlar gibi. He yaşayıpta farkli davrananda vardır belki bilmiyorum ama bana cok normal geldi.
Sizinle nasil bebek muhabbeti yapabilirler ki suan
Benimde bi arkadasim var hamile oldugumu soyledim sevindigini belirtti ondan sonra defalarca konustuk ama hic sormadi mesela hamileligimle ilgili bisey anlıyorum ben onu. Bende bahsetmiyorum hic. Anlayışlı olmak lazım.
Ama ben oyle yapmazdım diyorsunuz ama yasadiginizda farkli olabilirdi.
Belki kendilerinin çocuğu olmuyor da sizinki olacak diye üzülmüşlerdir. Ama sanki sizin yüzünüzden çocuk sahibi olamıyorlarmış gibi size karşı cephe almamaları gerekirdi. Onların iyiliklerini istediğinizi söylediniz.Merhaba arkadaşlar. Tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım. Ve artık biliyorsunuz normal yolla hamile kalanlar artık daha az.
Çok zorlu günler geçirdim. Yakın arkadaşlarım da benimle takip ediyorlardı bu süreci. Ve tüm yakın arkadaşlarımın bebeği olmuyor. Tüp bebeğin tuttuğunu öğrenince öyle arayıp söylemedim. Onlara karşı sevinç nidaları da atmadım. Üzülürler belki diye. Onlar süreci takip ettikleri için soruyorlardı öğrendiler. Bilin bakalım noldu? Sürekli arayan arkadaşlarım artık aramıyorlar. Ben oysa ki onlara da çok dua ediyorum. Ama onlar tüp bebek değil normal yolla hamile kalmaya çalışıyorlar. Bilen bilir tüp bebek süreci sancılı bir süreç. Bunun öncesi de aşılamalar ilaç tedavileri 2 senedir uğraşıyoruz.
İnsanlar çok ilginç değiller mi sizce de
Beni aramadı ben haber verdim. Cok normal suan olan durum benceSizin arkadaşınız sizi aramış benimkiler iletişimi kesti. Ben oturup onlarla gebelik konuşacak değildim.
Tüp bebek tedavisini biliyorum transferden 10-14 gün sonrası test yapılırTüp bebekte 4.hafta öğrenirsiniz gebeliği. 3 hafta yetiyor aramayınca aramıyor demek için. Çünkü onlar dostumdu. Sizin samimi bulmanız çok önemli değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?