Hamile Olup Yumurta Yiyemeyen var mı ?

Ben de yiyemiyorum canim...
Yumurtanin yani sira kuruyemis ,et turu asiri koku aldigim yiyecekleride tuketemiyorum ....
Uzuluyorum ama yedigim anda hemen cikariveriyorum ...
Ilk oglumda yemedigim sey kalmamisti mide bulantim olsa dahi yiyebiliyordum ...
Fakat bu sefer ki midede kalmiyor maalsef :-(
Cnm maske tak yemek yaparken bn çok köyüydüm yinede ye çıkarsan da ye

Yedim canım çok şükür şu haftaya gelene kadar toplasam anca 7-8 kez yiyebildim. Üzülüyor insan ister istemez bebegimi besleyemiyorum diye.

Yemek yaparken sogan kokusu için burnumu havluyla filan kapatıyorum. Yoksa tuvalette son buluyor yemek maceram.

Sütü de içemiyordum ama son 1 aydır ona karsı olan tiksintim gecti hafta bir 2.5 kilo yogurt bitiriyorum. Sütü su koca bardaklar var ya onla iciyorum gecen aylar icemedim diye bir hafta geride cıktı gecen haftaki kontrolumde bebişin kilosu ondan dikkat ediyorum şimdi. Et yiyemediğim için bulgur yiyorum kurban kemiklerinin suyundan çorba yapıp içiyorum ve tiksinme olmuyor böylece.

Sütü de içemiyordum ama son 1 aydır ona karsı olan tiksintim gecti hafta bir 2.5 kilo yogurt bitiriyorum. Sütü su koca bardaklar var ya onla iciyorum gecen aylar icemedim diye bir hafta geride cıktı gecen haftaki kontrolumde bebişin kilosu ondan dikkat ediyorum şimdi. Et yiyemediğim için bulgur yiyorum kurban kemiklerinin suyundan çorba yapıp içiyorum ve tiksinme olmuyor böylece.
Helede kemik ilikli ise süper olur. Bn eti domates biber doğuruyor um sonra üstüne de yumurta kırıyorum canım bebeğe kilo aldırmak istiyorsan keçi boynuzu pekmezi iç sabah aç karnına 3 kaşık iç

Evet ilikliydi ilik severim aslında ve denedim tiksinmem olacakmı ki diye ve taadamm :D bayıla bayıla hüplettim cok lezzetliydi özlemişim bu tadları ilk zamanlar köfte kokusuna tuvalete kosuyordum sanırım geciyor yavaş yavaş önerin için çok çok teşekkür ederim inşallah hepimize bebeklerimizi sağlıkla kucagımıza almayıp nasip eyler Yüce Allah'ım.

Öyle de cay keyfi denen olayı özledim

o ne ola ki : ) tek keyfim oydu halbuki.

bir sürü tarif eklenmiş. çig sarımsak yedim bir gün , berbat bir gündü midem mahvoldu. soğana da cesaret edemiyorum. eşim sağolsun yapıyo her şeyi. çok mu erken başladım ben bilemedim.

Aynen et bende yiyemiyorum ızgara mangal olursa oyle yiyebiliyorum o da artık olmaz cunku kıs geldi yaz az da olsa yemiştim haşlanmısı bende yiyemiyorm dun yedim işte kendimi tuvalette buldum patatesli yumurtayı nasıl yapıyorsun patatesini yagda mı kızartarak pişiriyorsun yoksa farklı şekilde mi ?

Ben birde çiğ soğan yiyemiyorum dograyamıyorum kokusu midemi bulandırıyor ama yemeklerde yiyebiliyorum. Önceden hepsini yerdim bunların.
Bu kadar uzun bulantıların sürmesi kötü olmuş valla ben haşlanmış yumurta pek sevmem burnumu kapatıp yiyebiliyorum, bu senelerdir böyle.. Yedikten sonra üstüne peynir atıyorum ağzıma tadı kayboluyor :))

hamilelikten önce günde 3 yumurtayı tv karşısında çerez gibi yerdim.istisnasız her gün...
şimdi? buzdolapta bulunması bile beni tiksindiriyor.melemeni çok severdim onun içinde görmeye bile tahammülüm yok.
keşke zamanında o kadar çok yemeseydim belki ondan tiksindim en lazım olan zamanda:(
ben de çok üzülüyorum yumurta gibi başka hiçbir alternatfi olmayan bir besini bebeğime aldıramadığım için.

Bn kahvaltıda 5. 6 bardak içerdim şimdi 2 bardak ona da çay denirse

ben çayı hiç sevmezdim ama hamilelikte en çok canım istediği şeyerden oldu simit çay. uuuff ne zararlıysa onu seviyorum ne yararlıysa ondan tiksindim.

çayın kansızlık dışında zararı yoktur umarım :(

Yumurtayı bir de krep olarak yesek nasıl olur ki tabi içine bal pekmez sürerek çikolata sürmek isterdim ama kafein var için de şu haftaya kadar kola - çay - çikolata içip yiyordum suan yemeye korkuyorum bebegimin kilosu bir hafta geriden gidiyormus gecen hafta ogrendim ve bıraktım hepsini canım tatlı cekince evde suan üzüm pekmezi var ondan yiyorum. İnsallah faydasını görürüm bir de keci boynuzu pekmezi alacagım. Yanındada c vitamini tüketirsem içindeki demirden yararlanmıs olacagım.

Yumurtayı bir de krep olarak yesek nasıl olur ki tabi içine bal pekmez sürerek çikolata sürmek isterdim ama kafein var için de şu haftaya kadar kola - çay - çikolata içip yiyordum suan yemeye korkuyorum bebegimin kilosu bir hafta geriden gidiyormus gecen hafta ogrendim ve bıraktım hepsini canım tatlı cekince evde suan üzüm pekmezi var ondan yiyorum. İnsallah faydasını görürüm bir de keci boynuzu pekmezi alacagım. Yanındada c vitamini tüketirsem içindeki demirden yararlanmıs olacagım.

evet keçiboynuzu baya iyiymiş kilo aldırmada. Kolayı hamileliğimi öğrendiğimden beri sadece bir kez yarım bardak içtim ama ben de çayı çok içtiğim için kilosu az geliiyor.
Kilo aldırmak için muz ve kaşarı bol tüketin.İşe yaramıştı bende

ha bu arada üzüm pekmezini yiyebiliyorsanız içine tahin katarak da yiyin hem lezzeti daha güzel oluyor baymıyor hemde tahinin bebeğe bayaa bi faydası varmış( zeka gelişimi,kilo aldırma,vücuttaki radyasyonu atma gibi) netten bir bakın

Back
X