Hamile olduğunu yeni öğrenen hamişler hadi gelinn:)

aynen benimde sat 2 temmuz bat 29 ve muhtemel doğum tarihim 8 nisan =) çok güzel ikimizinde tarihleri bire bir ayni. Rabbim inşallah sağ sağlim kucagimiza almayi nasip eder, hayirli olsun buarada=)

Bende cuma dr a gidicem inşallah keseyi görürüz bizde çok heyecanlıyım bişey olcak diye ödüm kopuyo

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Haftalıklen kese göründümü ne güzel ben cuma gidince 5+2 olucam inşallah benimde görünür. Peki kan değerlerin. Ne çıktı kan testi yaptırdınmı

göründü ama cok küçüktü kese 0,3 cm di, haftaya persembe gidecegim yine doktora bebek ozamana görünür dedi inşallah görürüm bende cok korkuyorum bişey olacak diye hayırlısı Rabbim esirgesin inşallah.. valla ben de kan testi gerek yok dedi doktorum 2 kere ben kendim evde idrar testi yaptim 2 si de positiv çıkınca doktor gerek olmadigini soyledi burda oyle kan degerini ölçmüyolar sanirim, sadece kan grubumu öğrenmek icin kan aldi benden

ben cuma gidince bakalım ne dicek dr.inşallah görürüm ben bu cuma görürsem sen haftaya perşembe hayli hayli görürsün.nerdesin sen ben bursadayım.

ben cuma gidince bakalım ne dicek dr.inşallah görürüm ben bu cuma görürsem sen haftaya perşembe hayli hayli görürsün.nerdesin sen ben bursadayım.

inşallah görürsün canim ozamana 5 haftalik oluyo zaten buyuk ihtimal gözükür bebisin:) ben almanyadanim =)

Merhaba bende dün testte ikinci çizgiyi gördüm. Bugün sağlık ocağına gidip kan verdim. Yarın net belli olacak.
Çok heyecanlıyım. Yarını bekleyemiyorum zaman uzadı sanki :))

Rabbim herkese hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin. Bizlerede sağlıklı hamilelik geçirmek nasip etsin inşallah. Amin :)

Son düzenleme:
Slm kızlar bende yeni katıldım aranıza 6 haftalık Hamileyim bende herkesin hayırlı doğumları olur inş

Merhaba arkadaslar bende 6 haftalik hamileyim gecen hafta keseyi gordum sukur pazartesi kalp atisi icin gidecem 6+5 te kalp atisini duyabilirmiyim sizce. Aranizda kalp atisini duyanlar ne zaman duydunuz? Bana yardimci olurmusunuz cok merak ediyorum😀😀

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canım benimde 6 haftalık tam 6 haftalıkken Dr keseyi gördü ve kalp atışlarını dinletti

Canım benimde 6 haftalık tam 6 haftalıkken Dr keseyi gördü ve kalp atışlarını dinletti

Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin canim. Peki normal ultrasonlami yoksa alttan ultrasonlami belli oldu? Annem ve cevremdekiler alttan baktirma zaten riskli hamileligim dusuk olabilir diyolar, bende korktum acikcasi

Sagol canım âmin inşallah sende sağlıkla alırsın kucağına normal ultrasonla baktı ama alltan da baktırabilrsin bir riski yok bebeğe Dr karar verir zaten ne zaman Dr gideceksin

Sagol canim, ne bileyim beni korkuttular o kunuda 😊 nasipse pazartesi gidecem insallah bi aksikik cikmaz bende duyarim. Cunku o gece ucakla evime gidecem, simdi ailemin yanindayim artik evimi ozledim ve tabi esimi 😉😀

HAMİLELİKTE GEBELİKTE 8. HAFTA

Gebeliğinizin 7. haftasını da tamamlayıp, 8. haftaya girdiniz. Hafta hafta gebelikte anne adaylarının 8. hafta ile ilgili öğrenmek istediklerini bebeknasil.com sitemizden okuyabilirsiniz.

Vücudunuzdaki Değişiklikler

Bu haftada hormon seviyenizdeki artıştan dolayı, göğüslerinizin büyümesi ve diğer doku değişimleri gözlenmektedir. Hamilelik süresinde göğüsler büyümeye devam edecek ve özellikle ilk hamileliğiniz ise sütyen ölçünüzü 1-2 beden büyütecektir.

Gebeliğinizin bu haftasında rahminiz bir portakal büyüklüğüne erişmiş durumdadır. Bu haftada hamilelik hormonlarınızın etkisiyle çeşitli cilt problemleri yaşayabilirsiniz. Çünkü, hamilelikte cildin yağ salgısı arttığından cildiniz sivilce oluşumuna elverişli hale gelmiştir. Bu cilt değişiklikleri geçici bir durumdur.

Gebeliğinizin 8. haftasında uykuya aşırı eğilim ve yorgunluk hissi görülebilir. Ayrıca unutkanlık, göğüslerde dolgunluk, sık idrara çıkma, karın şişliği gibi belirtilerin olması da tümüyle normal görülmektedir.

Bebeğinizin Gelişimi

Gebeliğinizin 8. haftasında bebeğinizin nefes borusu genişlemeye başlayarak, kuyruğu da yavaş yavaş yok olmaktadır.

Bebeğinizin boyu gebeliğinizin bu haftasında yaklaşık 15 milimetre olmuştur. Bebeğinizin ilk vücut hareketleri geçen haftanın ortasına doğru başladığı için artık bu haftada, bebeğiniz kollarını dirseklerinden bükebilecek durumdadır.

Bu haftanın sonlarına doğru bebeğinizin dil ve dudaklarının oluşumu tamamlanacaktır. Ayrıca yine bu haftanın sonlarına doğru bebeğinizin diş ve damak yapısı da oluşmaya başlayacaktır.

Gebeliğinizin 8. haftasında bebeğinizin Lens (mercek), pankreas, bağırsaklar ve bronşlar da yavaş yavaş belirgin hale gelmeye başlamıştır.

Bebeğinizin akciğerleri bu hafta içinde gelişimini hızlandıracaktır. Fakat bu yapıların tamamlanması 34. haftanın sonlarını bulacaktır.

Taslak olarak bebeğinizin iskelet dokusu çoktan hazırlanmıştır. Ve kıkırdak şeklinde olan bu kemik taslakları ileriki haftalarda kemikleşmeye başlayacaktır. El ve ayak parmakları oluşmuştur. Fakat el ve ayak parmakları henüz perdelerle birbirlerine bitişiklerdir.

Bebeğiniz 8. hafta içinde geçen haftaki büyüklüğünün iki katına ulaşmıştır. Hafta hafta gebelik takvimine göre, bebeğiniz yaklaşık 2 gram ağırlığındadır.

hafta hafta gebelik, gebelik hesaplama, gebelik takvimi, hafta hafta hamilelik, hamilelik hesaplama, hamilelik takvimi, hamilelikte 8. hafta, gebelikte 8. hafta, gebelik 2. ay

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam herkese,
Bende daha dün öğrendim 4 haftalık hamileyim. Henüz doktora gitmedim Beta 161 cıktı daha regly gunum gecmedigi icin doktor haftaya gel dedi. 1 hafta daha beklemedeyiz :)

Bnm son adet 10temmuzdu minik de olsa dun keseyi gorduk ama tam yuvarlak degil ins. Sorun olmaz ilk hamileligim kurtajla sonuclandi o yuzden korkuyorum ;( Allah isteyen herkese nasip eder ins.

kızlar ben de 5 haftalık gebeyim,bugün üstüme çaydanlık suyu döküldü,acile gittik hafif dozda ağrı kesici serum takıldı,pansuman yapıldı.Avuç içim baya rahatsız etti.Sorun olmaz değil mi?

Kızlaar bende hamileyim 5 haftalık beta hcg 1200 çıktı kese dün görülmedi doktor cuma gel dedi zamanda bir türlü geçmiyor :)

merhaba arkadaşlar. şuan 8hafta 5 günlük hamileyim. 7 haftalıkken kalp atışını duyduk. haftasıyla uyumluydu çok şükür. 2 kutu progestan kullandım ve bıraktım. pkoluydum ve klomen ile hamile kaldım. daha önce boş gebelik yaşadım. şuan çok korkuyorum sanki hep bir şey olacakmış gibi. engel olamıyorum kendime. mide bulantılarım yok sadece tokken midemi üşütmüş gibi garip bişey hissediyorum. progestan içtiğim dönemde aşırı uyku isteği vardı. ve karnımda iğne batması şeklinde çok fazla sancı oluyo. kasıklarımda değil daha çok rahimde gibi. hareket etmeye korkuyorum daha da artıyo sanki o zaman. göğüslerim çok az dolgunlaştı ama renk değişikliği hiç yok. bir sorun yoktur inşallah. bu şekilde sancı yaşayanlar var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…