Hamile olduğumu öğrenen bazı arkadaşlarım benden uzaklaştı.

katılıyorum kesınlıkle

aynen dedıgınız gıbı sahıp olmanın sonu yok kımısının daha ıyı evı arabası ısı vardır kımısının daha yuksek maası vardır kımısı 7 cocuklu 45 kılodur manken gıbıdır falan...

normal dıyen arkadasları bende anlayamadım hepımızın karsımızdakınden daha az sahıp oldugu seyler var kımse kımseyle gorusmesın o zaman
herkes yasadıgı mevzuyu olgunlukla karsılamayı becerebılmelı hayatda ınsanlar ne sorunlarla mucadele edıyor cocuk sahıbı olanın sucu ne , nıye boyle bır gergınlıgı yasatıyorlar kı . allahım bana da nasıp et der gecersın... kendı kendılerını ınsanlarla ıletısımını sekteye ugratacak kadar strese soktukları ıcın kendı meselelerını zorlastırıyorlar halbukı

Ev sahibi olmamakla çocuk sahibi olmamak aynı şey değil. Veya lüks araç sahibi olmakla. Daha somut bir ornek verirsem annesi vefat etmiş bir insan yanında annem şöyle yemek yapar, annemle söyle vakit geçirdik demek nasıl yaraliyorsa karşıdaki insani bu da öyle bir şey diye düşünüyorum. Kıskançlık, haset etmek, kinlenmek bunlar bu durumu karşılamaz. Ben ailemden uzakta yaşıyorum. Evliliğim ve görevim dolayısı ile muhtemelen hep uzak kalacağım. Arkadaşlarımdan annesi ile iş çıkışı kahveye gideni görünce veya annesi ile günün herhangi bir vakti sıradan bir aktivite yapanı görünce duygusal olarakta zayıf bir anımdaysam oturup ağlayasım geliyor. Kimseyi kiskandigim fesat olduğum için değil. Evladı olamayan bir kadında muhtemelen bu duyguları yaşıyordur her hamile gördüğünde.

genel konustum herkesın hayatında sahıp olmak ıstedıklerı oncelıklerı vardır cocuk dusunmeyen evım arabam olsun oncelıgı tasıyan kısıler arkadası zengın olunca da gorusmeyı kessın o zaman dıye
cocukla mal mulku karsılastırmadım yanı .

sıze soyle soyleyeyım daha ıyı anlayın dıye
benım evlılıgımın ılk 6 ayı vajınısmusla gectı
bırakın cocuk yapmayı cınsel ıslev yerıne gelmıyor dusunun .
ben evlı arkadaslarımı 3-5-7-9 doguran rahat ureyen arkadaslarımı kıskansamıydım gorusmeyı kessemıydım o zaman ?
aılemden uzakta okudum cok kucuk yasta ....aılesıyle bırlıkte yasayan hıc bır arkadasımı da kıskanmadım
1 cocugum var
dogumda sag yumurtalıgım alınmak zorunda kaldı 38 cm kıst kaplamıs. vucudum kendısı yapıyormus . bırdaha cocuk yaparsam solda gıdecek ve dırek menepoz yasımda 33
buyuk ıhtımal ıkıncı cocuk dogurmayacagım
cok cocuklu veya hamıle olan arkadaslarımı kıskanmalımıyım

kıskanclık saglıklı bır davranıs degıl
ımrenırsın allahım bana da nasıp et der gecersın
ama gorusmeyı kesecek kadar psıkolojımız kaldırmıyorsa destek almak gereklı

2 yakın arkadasım vardı ustde anlattım. ordakı ınce mesajı alırsınız umarım.
2 yakın arkadasımda benden cok cok once evlenmıslerdı bırı 7 dıgerı 10 yıllık evlı ve cocuk ıcın cok tedavı denemıslerdı
ben hamıle kaldıgımı hemen soylemedım zaten
dogum yaptıgımda bırı tamamen benımle ıletısımı kestı . kendı kendıne kahır ettı depresyonlara gırdı hala cocugu yok bu arada cunku bana gore anormal derecede kafayı takmıs bu duruma

dıgerı 10 yıl dan sonra cocuk sahıbı oldu ve benım her zaman yanımda olan kısıydı kendı yegenı gıbı sevdı baktı hamılelıgımde dogumumda

hamıle bır kadını gordugunde kısının benımde ne zaman cocugum olacak keske benımde olsa demesınde sorun yok zaten buna kımsenın bırsey dedıgı yok
arkadaslıgını kesecek kadar bunalım yasaması anormal . bunu soyluyoruz .

ornek vermem gerekırse annesı olan annesıyle gorusen arkadaslarınızla gorusmeyı kesıyor musunuz ?
konu ıste tamda bu
konu sahıbının arkadası gorusmeyı kesıyor bu saglıklı mı normal mı
ıs de okul da bındıgımız otobuste bulundugumuz her ortamda sahıp olmadıgımız seylere sahıp yuzlerce ınsan var .

Son düzenleme:
Yahu tamamda siz böyle tepki veriyorsunuz diye herkes bu tarz tepki mi geliştirmeli? Insanların olaylar karşısında geliştirdikleri duygu ve düşünceler farklılık gösterir yaşantılarına göre. Çocuk sahibi olmamayı kendine dert edinmiş, evliliği bitme noktasına gelmis insanlar var. Ha çok şükür benim öyle bir problemim olmadı ama olsaydı da bende iletişimi kesmezdim diye düşünüyorum. Ama iletişimi kesen birine de ay kıskançlığından yaptı demem. Bu iş kıskanma işi değil çünkü. Siz arkadaşınızın kıskandığını ve bu kıskançlık yüzünden cocugunun olmadığını düşünmüşsünüz diğeri kiskanmadigi için çocuğu oldu diye aklınızdan geçmiş. Ben olsam mesela bu durumda bende görüşmezdim. Çocuğu olup olmamak ödüllendirilmek, başarı veya büyük bir meziyet değil benim için. Ama karşı taraf bunu böyle atfediyorsa bence iletişimi kesmek için gayet makul bir sebep.

Bu arada ne derseniz deyin vajinusmusta bebek sahibi olmamakla aynı şey değil, bence.

benı alıntıladınız bende heralde yanlıs anlasıldım dıye ayrıntılı acıklama yaptım ama sanırım sız benı anlamıyorsunuz okudugunuzu anlamıyorsanız benı alıntılamasanızda olur lafları carpıtmanın anlamı yok

herkes benım gıbı tepkı vermelı demedım zaten
ınsanlar bır sorunla mucadele edıyorsa karsısındakının sucu ne sırf cocugu olacak dıye arkadaslıgı kesmenın nesı saglıklı dedım

arkadasım benı kıskandıgı ıcın cocugu olmuyor seklınde algılamayın dıye ozellıkle bu meseleyı fazla kafaya taktıgından kendı meselesını zorlastırıyor dedım zira doktorlarında ılk soyledıgı sey cok stres yapmayacaksın akısına bırakacaksın demesıdır

sız nıye bu kadar alındınız ben onu anlamadım ama neyse sıze ıyı forumlar

Lafım size degıl yada yorumunuza karsı cıkmak degıl kesinlikle once onu belirteyim

Neden hamıle kadınla bebegı olmayan kadın hamilelik konusmasin ben de o insanları anlamıyorum.
bende anlamıyorum gercekten
ve onun cocugu olmuyor onun kocası yok dıyenler varya aklıma onlar gelıyor . aynı uslup aynı dusunce cunku, onun cocugu var onun cocugu olacak dıyerek uzaklasma seklı

hıc unutmuyorum kadın dogumda kontrol ıcın sıra beklerken ben , bırı de tedavı goruyormus. lutfen bana dua et cok ıstıyorum bana da nasıp olsun dedı karnıma dokundu . boyle ozguvenlı ve guzel ınsanları cok sevıyorum dıgerı gorusmeyı kesıyor tamamen negatıf ,boylelerı de hamıle gorunce ümit goruyor hayat goruyor dua dıyor tamamen pozıtıf

suan bu konuda da gordum cocuk ısteyen arkadas varmıs
allahım gonlunuzden gecenın en guzelını en saglıklısını versın ınsallah ona ve tum ısteyenlere

ıyı anne baba olacak ısteyen herkese nasıp etsın . dogum esnasında bıle cocuk ısteyenlere dua ettım ben ınsallah ısteyenlere de nasıp olur dıye.

ama hayata hep negatıf bakanların da destek gormesı gerektıgıne ınanıyorum
sırf cocugu olacak dıye gorusmeyı kesmek ne zamandan berı normal olmus gercekten cok sasırdım... evet gorusmen azalabılır eskıden konusacak daha cok ortak konu vardı cunku sımdı ılgı degıstı ama ıletısımı kesmek baska bırsey... e hamıle akrabamızı da sılelım o zaman dısarı da cıkmayalım hamıle var dıye... uzulup keske benımde olsa demek baska bu arada yanlıs anlasılmasın. ama kıskanıp gorusmeyı kesmek nedır ya

Kendimi yetersiz hissettim cunku yani çok değişik bir psikoloji bu kıskanmak da değil de Allah kimseyi evlatsızlıkla imtihan etmesin insn tuhaf bir ruh haline giriyor
allah ıyılıgınızı versın sızınle alakalı bırsey degıl kı yetersız hıssedıyorsunuz alemsınız
herseyın bır zamanı var hayırlı ve guzel zamanda olacaksa olsun ...eksık dılek dılemeyın sakın
en cok ustune durdugunuz konu en buyuk sınavınız olur hayat boyle bırsey
nasılsa olacak ne zaman kendını hazır hıssederse bebegım o zaman gelecek dıye cagırın kodlayın
gordugunuzde mutsuz olup kendınızı yetersız hıssedecegınıze tam aksıne demek kı benımde hazır olmak ıcın zamanım var o zaman dolunca olacak deyın

doguranların bır basarı gostermedı yanı dogurmak hamıle kalmak bır basarı degıl
sadece zaman meselesı... herseyın zamanı var. saglıkla sıhhatle sızde kucagınıza alın ınsallah

Arkadasın tam evlerden ırak olası bir tip.
Gecmıs olsun size de

çocuğu olmuyor diye üzülen kişilerle elbette gebelik gidişatını ve heyecanını paylaşamazsın. uzak durmaları çok normal. bunu onlardan beklemen asıl garip olan bence.

Bu cok farklı bi durum ve yasamayan cok bilemez bence. İnsan karşısındaki kisi icin seviniyor ama kendisi icin üzülüyor. Bunu yasayip tecrube edenler anlar gibi. He yaşayıpta farkli davrananda vardır belki bilmiyorum ama bana cok normal geldi.
Sizinle nasil bebek muhabbeti yapabilirler ki suan
Benimde bi arkadasim var hamile oldugumu soyledim sevindigini belirtti ondan sonra defalarca konustuk ama hic sormadi mesela hamileligimle ilgili bisey anlıyorum ben onu. Bende bahsetmiyorum hic. Anlayışlı olmak lazım.
Ama ben oyle yapmazdım diyorsunuz ama yasadiginizda farkli olabilirdi.

7 haftalık hamilesiniz. Ne zaman öğrendiler uzaklaştılar Allah aşkına. Sonuçta daha normal yolla deniyorlar. Tüp bebek sürecinde destek olmuş sık aramışlardır. Şimdi niye her gün arasınlar. Ben hamileyim onlar değil havası sezdim ben sizde. Samimi bulamadım kusura bakmayın.

Tüp bebekte 4.hafta öğrenirsiniz gebeliği. 3 hafta yetiyor aramayınca aramıyor demek için. Çünkü onlar dostumdu. Sizin samimi bulmanız çok önemli değil

Sizin arkadaşınız sizi aramış benimkiler iletişimi kesti. Ben oturup onlarla gebelik konuşacak değildim.

Belki kendilerinin çocuğu olmuyor da sizinki olacak diye üzülmüşlerdir. Ama sanki sizin yüzünüzden çocuk sahibi olamıyorlarmış gibi size karşı cephe almamaları gerekirdi. Onların iyiliklerini istediğinizi söylediniz.
En mutlu anınızı paylaşamayacağınız insanlardan uzak durun.

Çocukluk arkadaşım vardı kendimi bildim bileli en yakın arkadaşım oydu çocukluğumuz birlikte geçti aynı okullarda okuduk ilkokul ortaokul lise hep birlikteydik neyse gel zaman git zaman annem bana dedi ki kızım bu kız seni kıskanıyor uzak dur bende dedim anne ne alaka annemle kavga ettim onun İçin yine de arkadaşlığıma devam ettim lisede takdir alırdım o zayıfla geçerdi üzülme dönem sonu toparlarsın derdim sana hava hoş ne de olsa güzel geçtin derdi, kıyafet beğenirdim yakışmadı derdi haftaya gidip o kıyafeti kendi alırdı e hani güzel değildi derdim sana yakışmadı bana yakıştı derdi, (bu salaklıklarımı şu an anlıyorum) ben bunları normal karşılardım ailesinin durumu pek iyi değildi(aşağılamak vs için değil konuyu anlamanız İçin yazıyorum) babam bana bilgisayar aldığı gün senin ailende sana her istediğini alıyor derdi üzülürdüm hep o yüzden harçlıklarımı bile onunla paylaşır yemeklerini ben ısmarlardım dershaneye gitmek için durumu yoktu babama yalvar yakar dershane ücretinin yarısını ben verdirdim sırf aynı dershaneye gidebilmek için böyle böyle geçti zamanlar hep iyi niyetimle, neyse o zaman bir sevgilim oldu(şu an ki eşim ) onunla tanıştırmak istedim gittik neyse oturduk güldük eğlendik lavaboya gittim geldim kalktık sevgilim sonra beni aradı o kızdan uzak dur sen çok iyi niyetlisin ama ne yazık ki o pek değil dedi ben şok saçmalama dedim neden böyle konuşuyorsun dedim sevgilimin elini tutup bence sen bana layıksın ve benimle olamayacağını benim iyi bir insan olmadığımı söylemiş daha neler neler anlatmış , inanmadım önce afalladım o zaman tabi whatsapp yok o kadar iğrendim ki msn den yazdım ne dese beğenirsin asla öyle birşey olmadı istersen yüzleştir ( zarf atıyor tabi) sonra tamam yarın yüzleştireceğim dedim ve tabiki gelmedi yani sizin ki neki ben nerdeyse beşikteki arkadaşımla bu süreci yaşadım ve onca iyi niyetime rağmen.

Ve şimdi anneme gidince beni görür konuşmaya çalışır ablası kaç kere barıştırmaya çalıştı asla asla dedim.Nişanlandığımı duyunca yüzüstü sordu kim diye bende söyledim suratının şeklini görseniz kötülüğün fesatlığın ne olduğunu çok iyi anlardınız.Ama velevki iyiler her zaman kazanır.Dostluğa asla inanmıyorum tek arkadaşım kız kardeşim gerisi de lazım değil.

Bu arada bende hamileyim ama çok hassas olduğum İçin hala çevreye söylemedim ailem biliyor, çünkü eşimin ailesinde 10 yıldır çocuk bekleyen ve 3 kere tüp bebek sürecine girmiş biri var ve şu anda tekrar yaptıracaklar, böyle bir insanım herkesin görüşü kendine ama bence bu durumdan dolayı sizden uzak durmuş olabilirler sonuçta hassas bir süreç siz onlara belki şunu alayım bunu alayım diyeceksiniz ama onlar kırılacak tabi bu benim fikrim.

Tüp bebekte 4.hafta öğrenirsiniz gebeliği. 3 hafta yetiyor aramayınca aramıyor demek için. Çünkü onlar dostumdu. Sizin samimi bulmanız çok önemli değil
Tüp bebek tedavisini biliyorum transferden 10-14 gün sonrası test yapılır
Transfer 18-20 gün yapılır gebeliği öğrendiğinizde 5. Haftaya girmiş olursunuz. Ne oldu da 3 haftada dünya bana küstü moduna geçtiniz bilmem ama zorlukla gebe kalmış, bu süreci yaşayan bir kadın hoş görülü olsa güzel olurdu.
Neyse sağlıkla kucağınıza alın meleğinizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…