• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamile olduğunuzu duyunca sizden uzaklaşan arkadaşlarınız var mı

zahir84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
22
0
36
İstanbul
beni bir konu çok üzüyor belki başına gelen vardır ve yardımcı olur.
çok sevdiğim dostum kardeşim dediğim biri vardı ama hamile olduğumu duyunca ben ondan daha fazla ilgi beklerken beni nerdeyse hiç aramamaya başladı.aslında evlendiklerinden beri eşimde farketmiş( oda arkadaşımın eşiyle zaten eski arkadaştı )bi kıyaslama içine girmişler bizimle ben hiç böle bişey farketneniştim.sonra bizim çocuk haberine duyup bize geldiklerinde ilk söledikleri şey bizde çocuk yapmaya karar verdik oldu.

benim bir arkadaşımda ben evlenince birden bire görüşmeyi kesmişti benle:9: sonra durumu açıklayıp (kıskandığını) geri görüşmeye başlamıştık ... psikolojik bir sorundur deyip ben pek önemsemedim çünkü eskisinden daha iyi ve ilgiliydi bana karşı... sonra birgün hamile olduğumu öğrendik:46: müjdelemek için aramıştım yada sevincim paylaşmak adına ..."seni görmek istemiyorum" dedi bana "neden?" dedim ... "benim sahip olmam gereken herşey sende şimdi senden nefret ediyorum" dedi...o zaman çok üzülmüştüm ... ama böyle düşüncede bir insan hayatımda olmayınca daha huzurluyum emin ol...
buarada arkadaş hala evlenemedi bile... niyete göre kısmet oluyor bence:)

Son düzenleme:
benim bir arkadaşımda ben evlenince birden bire görüşmeyi kesmişti benle:9: sonra durumu açıklayıp (kıskandığını) geri görüşmeye başlamıştık ... psikolojik bir sorundur deyip ben pek önemsemedim çünkü eskisinden daha iyi ve ilgiliydi bana karşı... sonra birgün hamile olduğumu öğrendik:46: müjdelemek için aramıştım yada sevincim paylaşmak adına ..."seni görmek istemiyorum" dedi bana "neden?" dedim ... "benim sahip olmam gereken herşey sende şimdi senden nefret ediyorum" dedi...o zaman çok üzülmüştüm ... ama böyle düşüncede bir insan hayatımda olmayınca daha huzurluyum emin ol...

çok garip bi durum yaa:) ne insanlar var..rabbim herkesin gönlüne göre versin

evet nerdeyse aynı şeyler bende herşeyimi paylaştığım yediğim içtim ayrı gitmeyen arkadaşıma hamileliğimi haber verdikten sonra araması ve ilgisi azaldı. hamilelik çok değişik bir süreç insan üzülüyor kendini suçluyor kimseyi kırmayayım diyor ama kiminle paylaştıysam araya kıskançlık girmiş olabileceğini söylüyor.bende Allah a havale ediyorum.

evet nerdeyse aynı şeyler bende herşeyimi paylaştığım yediğim içtim ayrı gitmeyen arkadaşıma hamileliğimi haber verdikten sonra araması ve ilgisi azaldı. hamilelik çok değişik bir süreç insan üzülüyor kendini suçluyor kimseyi kırmayayım diyor ama kiminle paylaştıysam araya kıskançlık girmiş olabileceğini söylüyor.bende Allah a havale ediyorum.

kesinlikle kıskançlık... amaaaaan boşver bebeğini üzmeye hiççç değmez :34:

benim de okulda hamile kalmaya çalışan arkadaşlarm vardı.ama onlardan önce süpriz bir şekilde hamile olduğumu öğrendim.önce benim adıma çok sevindiklerini söylediler.ama sonra muhabbetleri azaldı.aramalar ve paylaşımlar bitti.suratıma bakmaz oldular.ve hatta artık herşeyimle dalga geçip beni büsbütün üzüyolar.görmemezlikten gelmeye çalışıyorum.arkadaşlarım oldukları için onlara arkamı dönmek istemiyorum.okulda arkdaşlar bişeyler yerken bile teklif edeyim demiyo.bugün yedikleri kurabiyeleri defalarca ne kadar taze olduğunu söylemelerine rağmen biri de bana ikram etmedi.halbuki ne çok istemiştim.yüzsüzlük edip alamadım içinden. dost kötü günde belli.anlatamadan geçemicem bugün olan olaylardan biri de arkadaşlardan biri herkese çikolata dağıttı bana da bi tane verdi hamile kalmaya çalışan arkadaşıma döndü sen iki canlısın sana 2 tane vereyim dedi ya.yuh be yuh biz 2 aydır hamileyiz bana bir onun hamile olma ihtimaline karşı 2 e bu kayırma ve kıskanma değilir de nedir?ben de hepsini Allaha havale ediyorum.

bende tam tersi oldu. herkes sağolsun daha çok ilgi gösterdi. ama insan hamileyken çok duygusal ve alıngan olabiliyor. en ufak şeyde üzerine alınıyor. belki onun etkisi vardır. sonra geçer :)

ben hamile kalmaya çalışırken (ve kalamazken) çevremdeki bütün arkadaşlarım teker teker hamile kalıp doğurdu. kıskançlık değil de insanın içi bi tuhaf oluyor, hepsi adına gerçekten çok seviniyordum bebeklerini yeğenlerim olarak görüyordum ama bi yandan ben de bir an önce kalayım diye uğraştıkça olmuyordu ve depresyona giriyordum, ama asla hiçbirinden uzaklaşmadım her ihtiyaçları olduğunda yanlarındaydım, daha da samimi olduk bağlandık, çocuklarına hep hediyeler aldım fotoğraflarını çektim, doğumgünlerinde, park gezmelerinde hatta hastalandıklarında hep yanlarındaydım ilgilendim, düşük yaptıktan 15 gün sonra bile bir arkadaşımın bebek mevlidine gittim ihmal etmedim. vee Rabbim gönlüme göre verdi, işte 2 ay sonra meleğime kavuşuyoruz inşallahh, ve arkadaşlarım da hep benim yanımdalar çocuklusu çocuksuzu evlisi bekarı beni asla yalnız bırakmıyorlar, çocuklulardan alışveriş ve bebek bakımı ile ilgili bir sürü tüyo alıyorum sürekli arayıp bişeyler soruyorum. gerçek dostlar çoooookk değerli.:nazar:

öncelikle hayırlı ve sağlıklı gelsin bebişleriniz :16:

sevgili kızlar öncelikle bunu bir kıskanmak olarak algılamayın ne olur. bu bahsettiğiniz türde arkadaşlardan biri gibi davrananlardan biri de benim belki.

hemen hemen 3 yıllık evliyiz ve hiç korunmamamıza rağmen anne-baba olamıyoruz. bende bir problem çıktı,eşim ameliyat oldu vs vs.

halen tık yok. gelelim konuya. çevremiz geniş olduğundan bende öyle sık alıyorum ki bebek veya doğum haberlerini. inanın kıskanmak asla değil ama insan acısıyla yüzleşiyor bir yerde. ve inanın bu çok kolay bi şey değil.

ben bazen sokakta bile hamile bir kadın görmek istemiyorum bazen. bu asla bir kıskançlık değil,kendimden biliyorum. ama o duygunun adını da koyamıyorum. dün mesela bir arkadaşım doğum yapmış face'de fotolarını koymuş. onun için ne kadar mutlu oldum anlatamam. ama bir o kadar da içimde bir şeyler parçalandı gitti.:14:

sırf bu nedenle hesabımı dondurdum.

uzun lafın kısası lütfen bunu kıskanılmak olarak algılamayın. kim bilir sizin bilmediğiniz ne acılar yaşanıyordur yüreklerde...

o ruh halini acıyı çok yakından tanıyorum canım ben de 2 yıl bekledim bebeğimi, bu yüzden her duamda hamile kalmak isteyen herkes var. ama çevrenden uzaklaşmak çözüm olmuyor inan bundan kaçış yok heryer gebe ve bebeklerle dolu bir kere, tv bile izlememen gerekir. o yüzden arkadaşlarından vazgeçme sakın... Allah ım en hayırlı zamanda versin sana bebeğini, O'ndan iste, sabırla duayla senden istiyorum de, sen en iyisini bilirsin de, sakin kalmanın en iyi yolu bu zaten, dua...

çocuğu olmayan arkadaşların böyle davranması normaldir

ama şu yorum yapan arkadaşa pasta börerklerin taze olduğu içinin gittiği halde yiyemediğini duyunca çok üzüldüm
içim parçalandı :26:
böyleleri tam adi insanlar :30:

canım benim bi arkadaşım vardı yani kendimi bildim bileli derler ya aynen öyle kaç yaşında tanıştığımızı hatırlamıyorum bile o kadar eski candan. ilk okulu beraber okuduk ortaokul beraber lisede ayrıldık sonra dayanamadı başka okulda benim olduğum liseye geldi lise son sınıfta aynı sınıfta bi arkadaşım daha vardı oda çok yakındı bnmle. bunların ikisi birbirlerinden beni kıskanırlardı. o onunla konuşunca küserdi bnmle ol die o öbürüyle konuşunca. sonra biz başka bi semte taşındık bunlar aynı sınıfta kaldı ben başka okula gitmek zorunda kaldım tabi ondan sonra ne oldu dersin :D bunların ikisi bir kanka oldu birbirlerinden beni kıskanan bnm için kavga eden iki arkadaşım kanka oldu aralarındaN su sızmıyo. ben başka semte taşındım diye bnmle alakasını kesen arkadaşım biri şimdi viyanada okuyo biri çanakkalede düşün yani oralardan bile iletişim kuruyolar bnmle aynı şehirde kuramazken . bn ertesi sene evlendim bnmle ben msj atarsam telefon edersem konuşuyolar şimdii ama face deki duvarlarında görüyorum birbirleriyle ikisi sürekli dialog içinde canımlar cicimler hamileyim haberleri var ikisininide bi msj atıp sormuyolar bebek ne kadarlık oldu bilmem ne cinsiyetini bile sormadılar. onun için ben inanmıyorum arkadaşlığa dostluğa bnm güvendiğim dağlara kar yağdı kaç senelik arkadaşım 2 günde hiçbi neden yokken sırt çevirdi banada bu kadar hayırsız oldun hiçde arkadaş falan istemiyorum stn yokda öyle görüştüğm biri istememde aman :S :S :S

ben hamile kalmaya çalışırken (ve kalamazken) çevremdeki bütün arkadaşlarım teker teker hamile kalıp doğurdu. kıskançlık değil de insanın içi bi tuhaf oluyor, hepsi adına gerçekten çok seviniyordum bebeklerini yeğenlerim olarak görüyordum ama bi yandan ben de bir an önce kalayım diye uğraştıkça olmuyordu ve depresyona giriyordum, ama asla hiçbirinden uzaklaşmadım her ihtiyaçları olduğunda yanlarındaydım, daha da samimi olduk bağlandık, çocuklarına hep hediyeler aldım fotoğraflarını çektim, doğumgünlerinde, park gezmelerinde hatta hastalandıklarında hep yanlarındaydım ilgilendim, düşük yaptıktan 15 gün sonra bile bir arkadaşımın bebek mevlidine gittim ihmal etmedim. vee Rabbim gönlüme göre verdi, işte 2 ay sonra meleğime kavuşuyoruz inşallahh, ve arkadaşlarım da hep benim yanımdalar çocuklusu çocuksuzu evlisi bekarı beni asla yalnız bırakmıyorlar, çocuklulardan alışveriş ve bebek bakımı ile ilgili bir sürü tüyo alıyorum sürekli arayıp bişeyler soruyorum. gerçek dostlar çoooookk değerli.:nazar:[/QUOT

evet bende ilk bebeğimi 2 aylıkken kaybettim ve şimdi sokakata hamile kadın görünce içim bi garip oluyor..ve küçük bebeği olan bi arkadaşımın evine gitmeye yada bebeği kucağıma almaya korkuyorum..kendimi lanetli gibi hissediyorum.ben dokunursam o bebeğede bişey olur diye:(

yaklaşık 3 yıllık evli olup, 1yıldan fazla süredir bebek tedavisi gören biri olarak söylüyorum ki; eğer hamile kişi benim tedavi gördüğümü bile bile ballandıra ballandıra bebeğinden, hamileliğinden, bulantılarından yada aşermelerinden bahsediyorsa ben onunla görüşmem. ama o bana saygılıysa bende ona saygılı ve samimi davranırım.....

bizimde çocuğumuz hemen olmadı bi süre bekledik insan gerçekten kendini en kötüsüne hazırlıyor çocuğumuz olmayabilir diye ama inancımı hiç yitirmedim. elbet bir gün çocuğumuz olacak diye benimde arkadaşımın çocukları oldu o sırada onlara karşı öyle duygular hissetmedim hamileyken devamlı arkadaşımın yanında olmaya bir yere yalnız gidecekse yalnız bırakmamaya çalıştım.sonra çok daha uygun bir dönemde hamile olduğumu öğrendim. bence herşeyi oluruna bırakıp sabırlı olmak strese girmemek çocuk sahibi olmayı çok etkiliyor. benimle iletişimi kesen arkadaşıma gelince evt çocukla ilgili bir problemleri vardı küçük bir amileyatla düzeleceğini söylemişlerdi ve daha çocuk düşünmüyorlardı yeni evlilerdi .çocuğumuzun olacağını haber verdik ama daha sonra onlar birşey sormadıkça çocuktan bahsetmedik.eşimde bu konuda hassastı bahsetmeyelim diye birbirimizi uyarıyorduk.biz nekadar hassas davrandıkça karşı taraf uzaklaştı.kırılabilir diye tedaviye başladılar mı diye insan sormaya çekiniyor.ne kadar yakın arkadaş olsakta....belki bahsetmek çok zordur ama çocuk denemelerinde bulunan arkadaşlara burdan sabır diliyorum..herşeyin hayırlısı.bende herşeyi oluruna bıraktım çocuğumuz doğunca mutlaka görmeye geleceklerdir aramız düzelicek belki bugünleride unutamayacağım...

Merhabalar
Ben de Şubat ayında kürtaj oldum.Çok samimi bir arkadaşımın da gebeliği benden bir ay büyüktü.Ben bebeği aldırdıktan sonra ağlamamıştım o kadar fazla.Ama nerden bilirdim çok büyük patlama yaşayacağımı.Arkadaşım bir gün bana mail attı bebeğimizin cinsiyetini öğrendik kızmış diye.O gün akşama kadar ağladım burnuma kan oturtmuıştum ağlamaktan.Sürekli beynimde yankılandı durdu bebeği kızmış bebeği kızmış diye.O kadar üzüldüm ki anlatamam .Bu kıskançlık değil sadece aynı durumda ben de olacaktım düşüncesi.En değerli varlığını kaybediyorsun insan ister istemez neden ben diyor.Benle beraber hamile olan diğer bir arkadaşımın bebeğinin cinsiyetini soramadım bile.Hamile görmeye tahammül edemiyordum kesinlikle kıskançlıktan değil şu boğazına insanın yumru gelip oturuyor işte.
Şimdi tekrar hamileyim .7.haftayım yarın tekrar kontrole gidicem kalp atışlarını dinlemeye.İçimdeki fırtınaları ben bilirim.Yarın nasıl bakıcam o monitore bilmiyorum.Aynı şeyleri yaşamak istemiyorum.Ya yine atmazsa:(

Kendimizde noksan olan bir seyi baskasinda gordugumuzde kiskanmamiz cok normal. Bunu cogu kisi az yada cok yasar.

Onemli olan bu kiskancliktan dualarla yada kendi kendimize telkinle siyrilmak. Aksi takdirde karsimidaki insanlari heleki en cok kendimizi yipratiriz.

Heleki bu kotu duygularla guzel iliskileri zedelemek cok basit davranislar. Cunku yuce yaradan herkese bazi seyleri az vermis bazi seyleri cok.

Ben bu tarz kotu hisli insanlarla gorusmeme taraftariyim cunku cok uzuluyorum. Hamileliginizde yaninizda desdek olmaya baslasa bile Yarin birgun cocuklariniz oluncada onlari kiyaslayarak huzursuzluk cikarir boylesi.

Her zaman derim Allah komplekssiz yada kompleksleriyle basa cikabilen insanlarla arkadas, dost ettirsin

Hamile kalamayip ( Rabbim tattirsin onlara bu duyguyu) sizin hamile kaldiginizi duyupta sizden uzaklasan arkadaslarin duygularini hadi anliyorm.. onlar mustesna bu yorumdan... Ya çok samimi iken cocuguda var ama cocuktan rahasiz olanlara ne demeli. Ben anlamis degilim boylelerini tamamda degisen ne oldu seni ne rahasiz etti benim hamileligim mi. Sen ondan ilgide beklemiyorsun ama o tuhaf bir sekilde senin hamileliden rahazsiz oluyor.. laf arasinda hamileligen 7 8 aylik olmus diye geciyorr "aaaa okdarmi oldu diye sasirmis sasirmis soruyor" birde hiç mecbur degilken onun isini goruyorsun, baskasi "sen yuklusn bunca yorma kendi derken" onlar tsk edecegi yerde ukalaca "ne var canim iste dogumun kolay olur diyenlere ne demelii..

Son düzenleme:
Back
X