ben de hamileliğimi dün öğrendim kızlar çok mutluyum çok heyecanlıyım 1 senedir korunuyoruz 1,5 ay oldu bırakalı ben 5-6 ay sonra ancak olur sanıyodum zamanı belliymiş nasibi yazılmış hiç beklemiyodum ama çok sevindim2 kere test yaptım silik çıktı yine de kendimizi şartlandırmayalım dedik hayal kırıklığına uğramamak için dün doktora gittik veee ama çok küçükmüş bebiş görünmedi ultrasonda bi dahaki haftaya inşallah :) darısı isteyenlerin başına Allah kimseyi evlat kokusundan mahrum etmesin :)
ınsallah kucağına almak nasıp olur bende 2 senedır hep denedım olmadı hıc korunmadım adetım gecıkınce test yaptım benımde sılık cıktı ama 2 cızık vardı ertesı gun doktara gıttım 6 hafta 3 günlük hamıleymısım kalp atıslarınıda duydum ınsallah sende bebegının kalp atışlarını duyarsın 6.cı haftanda :))
ay inşallah canım teşekkür ederim doktor da öyle dedi zaten 6. haftada gitcez inşallah senin de bebeğin hayırlı olsun inşallah kucağına alabilmeyi nasib etsin Rabbim.. çok heycanlı çok güzel bi duygu yaa elhamdülillah sen baya beklemişsin ama olsun sonunda olmuş ya Allah olmayanlara da versin inşallah :)
ay inşallah canım teşekkür ederim doktor da öyle dedi zaten 6. haftada gitcez inşallah senin de bebeğin hayırlı olsun inşallah kucağına alabilmeyi nasib etsin Rabbim.. çok heycanlı çok güzel bi duygu yaa elhamdülillah sen baya beklemişsin ama olsun sonunda olmuş ya Allah olmayanlara da versin inşallah :)
merhaba canım öncelikle bebeğin hayırlı olsun tebrik ederim...Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin...ikimizinde muhtemel doğum tarihimiz aynı...sen dr a gittin sanırsam ben henüz gitmedim ilk muayenenden biraz bahseder misin? ben erken diye gitmek istemiyordum...söyleyeceklerin ışık olsun bana da...tşk ederim...bu arada sat 18 ekim senin ne zmndı?
teşekkür ederim senin de bebeğin hayırlı olsun canım :) ya evet dediğin gibi çok erkenmiş ama ben emin olamadım Dr.a gitmeden umutlanmayayım dedim kesin olsun diye gittik Dr.a yani ama zaten ultrasonda görünmedi çok küçük olduğu için normal dedi dr. kan tahlilinden anladı. he bi de folik asit verdi işte aslında sen de içsen iyi olur hatta hamilelikten önce içmeye başlamak gerekliymiş.. uzun yolculuk yapma hareketlerine dikkat et şu an daha tutunmaya çalışıyo 6. haftanda gel kalp atışlarını dinleyelim dedi bu kadar :) bat dediğin gecikmeden önceki son adetinin ilk günü sanırım 17 ekim benim de 1 gün arayla :) sanırım hamilelik haftası da buna bağlı olarak hesaplanıyo ama bana saçma geldi adetli geçirdiğim haftayı neden sayıyo ki??
evet canım bir önceki adet tarihini sormuştum 1 gün aramız var...bende en son 18 ekimde adet görmüştüm...30 günde 1 oluyorum ve 16 sında olmam gerekiyordu...15 inde idrar testi yaptım şüphelendiğim için çıktı hemen kan testi yaptırdım ondada 114,9 çıktı 4 haftaya tekabül ediyo...ben ilk hamilelğimde erken davranmıştım görünmediği içinde saçma sapan ihtimalleri yaşattılar bana o yüzden korkumdan bekleme kararı almıştım ama bende yarın gitmeye karar verdim...2 gündür yürüyünce lekelenmelerim oluyor...görünmese bile en azından dr bişiler söyler sana da sölediği gibi yapmam gerekenler vardır belki ilaç falan verir ne biliyim daha fazla ertelemeyeyim dedim...bnm gebeliğim planlı olduğu için ben geçen ay dr a gidip hamile kalmam uygun mudur diye rutin kontrollerimi yaptırıp onay almıştım ve dr bana o zmn folik asit vermişti kullanıya geçen ay başladım...kan testi falan bişi istemedi mi senden kan sayımı gibi...bu arada bugün sağlık ocağına gittim...2 tüp kan alıp tansiyon kilo ölçümü yaptılar...sürekli onlarda takip edecekler...hatta kan sayımlarımı ve rutin araştırmalara onlar yaptılar ben sonuçları alıp yarın dr a göstericem..dr da idrar tahlili yapsın dediler...o dr ların hesap sistemi...adetin 1 . gününden itibaren yumurta oluşumu başladığı için o günden itibaren hesaplanıo ama ilerleyen zamanlarda ultrason ölçümlerine göre hesaplar dvm edicek..ilk aylarda öyle hesaplıyorlar...hyrlısı olsun gelişme olursa yaz...
Aramıza yeni katılan annecikler hayırlı olsun bebişiniz, Allah kucağımıza almayı da nasip etsin inşallah. Ben de hafta sonu ilk randevuma gittim 6+5 haftalıkmış,kalp atışlarını dinledik,o an çok güzel bi duygu ve tutamadım kendimi güldüm,cihazdan gurul gurul sesler geldi,doktor "bu da annemizin kahkaha sesi" dedi :)) Allah isteyen herkese yaşatsın inşallah. Bebiş yokken eşimden ne zmndır dondurma istiyordum hava soğuk diye almıyordu veee güüüççç bende artııık :) ne aşersem ne aşersem :))hehehe
ilk hamileliğim de erken davranmıştım görünmediği için saçma sapan ihtimalleri yaşattılar bana demişsin ne gibi mesela bişey mi oldu ki? benim de görünmedi daha ondan merak ediyorum. ben 2 kere idrar testi yaptım 5 gün gecikmişken Dr.a gittim kan tahlili yaptı yani kaç çıktığını bilmiyorum ama 4 haftalık dedi işte. kan testiyle mi belli oluyo kaç haftalık olduğu? bu arada 2. bebişin mi?
evet canım bu benim 2. bebişim kızım 10 yaşına girdi...evet kan testindeki değerlere göre kaç haftalık olduğu belli oluyor...ancak bazı dr lar sanki can sıkmak ve anneleri üzmek için kodlanmışlar değer biraz az çıksa direkt dışgebeliğe yönlenip insanın morallerini bozuyorlar...benim ilk hamileliğimde adetim 1 hafta geçmesine rağmen zar zor idrar testinde çıktı gebe olduğum oda ev testlerinde değil tıp merkezinin kullandığı hassas testlerde...büyük ihtimal geç döllenmeydi şimdi farkediyoruz...sonra bikaç gün geçti ilk muayene için dr a gittim...tabii yeni gebelik ve küçük olduğundan dolayı göremedi...kan testi istedi...değeri az bulup 2 gün sonra tekrarlamamı istedi...daha ilk kan testinde dış gebelik şüphesini yüzüme vurdu sevincimi yaşayamadım resmen...ne olucak ne biticek panik havası 2 gün geçmek bilmedi...halbuki kendini bilen bi dr daha çok yeni görünmemesi normal 2 gün sonra tekrarlayalım öle konuşalım demesi gerekir...2. test sonucunu görmeden dış gebelik deyip bizi yolladı...2 gün sonra tekrar gittik tabii şimdiki kdr teknoloji gelişmemiş internet minternet araştırma imkanı yok şimdi herşeyi biliyoruz değerlere varana kadar araştırıp buluyoruz...tabii değerdende anlamıyoruz yaa...yükselmesine rağmen hala dış gebelik diyor...tam 1 hafta beni hastanede sürüklediler ben ağlamaktan geberdim ne hamile kaldığıma sevinebildim ne kutlayabildim..perişandım ...neyse son kez gittik yine sonucu aldık dr a çıkıcaz laboratuardaki çocuk eşimin arkadaşı çıktı...hyrdır ne oldu ne bitti derken eşim durumu anlattı hemen sonuçlara baktı ve hyr dedi bu işte bi yanlışlık var değerler 2 ye katlamış bu çocuk gelişiyor dış gebelik olması mümkün değil...başka dr a gidin dedi...biz yine dr un yanına çıktık.. bunu bilmemize rağmen bize hala dış gebelik olduğunu sölüodu ve hatta ertesi gün cumartesiydi ve bize gün saat verdi ameliyat edip sağlam bebeği dış gebelik diye karnımdan alacaktı...tüm bunlar yetmiomuş gibi tüplerime zarar geleceğini ve bir daha çocuğumun olmayacağını söyledi...bunu söyleyen bi dr olunca inanmamak elde değil...arkadaşı değil diyor doktor dış gebelik diyor...yıkılmıştık resmen...eşim beni alıp hmn başka dr a gösterdi ve dr bebek rahimde dış gebelik falan değil dedi...ama ben neye uğradığımı şaşırmış durumdaydım duygularımı tarif etmem imkansız ve ben en güzel zamanlarımı kahrolarak mahvettim dr yüzünden...düşünsene eşine müjde veriosun hamileyim falan dr a gidiosun planlar yapıosun biri kalkıp yok yere mahvedio en özel anını üstelik ilk gebeliğimin içine resmen edio...hala üzerimde bunun korkusu var...ve hala önemli bir durumda 3 dr a görünmeden karar almam..her ne olursa olsun...
görünmüyorsa da bekle..değerlerin güzelse dr ları kafana takma...geç görünse de takma yani...canını sıkmalarına müsade etme gerekiosa benm gibi aynı dr da ısrar etme çek git başka dr a...ben eğer hemen başka dr a gitseydim değerlerimi gösterip bu kdr kahrolmayacaktık derin nefes alıp kaldığımız yerden dvm edicektik...ama 1 haftamız bize zehroldu...
kızlar içim içimi yiyor son adet tarihim 16 ekimdi ve bugün hcg 762 çıktı sizce normal mi?
Benimle yakın tarihlerde hamile kalanlar veya bilgisi olanlar cevaplarsa çok sevindirir beni...
benim sat ım 20 ekim dün kana baktırdım hcg 354 çıktı. dr küçük olduğunu söyledi pazartesi keseyi görebileceğimiz kadar artış olabileceğinden bahsetti
canım ya gerçekten kolay şeyler değilmiş yaşadıkların insan ilk hamileliğinde daha bi heyecanlı oluyo buna rağmen yaşadıkların seni baya yormuş olmalı şükür ki Allah yardım etmiş karşına o eşinin arkadaşını çıkarmış. çok teşekkür ederim tavsiyelerin ve desteğin için ben de ne kadar da olsa tedirginim tabiki görünmediği için benden daha çok eşim.. çok düşük yapan var ya ilk öğrendiğimizde eşim sürekli bak kendini çok şartlandırma daha nolcağı belli değil filan diyodu bi arkadaşından öğrenmiş boş gebelik olabilirmiş filan annem de öyel dedi daha çok küçük ya.. bunlar bile beni çok üzdü eşime de söyledim sonunda napayım yani dedim düşcek diye sevincini de mi yaşamayalım Allah alırsa imtihandır çok üzülürüm Allah korusun ama sürekli düşcek diye düşünmek de çok yorucu.. kalp atışlarını bi duyabilsek çok rahatlıycaz ikimiz de.. senin için de bi imtihanmış canım zor bi imtihan ama şükür ki isyan etmemişsin Allah da yardım etmiş Allah bebişlerimizi en güzel en tatlı anılarla kucağımıza alabilmeyi nasib etsin inşallah :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?