- 5 Mart 2025
- 25
- 10
- 3
- 31
- Konu Sahibi sorrybutnotsorry
-
Bir dönem çok hastalandım inan bana ne evim ne eşim gözüme gelmedi, iyileştikten sonra farkına vardım ki insan hasta olunca gözüne hiçbirşey gelmiyor, evi , hayatı komple salmıştım , yaşamdan zevk alamıyorum, eşiniz de aynı durumda bence , ikiniz de anlayışlı olmalısınız, sizin ilgi beklemeniz de gayet doğal, Allah yardımcınız olsun...Merhabalar, 3,5 aylık hamileyim. Eşim ailesinin yaşadığı şehirde çapraz bağ, menisküs ve baker kisti ameliyatı oldu 1 ay önce. Orada olmasının sebebi yaşadığımız şehirde bunu yapmaya yanaşacak hiçbir doktor bulamadık. Hepsi fizik tedavi ol dedi, özeller de aşırı pahalı fiyatlar verdi. Ameliyat durumu acildi, en uygunu ailesinin yaşadığı şehirde olması diye düşündük. Ben 1 aydır annemde kalıyorum. Çalışıyorum da aynı zamanda. Eşim büyük ihtimal Haziran ortaları gibi dönecek. Ameliyattan sonra birçok sağlık problemi de yaşadı. Bünyesi güçsüz düştü, psikolojisi etkilendi. Benim de hormonlardan dolayı mı bilmem herşeyi aşırı kafaya takıyorum. Yanımda olamamasına üzülüyorum ama bir de üstüne ona problemlerimden bahsettiğimde veya duygusal bir kırgınlığımdan bahsettiğimde, ben bunları kaldırabilecek mental güçte değilim, mental gücüm şuan kendimle alakalı şeyleri sadece kaldıracak kadar mümkünse hiç bahsetme diyor. Kendisinin sağlık problemlerinden vs. konuşuyoruz bazen, sürekli olarak ben çok kötüyüm, ameliyat bence iyi geçmedi, toparlanamıyorum, ağrım var, hep bu şekilde. Bu düşünce bencillik mi bilmiyorum ama 32 yaşında ilk gebeliğim ve ben bir daha belki de bu dönemimi tekrar yaşayamayacağım, o nedenle herkes biraz daha anlayış göstersin istiyorum. Anlayış göstermesi gereken ben olmamalıyım bence bu dönemde. Ki eşimin maddi manevi hep yanında olduğumu düşünüyorum. Koskoca bir ay geçti uzağız, bebekle ilgili ultrason vs. fotoğrafları attığımda ilgili, bebeğe de ilgili yaklaşıyor ama önceliği kendisi sürekli bunu sözel, davranışsal hissettiriyor. Geçen gün dedim ki, ben 4 ay ücretli izinde maaş alamayacağım, 4 ayın sonunda toplu para alacağım, bunun endişesini yaşıyorum, bebeğin benim ihtiyaçlarım olacak, nasıl olacak dedim. Evin ihtiyaçlarını ben karşılarım, senin de ihtiyaçların olursa altın bozdururuz dedi, şok oldum. Tabii ki olur yani dedim. Bebek için toplu yapılacak alışveriş için sen de biraz para biriktirirsin dedim. Bende birikmiş para yok hepsini ameliyata ve fizik tedaviye harcadım dedi. Ameliyat parasını zaten nikahta takılan altınlardan verip ben halletmiştim. Sonrasında masrafı olmuştur tabi. Eşim bu arada kamuda hekim. Öte yandan annem benim evimde oturuyor ve evin de kentsele girme durumu var, haftalardır onun stresi de üzerimde. Herkes sanki benden bir şeyler bekliyor sürekli, ben kimseden hiçbir şey isteyemiyorum. Hep anlayış göstermek, vermek zorunda olan benmişim gibi. Gerçekten mental sağlığım kaydı artık. Hamileliğim hiçbir şekilde huzurlu geçmiyor, kendimi çok yalnız hissediyorum, beynim çok yorgun, çok da sinirli ve hassasım. Gece mesela kafama bir konu takılıyor, önceden olan biten ya da yeni kırıldığım bir şey. Sabaha kadar oturuyorum, kafayı yiyecek gibi oluyorum. Ve çok da korkuyorum, bu bebek doğduktan sonra da, eşim eve döndükten sonra da daha mı beter olacak, hep desteksiz mi kalacağım diye..
Hamilelikte yaşananlar bence de unutulmaz gibi geliyor bana da.Bunu ömrün boyunca unutmayacaksın. 40 yıl da geçse unutmayacaksın. Eşin bencil. Eşin empat değil. Sadece kendini düşünüyor. Sen çok haklısın. Maddi konuda da haklısın. Eşin senin yükü omzuna atmış seni salmış. Naparsan yap diyor. Kocalık da babalık da bu değil. Olmamalı.
Evet ben bu tavrımın farkındayım, herkes biraz daha bana anlayışlı davransın, normal zamandakinden biraz daha önemsesin gibi bir isteğim var. Hatta anneme bunu ifade ederken de buldum geçen gün kendimi. Neden ben alttan alıyorum insanlara karşı? Biraz empati yapamıyorlar mı? Ben şuan alttan almak idare etmek mecburiyetinde değilim, onlar beni idare edecekler dedim. Böyle düşünmek bencillik mi, hormonel mi, hiçbir fikrim yok. Ama tam da böyle düşünüyorum.Eşinizin ameliyatının zorluğunu bilmiyorum ama siz de 3,5 aylık hamilesiniz yani. Bir az abartmışsınız sanki. Galiba herkes size aşırı ilgi göstersin istiyorsunuz o da olmuyor ki olmaması doğal. Maddi konularda sizin ikinizin yapacağı şeyler belli olmalıydı. Yani altın harcamasını zaten biliyorsunuzdur paranız var mı yok mu diye, şok olacak birşey göremedim. Kimse sizden birşey bekliyor gibi görmedim aksine siz el Üstünde tutulmayı beklemişsiniz olmamış gibi duruyor. Eşiniz belki toparlanınca istediğiniz ilgiyi gösterir, dediğim gibi ameliyat zorluğuna bağlı. Sağlıkla alın kucağınıza.
Yani kimse sizi sırf hamilesiniz diye alttan almak zorunda değil, kendi çocuğunuzu doğuracaksınız. İnsanlar daha nazik,anlayışlı davranabilirler ama bu da zorunluluk değil. Sadece eşinizin böyle durumu olur ama o da ameliyatlıysa kendini düşünüyordur. Mesela siz hiç kocanızı görmeye gittiniz mi? Ameliyatda yanında oldunuz mu?Evet ben bu tavrımın farkındayım, herkes biraz daha bana anlayışlı davransın, normal zamandakinden biraz daha önemsesin gibi bir isteğim var. Hatta anneme bunu ifade ederken de buldum geçen gün kendimi. Neden ben alttan alıyorum insanlara karşı? Biraz empati yapamıyorlar mı? Ben şuan alttan almak idare etmek mecburiyetinde değilim, onlar beni idare edecekler dedim. Böyle düşünmek bencillik mi, hormonel mi, hiçbir fikrim yok. Ama tam da böyle düşünüyorum.
Biliyorum değil ama bu fikri kendime geçiremiyorum işte. Kaç defa söyledim gelmek istiyorum, geleyim mi diye, beni böyle görmeni istemiyorum, iyi değilim falan dedi, şuan daha iyi sanki. Haftaya gitmeyi düşünüyorum. Hamileliğimin 3.ayında değil şehir değiştirmeyi işe zor gidiyordum, influenza geçirdim, sürekli kustum, 5 kg verdim. Daha yeni bunların üzerinden 15 gün kadar geçti de yeni toparladım. Ameliyatta yanındaydım tabiki. Birde ben çalışıyorum, bir tek haftasonu var, bulunduğu şehir çok uzak, otobüsle 20 saat, uçakla 3 saat yol. Uçak gidiş dönüş 10 bin lira. Ne yapmalıyım bu durumda yani?Yani kimse sizi sırf hamilesiniz diye alttan almak zorunda değil, kendi çocuğunuzu doğuracaksınız. İnsanlar daha nazik,anlayışlı davranabilirler ama bu da zorunluluk değil. Sadece eşinizin böyle durumu olur ama o da ameliyatlıysa kendini düşünüyordur. Mesela siz hiç kocanızı görmeye gittiniz mi? Ameliyatda yanında oldunuz mu?
Planlı bir gebelik miydi ? Herkesi düşünmeyi bir kenara bırakmak bu süreçte daha iyi olacak.Merhabalar, 3,5 aylık hamileyim. Eşim ailesinin yaşadığı şehirde çapraz bağ, menisküs ve baker kisti ameliyatı oldu 1 ay önce. Orada olmasının sebebi yaşadığımız şehirde bunu yapmaya yanaşacak hiçbir doktor bulamadık. Hepsi fizik tedavi ol dedi, özeller de aşırı pahalı fiyatlar verdi. Ameliyat durumu acildi, en uygunu ailesinin yaşadığı şehirde olması diye düşündük. Ben 1 aydır annemde kalıyorum. Çalışıyorum da aynı zamanda. Eşim büyük ihtimal Haziran ortaları gibi dönecek. Ameliyattan sonra birçok sağlık problemi de yaşadı. Bünyesi güçsüz düştü, psikolojisi etkilendi. Benim de hormonlardan dolayı mı bilmem herşeyi aşırı kafaya takıyorum. Yanımda olamamasına üzülüyorum ama bir de üstüne ona problemlerimden bahsettiğimde veya duygusal bir kırgınlığımdan bahsettiğimde, ben bunları kaldırabilecek mental güçte değilim, mental gücüm şuan kendimle alakalı şeyleri sadece kaldıracak kadar mümkünse hiç bahsetme diyor. Kendisinin sağlık problemlerinden vs. konuşuyoruz bazen, sürekli olarak ben çok kötüyüm, ameliyat bence iyi geçmedi, toparlanamıyorum, ağrım var, hep bu şekilde. Bu düşünce bencillik mi bilmiyorum ama 32 yaşında ilk gebeliğim ve ben bir daha belki de bu dönemimi tekrar yaşayamayacağım, o nedenle herkes biraz daha anlayış göstersin istiyorum. Anlayış göstermesi gereken ben olmamalıyım bence bu dönemde. Ki eşimin maddi manevi hep yanında olduğumu düşünüyorum. Koskoca bir ay geçti uzağız, bebekle ilgili ultrason vs. fotoğrafları attığımda ilgili, bebeğe de ilgili yaklaşıyor ama önceliği kendisi sürekli bunu sözel, davranışsal hissettiriyor. Geçen gün dedim ki, ben 4 ay ücretli izinde maaş alamayacağım, 4 ayın sonunda toplu para alacağım, bunun endişesini yaşıyorum, bebeğin benim ihtiyaçlarım olacak, nasıl olacak dedim. Evin ihtiyaçlarını ben karşılarım, senin de ihtiyaçların olursa altın bozdururuz dedi, şok oldum. Tabii ki olur yani dedim. Bebek için toplu yapılacak alışveriş için sen de biraz para biriktirirsin dedim. Bende birikmiş para yok hepsini ameliyata ve fizik tedaviye harcadım dedi. Ameliyat parasını zaten nikahta takılan altınlardan verip ben halletmiştim. Sonrasında masrafı olmuştur tabi. Eşim bu arada kamuda hekim. Öte yandan annem benim evimde oturuyor ve evin de kentsele girme durumu var, haftalardır onun stresi de üzerimde. Herkes sanki benden bir şeyler bekliyor sürekli, ben kimseden hiçbir şey isteyemiyorum. Hep anlayış göstermek, vermek zorunda olan benmişim gibi. Gerçekten mental sağlığım kaydı artık. Hamileliğim hiçbir şekilde huzurlu geçmiyor, kendimi çok yalnız hissediyorum, beynim çok yorgun, çok da sinirli ve hassasım. Gece mesela kafama bir konu takılıyor, önceden olan biten ya da yeni kırıldığım bir şey. Sabaha kadar oturuyorum, kafayı yiyecek gibi oluyorum. Ve çok da korkuyorum, bu bebek doğduktan sonra da, eşim eve döndükten sonra da daha mı beter olacak, hep desteksiz mi kalacağım diye..
Para gelir gider ama hasta eşi yalnız bırakmak daha çok kaybettirir. Eşiniz ameliyat geçirmiş siz sırf hamilesiniz diye ki hamilelik hastalık değil, bir haftasonu gitmemişsiniz, üstüne bir de ekstra ilgi bekliyorsunuz. Bu konuda onu değil sizi bencil gördüm. Ben de geçen hafta ameliyat oldum, eşime gelme etme ben de dedim ama tabi ki gelmesi yanımda olması başka. Bahaneniz da hazır 3 saat uçak yolu ne ki yani, haftasonu Git gel yeter.Biliyorum değil ama bu fikri kendime geçiremiyorum işte. Kaç defa söyledim gelmek istiyorum, geleyim mi diye, beni böyle görmeni istemiyorum, iyi değilim falan dedi, şuan daha iyi sanki. Haftaya gitmeyi düşünüyorum. Hamileliğimin 3.ayında değil şehir değiştirmeyi işe zor gidiyordum, influenza geçirdim, sürekli kustum, 5 kg verdim. Daha yeni bunların üzerinden 15 gün kadar geçti de yeni toparladım. Ameliyatta yanındaydım tabiki. Birde ben çalışıyorum, bir tek haftasonu var, bulunduğu şehir çok uzak, otobüsle 20 saat, uçakla 3 saat yol. Uçak gidiş dönüş 10 bin lira. Ne yapmalıyım bu durumda yani?
Ya ben de aynı yere takıldım ve bu adam bir hekim.. öyle durumu yok gibi bir şey söz konusu değil.. eşine değer vermiyor gibiValla su yazdiginiz noktaya kadar prenses gebelik sendromu sanmistim ama sonrasinda size hak verdim.
"Evin ihtiyaclarini ben karsilarim, senin ihtiyacın olursa altin bozdururuz"
Bu nasıl duyarsiz, nasilda bir eşe yakismayan bir cumledir yahu, ne demek senin ihtiyaclarin icin altin bozdururuz, nesiniz siz tasiyici anne mi?
Bence kendinden baskasina değer vermiyor.Ya ben de aynı yere takıldım ve bu adam bir hekim.. öyle durumu yok gibi bir şey söz konusu değil.. eşine değer vermiyor gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?