Hamileleri kskanyorum!

çok rahatsız edici bir üslupla yazılmış son mesaj.
alaycı bir tavır var gibi.
kıskanmanın art niyeti olmaz.
zaten art niyetli bir duygudur.
bence bazı arkadaşlar daha duygularını isimlendiremiyorlar.

kıskanmak art niyetli bir düşüncedir.imrenmek başka,kıskanmak başka...çok incitici ,çok kırıcı mesajınız,ama farkında değilsiniz...:1no2:

sevgili ruyabu ben seni çok sevdim. niye mi bu dürüstçe açıklamalarından dolayı. herkes bu kadar net ve dürüst olsa keşke. ben de çok açıksözlü bir insanım. duygularımı insanlar hemen yanlış anlıyor. kaldıramıyorlar.bence kıskançlık herkesin içinde olan bir duygu. hepimiz insanız. bir arkadaş allah kıskananları sevmez demiş ama bize bu genleri bu düşünceleri de veren allah. benim çocuğum var 2,5 yaşında. ben de çocuğu olanları değil de parası çok olup zevki sefa içnde güzelce yaşayanları kıskanıyorum. bunu da açık açık söylüyorum. ruyabu ye içi gez keyfine bak. elalem ne der boşver. hem ne güzel bir ülkede yaşıyorsun. bak burda bizim çocuğumuz var ama gitgide kötüye giden bir ülkede yaşıyoruz. inan ben de sana imrendim almanya 'da yaşadığın için. almanya ya selamlar

bende hamile kalamayanları kıskanıyorum çünkü asla çocuk istemiyorum ne güzel ne doğum kontrol hapıyla nede condomla uğraşıyolar :) keşke öle olsam

E bunun uzerine bende size YUHH demekten baska bir kelime bulamiyorum!!!
Umarim ileride nasip olurda evlenirseniz burdaki bircok hanimin cektigi cocuk ozlemini sizde cekmezde dilediginiz zamanda anne olursunuz.

Türkiye dışında heryer güllük gülistanlık mı sanki...ınsan yabancı bir ülkeye gidince daha çok anlıyor ülkemin kıymetini....

bende çocuğum yokken ve olması için uğraşırken hamile olanları kıskanırdım ama asla fesatlanmazdım ,sadece keşke benimde olsa diye iç geçirirdim ,hatta yakınımda hamile 3-5 kişi vardı ,onların karnına kulağımı koyarrdım dinlerdim ,karnını severdim ama iç geçirerek ,allahım banada ver diyerek severdim ,asla onlara bir zarar gelsin istemezdim..kız çocuklarına imrenerek bakardım ,komşumun 2 yaşındaki kızını alırdım eve ,saçlarını tarardım ,evcilik oynardım sadece hasretten ,özlemden ..hep kızım olsun derdim saçlarını tarıyım (( allah bana kız evlat verdi çok şükür ,şimdi onun saçlarını tarayıp tokalar takıyorum ,ve artık kimseyi kıskanmıyorum ,onlarda olandan bende de var artık ..

meselenin aslı şu ki ; sende evlat sahibi olunca bu duygular yok olup gidecek emin ol ..çok normal bu hislere kapılman ,sen yalnış bişey yapmıyorsun ,insani duygularını ,birçoğumuzun söyleyemediklerini söylüyorsun ..allah tez zamanda kucağına alacağın evlat hamileliği göstersin ..

şimdi açıksözlüyüm demeniz tamamen kendinizi aklamak niyetiyle olmuş gibi.
kıskançlık hepimizde vardır, şiddette yaradılışımız gereği tüm kullarda vardır. ne yani şimdi "napayım ben dürüst bir insanım içimden kolunu kırmakk geldi kırdım.hem bize bu duyguları Allah verdi napayım" mı diyelim.
o zaman kanun niye var, günah niye var?
her duygu insanda vardır ama bunu ehilileştirmek bizim elimizdedir.lütfen yorum yapmadan önce iyice bilgi edinelim.

vallahi kimseyi kıskanmıyom zengin benden iyiler die yada çocukları kızımdan daha güsel v.s sadece şükretmek önemli ben yaşadıgım busabahta uyandıgım için rabbime şükrediyorummmm şükreden mutlaka mükafatını alcak 2bebe kkaybettim yinede bunada şükürler olsun dedim rabbime şükür 3.bebegim kucagımda allah olmayanlarada versin kıskananlara nazar ederler günahtır buda bilinsinnn

vereliniortak :1hug:

canım Allah yavrunu sana bağışlasın inşallah.

sırnaşık şeysırnaşık şeysırnaşık şey
:mymeka::mymeka:

fatgirl slm... dediklerinde cok haklisin ben buraya o an ne hissediyorsam yazdim...kinayanlarda oldu ayni seyleri hissettigini söyleyenlerde :çok üzgünüm: ben Allah biliyorki asla artniyetli düsüncelere sahip degilim...ki kiskanmak dogal tabii biseydir
bu konu hakkinda her düsünceye saygi gösteriyorum.... sanada ayrica tskler ilimli baktigin icin..
Ayrica sunuda belirteyim ki sansin sagligin mutlulugun oldugu heryer güzeldir...Ülken cokk güzel belki bi cok $eyde yetisemiyor yetemiyor vatandaslarina ama inan bana havasi suyuyla tam bir cennet...orda yasamanin zorlugunu kapatmiyor bu saydiklarim biliyorum ama burasida düsündügün gibi toz pembe bi yer deil...tabiki insana emege deger veriliyor burda ama herseyde o deil :teselli: sana coluk cocugunla saglikla huzurla dolu bi yasam diliyorum :içelim:

Kıskanmak yerine göre iç güdüsel bir dürtü, küçük bir bebek bile annesi başka bir çocuğu sevse kıskanıyor yada kardeşi doğunca kıskanıyor,

Bir insan kendi çok istediği çabaladığı bir şeyi başka bir insanın hiç uğraşmadan sahip olmasını görünce kendini kötü hissedebilir, neden o insan sahip oldu diye değil, neden o insanın oldu benim niye olmadı üzüntüsüdür bu..
Tabi her duygunun aşırısı zarar olduğu gibi, kıskançlıkta öyle... kötü niyetlisi haset etmek oluyor... forumu açan arkadaşın bu şekilde kıskandığını düşünmedim, sadece kendi çok istediği için yaşadığı bir üzüntü bu son derece insani bir şey...
Umarım en yakın zamanda sağlıklı bir evladın olur, bu kadar kendini üzme, üzülmenin kafaya çok takmanın da negatif etkisi oluyor

canım hamıleleık allahın kadınlara buyuk bır lutfu ne dıorlar allah kendınden önce baskaları ıcınde dua eden kullarını sevındırır. sen hamıle gorunce allahım onları hayırlısıyla kurtar banada hayırlı bı evlat nasıp et de kıskanma canım hem psıkoljık bılıosun dımı artık bıraz cıkar aklından hamıle goruncede gul geç bende bıgun böyle gezıcem de etrafta gerıle gerıle de pozıtıf dusun tamam tatlım

ilginç bi topik olamya başladı burası..ama hemen ilk seferde yada ilk aylarda hamile kalanların;topiği açan arkadaşın yorumunu anlaması çok güç diye düşnüyorum ...allah herkesi anne yapsın inş..

ilginç bi topik olamya başladı burası..ama hemen ilk seferde yada ilk aylarda hamile kalanların;topiği açan arkadaşın yorumunu anlaması çok güç diye düşnüyorum ...allah herkesi anne yapsın inş..

hepsini okudum tam bende bunu diyecektim ki önce davrandın........ben 3 yıldır ugraşıyorum ve -ruyabu- arkadaşımı çokk iyi anlıyorum 5-6 ay değil ben 36 aydır bunları yaşıyorum ve çok yoruldum etrafımdakilerden ilaçlardan iğnelerden rüya görmekten ped almaktan bile bıktım artık pes etmedim hala belki bi zaman bi yerde benimde kısmetim olucak ama ne zaman onu allah bilir ne yazdıysa o zaman göreceğim ama hiç kolay değil bunu yaşamayan inanın anlayamaz bu sıteye uye oldugumda ben 6 ay falan olmuştu bebek istemeye başlayalı ve yıllar boyu bebegı olmayanları anlayamıyordum onların psıkolojılerı bambaşka oluyor tıpkı suan benım oldugu gibi 5-6 ayda insan atlatır bı sekılde sabreder umudu hep taze kalır ama yıllar yılları kovaladıkca etrafındaki bebekler buyumeye başlayınca acı vermeye başlar işte o zaman hissediyorum allah sıkıntı veriyor ama dayanma gücü de veriyor isyan etmeye yeltendiğim günlerimde oldu allah affetsin inşallah ama inancım hiç bitmedi sadece umudum azaldı ve şuan şöyle diyorum bebeğim yok ama güçlüyüm bebeğim oldugunda onu da bu güçle büyüteceğim ve inan canım sende çok güçlü bir kadınsın kıskansanda gıptada etsen özensende bunu acıkca söyleyebilecek güçtesin allah dualarımızı kabul etsin allah kimseye tabiikide bu acıyı yaşatmasın allah hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin ...............

Canım seni çok iyi anlıyorum ben

benim kızımda geç geldi kucağıma.

Bu farklı bir duygu,çok sevdiğin birinin hamile kaldığı haberine sevinirken istemeden senin kolların hala boş diye üzülüyorsun.Bende hamile haberlerine bazen ağlardım.

Allah ağlatmasın kimseyi,ve çok bekletmesin.

Çok kötü hissediyortsan kendini.destek al canım.Çünkü stres oldukça bebeğin gelmesini güçleştiriyorsun.

ben ne zamanki rahat bıraktım düşüncelerimi,o zaman hamile kaldım.

Sanada hayırlı 3-5 tane evlat diliyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…